0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cumartesi günkü 40 km uzun yol değerlerim rolanti ve yol biraz fakir karışımda.Ufak bir ayar yapmam lazım fakat bu sıralar arabayla pek uğraşamıyorum.
en son ben öğrendim doğru yorumlayacak mıyım, ustalarım düzeltirler. ayarlarınız çok kötü değil. -6 +6 aralığında, kabul edilebilir sınır. sizin gaz pedal tepkiniz motor yükü ve rampaya göre değişiyor. tek bir etkene göre düşünmek değerlendirmek yanlış olur. obd cihazı ve lpg kablo varsa ayarlara baştan başlayabilirsiniz. en iyi ihtimalle -3 +3 yakalarsınız. bence -4 +2 olması daha iyi gibi düşünüyorum fakir olmasın **astra j demişsiniz, bizimkiler değişken zamanlı olduğundan 0 yakalamak çok zor sizin motorlar değişken zamanlı değil diye biliyorum sizin 0 a yaklaşmanız daha kolay olacaktır.
2008 den sonraki motor kodu xer ile biten ecotec isimli opel motorları da değişken subap zamanlamasına sahip ama toyota motorlarıyla ne farkı var bilmiyorum. aslında yeni nesil bir çok motorda bu ve benzeri sitem var. lpg de dediğiniz gibi birçok değişken var bennde sequent 32 brc takılı ve buna müdale etme sansım yok. elm cihazıyla gözlmelediğim değerler değişken ne ölçüde değişmeye başlarsa bizim lpg ayarına gitmemiz gerekiyo. birde araçlarda 1 tane mi lft vardır? benim sft lftye göre daha küçük değerlerde değişiyo +5 -5 gibi
Hayır bir sürü ltft ve stft değeri var devir ve yüke göre değişen. Aracınızda yakıt düzeltmeleri oturduğu için stft çok oynak olmaz. Devir ve yüke tekabül eden Ltft değerine artı yada eksi stft düzeltmesi uygulanır. Rolantide örneğin +5 ltft varsa stft değeri bu değere göre yakıt düzeltmesi yapar örneğin bu noktada +2stft varsa % 5+%5*%2 gibi
Yok hocam ya evham yapmayın, değerleriniz öyle uçuk değerler değil. Bu iki grafik arasında hiç LPG aldınız mı? LPG aldığınız yere göre bile değişir bu grafikler. Kafanıza takmayın
Kat.değişi mi sonrası ilk kaydım.İncelerseniz sevinirim.
Program ile açıp resim eklerseniz daha iyi. Bir çoğumuz tapatalk ile giriyoruz açma şansımız yok dosyayı
arkadaşlar bir hafta önce Ankara damla otogazda abimin X-trailine Lovato OBDII taktırdık. abimi iyice tembihledim, yola çıkıp ince ayar yapsınlar diye. Usta abi gerek yok ama gönlün olsun diye yapıyorum demiş ve yapmışlar ayarı!!!Kısa sürede elmden bağlanıp değerlerine bakacağım. Böyle tecrübeli bir kurumda bile gerek yok ama gönlün olsun diye yapıyorum diyorlarsa, diğer lpg cileri düşünmek bile istemiyorum. Bakalım sonuçlar ne olacak, buradan paylaşacağım.