Gönderen Konu: Siz olsanız hangisini seçerdiniz?görüşlerinizi bekliyorum.  (Okunma sayısı 5074 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Siz olsanız hangisini seçerdiniz?görüşlerinizi bekliyorum.
« Yanıtla #20 : Kasım 19, 2015, 09:28:51 »
Geçtiğimiz pazar opel odak ta opel forumu özel olarak Astra K testi vardı. Bende gittim ama muhabbet etmekten ve vaktim kısıtlı olduğundan aracı test edemedim. Test edenlerin görüşleride sizinle hemen hemen aynı. Bagaj küçülmüş ve benzin depo kapağı gözümüze büyük geldi diye [emoji1]
Ama sedancılar hariç bir çoğu şuan eski astralarını satıp yeni Astra K almak için sıraya girmiş durum da :)
Farum da Astra dan i30 a geçmiş arkadaşlarda mevcut ama memnun kaldıklarını pek aöyleyemem. Otomatik dizel i30 ların çok yaktığını söylüyorlar uzun yolda 7 litreden bahsediyorlar.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 19, 2015, 09:28:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 20100
  • Model Yılı: '12
  • 51 kere teşekkür etti
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 19, 2015, 10:22:58 »
Zaten tam bu yüzden yazdım :)
Avensisin bagajından sonra bu size yetmez stepne çıkartmak fln hiçbiri kurtarmaz :(
Deposu kapılarla beraber çalışıyor. Kapılar kilitli ise depo kilitli, açınca depo kilidi açılıyor. Depo kapağını ittirip açıyorsunuz
Kilitlerde alman mimarisinin eseri. Sonra bizim Casio saate kızıyorlar :islik:
Mesela koltuklar hep siyahtır yada koyudur açık renk yoktur. Bunlar hep disiplin
Bence Kia Ceed wagon bakmanızı tavsiye ederim. Alt yapısı i30 ile aynı diye biliyorum. Motorda aynı hatta şanzımanda aynı
Ama bagajı fevkaladenin fevkinde :)
Yada Seat Leon wagona bakabilirsiniz. Ama doğuş araçlarına bakmıyorsunuz diye okudum yukarıda. Tabiki tercih meselesi. Ama baktığınız araçlarda bagaj ve klasman sizi çok çok üzer :(

Size katılıyorum, ama wagon tarzı araç yerine yeniden D segmenti araca dönmeyi tercih ederim ki o da imkanlar sebebiyle sıfır olmuyor.(passat trendline 1.4 alınabilir sizinde son paragrafınızda söylemek istediğiniz gibi aslında onu aylarca bekleyip alacağıma gene makyajlı kasa 2012-2015 avensis alırım hiç değilse 15.000-20.000 TL cebimde kalır. )

Geçtiğimiz pazar opel odak ta opel forumu özel olarak Astra K testi vardı. Bende gittim ama muhabbet etmekten ve vaktim kısıtlı olduğundan aracı test edemedim. Test edenlerin görüşleride sizinle hemen hemen aynı. Bagaj küçülmüş ve benzin depo kapağı gözümüze büyük geldi diye [emoji1]
Ama sedancılar hariç bir çoğu şuan eski astralarını satıp yeni Astra K almak için sıraya girmiş durum da :)
Farum da Astra dan i30 a geçmiş arkadaşlarda mevcut ama memnun kaldıklarını pek söyleyemem. Otomatik dizel i30 ların çok yaktığını söylüyorlar uzun yolda 7 litreden bahsediyorlar.

yeni dct 7 ileri şanzıman ile şehir içi kullanım 7 litreye düşmüş ki zaten yeni şanjıman ve eskiye oranla azalan yakıt tüketimi benim alınabilirlik listeme soktu bu aracı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 19, 2015, 11:28:46 »
i30 dışarıdan güzel gözükür, içine binersiniz donanım şımartır ancak yola çıkınca o hissiz yapay direksiyon ve sürüş yetenekleri astra'nın karşısında çok ucuz kalır. iki defa dizel otomatik testi yaptım. biri şehir içi, biri şehir dışında. ayrıca iki aracı da alın ertesi gün satmaya kalkın bakalım 80 bin tl i30 kaç liraya gidecek, 86 bin tl astra kaç liraya gidecek. 5 yıl garanti bir şey ifade etmiyor, bunlar müşteri gözü boyamak için yapılan hareketler. bence ilk çıkan i30 daha güzel bir araç. 70-75 bin tl olsa tamam da 80 çok fazla o araca. mazda cx-3 tavsiye ederdim ama yaşam alanı fazla geniş değil. bagajını net hatırlamıyorum bu yüzden çocuklu aileyi tatmin etmeyebilir. bir de kadjar bakın isterseniz. qashqai'den daha geniş. geriye mpv sınıfı kalıyor zaten ancak siz araştırmışsınızdır diye tahmin ediyorum.

