Gönderen Konu: Rav4 navigasyon sorunu  (Okunma sayısı 7234 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Rav4 navigasyon sorunu
« : Kasım 23, 2015, 19:05:56 »
Arkadaşlar merhaba amcamın 2013 model rav4 aracı var. Şimdi resmini yükleyeceğim araçta navigasyon  sistemi var ama navigasyon tuşuna başında sistem  not installed diye bi yazı çıkıyor. 
Ne yapmak lazım navigasyonu çalıştırmak için? 
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Toyota Club Türkiye

Rav4 navigasyon sorunu
« : Kasım 23, 2015, 19:05:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Rav4 navigasyon sorunu
« Yanıtla #1 : Kasım 23, 2015, 19:12:42 »
Ne marka model cihaz?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 23, 2015, 19:25:12 »
Yeni kasa mı araç? Toyota Touch 2 mi mevcut? Yani sizin eski Corolladaki gibi mi ekran sistemi yoksa Touch 1 mi?

Navigasyon tuşu var ama çalışmıyorsa 1800-2000 TL ye navigasyon modülü almak gerekiyor
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 23, 2015, 19:28:08 »
Kaan resim yükleyemedim.  Araç son kasa rav4 cihaz üstüne 53888 numara yazıyor.  Toç 1 mi 2 mi bilmiyorum. Servis 2 bin tl istemiş dediğin gibi modül lazımmış.  Başka bi oluru yokmudur. yazık günah 2 bin verilmez ki
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 23, 2015, 19:38:23 »
ekran böyle bir şey mi?

https://www.youtube.com/watch?v=hiC3vhbLfcY

aslında baya bir gelişiyor navigasyon modülü ile birlikte. ama tercih meselesi

Android box projesi yapılabilir
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 23, 2015, 20:09:22 »
İşte bu cihaz

Mesaj Birleştirildi: Kasım 23, 2015, 20:10:54
Hayret yüklemeyi becerdim
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 23, 2015, 20:18:37 »
İşte bu cihaz

Mesaj Birleştirildi: Kasım 23, 2015, 20:10:54
Hayret yüklemeyi becerdim

bu Toyota Touch 1 olarak geçiyor

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=70119.0

orjinal navigasyon biraz pahalı malesef, alınabilirse bu uygulama çok iyi olur daha kullanışlı bir şey ortaya çıkar
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 23, 2015, 20:29:11 »
Kaan ben o konudan hiç bi şey anlamadım.  Bize sadece navigasyon çalışsın yeter. Acaba mümkün mu
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 23, 2015, 21:01:34 »
Kaan ben o konudan hiç bi şey anlamadım.  Bize sadece navigasyon çalışsın yeter. Acaba mümkün mu

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=68155.msg926095#msg926095

Bu konuyuda incelerseniz, sadece navigasyonun ötesine geçiyor :)

