Gönderen Konu: Torque Programının Kullanımı  (Okunma sayısı 192297 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '10
  • 28 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Ynt: Torque Programının Kullanımı
« Yanıtla #580 : Mart 16, 2016, 10:08:08 »
Ben ayar olayini biraktim.ltft +-3 civari gidip geliyor.0 yapmak icin inat ettim zamaninda ama benim kit ile bu mumkun değil depodaki yakit orani bile etkiliyor stft ve ltft yi. ayar yapilacaksa yarim depoyla yapilmali.ama yinede cok kasmaya gerek yok bencede.+-%5 iyidir.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #580 : Mart 16, 2016, 10:08:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #581 : Mart 20, 2016, 18:30:55 »
Cumartesi günkü 40 km uzun yol değerlerim rolanti ve yol biraz fakir karışımda.Ufak bir ayar yapmam lazım fakat bu sıralar arabayla pek uğraşamıyorum.
4
 valla değerleriniz mükemmel . sizleri uzun süredir takip ediyorum. bende özençlerde brc taktırıdm ama değerlerim cok değişken 1 hafta ara ile aldığım kayıtlar. aynı devirlerde ilkinde zengindeyken simdi araç fakirde. bu kadar kısa sürede neden bukadar değişirki işin tuhaf tarafı benim sft lft ye göre daha küçük değerlerde syrediyor

Mesaj Birleştirildi: Mart 20, 2016, 18:56:32
buarada aracım astra j 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #582 : Mart 20, 2016, 18:59:13 »
en son ben öğrendim doğru yorumlayacak mıyım, ustalarım düzeltirler.
 ayarlarınız çok kötü değil.  -6  +6  aralığında, kabul edilebilir sınır.  sizin gaz pedal tepkiniz motor yükü ve rampaya göre değişiyor. tek bir etkene göre düşünmek değerlendirmek yanlış olur.
  obd cihazı ve lpg kablo varsa ayarlara baştan başlayabilirsiniz. en iyi ihtimalle -3 +3 yakalarsınız.
  bence -4  +2  olması daha iyi gibi düşünüyorum fakir olmasın :)

**astra j demişsiniz, bizimkiler değişken zamanlı olduğundan 0 yakalamak çok zor sizin motorlar değişken zamanlı değil diye biliyorum sizin 0 a yaklaşmanız daha kolay olacaktır.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #583 : Mart 20, 2016, 20:25:40 »
en son ben öğrendim doğru yorumlayacak mıyım, ustalarım düzeltirler.
 ayarlarınız çok kötü değil.  -6  +6  aralığında, kabul edilebilir sınır.  sizin gaz pedal tepkiniz motor yükü ve rampaya göre değişiyor. tek bir etkene göre düşünmek değerlendirmek yanlış olur.
  obd cihazı ve lpg kablo varsa ayarlara baştan başlayabilirsiniz. en iyi ihtimalle -3 +3 yakalarsınız.
  bence -4  +2  olması daha iyi gibi düşünüyorum fakir olmasın :)

**astra j demişsiniz, bizimkiler değişken zamanlı olduğundan 0 yakalamak çok zor sizin motorlar değişken zamanlı değil diye biliyorum sizin 0 a yaklaşmanız daha kolay olacaktır.
Ltft stft 0 yakalamak için aracın değişken zamanı ile alakası yok. Öyle olsa bizim valvematik ler bu işin en üst versiyonu her şeyi değişken [emoji6]  lpg de bu değerler 0 olma ihtimali neredeyse yok. O kadar çok değişken var ki  bakın ben bildiğim değişkenleri yazayım.

Gaz basinci
Gaz sıcaklığı.
Lpg markasi
Tankın doluluk oranı.
Hava sıcaklığı
Motor sicakligi
Regülatör sağlığı (eski regülatör daha çok basınç oynaması yapar)
Havadaki oksijen miktari
Rakim

Bunlar benim bildiklerim bu değişkenler üzerine lpg nin yanma hızı vs eklenince bu değerleri oturtmak imkansıza yakın oluyor +-3  ve daha fazlası bana kalırsa hayal.
Ben yaptım 3 farklı günde 3 farklı yolda haritasını koyup bakın benim değerlerim +-3 hiç sapmadi diyen varsa elinden öperim saygı duyarım. [emoji6]

