0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Çok mantıklı murat abi yepyeni enjektörleri bozmayalım uğraşır dururuz, bugün şu nozullere gündüz gözüyle bakıcam üzerinde birşey yazıyor mu merak ettim, bu hafta içi birgün kesin gidicem lpg taktırdım yere inş sıkıntı çıkarmadan itiraz etmeden değiştirirler nozulleri sonrası yine yol ayarı yapmaya kalıyor.
umarım yapabilmişimdir Murat hocam ektedir dosya...
Atiker genel merkezi arayıp durumu söylesen, belki yardımcı olurlar. Anlat durumu yaptıklarını gördüklerini. Sanki başka bir bayiye gitmiş gibi
Evet nozul küçükse basınç arttırıyorlar kurtarsın diye. Bilmiyorum ne olur nasıl olur ne iyidir.
@Mutlu Tekir (30216) yahu daha lpg takılmadı,ne zengini ne fakiri Bugün alıştırma yaptırıyorum elm327 ile.Sizin,Talat ve Murat beyin önerileri doğrultusunda Torque programındaki son rütuşları yapıyorum.Kısmetse sabah 07:30 gibi yolculuk var İstanbul Lovatoya
İyi oldu benzinde kayıt olması lpg de nasıl olacak bakılır en azından şimdilik -5 yakıt düzeltme bolca hava filtresi nasıl ne durumda? Bu arada yeni bir şey öğrendim, map basıncı vede vakum verisi ile de arabanın pistonlarının durumunu öğrenebiliriz en azından yağ değişimlerinde bakabiliriz hangi yağda nasıl durum diye Torque yu herkes bizim gibi lpgciler kullanır sanıyor pek oralı olmuyor konuya ama her arabada mutlaka bakılmalı, resmen laboratuar test sonucu gibi arabanın durumunu gösteriyor aslında ama bizden başka meraklısı yok forumda
Taktırmışsın sandım abi. O zaman irtifa değişmişin sanırım baya uzun bir yolda sürmüşe benziyorsun anlayabildiğim kadarıyla.
2. cümleni müsait bir vaktinde detaylı anlatabilir misin Murat abi. Enteresan geldi.
Geçen Talat bir şey sormuştu, bu Manifold delinmesi ile alakalı o konuda bu intake manifold nasıl çalışır gibi konulara bakmıştım. Kaynağın birinde map basıncından pistonların segmanlarının motordaki aşınmanın durumu kontrol edilir falan diyordu. Birde vakum kaçaklarının. Malum manifoldda ki basıncı ve vakumu pistonlar oluşturuyor bu vakum azalması ve basınç artması dediğim şeyleri gösterirmiş. İyicene araştırmadım ama mantıklı geldi
Mutlu hocam 10 km filan sürdüm.Murat bey ısrarcı oldu açıkçası.Hocam sen yap dediğimi elimizde kayıtlar saklı dursun dedi LPG taktırmadan önce deyince banada mantıksız gelmedi.
Ben de merak ettim. Peki bu veriler bizim araçta okunuyor mu acaba?
Abi kaanın veriler de benzerdi. Yani araç benzinde bile öyle 0 ltft stft toplamı nadir görüyor. Özellikle ilk soğuk çalıştırmada hava çok soğuk olmasa bile oynak oluyor. Demekki +-10 muhabbeti doğru aslındaGün gelecek herkesin elinde ELM327 cihazı olacak. 10gblik veri arşivi olacsk herkesin elinde [emoji57] [emoji57] [emoji57]