ama sadece navigasyon için servise ödeme yapmanız gerekecek
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 23, 2015, 22:04:00 »
Burdaki özellikler biraz farklı.  Gerçekten Toyota firması çok garip valla şimdi daha iyi anladım.  113 kusur bin tl para  verilip alınan araca ekran koyup nav. Tusuna basinca calismasin. Sebebi ise navigasyon modulumudur ne zimbirtidir koyma. Gerçekten hayretlik ve ibretlik bir olay.
Madem modül koymayacaksin o tuşu ne diye koymussunuz mubarekler. Hadi diyelim modül lazım 1800 veya 2000 tl gibi bir fiyat tutar deniliyor yani servis bile kesin bir fiyat bilgisi veremiyor. Bu kadar pahalı olmasındaki mantık nedir. Alt tarafı 10 dolarlık çin malı bi modül. Bu araba firmaları türk müşterilerini keriz yerine koymaktan ne zaman vazgeçecek.
Neden canım memleketimde tüketici hakları veya mahkemesi veya otomobil federasyonlari yeni satılan bir aracı satışa sunulmadan önce test edip böyle dandik dundik şeyleri yakalayıp rezil etmiyor satışa uygun değildir diye karar veremiyor. Sonuçta 85 milyonluk bir müşteri var. Yazık gerçekten yazık. Yalın üretim diye çak gitsin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 23, 2015, 22:44:14 »
Burdaki özellikler biraz farklı.  Gerçekten Toyota firması çok garip valla şimdi daha iyi anladım.  113 kusur bin tl para  verilip alınan araca ekran koyup nav. Tusuna basinca calismasin. Sebebi ise navigasyon modulumudur ne zimbirtidir koyma. Gerçekten hayretlik ve ibretlik bir olay.
Madem modül koymayacaksin o tuşu ne diye koymussunuz mubarekler. Hadi diyelim modül lazım 1800 veya 2000 tl gibi bir fiyat tutar deniliyor yani servis bile kesin bir fiyat bilgisi veremiyor. Bu kadar pahalı olmasındaki mantık nedir. Alt tarafı 10 dolarlık çin malı bi modül. Bu araba firmaları türk müşterilerini keriz yerine koymaktan ne zaman vazgeçecek.
Neden canım memleketimde tüketici hakları veya mahkemesi veya otomobil federasyonlari yeni satılan bir aracı satışa sunulmadan önce test edip böyle dandik dundik şeyleri yakalayıp rezil etmiyor satışa uygun değildir diye karar veremiyor. Sonuçta 85 milyonluk bir müşteri var. Yazık gerçekten yazık. Yalın üretim diye çak gitsin
Geçen üst paketin bir altı corollayi bindim 2015.abi kapı içleri komple sert plastik. İnsan biraz utanır. Bu millet bu kadar enayi yerine konulmaz. Kimse yanlış anlamasın ama bu kadar prim yaptırmamak lazım bence bu toyota markasına.

Ha yalın ürettik yumuşak plastik zararlı olur kapıyla sarılıp uyuyacak haliniz yok mantığı varsa ve yalın üretime aykırı ise o zaman eyvallah
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 23, 2015, 23:17:04 »
Abi burada kaçırdığınız bir konu var yalnız. Araca basit bir navigasyon modülü takılmıyor. GPS alıcısı konuyor. Navigasyon haritası da çok çok gelişmiş bir harita. Google maps de görünmeyen yolları gösteriyor. Öyle hafife alınacak birşey değil. Tamam tam olarak parasını hak etmiyor belki ama en az bi 1300-1400 ederi var o sistemin.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 24, 2015, 08:39:57 »
Yasincim haklısın basit bir uygulama olmayabilir. Gps sistemidir haritaların yüklenmesi modülü kablosu carti curtu baya kulfetlidir eyvallah. Bu işin hakkı 2 bin tl değil demek istediğim bu. 
 zaten  bu arabayi vatandasa 2 sene once 113 bin tl ye kakalamissiniz. Aracın multimedia sisteminde nav. Tusu da var niye içinden malzeme eksiltiyorsunuz? Madem navigasyon özelliği yok nav. Tusunuda koyma o cihaza. O zaman anlarım.  Ama aynı cihaza bir iki parça ekleme yapmak için 2 bin tl çok. Bu ne demek türk milleti kerizdir nasıl olsa hesap soran kontrol eden bir devlet kurumu yada özel bi kurum yok  itele ne kadar itelersen.
Sonrada her 6 ayda bir navigasyon güncellemesi diye 100 yuro para al. Şimdi bu  vatandaş avrupaya aracıyla hiç gitmeyecek ömrübillah ama Avrupa haritasının güncellemesini Toyota firmasi zorla satıyor.  Gittim bi elektronikciye adam bin tlye hallederiz abi yeni bir cihaz takacaz diyor kablo kesme sökme yok bu orjinal ekranı söküp yerine ne mali olduğu belli olmayan bi multimedia cihazı takacak ömür boyunca harita güncellemesi bedava. Hadi buyrun bu nasıl bi iş.  Koskoca Toyota firması ise senede milyonlarca araç yapıyor yan sanayi firmalarından milyonlarca bu cihazdan tedarik ediyor her 6 ayda bir resmen 100 euro gasp yapıyorlar. Bu güncelleme işini dandik bir cin firması yapabiliyorsa Toyota firması hayli hayli yapar. Tamam bedava yapmasın bari makul bi ücret karşılığı olsa onada eyvallah.
nedense otomobil firmalarinin türk kullanıcısına karşı üvey evlat muamelesi var. En dandik en BoS modeller türkiyeye satılır genelde.  Sadece Toyota değil bütün çoğu otomobil firmasında durum böyle. Çok samimi söylüyorum sahipsiz kontrolsüz denetimsiz bir pazar olduğu için.  Bizim burda gebze de TSE var bu ne iş yapar neden vatandaşını değilde yabancı sermayeyi düşünür. Neden bi kerecik olsun bu tarz firmalara karşı bu araç bu ülkede satılamaz belli bi standart olacak bilmem ne şeklinde bi karar alınmıyor?  Yada neden türkiyede bu otomobil firmalarinin denetleyecek türk otomobil standartları gibi bi denetleyici ve son kullanıcıyı düşünen bir kurum yok?
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 24, 2015, 08:48:10 »
Hocam o Çinli cihazlar çalıntı yazılım kullanıp çalıntı harita kullanıyorlar. Ama sorun bu değil, zaten vakti zamanında çoğu Türk firmasıda ömür boyu harita güncellemeli cihazlar sattı yani öyle 100 dolarlar verilecek şeyler değil.
O cihaza 2000TL veripte navigasyonu kullanır hale getirmek sonrada güncelleme için 100 dolarlar vermek kusura bakılmasın ama cidden ena.. yerine konulmak. Oraya takacağı parça zaten önceden üretilmiş bir şey olduğu için  o paraları etmez. Ha hiç navigasyon adaptasyonu yoktur, zorla bilmem neler eklenip bir sürü zahmetle yazılımıdır donanımıdır eklenir ha belki denir ama onada en fazla 1000 Tl verilir.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 24, 2015, 08:58:36 »
Hiç Toyota Touch 2 with Go yu kullandınız mı?
Aracın satış fiyatının 113 olması o aracın 2.0 olmasından kaynaklı. Faturasına bakılırsa araç bedeli bayaaaaa düşüktür
Ekrana navigasyon tuşu koyulması daha iyi değil mi? Adamlar isterseniz orjinal donanım olarak takabiliyorlar.
Diğer markalara örnek vereceğim. X ve Y markalar dokunmatik ekranlarında sadece müzik imkanı sunuyorlar. Daha sonradan arka kamera eklenip aktif ediliyor, buda ilave bir ücret. Navigasyon mu istediniz? Eee gelin yükleyelim yok. Komple ekran değişiyor ve Toyota gibi güncelleme desteği yok. Servisler merkeze yönlendiriyor. Merkez biz bilmeyiz servis bilir diyor.
Kaç kişi başka markanın CEO suyla rahat bir şekilde iletişim kurabiliyor? En hızlı şekilde geri dönüş sağlanıyor?
Güncelleme bize pahalı neden geliyor? Bütün avrupa haritası veriyor.

