Gönderen Konu: E12 sedan ufak modifiyeler tamamlandı son hali :)  (Okunma sayısı 11980 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: E12 sedan ufak modifiyeler tamamlandı son hali :)
« Yanıtla #20 : Kasım 16, 2015, 01:14:13 »
tercih meselesi çok birşey diyemem. Ancak mühendis konusunda aynı şeyi düşünmüyorum. sonuçta burda insan faktöründen bahsediyoruz.
peugeot 106 yı yapan mühendisler nasıl yaptıklarını hatırlamıyorlar bile. insan faktörü oldukça her zaman bir yanılma hata payı vardır. bu arabalar şahsi düşüncem standarttan hayli yüksek. kendi segmentindeki diğer araçlar ile karşılaştırılabilir. ben 3,5 luk yayla hiçbir yere sürtmedim arabayı ki arka tarafı her zaman üstte kalıyor zaten. yani daha yüksek kalıyor. tercih meselesi.

ben tamponda pek yakıştrmıyorum ancak plastidip mantıklı geldi bana. amerikan park(ayarlı) düşünebilirsin güzel oluyor bu arabalarda. eğer güzel bir aydınlatma verirsen sisleri kullanmaya başlarsın diye düşünüyorum.  :)
2002 corolla sol vvt-i

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 16, 2015, 01:14:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 19 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 16, 2015, 01:26:24 »
Haklısınız insan faktörü ama yine de  şimdilik tercih etmiyorum önceliğim jant oldu 15" ofsetli (tampondan hafif dışarıya çıkan) karpuz jantlardan almayı düşünüyorum ama bakalım 2.el alcam ne düşerse artık ucuz yollu alıp direk boyatcam. Sis konusunda karşıdakinin gözünü aldığı için hiç sıcak bakmıyorum düşük ışıklı bi ampul ile belki ama o da sisli havada işimi görmez diye düşünüyorum.  Amerikan park pek hoşuma gitmiyor onun yerine gündüz ledleri çok hoşuma gidiyor. Aslında angel far çok istiyorum ama 2.el çıkma bir far bulursam ancak o da çok masraflı olur diye düşünüyorum öğrencilik işte bir değişiklik için 2 ay boğazımdan kesmem gerekiyor :D Bende biraz antika adamım farkındayım Abi ama kolay beğenemiyorum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Kasım 16, 2015, 01:30:58 »
Haklısınız insan faktörü ama yine de  şimdilik tercih etmiyorum önceliğim jant oldu 15" ofsetli (tampondan hafif dışarıya çıkan) karpuz jantlardan almayı düşünüyorum ama bakalım 2.el alcam ne düşerse artık ucuz yollu alıp direk boyatcam. Sis konusunda karşıdakinin gözünü aldığı için hiç sıcak bakmıyorum düşük ışıklı bi ampul ile belki ama o da sisli havada işimi görmez diye düşünüyorum.  Amerikan park pek hoşuma gitmiyor onun yerine gündüz ledleri çok hoşuma gidiyor. Aslında angel far çok istiyorum ama 2.el çıkma bir far bulursam ancak o da çok masraflı olur diye düşünüyorum öğrencilik işte bir değişiklik için 2 ay boğazımdan kesmem gerekiyor :D Bende biraz antika adamım farkındayım Abi ama kolay beğenemiyorum :D

angel falan çok sonra olacak işler bence. o yüzden amerikan park gündüz led uygulamaları daha cazip doğru. ancak nazine düşüncem ne takarsan tak jant olarak araç yüksek olduğu için kendini pek belli etmeyecek.o yüzden @Yüksel IŞIK (26882)  dedim. o da çok şüpheli taktı şimdi kendisine sor düşüncesi neymiş. ama tercih meselesi tabi. sislere gelince arabada imkansız diye birşey yok yere döndürülüyor farlar. sıkıntı yok. jdm tarzı hella sarısı da güzel oluyor.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Kasım 16, 2015, 01:36:51 »
Yarın gündüz iletişime geçeyim belki değişir düşüncem peki takmayla birlikte maliyeti ne oluyor yayların? Ledler için yer beğenemedim tavsiyen var mı abi? Sise hala sıcak bakamıyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Kasım 16, 2015, 01:45:40 »
Yarın gündüz iletişime geçeyim belki değişir düşüncem peki takmayla birlikte maliyeti ne oluyor yayların? Ledler için yer beğenemedim tavsiyen var mı abi? Sise hala sıcak bakamıyorum :)

sislerin üstüne yerleştiriyorlar ledleri güzel duruyor bence öyle. güzel bir işçilik ile.

