Gönderen Konu: Siz olsanız hangisini seçerdiniz?görüşlerinizi bekliyorum.  (Okunma sayısı 5073 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 20100
  • Model Yılı: '12
  • 51 kere teşekkür etti
  • 49 kere teşekkür edildi
Sevgili forumdaşlar, 2012 Model 20.500 km LPG li Makyajlı kasa Avensisimi ekim ayının ortalarında bir yatırım amacıyla sattım.Yatırım imkanı çeşitli sebeplerden gerçekleşmeyince tekrar araba almak istiyorum. İkinci elleride takip ediyorum ama bütçem el verdiğince sıfır araçta içimden geçmiyor değil.Bu doğrultuda;

1- Nissan qashqai 1.5 dizel Tekna için 85.000 (ELENDi)
2- Yeni opel astra 1.6 136bg dizel otomatik dynamic bu seneki teslimatlarında son bir tane var ve bu fiyattan aşağı kimse vermiyor 82.400
3- Hyundai i30 Elite 1.6 dizel dct otomatik için 79.000 TL fiyat aldım.(multimedya ekranla 80.800)

3 aracıda test ettim ama şudur diyemiyorum.nissan tekna yerine skypack(cam tavan) olsa para yetmiyor, bu şekilde diğer alternatiflere kafam kayıyor içime sinmiyor,

Yeni opel astrayı çok beyendim, hakikaten  3-5 kusuru var ama bu araba olmuş ama evli ve çocuklu bir aileye o bagaj hayatta yetmez.B sınıfı aracın bagajı var resmen şok oldum, hatta stepneyi çıkartıp bagajı genişletir kullanırım diye düşünmüyor değilim.donanım paketli istediğimde bana özel sipariş 2-3 ayı bulur diyorlar.fiyat sabitlemede yok. Opsiyonları ekleyince (sunroof+ flexdock + gelişmiş park paketi) 86.000 TL ye geliyor.bu benim maxsimum verebileceğim para.Eğer aracı teslim edecekleri tarihte bir artış olursa mümkün değil alamam.

Hafta sonu Hyundai Erdemirlere (Avcılar) gittim İ30 için multimedya ekranla 86.500 fiyat istiyorlardı indirim falan gram geri adım yok şok oldum.Daha sonra çok yakın arkadaşımın vasıtası ile üstdüzy birine ulaştık Hyundaida tanıdık ve 80.800 gibi özel olduğunu düşündüğüm bir fiyat alınca kafam iyice allak bullak oldu.araçta yok yok.kumandadan kapanan aynada, açılabilir cam tavana, soğutmalı torpidodan arka yolcu havalandırmasına diz hava yastığından yeni dct şanzımana...

Başka kafamda alternatif yok açıkçası, piyasadaki tüm araçları değerlendirdim.Zevkle ve şevkle binebileceğim, ikinci elde çok kaybım olacağını düşünmediğim motorları, kasaları güncel ve yenilenmesi yakın olmayan bu modelleri fiyatları doğrultusunda seçtim.Sizin bu araçlarla ilgili görüşleriniz nedir? Siz olsanız bu üçünden hangisini seçerdiniz?

Aşağıdaki araçlar 2. Sayfa sonunda siz değerli forumdaşların katkılarıyla listeye girmiş olup sonradan eklenmiştir.
4- Golf Highline 1.6 dizel Düz Vites Beyaz Aralık Sonu Teslim 84.000
5- Passat 1.4 125bg Düz Vites Comfortline 85.000

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Siz olsanız hangisini seçerdiniz?görüşlerinizi bekliyorum.
« Yanıtla #1 : Kasım 18, 2015, 23:39:45 »
anladığım kadarıyla sıfır sadece bakıyosunuz
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 18, 2015, 23:44:24 »
2 varken 3'e dönüp bakmam. ikinci elde aşırı değer kaybı yaşarsınız. ilk iki araçtan ben olsam astra'yı seçerim ancak 86 bin tl gibi rakamlar astra'ya fazla. teknik verilerdeki bagaj hacmine gerçekten de stepneyi çıkarınca ulaşıyorsunuz. yılda kaç bin km yapıyorsunuz bilmiyorum ancak bütçeniz a3 1.2 lt tfsi manuel almaya da yetiyor. astra'nın benzinlisi ile dizeli arasında 10 bin tl'den fazla fark var diye hatırlıyorum. umarım hesabınızı iyi yapmışsınızdır.