Ben bahar ayına doğru ekrandan daha çok verim almak için Android box ekleyeceğim. Uzun yolda daha iyi olacak, ELM327 yi Touch ekrandan kontrol edeceğim, video izleyeceğim müzik dinleyeceğim.
Yaza doğruda navigasyonumu da güncellerim. Neden herşeyin bir bedeli olacağı kabullenmiyor anlamıyorum. Go eklentisi ile verilen hizmet ve haritanın kalitesi OEM ürünler arasında en iyilerinden. Buna emin olabilirsiniz
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 24, 2015, 09:19:33 »
@Kaan Kara (29002) Kaan'ın dediklerine katılıyorum, ek bedel bir şekilde kabul edilebilir ancak 100 usd güncelleme olmamalıydı.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 24, 2015, 21:44:22 »
Hiç Toyota Touch 2 with Go yu kullandınız mı?
Aracın satış fiyatının 113 olması o aracın 2.0 olmasından kaynaklı. Faturasına bakılırsa araç bedeli bayaaaaa düşüktür
Ekrana navigasyon tuşu koyulması daha iyi değil mi? Adamlar isterseniz orjinal donanım olarak takabiliyorlar.
Diğer markalara örnek vereceğim. X ve Y markalar dokunmatik ekranlarında sadece müzik imkanı sunuyorlar. Daha sonradan arka kamera eklenip aktif ediliyor, buda ilave bir ücret. Navigasyon mu istediniz? Eee gelin yükleyelim yok. Komple ekran değişiyor ve Toyota gibi güncelleme desteği yok. Servisler merkeze yönlendiriyor. Merkez biz bilmeyiz servis bilir diyor.
Kaç kişi başka markanın CEO suyla rahat bir şekilde iletişim kurabiliyor? En hızlı şekilde geri dönüş sağlanıyor?
Güncelleme bize pahalı neden geliyor? Bütün avrupa haritası veriyor.