100 bin km dır kullandığımız Chevrolet rezzo aracımız var . hep benzinde kullanıldı. Bir gün taktım elm cihazını rolantide bir çalıştırdım ltft 0 dan bir yere oynamadı ama stft sürekli - 7 - 5 - 3 - 2 - 6 vs oynayıp durdu. Benzinde 100 bin km kullanılmış bir araç rolantide böyle ise bence kasmamak en doğrusu
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #584 : Mart 20, 2016, 21:40:24 »
2008 den sonraki motor kodu  xer ile biten ecotec isimli opel motorları da değişken subap zamanlamasına sahip ama toyota motorlarıyla ne farkı var bilmiyorum. aslında yeni nesil bir çok motorda bu ve benzeri sitem var. lpg de dediğiniz gibi birçok değişken var bennde sequent 32 brc takılı ve buna müdale etme sansım yok. elm cihazıyla gözlmelediğim değerler değişken ne ölçüde değişmeye başlarsa bizim lpg ayarına gitmemiz gerekiyo. birde araçlarda 1 tane mi lft vardır? benim sft lftye göre daha küçük değerlerde değişiyo +5 -5 gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #585 : Mart 20, 2016, 21:55:16 »
2008 den sonraki motor kodu  xer ile biten ecotec isimli opel motorları da değişken subap zamanlamasına sahip ama toyota motorlarıyla ne farkı var bilmiyorum. aslında yeni nesil bir çok motorda bu ve benzeri sitem var. lpg de dediğiniz gibi birçok değişken var bennde sequent 32 brc takılı ve buna müdale etme sansım yok. elm cihazıyla gözlmelediğim değerler değişken ne ölçüde değişmeye başlarsa bizim lpg ayarına gitmemiz gerekiyo. birde araçlarda 1 tane mi lft vardır? benim sft lftye göre daha küçük değerlerde değişiyo +5 -5 gibi
Hayır bir sürü ltft ve stft değeri var devir ve yüke göre değişen. Aracınızda yakıt düzeltmeleri oturduğu için stft çok oynak olmaz. Devir ve yüke tekabül eden Ltft değerine artı yada eksi stft düzeltmesi uygulanır. Rolantide örneğin +5 ltft varsa stft değeri bu değere göre yakıt düzeltmesi yapar örneğin bu noktada +2stft varsa % 5+%5*%2 gibi
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #586 : Mart 20, 2016, 22:04:57 »
Hayır bir sürü ltft ve stft değeri var devir ve yüke göre değişen. Aracınızda yakıt düzeltmeleri oturduğu için stft çok oynak olmaz. Devir ve yüke tekabül eden Ltft değerine artı yada eksi stft düzeltmesi uygulanır. Rolantide örneğin +5 ltft varsa stft değeri bu değere göre yakıt düzeltmesi yapar örneğin bu noktada +2stft varsa % 5+%5*%2 gibi
peki sizce benim paylaştığım devir x lft grafiğine göre lpg ayarının iyi olup olmadığı konusunda bi fikir oluşur mu yoksa net bilgi için elm cihazından fazlasına mı ihtiyaç var. anladığım kadarıyla brc de obd olmadığı için değerler şartlara göre baya değişebiliyo.  diyelimki yüksek rakımlı bir yere cıkıp inince ayarımız bozulmuş mu olur? subapların sağlığı adına ayar için gitmelimiyim bu değerlere göre

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #587 : Mart 20, 2016, 22:10:09 »
Yok hocam ya evham yapmayın, değerleriniz öyle uçuk değerler değil. Bu iki grafik arasında hiç LPG aldınız mı? LPG aldığınız yere göre bile değişir bu grafikler. Kafanıza takmayın  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #588 : Mart 20, 2016, 22:24:13 »
Yok hocam ya evham yapmayın, değerleriniz öyle uçuk değerler değil. Bu iki grafik arasında hiç LPG aldınız mı? LPG aldığınız yere göre bile değişir bu grafikler. Kafanıza takmayın  :tamam:
sağolun lpgyi farklı firmadan aldım doğrudur. bin km önce lpgyi taktırdım özençlerde yol ayarı vs yapıldı. ilk başta hep zengindeydi +2 -7 aralığındaydı zamanla coğunlukla bir miktar fakire doğru yöneldi o yüzden endişelendim. forumda arkadaşların +2-2 değerlerde gezindiklerini görünce biraz endişelndim açıkcası

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #589 : Mart 20, 2016, 22:33:14 »
Demek ki son aldığınız yerdeki yakıt kaliteli bir yakıt değilmiş :) Bakın buradan bunu anlayabiliyoruz :)