qashqai de güzel araç. cam tavan şart değil. bagaj önemliyse ve kesinlikle bu araçlardan biri olacaksa ilk seçenek de olabilir. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 18, 2015, 23:46:07 »
Valla ben olsam kalbimin sesini dinler yukarıdakileri almazdım, zira uzun süre kullanırım diye 2. eli dert etmezdim. :) Ama sizin durumunuz başka.
Mantıklı yaklaşmışsınız o zaman ve seçenekleri üçe indirmişsiniz. D sınıfı niye düşünmüyorsunuz? Baz donanımlı bir passat olabilir ya da superb olabilir?
Zira astra K kasa güzel fakat dediğiniz gibi bagaj sıkıntısı olabilir, D sınıfında hem konforu hem de bagajı bulursunuz, 2. elde de zarar ettirmez.

Öte yandan benzinli atmosferik bir araç alıp lpg ile de kullanabilirsiniz, ya da az km yapıyorsanız benzin ile kullanabilirsiniz.

Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 18, 2015, 23:47:28 »
İkinci el piyasası gerçekten yüksek ve sene sonu kampanyaları sebebiyle sıfır alıp uzun süre kullanmayı düşünüyorum. Toyota avensis premium 1.6 dizel için 96.000 fiyat verdiler mesela dahada ineriz en son bize dönün dedi bir bayi, ikinci elleri malum sitede bu fiyattan satılıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 18, 2015, 23:49:22 »
İkinci el piyasası gerçekten yüksek ve sene sonu kampanyaları sebebiyle sıfır alıp uzun süre kullanmayı düşünüyorum. Toyota avensis premium 1.6 dizel için 96.000 fiyat verdiler mesela dahada ineriz en son bize dönün dedi bir bayi, ikinci elleri malum sitede bu fiyattan satılıyor :)

Uzun süre kullanacak olsam Mazda 3 power sense donanım bakardım, adaptif cruise control sebebiyle. Ya da 2. el az km Cx-5. Fakat 2. elde zarar ettirir işte.
Bunları almayacak olsam 2. elini ve piyasadaki en iyilerden D araçlardan biri olarak gösterilen passat a bakardım.

Bir de siz önceden avensis kullanmış birisiniz. C sınıfına binerseniz mutlu olmayacağını düşünüyorum. 2010 model üstü Multidrive S şanzımanlı bir avensis de düşünülebilir, hele de 2.0 alıp lpg taktırırsınız tadından yenmez.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 18, 2015, 23:58:22 »
Doğuş gurubu araçlarınada onların satıcılarınada bir ön yargım var, geriliyorum sebebini bende tam olarak çözebilmiş değilim. Hafta sonu 2012 Golf 7 1.6 dizel Highline 21.000 kmde mükemmel temiz il sahibinden 64.500 e gitti ve bu ikilem yüzünden kaçırdım arabayı.Wv ikinci el olur belki ama sıfır büyük konuşmayayım almam.

Avensiste LPG taktırdıktan sonra tasarruf yaptım, sorun yaşamadım ama arabadan eskisi kadar zevk alamadım.Psikolojik herhalde.Benzin ve LPG artık düşünmüyorum.Dizel alıp torkun keyfini sürmek istiyorum ki hele otomatik olursa İstanbul içi tadından yenmez.Nissanda burda kaybediyor. 1.6 dizel otomatik teknaya 98.000 istediler, skypacke 103.000 bunlar beni aşıyor yoksa direk alınacak araba.

Mazda3 de dediğiniz gibi öksüz bir cengaver.Doğru dürüst bir muhattap yok, olumsuz bir durumda araçla başbaşa kalmanız muhtemel.parça olmaz ama ihtiyaç oldu en az 1 ay beklemek gerekiyor.çok araştırdım onuda ama oda burdan çizik yedi malesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 18, 2015, 23:58:55 »
1.4 lpg li insigniaya bakabilirsiniz birde o fiyat aralığında alınabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 19, 2015, 00:07:21 »
1.4 lpg li insigniaya bakabilirsiniz birde o fiyat aralığında alınabilir