Ben bahar ayına doğru ekrandan daha çok verim almak için Android box ekleyeceğim. Uzun yolda daha iyi olacak, ELM327 yi Touch ekrandan kontrol edeceğim, video izleyeceğim müzik dinleyeceğim.
Yaza doğruda navigasyonumu da güncellerim. Neden herşeyin bir bedeli olacağı kabullenmiyor anlamıyorum. Go eklentisi ile verilen hizmet ve haritanın kalitesi OEM ürünler arasında en iyilerinden. Buna emin olabilirsiniz
Kaan anladık moderatorsun diye bu kadar da ön yargılı konuşma. Yazdıklarını okuyan seni Akio Toyoda nin akrabası sanacak. Önce bizim sıkıntı ettiğimiz konuyu anlamaya calis ondan sonra Toyota yi savun.
Benim burda  demek istediğim navigasyon özelliği olan cihaza sırf bir modül için 2 bin tl çok.  Ve her 6 ayda bir harita güncellemesine 100 euro çok. ben kullanmadığım Avrupa haritasına neden para vermek zorunda kalıyorum? Burda Toyota arabasındaki sıkıntıyı tartışıyoruz beni ilgilendirmez A firması veya B firması. Sanki navigasyon yüklemeye makul bi ucret istediler de biz yok dedik. İnsaf ya 2 bin tl nedir. Sen hiç hayatında bir yerde çalışıp 2 bin tl kazandın mi ? Sana basit geliyor galiba ki ikide bir diyorsun herşeyin bedeli var diye. Bu paraya bir aile 2 ay geçiniyor.
Gelmişsin burda yok neymiş toyotanın CEO'su maillere cevap veriyor yok efendim çok hızlı dönüş oluyor diyorsun allah bilir ya sekreteridir yada halka ilişkilere bakan personel. Sıkıntıyı cozmedikten sonra mail atsa ne atmasa ne.
Diyorsun ki yok eml modülü bağlayacam müzik dinleyecem yok Android box takacam şunu yapcam bunu yapcam. yahu  sen bu aracı alırken zaten 70 bilemedin 80 bin veriyorsun.  Bu adamlar milyonlarca araç yapıyor bu parçanın maliyeti bunlar için nedir ki toptan olunca 10 dolar bilemedin 50 dolara gelsin. Arkadaş benim demek istediğim  adam gibi hakkı neyse onu alsınlar arabaya koydukları ekran bi işe yarasın sadece geri vitese takınca arkayı Görmeyelim müzik te dinleyelim video da izleyelim navigasyon da olsun güncellemesi de ücretli olsun. Ama hakkıyla olsun kimse keriz değil parayı sokaktan toplamiyor yada senin gibi baba parasıyla ahkam kesmiyor.
Sanki biz beleş olsun diyoruz. valla ya hayret bi şeysiniz.
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Kasım 24, 2015, 22:59:34 »
Tartışmanın seviyesini düşürüyorsunuz. ben size saygıyla cevap veriyorum siz "baba parasıyla ahkam kesiyorsun" diyorsunuz.

Sadece ben değil babamda rahatça kullanabiliyor orjinal navigasyonu. Eski aracımız için ayrı bir navigasyon aldık babam hiç kullanamadı.

Navigasyonu opsiyon olarak düşünün. Bizde isterdik bu opsiyonlar sadece navigasyon ile sınırlı kalmasın, xenon sunroof gibi değişik seçeneklerimiz olsun.
şöyle düşünün. 113 bin TL lik araç vergisinden ötürü o fiyata. Navigasyonda vergilerle gelene kadar bu fiyata yükseliyor. Düşünün ki navigasyon güncellemesi 119 € değil 119 TL. kur farkından dolayı bize bu kadar fiyata geliyor ve vergisiyle. Bu durumda bu fiyatlama Toyota'nın değil ülkemizin para değerinden kaynaklı.

para kazanmak zor, kolay değil. bende liseden beri dışarıda okuyorum elimdeki parayı idare etmesini öğrendim şükür.