aynı şekilde odak bayisi de hyundai ile opel sahibi ve yanyana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 19, 2015, 12:02:28 »
astra k depo kapağı büyük geldi benimde gözüme ama bir yandan iyi olmuş. mesela kendi aracımda tabanca kaportaya temas halinde alan genişleyince değmez kaportaya.
basılarak açılması bence güzel. içerden açarak kazanılacak bir durum yok. kapılar kilitliyken kitli kalıyor zaten.
ayrıca led matrix farlar ve flexi ile araba kullandım dersiniz. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 19, 2015, 13:03:42 »
Passat düşünün derim , hem değer kaybetmezsiniz hem de paranızın karşılığını almış olursunuz. En azından diğerlerine göre iyidir.
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 150000
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 19, 2015, 13:20:25 »
Düşündüğünüz fiyatlara önerim başka araçlar olacaktır aslında ama sizin tercihleriniz ve benim tercihlerim birbirine uymayabilir  :) Bu nedenler sorunuza yanıt veriyorum direk olarak sizin de isteğiniz bu anladığım kadarıyla.
Abi şimdi astra çok sağlam araba yapmış ama çok sağlam da fiyat biçmiş. İkinci el düşünseniz o paraya audi nin mercedesin güzel arabalarını alabilirsiniz. VW gurubunda ise son model passatın istediğiniz dolulukta olanını bulabilirsiniz ve hiç de pişman olmazsınız. VW gurubu ömürlük araç yapıyor inanın.
Opel denince akla yüksek parça fiyatı geliyor bunu düşünün derim. Yıllar önce 2005 opel vardı kuzenimde triptonik viteslerin ilk yaygınlaştığı zamanlar sıfır almıştık gazı kökleyince bir yapıştırıyordu koltuğa görmeniz lazım. Opel bu işi yıllardır iyi yapıyor.
Hyundai ye gelince parçalar çok ucuz, bir parça değişmesi gerekiyorsa direkt olarak o parça değişir diğer markaların çoğunda olduğu gibi o parçaya bağlı başka parçaların da değişmesi gerekmez. Ve fiyatı çok uygun almışsınız şu an kimse o fiyatı vermez gibime geliyor. Tabi bu o fiyatı hakettiği anlamına da gelmiyor. Ve i30 un bir astranın yanında size hiçbir zevk vermeyeceğini düşünüyorum. 
Kararlarınızı değiştirmeyi düşünürseniz passat bakın ikinci el derim. Hatta söylediğiniz fiyatlara jetta nın sıfırlarını alabiliyorsunuz ki 1.2 benzinlisi bile beni çok tatmin etti param olduğunda dizelini ve dolusunu alıp sonra da passata geçmeyi düşünüyorum  :)
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 19, 2015, 14:10:45 »
Herkes seferber olmus ve bence cok guzel cevaplar.
Olasiliklari gidip gormeden elemeyin bence.
Kia ya bence de bakin. Kadjari da inceleyin. Astrayi daha fazla bayiye sorun. Corollaya da bakin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Siz olsanız hangisini seçerdiniz?görüşlerinizi bekliyorum.
« Yanıtla #27 : Kasım 19, 2015, 14:25:22 »
Bence Honda CR-V ve Citroen C4 Picassoya bakın :)

Önemli olan satış sonrası. Siz aldınız, bunun bakımı parça masrafı derken astarı yüzünü geçer
2009 model BMW 525D nin bir disk ve balatası işçilik dahil 1500 tl. İkinci el temiz almak mantıklı olsa bile ya sonrası?
O araçların lastikleri run flat, tane fiyatı 400 tl civarı

Önemli olan alırken yada satarken değil, kullanırken ki durum
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Kasım 19, 2015, 17:07:02 »
Herkes seferber olmus ve bence cok guzel cevaplar.
Olasiliklari gidip gormeden elemeyin bence.
Kia ya bence de bakin. Kadjari da inceleyin. Astrayi daha fazla bayiye sorun. Corollaya da bakin.