Öneriniz için teşekkürler ama Benzinli araç düşünmüyorum.siz olsanız yukarıdaki araçlardan hangisini neden seçerdiniz. Yanlış anlaşılma olmasın belki düşünmeyi atladığım bir şeyi siz belirteceksiniz ve benim alacağım kararda yardımcı olacaksınız diye soruyorum ve sizlerin yorumlarını alıyorum gerçekten tıkandım çünkü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 19, 2015, 00:10:02 »
Avensis kullanıcısı olup C segmentine geçerseniz kesinlikle üzülürsünüz :(
Subaru bakın, 2.0 dizelleri biraz fiyat yüksek ama uzuuuuun yıllar keyifle boxer motor kullanırsınız :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 19, 2015, 00:19:51 »
Bu 3 aracıda test etmiş biri olarak fikirlerim gerçekten biraz değişti. Bagaj hacmi ve iç hacim olarak avensis D segmenti bir araç katılıyorum.1 yıl kullandım ama motor anlamında, performans anlamında D sınıfı ise astra ile i30 en az avensis kadar D sınıfı diyebilirim.Hayatımda ilk defa otomatik şansımanlı araçlara bindim ve tüm şirazem kaydı gitti.Düz vites araç almak özellikle İstanbul gibi bir yerde çılgınlıkmış onu gördüm derken sayenizde nissan elendi gitti :alkis: xtroniclerine param yetmediğine göre seçene 2 ye düştü.

Astra K 1.6 dizel otomatik Dynamic (86.000TL 3 ay sonra gelecek, fiyatta sabitleme yok artabilir) VS Hyundai İ30 dizel otomatik Elite(80.800) Fiyatları

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 19, 2015, 00:21:14 »
dizel ve otomatik denince iş kendiliğinden tıkanıyor. doğuş grubunu da elemişsiniz. golf'ü kaçırdığınız kötü olmuş. her işte bir hayır vardır. focus desem içi pek geniş değil, fiyatları da uçuk. ikinci el olarak 1-2 yaşında c5 olabilir, citroen'e sıcak bakarsanız tabi. bunun dışında ikinci el makyajlı jetta comfortline dsg daha ihtiyaçlarınıza yönelik bir araç gibi geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 19, 2015, 00:29:36 »
dizel ve otomatik denince iş kendiliğinden tıkanıyor. doğuş grubunu da elemişsiniz. golf'ü kaçırdığınız kötü olmuş. her işte bir hayır vardır. focus desem içi pek geniş değil, fiyatları da uçuk. ikinci el olarak 1-2 yaşında c5 olabilir, citroen'e sıcak bakarsanız tabi. bunun dışında ikinci el makyajlı jetta comfortline dsg daha ihtiyaçlarınıza yönelik bir araç gibi geliyor.

Hiç sormayın çok kötü kaçtı. Satan beyefendide passat siparişi vermiş teslime az kalmış ve passatı teslim alacağı bayi 63.000 TL fiyat vermiş.Kendiside 1-2 bin fazlası fazladır diye son anda 69.000 dan 66.000'ya fiyatı çekti.Hemen aramam lazımdı,  15 dk bekleyince bir başkasına 64.500 e söz verdiğini ertesi güne kadar opsiyon tanıdığını söyledi ve araç gitti.
C-5 e baktım ama dış görünüşü beni cezbetmiyor.her aksamı elektronik.garanti 2 yıl. Bir sorunda cüzdanımla başbaşa kalırım korkusu var. Tercih ettiğim araçlardan opelde 2 yıl ama en azından Alman.fransız kadar elektronik aksam yok en azından.hyundai 5 yıl.oda ordan bir artı kazanıyor.

Ford rakiplerinin donanımında ve motor seçenekleri ile 100.000 Tl üzeri liste fiyatı.baktığım gibi eledim malesef.jetta wv firmasının ekmeğini yiyen üvey evlat gibi.golfün kalitesinin çok altında bir araç benim kişisel görüşüm.Değmez o araca diye düşünüyorum.inceleme fırsatı bulduysanız golfle ikisi arasında hissedilir bir fark var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 19, 2015, 00:45:13 »
Hiç sormayın çok kötü kaçtı. Satan beyefendide passat siparişi vermiş teslime az kalmış ve passatı teslim alacağı bayi 63.000 TL fiyat vermiş.Kendiside 1-2 bin fazlası fazladır diye son anda 69.000 dan 66.000'ya fiyatı çekti.Hemen aramam lazımdı,  15 dk bekleyince bir başkasına 64.500 e söz verdiğini ertesi güne kadar opsiyon tanıdığını söyledi ve araç gitti.
C-5 e baktım ama dış görünüşü beni cezbetmiyor.her aksamı elektronik.garanti 2 yıl. Bir sorunda cüzdanımla başbaşa kalırım korkusu var. Tercih ettiğim araçlardan opelde 2 yıl ama en azından Alman.fransız kadar elektronik aksam yok en azından.hyundai 5 yıl.oda ordan bir artı kazanıyor.

