0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Konudaki aşırı saygısız tavırlarınzı kınıyorum Eyüp abi. Bir insanın ne zaman ne kadar para kazandığını bilemezsiniz ve olaya yorum yapamazsınız. Ben de baba parasıyla arabaya biniyorum. Ama ben babam bana araba aldı diye kaç yaz gittim mobilya imalathanesinde resmen amelelik yaptım. Ve bunu yaparken tıp fakültesi öğrencisiydim. Yani o yargılarınız kesinlikle kendini bilmez aşağılayıcı kelimeler. Navigasyon konusuyla ilgili olarak da sadece size şunu söyleyicem. Bir harici gprs alıcısının fiyatını öğrenin ve fiyatın sizin abartığınız kadar fazla olmadığını görün. Kanımca piyasadaki 100-200 liralık portatif cihazlarla karıştırıyosunuz bu navigasyonu.
motor farkından neden fiyat yükselir? ben 1.6 araca navigasyonu sıfır alırken 2.0 araç sıfır alınırken navigasyona ödenen vergi fazladır. araç aksesuarı olarak fatura kesilir fiyat 1800 iken 2000 üzerine çıkar. bu yüzden motor belirttim önceki mesajda.bir ürünün hakkıdır yada değildir, tamamen kişisel tercihlere bağlıdır. biri takdir eder hakkıdır der alır başkası almaz. bu zevkler ve renkler tartışılmaz gibi bir durum.aracı tanıdıkça ona nasıl davranmak gerektiğini söylemek savunuculuk değil ki. üst hızlardaki limitleride gördüm öğrendim, düşük hızlardaki limitleride. size burada bütün eksiklerini sayarım. bu eksikler giderilebilir mi? evet zamanla. ama giderilemeyecekler var. onlarda tabiri caizse fantezi aşamasındakilerNavigasyon tuşu koyması, çok teferruata girmeden rahatlıkla plug&play sisteme işaret değil midir sizde? yani tak çalışsın, büyük değişiklikler yapma,aracın orjinalliğine takıntın varsa aynı şekilde kullanırsın diyor.tekrar belirteyim. tercih meselesi sadece. bedeli evet belki 2000 TL fazla gözüküyor ama tamamen kullanıcının isteğine bağlı
yahu kaan pes yani hala daha diyorsun ki tercih meselesi. yahu ne tercihi arkadaşım Toyota resmen en fazla 50 dolar edecek bir modül ve gps bağlantısı için 2 bin tl yi gasp ediyor.Ee navigasyon tuşunu koymuş tak çalışsın diyorsun evet takalım çalışsın parasıni da verelim ama 2 bin tl etmez ederi 2 bin tl değil. Marka fanatikligin yüzünden hala daha tercih meselesi isteyen alır isteyen almaz diyorsun.Yazık değil mi sana bana bizim insanimiza niye fazla para veriyoruz? Tamam benim param var diyelim ve tercih ediyorum alıyorum bu navigasyon modulunu. ya parası olmayan insan neden bu nimetten faydalanmasın? Zaten cihaza parasını vermişim daha ne diye ufacık bir aparat için dünya kadar para veriyoruz sıkıntı bu.Neyse uzatmayacağım konuyu lütfen kapatalım Niyletim ne seni nede bi başkasını kırmak değil.
Yakın zamanda söz konusu navigasyon modulune benzer, aracın ekranına kesme biçme olmadan takılacak modul yapmak istedim. En sonunda bu modul ile ekran arasındaki iletişim için bir çipe ihtiyacım oldu. Bu çipin fiyatı 10$ ama bir adet bile alsanız yıllık 50 bin$ lisans ücreti + çip başına lisans ücreti var. Parça maliyeti dışında bir sürü kalem var. Onun dışında patentli kısımlar var ise ayrı ücretler vs. Üzerinde haritaları kaydetmek için kendi diski var mesela. Yani aslında sanıldğı gibi 50-100$ kadar ucuz değil. Maliyeti vs. açısından bakınca tabi 2000TL de etmiyor. Haritalar için de benzer bir durum var. Siz haritayı güncelleyeceksiniz ama harita sahibi size bunu bedava vermiyor. 119€ fazla mı? bence de fazla. O fiyata ömür boyu güncelleme veren cihazlar var. Özetle diyeceğim şu. Cihazın fiyatına sadece parça fiyatı olarak bakmamak lazım. Onun dışında bir sürü kalem var. O paraya eder mi etmez mi? O birazda son kullanıcıya kalmış. İşinizi görüyorsa, ihtiyacınıza cevap veriyorsa, memnunsanız fiyatı önemli olmayabilir. Kimisi der ki Android de çektiğim kadar hiç birşeyden çekmedim. Öteki derki iPhone'da telefon mu?. Ama bakarsanız ikisininde üretim maliyeti yaklaşık 250$'dır. Ama birini 2000TL ye alırsınız ötekini 3000TL'ye. İkisini de kimseye zorla satmazlar ve ikisini de kimse size 300$'a satmaz.
bakınız anlatmak istediğim sadece buydu her marka her ürün için kendisi para alır. navigasyon cihazı tamamen Toyota üretimi değil. anlaşmalı markaya yaptırıyorlar. marka bedeli ödeniyor, modülün üzerine Toyota yazısıda ekleniyor. Bütün alt yapı Toyotaya göre hazırlanıyor. maliyetinin ortalama olarak 300 € civarlarında kabul edersek avrupada 600€ gibi bir fiyata satılıyor. ülkemizde de 2000 TLmarka fanatikliği yapmıyorum. Son kullanıcıya illa herşeyi ile araç satılmaz. opsiyonda olur. ücreti ödenir ve alınır. diğer markaların opsiyon listelerine bakılırsa farklar anlaşılabilir sadece. Toyota mükemmel değil, kötünün iyisi