Evet Hakan Bey, herkese ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ediyorum istisnasız.Yardım sever bir foruma sahibiz ve beni bu çok mutlu ediyor. Sizede tavsiyelerinizden ötürü teşekkür ederim.
kia da tanıdık yok malesef ve fiyat olarak karşıma hyundai kadar iyi bir alternatif sunacaklarını düşünmüyorum. Kadjarı inceledim 1.5 dizel otomatik İcon modeli liste fiyatı 94.000 indirimle en iyi 87.000-88.000 civarı olur diye düşünüyorum ama renoyada uğrayacağım.en azından kafamda soru işareti kalmaz. Corolla yakın zaman içinde makyajlanacak diye biliyorum ama asıl tercih etmeme sebebim dizel motorun 10 seneden beri kullanılması.o kadar parayı premium donanımda olsa 90 beygir gücünde ve miladını bana göre doldurmuş motora vermek istemiyorum açıkçası.ikinci elleri dizel otomatik premiumlar 70.000 civarı mevcut takip ediyorum.

Bence Honda CR-V ve Citroen C4 Picassoya bakın :)

Önemli olan satış sonrası. Siz aldınız, bunun bakımı parça masrafı derken astarı yüzünü geçer
2009 model BMW 525D nin bir disk ve balatası işçilik dahil 1500 tl. İkinci el temiz almak mantıklı olsa bile ya sonrası?
O araçların lastikleri run flat, tane fiyatı 400 tl civarı

Önemli olan alırken yada satarken değil, kullanırken ki durum

2007-2010 Honda crvlere bakıyorum çok uzun zamandır.70.000-75.000 civarı temiz LPG li araçlar mevcut ancak 2000 motor bu güzel aracı LPG li kullanmak istemiyorum. LPG siz binmeyede benim gücüm yetmez açıkçası. şehir içi 10-15 litre arası gezen bir araç için eledim onu.
Citroen ve pejo düşünmüyorum.

Bu arada Passatı tavsiye eden arkadaşlarımız gerçekten çok. Kafamda inat etmeyip onuda değerlendirmem konusunda bana uyarıda bulundular bir nevi ve bir bayiye en azından sormam gerektiğini düşündüm.Avekten aldığım fiyarlar.(arayada Golfüde sıkıştırdım.)

2015 Model Beyaz Golf Highline 1.6 dizel Düz Vites Beyaz Aralık Sonu Teslim 84.000 dediler (Liste Fiyatı 90.000) Bu kasa ne zaman makyajlanacak yada kasa değiştirecek?Fiyat uygun geldi bana otomatik değil ama zaten dsg problemleri çözülmüş olsada o riske ben giremem :D

2015 Model Beyaz Passat 1.4 125bg Düz Vites Trendline 74.500
2015 Model Beyaz Passat 1.4 125bg Düz Vites Comfortline 85.000
2015 Model Beyaz Passat 1.4 125bg Düz Vites Highline 100.900 (Beni aşar)

Comfortline ulaşılabilir bir araç passatta ama 1.4 125bg düz vites bu araç şehir içi 6.8 yakıyor görünüyor. 9-10 ları görürmüyüm acaba.Avensiste bile 7.5 - 8.5 arasında değişmekteydi LPG taktımadan önce.(çok sakin kullanımla )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 19, 2015, 17:18:55 »
Passat 1.4 tsi trendline sitede 77bin civarı. 74.5 fiyatını showroomda mı vermişlerse. Fiyat iyi passat düşünebilirsiniz. Ben superB ciyim. Ama rağbet passata 2. Elide çok iyi.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 19, 2015, 17:21:51 »
Ahmet bey benzinli olarak motor seçeneği ne olursa olsun istanbul içi içim 8 - 10 lt tüketim garanti.
Ama passata göz kırpmışken  1.4T 140 Bg İnsigniayı da değerlendirin derim. Baz donanım da dahi tatmin edici özellikleri mevcut.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 150000
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Kasım 19, 2015, 17:54:32 »

Bu arada Passatı tavsiye eden arkadaşlarımız gerçekten çok. Kafamda inat etmeyip onuda değerlendirmem konusunda bana uyarıda bulundular bir nevi ve bir bayiye en azından sormam gerektiğini düşündüm.Avekten aldığım fiyarlar.(arayada Golfüde sıkıştırdım.)