Ford rakiplerinin donanımında ve motor seçenekleri ile 100.000 Tl üzeri liste fiyatı.baktığım gibi eledim malesef.jetta wv firmasının ekmeğini yiyen üvey evlat gibi.golfün kalitesinin çok altında bir araç benim kişisel görüşüm.Değmez o araca diye düşünüyorum.inceleme fırsatı bulduysanız golfle ikisi arasında hissedilir bir fark var.

makyajdan sonra bazı dokunuşlar oldu. bu yüzden makyajlı jetta yazdım. golf size uyuyorsa tabii ki golf'ü tercih edin. süspansiyonundan yalıtımına kadar birçok noktada fark var ama jetta da kötü bir araç değil. dizeli bluemotion değil sanırım. o fark da enerji geri kazanım mekanizmasından ibaret. benzinlide hepsi eşitlendi ancak dizelde jetta eu6 daha gelemedi sanırım.

şartlar ikinci el audi a3 1.6 lt tdi için de elverişli. sportback kesin olur, sedan da biraz zorlamanız lâzım. attraction + advance paket olanlardan alabilirsiniz. ambiente gibi üst donanımlar 6 haneli rakamlara geçer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 19, 2015, 00:55:39 »
makyajdan sonra bazı dokunuşlar oldu. bu yüzden makyajlı jetta yazdım. golf size uyuyorsa tabii ki golf'ü tercih edin. süspansiyonundan yalıtımına kadar birçok noktada fark var ama jetta da kötü bir araç değil. dizeli bluemotion değil sanırım. o fark da enerji geri kazanım mekanizmasından ibaret. benzinlide hepsi eşitlendi ancak dizelde jetta eu6 daha gelemedi sanırım.

şartlar ikinci el audi a3 1.6 lt tdi için de elverişli. sportback kesin olur, sedan da biraz zorlamanız lâzım. attraction + advance paket olanlardan alabilirsiniz. ambiente gibi üst donanımlar 6 haneli rakamlara geçer.

Jettaya kötü demek istemedim, bu anlam çıkmasın.Golfü tercih ederim demek istedim.ikinci el araca sıfır araç parası vermek istemiyorum açıkçası.85.000 civarı 2. El araç almam şu iki alternatif varken.en azından onun ayarında olmasa bile sıfır araç olsun benim olsun mantığı ağır basıyor ki 2. Elde temiz, düşük kilometreli ve fiyatı makul araç bulmak hakikaten çok çok zorlaştı.malum siteyi hatim ettim. Temizleri sıfır fiyatına satılıyor neredeyse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Kasım 19, 2015, 00:59:53 »
Jettaya kötü demek istemedim, bu anlam çıkmasın.Golfü tercih ederim demek istedim.ikinci el araca sıfır araç parası vermek istemiyorum açıkçası.85.000 civarı 2. El araç almam şu iki alternatif varken.en azından onun ayarında olmasa bile sıfır araç olsun benim olsun mantığı ağır basıyor ki 2. Elde temiz, düşük kilometreli ve fiyatı makul araç bulmak hakikaten çok çok zorlaştı.malum siteyi hatim ettim. Temizleri sıfır fiyatına satılıyor neredeyse.

ben astra derim. pahalı olsa da her yönden i30'u ezer. ayrıca i30 kaç yıllık tasarıma sahip. bir de fiyat garantisi verememelerinin sebebi yeni yılda ötv %5 artacak, bu yüzdendir. yani alacağınız araçlara en az 2-3 bin tl daha zam gelir. son araç olayına sistemden mi baktılar bilmiyorum ama başka bayilerde mutlaka araç vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 19, 2015, 01:30:06 »
ben astra derim. pahalı olsa da her yönden i30'u ezer. ayrıca i30 kaç yıllık tasarıma sahip. bir de fiyat garantisi verememelerinin sebebi yeni yılda ötv %5 artacak, bu yüzdendir. yani alacağınız araçlara en az 2-3 bin tl daha zam gelir. son araç olayına sistemden mi baktılar bilmiyorum ama başka bayilerde mutlaka araç vardır.

Aynen sistemden baktılar beyaz renk istiyorum.gemide dediler hepsi bir ağızdan ama sadece bir bayi elinde olduğunu söyledi.Odak 83.300 diyor- Gürses 83.000 diyor diğerleri zaten 82.400 e yaklaşamadı bile.