Bu durumu ben sıkıntı olarak görmüyorum. Verilen hizmetin karşılığı. Haritanın avrupa kısmı ne işimize yarayacak? evet belki önümüzdeki yıllarda araçla yurt dışına çıkmayacağız. ama ülkemizi avrupa haritasına alıp bu şekilde çok gelişmiş hizmet vermeleri çok güzel. ülkemizin gelişmemesinden kaynaklı çoğu şey kullanılmıyor. mesela trafik bilgileri. bizde online sistem olmadığı için, ülkemizde hotspot desteği olmadığı için kullanamıyoruz. İstanbul ve diğer büyük şehirler için bulunmaz nimet.
iletişim çabam, isteğim dikkate alınıp cevap verildi. çalışanı yada sekreteri olmasının kötü bir yanı var mı? Telefonda " Ali Haydar beye iletmiş olduğunuz sorunu kendisinin talimatıyla inceledik ve size dönüş yapmamız bildirildi" denmesi, sizin müşteri olarak satış sonrası dikkate alındığınız anlamına gelmez mi?
markayı yada modeli savunmuyorum. Hizmet kalitesini belirtmek isterim. Asla servis yada bakım olarak bakmayın bu konuya.
sürüş güvenliği için markaların kullandığı ekranlarda yine her şey yapılmıyor ki. ben bu araca bu kadar verdim oooo araba yemek dahi yapacak diyemem ki. Yukarıda belirttiğim gibi saçma vergi sistemi yüzünden bu kadar ödeniyor. aracın fatura bedeli 23/11/2013 tarihinde kesilen faturasıyla 33 bin TL idi. bu
aracın bayi satış fiyatı 66.000 TL idi.

profilimde gördüğünüz araç bana ait değil. ailemizin aracı.araç bana ait değil. okula her gün toplu taşımayla gidip geliyorum. şehirde işim olduğu zaman yürümeyi tercih ediyorum. en uzun rekorum 1 günde 14 km.
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Kasım 24, 2015, 23:26:44 »
Bak kardeşim benim seviyeyi düşürdüğüm falan yok olayı farkli yerlere çekme.  Benim demek istediğim senin o çok beğenerek savunduğun Toyota firması resmen bizleri öpüyor anladın mı.  Kalkmış diyorsun ki herşeyin bir bedeli olacak bu navigasyon modülünün bedel 2 bin tl mi soruyorum sana. Yada ben bedava mı olsun diyorum?  Ayrica araç 2.0 olsun veya lan cruzer olsun 5.7 ne fark eder. Adam ekran koyuyor nav. Tusu koyuyor eee sonuç navigasyon için de 2 bin tl daha  ver. Bu hakkı değil ben bunu diyorum. Sen hala kalkmış yok Toyota şöyle firma yok Toyota böyle firma diye kontra atağa geçiyorsun.  Yok Avrupa haritası bizim için bulunmaz bi nimettir diyosun valla hayret ediyorum sanki avrupaya hangimiz araç ile gidecek.  Az önce bi yoruma okudum adam arabam çok bağırıyor diyor senim yaptığın yoruma bak adama diyorsun ki çok gaz veriyorsun ondan bağırıyor.  Pes yani bu kadar da olamaz. Bence sen okulu bitirince Toyota da avukatlığa başla.  Bu kadar canı gönülden koru körüne savunulmaz. Savunduğun kadar eksiklerini de konuşalım.
Seni kırmak istemem sen değil kimseyi kırmak istemem saygısızlık da asla yapmam bir teneke parçası için.  Ama eğri oturup doğru konuşalım.  Şimdi araca ekran koyup ekranda nav. Tusu koyup navigasyonun çalışmaması ve çalıştırmak için servisin 2 bin tl istemesi resmen adam öpmek bunu kabul edelim. Sende iyi biliyorsun ki Toyota firması istese bu işi daha ucuza halledebilir ama niye yapsın ki zaten bizim milletimiz keriz  4 tekerlekli ne koyarsan onune mecbur aliyoruz. Bu tartışmayı da bitirelim.
Kırıldıysan K.bakma özür dilerim.
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 24, 2015, 23:38:02 »
Tabikide navigasyon milleti kazıklamaktan başka bişey değil bide utanmadan güncellemede diye para alıyolar zaten normalde aldığınız çoğu adam akıllı navigasyon ömür boyu güncellemeyi bedava verir vermeside lazım.