2015 Model Beyaz Golf Highline 1.6 dizel Düz Vites Beyaz Aralık Sonu Teslim 84.000 dediler (Liste Fiyatı 90.000) Bu kasa ne zaman makyajlanacak yada kasa değiştirecek?Fiyat uygun geldi bana otomatik değil ama zaten dsg problemleri çözülmüş olsada o riske ben giremem :D

2015 Model Beyaz Passat 1.4 125bg Düz Vites Trendline 74.500
2015 Model Beyaz Passat 1.4 125bg Düz Vites Comfortline 85.000
2015 Model Beyaz Passat 1.4 125bg Düz Vites Highline 100.900 (Beni aşar)

Comfortline ulaşılabilir bir araç passatta ama 1.4 125bg düz vites bu araç şehir içi 6.8 yakıyor görünüyor. 9-10 ları görürmüyüm acaba.Avensiste bile 7.5 - 8.5 arasında değişmekteydi LPG taktımadan önce.(çok sakin kullanımla )

Abi hazır passatı düşünmeye başlamışsın trendline düşünme derim :) http://binekarac.vw.com.tr/yeni-passat-donanim-euro6.aspx bu linkte donanımlar var comfortline seni tatmin edecektir, highline zaten aşar demişsin ki gerek yok o artıların bazılarına o fiyat için. Yakıtına bi şey diyemeyeceğim ama şöyle söyleyim 2014 1.2 tsi 105 hp 6 ileri manuel jetta da km de 30 kuruşun altına inemedik biz. Basarsan 35 kuruş oluyordu daha fazlasını da görmedim Ankara trafiğinde ama :)  Ama sürüş olsun hızlanma olsun 1.4 d4d corolla var şu an bende bu araçtan iyiydi bile diyebilirim.   1.4 tsi motoru olanlar 1.2 den daha çok performasn ve daha düşük yakıt tüketimi aldıklarını söylüyorlardı ve euro 5 motordu şimdi sizin alacağınız euro 6 bunun yakıt tüketimine faydası ne kadar olur bilmiyorum açıkçası.
Bir de reklamlarda dost drive diye bir kampanya duymuştum abi, sitede de var galiba dilerseniz bir inceleyin belki daha fazla indirim olur belli mi olur :) Her şey gönlünüzce olsun Allah ağız tadıyla binmeyi nasip etsin.
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Kasım 19, 2015, 17:54:49 »
cr-v'nin 2.2 lt ctd-i dizeli var baktığınız model yıllarında. belli bir sene sonlara doğru üretim de otomatik vitesli.

sizin koşullarınızda golf'ü alır çıkarım. yılbaşından sonra da gelen zamla fiyatların uçuşunu arkama yaslanır izlerim. passat da iyi ama ekonomi ve donanım olarak golf iyidir. eu6 110 hp oldukça az yakar. şimdi manuel olunca da astra devreye girebilir. manueli daha ucuz olacaktır ve bulma ihtimâli daha fazladır. burada iş size kalmış artık ancak 2015 yılı bitmeden almanız faydanıza olacaktır. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Kasım 19, 2015, 22:02:47 »
Passat 1.4 tsi trendline sitede 77bin civarı. 74.5 fiyatını showroomda mı vermişlerse. Fiyat iyi passat düşünebilirsiniz. Ben superB ciyim. Ama rağbet passata 2. Elide çok iyi.
Showrooma daha gitmedim.bu fiyatları direk telefondan aldım.Aralık teslim passat comfortline.İlk fırsatta gideceğim gelişmeleri aktarırım ama umarım iyi bir satış temsilcisine denk gelirimde orda sıkıntı çıkmaz.(burnundan kıl aldırmayan tarzda birine denk gelmem umarım)

Ahmet bey benzinli olarak motor seçeneği ne olursa olsun istanbul içi içim 8 - 10 lt tüketim garanti.
Ama passata göz kırpmışken  1.4T 140 Bg İnsigniayı da değerlendirin derim. Baz donanım da dahi tatmin edici özellikleri mevcut.