Yaylar biraz maliyetli bir iş 350tl yi bulur işçilik ile. ama deyer kesinlikle. ben yere sürtmeyi başaramadım 3.5luk yayla. çok çok büyük kasilerden çok yavaş geçtim sadece.sisler yere bakarsa gözü almaz karşıdan gelenin ama tercih meselesi tabi
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Kasım 16, 2015, 01:50:35 »
350 ise 4 ay sonra anca :D kredi kartım olmadığı için biriktirip biriktirip yapıyorum :) çıkma sis farı bulup yaparım o zaman orjinali deldirmiyim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Kasım 16, 2015, 02:01:10 »
350 ise 4 ay sonra anca :D kredi kartım olmadığı için biriktirip biriktirip yapıyorum :) çıkma sis farı bulup yaparım o zaman orjinali deldirmiyim :)

aracımın ön tarafı 8 arkası 5 basık ve alttan görünümü bu. depoyu halen vuramadım  :D çok istiyorum arka taraf sürtsün ama hep önden sürtüyor maşallah(çok büyük kasislerde ve dik inişlerde sadece) 3,5 luk yay ile bence sürtemeyeceksin depoyu  :D

deliyorlar mı bilmiyorum montajını bilmediğim bir durum benim. ama bence gerek yok sonuçta ekstradan donanım o. orjinal olarak kalsa da olur.yenisini almana gerekyok bence
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Kasım 16, 2015, 02:05:21 »
Benim gözde mi sıkıntı var bilmiyorum ama ben çok fark göremiyorum yaylıyla normali arasında Ogün Abi keşke yakınımda e12ye 3.5luk yay takmış biri olsa yanyana koyup görebilsem :D Dikkatli kullanırsam sürtmem diye düşünmeye başladım sayende ama orjinal amortisörle kullanınca amortisöre zararı olur diyenler var sende bir sıkıntı çıktı mı? Bir de sen kestirdin mi yoksa yayla mı bastın arabayı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Kasım 16, 2015, 02:11:37 »
Benim gözde mi sıkıntı var bilmiyorum ama ben çok fark göremiyorum yaylıyla normali arasında Ogün Abi keşke yakınımda e12ye 3.5luk yay takmış biri olsa yanyana koyup görebilsem :D Dikkatli kullanırsam sürtmem diye düşünmeye başladım sayende ama orjinal amortisörle kullanınca amortisöre zararı olur diyenler var sende bir sıkıntı çıktı mı? Bir de sen kestirdin mi yoksa yayla mı bastın arabayı?

o dediğim alttan görünen hali.

Asıl görüntü bu. özellikle ön tarafa bak istersen aradaki bariz farkı görüceksin diye düşünüyorum. kaldıki şöyle düşünmek lazım 205/40/16 bu yanak çok düşük seninkiler 195/60/15 yanak dolduruyor içeriyi. bende yanak olmadığı için boşmuş gibi duruyor ve yüksekmiş gibi görünüyor alttan. ancak yandan bakınca o kadarda yüksek degil. 3,5 luk yay ile amortisörünü kullanabilirsin ama fazlasında değiştirmeni tavsiye ederim. 3,5 luk gayette yeter ve zararı da yok.

Yüksel foto koyacaktır konuya koymaz ise özelden yaz koyar destek çıkar o konuda. Allah büyük söyletmesin ancak yay kestirmedim tavsiyede etmem çok çok nadir durumlarda prof. uygulamalar olmadıkça.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 16, 2015, 02:20:33

bu da normal ebatlardaki hali 5 lik yayın. demek isticeğimi anlıcaksın. arkada tarafa zoom yap bak.