Siz buradaki arkadaşlara bakmayın, onlara eğlence bu işler :) Ayar işi adamı böyle yapıyor mükemmeli yakalama isteği işte  :asikadam: :asikadam: :asikadam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #590 : Mart 20, 2016, 23:08:37 »
Muratında söylediği gibi Aldığınız yakıt deponun doluluk oranları grafiği bayağı etkiliyor sanmayınki bizim ayarlarımızda böyle devamlı +-2 grafiğinde seyrediyor.Paylaştığım grafik gidişte yaptığım kayıt aynı yolun dönüşünde degerler +3lere 4 lere kadar yükseldi. :olu:
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 118000
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #591 : Mart 25, 2016, 16:34:04 »
Kat.değişi mi sonrası ilk kaydım.İncelerseniz sevinirim.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #592 : Mart 25, 2016, 18:07:59 »
Kat.değişi mi sonrası ilk kaydım.İncelerseniz sevinirim.
Program ile açıp resim eklerseniz daha iyi. Bir çoğumuz tapatalk ile giriyoruz açma şansımız yok dosyayı
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #593 : Mart 25, 2016, 20:02:21 »
Program ile açıp resim eklerseniz daha iyi. Bir çoğumuz tapatalk ile giriyoruz açma şansımız yok dosyayı
Tamam Talat.

Mesaj Birleştirildi: Mart 25, 2016, 20:06:32
LTFT-Record/rpm

Mesaj Birleştirildi: Mart 25, 2016, 20:07:35
STFT-Record/rpm
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #594 : Mart 25, 2016, 20:41:47 »
Ltf stf yi üst üste düşündüğümde (hemen gülmeyin :) )  kötü değil gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #595 : Mart 25, 2016, 21:04:46 »
Bence de iyi gibi.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #596 : Mart 25, 2016, 22:04:19 »
bunları techstream ile yapabiliyor muyuz ?   :blink:
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #597 : Mart 25, 2016, 23:41:09 »
arkadaşlar bir hafta önce Ankara damla otogazda abimin X-trailine Lovato OBDII taktırdık. abimi iyice tembihledim, yola çıkıp ince ayar yapsınlar diye. Usta abi gerek yok ama gönlün olsun diye yapıyorum demiş ve yapmışlar ayarı!!!
Kısa sürede elmden bağlanıp değerlerine bakacağım. Böyle tecrübeli bir kurumda bile gerek yok ama gönlün olsun diye yapıyorum diyorlarsa, diğer lpg cileri düşünmek bile istemiyorum. Bakalım sonuçlar ne olacak, buradan paylaşacağım.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #598 : Mart 25, 2016, 23:53:35 »
arkadaşlar bir hafta önce Ankara damla otogazda abimin X-trailine Lovato OBDII taktırdık. abimi iyice tembihledim, yola çıkıp ince ayar yapsınlar diye. Usta abi gerek yok ama gönlün olsun diye yapıyorum demiş ve yapmışlar ayarı!!!
Kısa sürede elmden bağlanıp değerlerine bakacağım. Böyle tecrübeli bir kurumda bile gerek yok ama gönlün olsun diye yapıyorum diyorlarsa, diğer lpg cileri düşünmek bile istemiyorum. Bakalım sonuçlar ne olacak, buradan paylaşacağım.
Demirhan bey yola cikip ayar yapanlarda pek guvenilir degil. Ben 3 - 4 dür arkadaslarin sistemlerine uzaktan baglanip (Landirenzo - Lovato -Atiker Gold )  ayar yaptim ama sadece ayar yaparken mevcut durumu izlemek gozlemlemek bile 30 dk fazla suruyor. Ben de de lovato obd 2 var. Kablosunu alirsaniz 40 tl ayar icin uzaktan baglanip yardimci olmaya calisiriz. Kabloyu satan firmada ayar icin yardimci oluyor zaten.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #599 : Mart 25, 2016, 23:55:53 »
Hayırlı olsun Demirhan hocam, valla malesef durum böyle. İnsanın kime inanacağı belli olmuyor.  O gönlü olsun diye yapmış,  diğeri reklam olsun diye yapıyor.  Ama önemli olan gerçekte ne yaptığı. İşte bu kısım muamma. Bende de yol ayarı yapıldı hahahah şimdi benim kendi ayarladığımla uzaktan yakından alakası yok. Yani diyeceğim o ki yol ayarına da pek güvenmemek lazım.  Allahtan korkmayana dürüst olmayana her türlü ayar var malesef.

Mehmet benden önce davranmış  :lol:
THE END