İnsignia makyajlandı ama kasa değiştirmesi passatla kıyaslandığında daha erken olacağı kesin.yakıt konusundada passattan daha fazla etkiler diye düşünüyorum.bu sebepten tercihlerime hiç katmadım.

Abi hazır passatı düşünmeye başlamışsın trendline düşünme derim :) http://binekarac.vw.com.tr/yeni-passat-donanim-euro6.aspx bu linkte donanımlar var comfortline seni tatmin edecektir, highline zaten aşar demişsin ki gerek yok o artıların bazılarına o fiyat için. Yakıtına bi şey diyemeyeceğim ama şöyle söyleyim 2014 1.2 tsi 105 hp 6 ileri manuel jetta da km de 30 kuruşun altına inemedik biz. Basarsan 35 kuruş oluyordu daha fazlasını da görmedim Ankara trafiğinde ama :)  Ama sürüş olsun hızlanma olsun 1.4 d4d corolla var şu an bende bu araçtan iyiydi bile diyebilirim.   1.4 tsi motoru olanlar 1.2 den daha çok performasn ve daha düşük yakıt tüketimi aldıklarını söylüyorlardı ve euro 5 motordu şimdi sizin alacağınız euro 6 bunun yakıt tüketimine faydası ne kadar olur bilmiyorum açıkçası.
Bir de reklamlarda dost drive diye bir kampanya duymuştum abi, sitede de var galiba dilerseniz bir inceleyin belki daha fazla indirim olur belli mi olur :) Her şey gönlünüzce olsun Allah ağız tadıyla binmeyi nasip etsin.

Teşekkür ederim iyi dileklerin için, biliyorum dost drive kampanyasını zaten onu baştan telefonda satış temsilcisine söyleyerek girdim mevzuya.daha indirim olurmu bilemiyorum ama +2 yıl garanti extra falan gibi birşeyler isterim fiyatta daha fazla indirim yapmasalar bile.

cr-v'nin 2.2 lt ctd-i dizeli var baktığınız model yıllarında. belli bir sene sonlara doğru üretim de otomatik vitesli.

sizin koşullarınızda golf'ü alır çıkarım. yılbaşından sonra da gelen zamla fiyatların uçuşunu arkama yaslanır izlerim. passat da iyi ama ekonomi ve donanım olarak golf iyidir. eu6 110 hp oldukça az yakar. şimdi manuel olunca da astra devreye girebilir. manueli daha ucuz olacaktır ve bulma ihtimâli daha fazladır. burada iş size kalmış artık ancak 2015 yılı bitmeden almanız faydanıza olacaktır. 

Temiz ve düzgün bir crv 2.2 bulmak kolay olmayacağı gibi o dizel suvunda az yakacağını düşünmüyorum, birde 2 üst dilimden vergi vermek var, ikinci el işide zorunda zoru olur gibime geliyor.Düz vites yokken kafamda gene fiyatlardan oraya doğru gidiyor iş.astra otomatik VS golf düz vitese döndü iş.Kafamda tek soru golf ne zaman kasa değiştirir yada makyajlanır, bilgisi olan varmı? 2012 den beri var golf 7 aynı kasa.Astra K nın en azından 4 senesi var makyaja diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Kasım 19, 2015, 22:32:56 »
astra'nın üretimden kalkması temiz 8-9 yıl sürer. yenisi çıksa da eskisinin satışı devam ediyor. golf için de vw'in ne yapacağı belli olmaz. genelde 5 yılda bir yenileniyor fakat bir öncekinin ömrü 3 yıl sürdü. opel'in malzemesi genellikle uzun süre kondisyonunu koruyor. vw için aynı şeyi söyleyemem ancak ikinci elde vw sınırları zorluyor. tahminimce golf'ün bagajı daha geniştir. bir de highline olunca xenon far standart olması gerek. astra ile donanım farkı da var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '95
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Kasım 19, 2015, 22:35:51 »
listedekilerden olacaksa eğer astrayı tercih ederim ama otomatiği ne kadar güvenilir olur dizelde bilemem ancak bütcem o civarlarda olsaydı leon fr veya superb düşünürdüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Kasım 19, 2015, 22:46:58 »
listedekilerden olacaksa eğer astrayı tercih ederim ama otomatiği ne kadar güvenilir olur dizelde bilemem ancak bütcem o civarlarda olsaydı leon fr veya superb düşünürdüm.