2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Kasım 16, 2015, 02:20:34 »
Şimdi fark ettim dediğin gibi yanakta düşükmüş senin. Gecelcek ay 2. El iyi bir yay bulursam düşüncem en azından 1 - 2 ay dener beğenmezsem satarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Kasım 16, 2015, 02:22:50 »
Şimdi fark ettim dediğin gibi yanakta düşükmüş senin. Gecelcek ay 2. El iyi bir yay bulursam düşüncem en azından 1 - 2 ay dener beğenmezsem satarım.

orjinal ebattaki lastikler ile fotosunu üstte koydum.

zoom yap bak bi ne kadar dolu duruyor göreceksin. tamamen ebattan.

yüksel foto atar ve düşüncelerini yazar. özelden benim rica ettiğimi yaz yardımcı olur kendisi. zaten yardım eder kendisi de. 3,5 kullanıyor o
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Kasım 16, 2015, 02:25:56 »
Gördüm Abi güzel duruyo bayağı :) Sabah özelden yazayım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Kasım 16, 2015, 05:35:22 »
Ben E12 ve E120 lere sol jantından başka jantı pek yakıştıramıyorum nedense göz alışkanlığı mı desem bilemiyorum mesala aşağıda 06 TOB 06 nın üzerinde sol jantı var hafifte yere yakınlaştırılmış gayet şık duruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Kasım 16, 2015, 06:19:13 »
siyah jantlar güzelmiş. şuan hangisi var aracın üzerinde. iki farklı foto var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Kasım 16, 2015, 11:09:40 »
Ben de sol jantına ısınamadım bir türlü zaren hiç sol jantım olmadı :D Arabam terra :) Ogün Abi siyah jantları yeni aldı şu an siyahlar olması lazım üstünde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Kasım 16, 2015, 11:47:36 »
Ben E12 ve E120 lere sol jantından başka jantı pek yakıştıramıyorum nedense göz alışkanlığı mı desem bilemiyorum mesala aşağıda 06 TOB 06 nın üzerinde sol jantı var hafifte yere yakınlaştırılmış gayet şık duruyor.
Kesinlikle katiliyorum cok guzel bir jant ve sik duruyor. Sadece ven biraz daha sportif bir goruntu icin boyle yaptım. Yoksa beğeniyorum kisliklar sol janti olacak zaten
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Kasım 16, 2015, 11:47:52 »
siyah jantlar güzelmiş. şuan hangisi var aracın üzerinde. iki farklı foto var.
Suan ustunde siyah jantlar var
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Kasım 16, 2015, 12:33:04 »
1 aydir dip basik şahin kullaniyorum  illaki sürtmem lazim sürtügüm tek yer ön lip kasise gelince capraz al bozuk yolls gelince yavaşla çukurlardan kaç  tabi bunlar zamanla olcak corollaya binip haldur huldur geçtigim her yeri geçemiyorum :D arkadan korna çalan olursa umursama :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Kasım 17, 2015, 01:12:14 »

1 aydir dip basik şahin kullaniyorum  illaki sürtmem lazim sürtügüm tek yer ön lip kasise gelince capraz al bozuk yolls gelince yavaşla çukurlardan kaç  tabi bunlar zamanla olcak corollaya binip haldur huldur geçtigim her yeri geçemiyorum :D arkadan korna çalan olursa umursama :)
Şu anlık maddi durumdan dolayı yay işi rafa kalktı :) ama arkadaşla ayak üstü photoshop yaptık jantlar böyle kendini gösterdi gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Kasım 17, 2015, 01:15:12 »
bu işin sonu yok yaa.

jant kendini her zaman  yay ile gösterir sadece.bundan şüphen olmasın.paçalıkları boya ama mat siyah güzel dayanıklı sprey boyalar var. kendini belli etsin paçalıklar. lastikler kaç senelik
2002 corolla sol vvt-i