Hyundai ye benimde bir ön yargım vardı yalan yok ama aracı opelden sonra test edince performans olarak fark yok, kalite konusundada açıkça diyebilirimki ilk izlenim fark yok hatta donanım olarak baya şaşırttı beni.yok yok samimiyim yok yok.garanti 5 yıl.görsel olarak ikiside bana hitap ediyor.itici bulmuyorum.hyundai i30 eski wv baş tasarımcısının elinden çıktığını youtube testlerini incelerken öğrendimki beni pek şaşırtmadı. Zaten ne olduysa Erdemir Avcılar plazanın hem opel hemde hyundai bayisi olması ve plazalarının yan yana olması sebebiyle oldu. Dur bide şu hyundaiye bakayım hazır gelmişken dedim işler karıştı.Araştırdım kullananlarda memnun. Hayır liste fiyatları ile almam aslında.Ben 86.500 i30'a vereceğime dediğim donanımları ekler astra almayı tercih ederim ama 80.800 anladığım kadarıyla şuan alınabilinecek en düşük fiyat.normal bir alıcıya bu fiyatı vermiyorlar.(3-4 hyundai bayisi ile görüşeceğim gündüz.)
onun yanında ufak donanım eksiklikleri ile 86.500'lük astra nerede moduna girdim ki yılbaşından sonra bu araç gelecek dediğiniz gibi %5lik zam gelirse ve 2-3 binde fiyatta artı yönde oynarsa aradaki fark 10.000 TL ye yaklaşıyor .kalite ve konfor anlamında iki araç arasında emin olun fark yok.gidip deneyin şaşıracaksınız muhtemelen benim şaşırdığım gibi.adamlar 30 yılda nereden nereye gelmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Kasım 19, 2015, 01:30:21 »
İ30 wagon mu olacak? Astra sedan mı olacak? Yoksa bagaj olarak sizi tatmin etmezler
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Kasım 19, 2015, 01:53:57 »
İ30 wagon mu olacak? Astra sedan mı olacak? Yoksa bagaj olarak sizi tatmin etmezler

İ30 hatcback, astra K'da hatchback.(sedanı 2 yıl sonra tahminim anca çıkar.) bagaj olarak i30 c sınıfı hatcback araç bagajı ortalamalarında gözümle gördüğümde bu yeterli olur hissiyatı verdi yada idare eder dedirtti.en azından 1 büyük, 1 küçük valiz sığar ama Astra K nın bagajı hakikaten sıkıntılı, eski juke gibi yada nasıl desem b sınıfı araç bagajı gibi.bagajı ortadan ikiye bölen ve  stepnenin gizlendiği alanında aktif kullanılması şart. Buda stepne ve tüm aparatların çıkartılarak kullanılması zorunluluğunu getiriyor. Birde bana ilginç gelen depo dış kapağı oldukça büyük ve içerden düğme ile açılmıyor.elinizle dışardan kapağı ittiriyorsunuz ve öyle açılıyor.ama mazot depo kapağı şükür açılmıyor.(gerçi ne gibi durumda açılmasına araç müsade edecek onu sormadım ama oraya bu kadar basit ulaşılması hoş değil) Bu arada aracın içinde kapıların camla birleştiği yerlere yakın, eski arabalarda olduğu gibi yukarı aşağı itilen kilit sistemi var.arkadaki kelebek camın tamda önüne koymuşlar sanki kırıp içeri girilsin gibi oda ayrı bir ilginç olmuş.sürücü ve yolcu emniyet kemerleride yükseklik ayarlı değil.bunlar sayılabilecek basit kusurlar ama bagajı hanım görmedi.olurda bu bagajı görürse eminim savaş çıkar.509'litre avensisten sonra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Kasım 19, 2015, 07:17:07 »
Zaten tam bu yüzden yazdım :)
Avensisin bagajından sonra bu size yetmez stepne çıkartmak fln hiçbiri kurtarmaz :(
Deposu kapılarla beraber çalışıyor. Kapılar kilitli ise depo kilitli, açınca depo kilidi açılıyor. Depo kapağını ittirip açıyorsunuz
Kilitlerde alman mimarisinin eseri. Sonra bizim Casio saate kızıyorlar :islik:
Mesela koltuklar hep siyahtır yada koyudur açık renk yoktur. Bunlar hep disiplin
Bence Kia Ceed wagon bakmanızı tavsiye ederim. Alt yapısı i30 ile aynı diye biliyorum. Motorda aynı hatta şanzımanda aynı
Ama bagajı fevkaladenin fevkinde :)
Yada Seat Leon wagona bakabilirsiniz. Ama doğuş araçlarına bakmıyorsunuz diye okudum yukarıda. Tabiki tercih meselesi. Ama baktığınız araçlarda bagaj ve klasman sizi çok çok üzer :(
youtube.com/kaankara