Yaşadığım hayat sadece bana ait olsa Yusuf düşünürdüm FR opsiyonunu ama çoluk çocuklu adamım :) superbe gelince bana devasa bir tank gibi geliyor, boyutları D sınıfı araçlarala yakınlık göstersede yada biraz büyük olsada benim algımda baya iri bir araç.Avensis yanında C sınıfı gibi kalıyor hissiyatı oluşturmuş bir araç.İstanbulda o kadar büyük bir araca gerek yok ki ilk tercih passat olur işin aslı.
Ama astra K tercihini belirttiğin için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Kasım 19, 2015, 23:17:22 »
@Ahmet ATALAY (32866) bey niye Renault Megane 3 SW düşünmüyorsunuz?

Türkiyede satılan SW'lar arasında en çok bilineni hem 1.6 130 beygir dizel edc otomatik seçeneğinde var ve donanım olarak çok iyi.

Hem aile arabası hemde çocuklu adamın arabası olsun diyorsanız bi kere Hatchback kasaların hepsini baştan eleyeceksiniz.

opel astra ile hyundai i30 arasındaki seçimim benim kesinlikle i30 yönünde olurdu.

Vw passat 1.4 comfortline D segment olarak seçilebilir bütçenize göre.

Ancak C segmente iniyorsanız Megane 3 SW ilk seçenek olmalı.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Kasım 19, 2015, 23:59:38 »
@Ahmet ATALAY (32866) bey niye Renault Megane 3 SW düşünmüyorsunuz?

Türkiyede satılan SW'lar arasında en çok bilineni hem 1.6 130 beygir dizel edc otomatik seçeneğinde var ve donanım olarak çok iyi.

Hem aile arabası hemde çocuklu adamın arabası olsun diyorsanız bi kere Hatchback kasaların hepsini baştan eleyeceksiniz.

opel astra ile hyundai i30 arasındaki seçimim benim kesinlikle i30 yönünde olurdu.

Vw passat 1.4 comfortline D segment olarak seçilebilir bütçenize göre.

Ancak C segmente iniyorsanız Megane 3 SW ilk seçenek olmalı.

Yorumlarınız için teşekkürler Bekir Bey. Biliyorsunuz megane4 gelecek az bir zaman kaldı. birde sw araçlar bana hitap etmiyor açıkçası.megane4 ve yeni civiği görmek isterdim ama yetişmedi.
Bagaj konusunda haklısınız hatcback araç yetersiz kalacak farkındayım.günlük kullanımda uygun olacak ama izmir-istanbul yolculuklarımızda sıkıntı çıkaracak.Aslında durum birazda şu açıklayayım.eşim 509 litre bagaja sahip avensisi doldurmayı başaran güzide bir insan :D hatta ön yolcu koltuğu, tabanlardaki bos yerleri bile doldurabildiği ve beni strese soktuğu için hatcback aracı alıp ben onu strese soksam diye düşünüyorum :D ki bunu ciddi ciddi düşünüyorum.yani ben hatcback aracı alıp keyfime bakacağım.yılda 2-3 kere o bagaja ihtiyacım olacak dersek ben vazgeçmeye hazırım.öyle hissetmeseydim zaten astrayı baştan elerdim. Şu golfle, passat için hafta sonu bir bayiye en azından gitmem lazım.passatın dizeline güç yetmiyor zatende benzinlisini deneyip değip değmeyeceğine, içime sinip sinmeyeceğime karar vermem lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Kasım 20, 2015, 05:13:55 »
İhtiyaç varsa hitabete bakmamak lazım ki
Forumdan tanıştığım Tuncay Şahin abinin Versosu var. Ailesi büyüyünce E12 HB 1.6 Sol Corollasını satmış Verso almış
Herşey ihtiyaç ve talep dahilinde. Belli bir zamandan sonra hitabete bakılırsa seçim yanlış olur
Wagon araç ailelerin işini görecek niteliktedir
Wagon satılmaz diye korkuyorsunuz anladığım kadarıyla. Her araç elbet satılıyor. Hızlı satılan Toyotalar bile iyi makul fiyatta olmasına rağmen bekliyor. Bunlar nasip kısmet. Aracı satınca değeri düğmesin diye almamak lazım
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara