Gönderen Konu: Toyota Touch 2 ve Touch 2 with Go "BE-0042T-0415" Servis Güncellemesi  (Okunma sayısı 20050 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '14
  • 45 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar bizim kullanmakta olduğumuz "Touch2" ekranlar ile ilgili 06.08.2015 tarihinde bir servis bülteni yayınlandı. Maalesef servisler bu konuda bilgili değiller. Bu yüzden toyota.tech sitesinden uzun uğraşlar sonucu gerekli servis bültenine ve güncelleme dosyalarına ulaşmayı başardım.
Bu güncelleme hem navigasyonlu modellerde hemde düz modellere gelmiş. Yani Touch 2 ve Touch 2 with Go paketli cihazlara.
Güncelleme yazılım sürümü 00000000 gözüken veya 71010179 daha düşük versiyonlu cihazlara yükleniyor. Benim kendi cihazım 71010177' di. Ben yüklemeyi yaptıktan sonra görsel olarak yeni bir özellik veya yeni bir fonksiyon gelmedi ancak daha önce forumda bahsetmiştim serviste yeni cihaz değişimi sonrası yeni eklenen içerik olduğunu görmüştünüz belki bu güncelleme ile sizlere de bu fonksiyon gelebilir. ( Park asistanı )Ekte bülten ile ilgili Toyota' nın hazırlamış olduğu Türkçe pdf ve benim yükleme ekranı ile ilgili resimler mevcuttur arkadaşlar. Konu ile ilgili güncelleme dosyasına https://www.toyota-tech.eu adresinden Onarım menüsü altında "Teknik servis bülteni" seçeneğini seçip gelen sayfadan arama yerine BE-0042T-0415 yazarsanız ilgili konuya ulaşabilirsiniz arkadaşlar. Dosyalar orada mevcuttur.
Arkadaşlar dosyalar araçlara göre sanırım değişiklik gösteriyor bu yüzden linki kaldırıyorum. İsteyen olursa özelden link atabilirim.
 Toyota-tech sitesinden kendi VINN(şasi) nosuna göre indirmenizi tavsiye ederim.
***Bu yükleme işlemi riskli bir işlem olduğu için lütfen dikkatli olun. Yanlış bir hata sonucu tüm sorumluluk size aittir arkadaşlar.

Bu güncelleme şu hataları düzeltmektedir.
Bazı müşteriler aşağıda belirtilen durumların birini veya birden fazlasını görebilir ve bunu bildirebilir (1):
- USB bellek görülmüyor
- Düğme veya dokunmatik ekran kullanıldığında ekran donuyor veya çalışmıyor
- Yeniden çalışma (Radyo sürüş sırasında kapanıp açılıyor)
- 'Telefon rehberi' Bluetooth ile aktarılmıyor (Rehber boş)
- 'Kayıtlı kişi'nin kaydı manuel olarak ekrandan yapılamıyor
- Surround işlevi olan harici amplifikatör bağlı olmamasına rağmen, 'Surround' ayar menüsü
görüntüleniyor
- 'Telefon rehberi'nde alfabetik arama çalışmıyor
- 'Telefon rehberi'nde Soyad ve Adın sırası farklı görüntüleniyor
- iPhone 6 ve iPhone 6 Plus görülmüyor ve pili şarj edilmiyor
- Telefonda konuşurken ekranda aniden "çağrı sonlandı" mesajı görüntüleniyor
2014 1.4 D4D Corolla Premium Mmt Vites
+Touch Go (navi)
+Protech
+Koltuk ve iç döşeme koruma

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
çok ilginç bir şekilde kendi kullancı adı ve şifrem ile girmeme rağmen güncelleme olan dosyaların yanındaki Büyüteç amblemine tıkladığımda "ücretsiz üyelik yapınız" diye uyarı çıkıyor.

zaten çevrimiçi durumdayım niye böyle bir hata veriyor anlamadım  :blink: :blink:

ücretli hala filanmı getirdiler yoksa bunları download etmeyi  :islik:

bu arada ingilizce olarak taratırsanız Navigasyon Haritasına dair üçüncü güncelleme yayınlandığını görürsünüz 29/10/2015 tarihli ancak yine ücretli tabiki  :nija: :nija:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
çok ilginç bir şekilde kendi kullancı adı ve şifrem ile girmeme rağmen güncelleme olan dosyaların yanındaki Büyüteç amblemine tıkladığımda "ücretsiz üyelik yapınız" diye uyarı çıkıyor.

zaten çevrimiçi durumdayım niye böyle bir hata veriyor anlamadım  :blink: :blink:

ücretli hala filanmı getirdiler yoksa bunları download etmeyi  :islik:

bu arada ingilizce olarak taratırsanız Navigasyon Haritasına dair üçüncü güncelleme yayınlandığını görürsünüz 29/10/2015 tarihli ancak yine ücretli tabiki  :nija: :nija:
Bekir bey ben navigasyonun kablo bağlantılarını şemasını almak için1 saatlik ücretli üyelik yapmıştım ( video izleyebilmek ve hız bilgisi kablosunu iptal edince o sorunda kalktı artık) o sırada bu güncelleme bülteni geldi aklıma onuda almıştım sanırım bu yüzden böyle bir sorun çıkmadı tekrar denerim.
Evet navigasyon güncellemesini gördüm hatta indirdim ama key vermediği için cihaza onay kodu aşamasını geçemedim. Aslında bir şekilde o ekranı da geçtim ama yükleniyor ekranına geldim 1 saat yüklemesini de bekledim ama sonuç başarısız işin kötüsü eski haritada bozuldu. İş yerine geldiğim de saçmaladı işten çıkınca eskisini tekrar yükleyeceğim. Toyota işte illa yeni harita için para vereceğiz avrupa ya ücretsiz harita var Türkiye ye gelince üvey evlat. :(
+Touch Go (navi)
+Protech

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
@Cihan Gömeç (34020) Navi haritasında key kodu istemesinin sebebi usb bellek ile başka kopyalanmalarının önüne geçmek için aslında alınmış bir önlem.

yani benim indirdiğim harita ile sizin indireceğiniz aynı ancak bizlerden Lisans Parası almak için böyle bir yol seçilmiş.

119 euro gibi bir fiyatı vardı.Ben bir öncekini Lisans Ücretini ödeyerek aldım ancak bu seferkini indirmieyeceğim.

Harita probleminze gelince sorunun sebebi yükleme esnasında sadece bulunduğunu ülke yani Türkiye ve komşu ülkeler olan doğu avrupayı seçmeniz gerekiyor.zaten öteki seçenek ise batı avrupa.

siz her ikisinide kurmaya çalıştınız yada üst üste kurduğunuz için muhtemelen ekranınız navigasyon açıldığında yemyeşil ve aracı gösteren imleç olarak gözüküyordur.

ayrıca dosya paylaşımınız için teşekkür ederim kendi adıma  :saygi:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
@Cihan Gömeç (34020) Navi haritasında key kodu istemesinin sebebi usb bellek ile başka kopyalanmalarının önüne geçmek için aslında alınmış bir önlem.

yani benim indirdiğim harita ile sizin indireceğiniz aynı ancak bizlerden Lisans Parası almak için böyle bir yol seçilmiş.

119 euro gibi bir fiyatı vardı.Ben bir öncekini Lisans Ücretini ödeyerek aldım ancak bu seferkini indirmieyeceğim.

Harita probleminze gelince sorunun sebebi yükleme esnasında sadece bulunduğunu ülke yani Türkiye ve komşu ülkeler olan doğu avrupayı seçmeniz gerekiyor.zaten öteki seçenek ise batı avrupa.

siz her ikisinide kurmaya çalıştınız yada üst üste kurduğunuz için muhtemelen ekranınız navigasyon açıldığında yemyeşil ve aracı gösteren imleç olarak gözüküyordur.

ayrıca dosya paylaşımınız için teşekkür ederim kendi adıma  :saygi:
Rica ederim Bekir bey dosyaları inceleyip size en uygun yöntemi şeçmenizi tavsiye ediyorum ben cd yöntemini kullandım çünkü navi paketi var ekranda. İş yerinden gelirken eski harita paketine geri döndüm. Ancak yeni harita ile ücretsiz olan harita dosyasındaki TR haritalarını evde yer değiştirdim. Böylece eski versiyon gibi kuracağım ama içinde güncel harita olacak umarım işe yarar en kısa sürede deneyeceğim usb bellekte dosyaları aktardım araca geçtiğimde güncelleyeceğim bu yöntemle bakalım inşallah olur ;)
+Touch Go (navi)
+Protech

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 13000
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Daha önce paylaşmıştım ama üyeliğim olmadığından bülten detaylarına vs. ulaşamamıştım. Detaylar için teşekkürler.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=69186.0
Toyota Corolla 1.6 Premium Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
@Cihan Gömeç (34020) hocam tekrar teşekkür ederim ancak sizdeki dosya ile bendeki touch 2 dosyası farklı.

kendimde mecburen dosyayı bu akşama indirip 4.4.1 EL versiyonu yüklüydü yine aynısını indirip tekrardan kurucam muhtemelen değişiklikler ve setup

dosyaları zaten içinde olacak.

bende bugün mecburen 1 saatlik üyeliği 3 eruoya alıp incelemeler yaptım.

Ve gördümki navigasyonda arka arkaya rotayı 2-3 kere kaçırdığında doğru rotayı şaşırmaya başlıyordu neyseki bunu düzeltme içine almışlar  :alkis:

Bluetooth cep telefonu ile touch 2 eşleştiğinde gerçekten hemen iphonedaki ipod klasörleri içindeki müzkleri kendiliğinden çalmaya başlıyordu bunuda ve bir

çok benzer hatayı düzeltmişler  :tamam:

Bu arada yeni bir bilgide öğrendim bu 1 saatlik üyelik içinde--> Türkiyeye 2014 Şubat ayından sonra gelen Avensislerde ani frenajlarda Panik Fren Stop

Lambalarını Şimşek Çakar Tarzda 3.6 hz lik hız ile yanıp sönme özelliği eklenmiş.(Motor  Kodu ZRT270,271,272)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • 20 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
ben temmuz 25 de bakıma götürdüğümde sormuştum güncelleme var mı diye yok dediler :) sonra oradan ilgili birini buldum onada bir sorup şansımı denemek istedim var abi hemen yükleyelim dedi ve yükledi. şuan cihaza bakıyorum üzerinde 010179 yazıyor aynı güncelleme sanırım. yani ben o güncellemeyi temmuzda zaten almışım. ama mirrorlink özelliği yok vs da o ne destekli yazılım ne zaman gelir bilmiyoruz dedi.

yani aslında bize şu tlf ekranlarını yansıtmayı desteleyen vs lazım ama kaç yıl sonra gelir bilinmez..
İnsan Neye Layık İse Ona Dönüşür...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
Mehmet bey evet ben daha önce sizin yazınızı okudum o yüzden aklımda idi daha önceden araştırmıştım ama bir türlü dosyaları temin edememiştim. Bende başkaları da uğraşmasın diye paylaştım.
Bekir bey bu dosyalar sadece ekranın ana güncellemesi sanırım yama gibi bir şey yapmışlar. Sizin bahsettiğiniz navigasyon versiyonu bende ki 4.3.1L olarak geçiyor ve malesef 2014v2 sürümü eski sizin anlayacağınız.
Ömer bey sizin ekran güncellenmiş sizde park asistanı özelliği var mı acaba. Ben video olayını çözdüm Ömer bey artık problem olmuyor.
+Touch Go (navi)
+Protech

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
Mehmet bey evet ben daha önce sizin yazınızı okudum o yüzden aklımda idi daha önceden araştırmıştım ama bir türlü dosyaları temin edememiştim. Bende başkaları da uğraşmasın diye paylaştım.
Bekir bey bu dosyalar sadece ekranın ana güncellemesi sanırım yama gibi bir şey yapmışlar. Sizin bahsettiğiniz navigasyon versiyonu bende ki 4.3.1L olarak geçiyor ve malesef 2014v2 sürümü eski sizin anlayacağınız.
Ömer bey sizin ekran güncellenmiş sizde park asistanı özelliği var mı acaba. Ben video olayını çözdüm Ömer bey artık problem olmuyor.

Merhaba Cihan bey park asistani yok ektanda with go degil benimki sadece touch navi yok o yuzden gorunmuyor olabilir. Ama tlf baglanti sorunu bu versiyonda da var maalesed ekran yansitma yani.

Siz video olayini nasil neyle cozdunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
Merhaba Cihan bey park asistani yok ektanda with go degil benimki sadece touch navi yok o yuzden gorunmuyor olabilir. Ama tlf baglanti sorunu bu versiyonda da var maalesed ekran yansitma yani.

Siz video olayini nasil neyle cozdunuz
Ömer bey http://car-solutions.com/en/av-cable-for-toyota-touch-2-entune-monitors.php netten bu kablodan almıştım hatta forum da tv box projem var tek sorunum seyir halinde ekranın görüntüyü kesmesiydi. Onuda bu kablodaki 28 nolu pini iptal ederek çözdüm tabi tüm bağlantı şemalarını inceledikten ve emin olduktan sonra. Sonuç başarılı, mutlu son :)
+Touch Go (navi)
+Protech

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
Ömer bey http://car-solutions.com/en/av-cable-for-toyota-touch-2-entune-monitors.php netten bu kablodan almıştım hatta forum da tv box projem var tek sorunum seyir halinde ekranın görüntüyü kesmesiydi. Onuda bu kablodaki 28 nolu pini iptal ederek çözdüm tabi tüm bağlantı şemalarını inceledikten ve emin olduktan sonra. Sonuç başarılı, mutlu son :)

elinize sağlık :) valla benim bu ekrandan tek beklettim navigasyon onun dışında bana farklı bir iş yapması cezbedici gelmiyor ama zevk meseli tabi :) ben umutla mirrorlink destekleyen yazılım güncellemesini bekliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
elinize sağlık :) valla benim bu ekrandan tek beklettim navigasyon onun dışında bana farklı bir iş yapması cezbedici gelmiyor ama zevk meseli tabi :) ben umutla mirrorlink destekleyen yazılım güncellemesini bekliyorum
Teşekkürler Ömer bey. Seyir halinde navigasyon dışında aslında şoför için fazla özellik gerekmiyor ama aile aracı olunca çocuklar için ve büyükler için ve diger yolcular için ekstra işlevsellik o zaman iyi oluyor. Mirror link özellikli cihazlar var belki onlarla çözüm bulabilirsiniz. Dark ezcast diye arama yaparsanız mirror link dahil bir sürü fonksiyonlu bir alt yapısı var ama tam araştırmasını yapmadım en azından size belki örnek bir yol olabilir.
+Touch Go (navi)
+Protech

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
bu güncelleme 140 mb mı? az değil mi?
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
Kaan bey bu güncelleme navigasyon için değil sadece touch 2 ekranın versiyon yükseltmesi için geçerli. Ekranın çok fazla bellek kapasite olmadığını düşünürsek bence iyi sayılır.
+Touch Go (navi)
+Protech

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti

140MB bile değil. Sadece 70MB  :) . İki dosya var. Biri CD den yükleme için biri USB den yükleme için :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
Ben birazdan kendi aracım için olan güncellemeyi kurucam.

Touch 2 and Go için olan 2.11.5L sürümüne yükseltmem gerekiyormuş.Eğer cihaz Touch 2 Go & Plus olsaydı 2.11.5H sürümünü yükleyecektik.

Haziran 2015 tarihli güncelleme.boyut 3.37 gb.

Ayrıca yarın bakıma gittiğimde servise Touch 2 & Go cihazı Go Plus'a yükseltmek mümkünmü Türkiye'de bunu sorucam.

Çok merak ettiğim bir konu çünkü  :nija: :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
Ben birazdan kendi aracım için olan güncellemeyi kurucam.

Touch 2 and Go için olan 2.11.5L sürümüne yükseltmem gerekiyormuş.Eğer cihaz Touch 2 Go & Plus olsaydı 2.11.5H sürümünü yükleyecektik.

Haziran 2015 tarihli güncelleme.boyut 3.37 gb.

Ayrıca yarın bakıma gittiğimde servise Touch 2 & Go cihazı Go Plus'a yükseltmek mümkünmü Türkiye'de bunu sorucam.

Çok merak ettiğim bir konu çünkü  :nija: :nija:

Bekir bey sizin bahsettiğiniz güncelleme ekran için mi yoksa navigasyon için mi. Bir de sizin ekran sadece Touch yani ilk modellerden Touch 2 değil galiba sanırım sizin ekran direk kendinden hdd geliyor galiba. Bildiğim kadarıyla go plus sadece amerika için entune adlı bir sistem var onlarda ve o ekranlar Fujitsu marka bizdekilerden daha üstün bir cihaz video ve internet dahil her fonksiyon direk destekliyor. Hatta telefona entune programını kurunca araç hakkında anlık bilgiler verebiliyor. Plus yükselmesi olursa bizde bilgi verirseniz sevinirim.
+Touch Go (navi)
+Protech

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
Bekir bey sizin bahsettiğiniz güncelleme ekran için mi yoksa navigasyon için mi. Bir de sizin ekran sadece Touch yani ilk modellerden Touch 2 değil galiba sanırım sizin ekran direk kendinden hdd geliyor galiba. Bildiğim kadarıyla go plus sadece amerika için entune adlı bir sistem var onlarda ve o ekranlar Fujitsu marka bizdekilerden daha üstün bir cihaz video ve internet dahil her fonksiyon direk destekliyor. Hatta telefona entune programını kurunca araç hakkında anlık bilgiler verebiliyor. Plus yükselmesi olursa bizde bilgi verirseniz sevinirim.

Entune Türkiye'de yok bildiğim kadarıyla. Sadece Amerika'da var ve içinde navigasyon(olması zorunlu gibi birşey hatırlıyorum),internet vs var.

Touch, Touch 2'den önceki cihaz ve donanım olarak farklı. O yüzdem Touch ı Touch 2'ye yükseltmek söz konusu değil. Donanım olarak farklı. Bekir beyin profilinde aracı Avensis 2014 yazıyor. 2014 model Avensis'lerde Touch 2 var(Yanılıyorsam düzeltin).  Touch 2 with Go'yu Touch 2 with Go Plus'a yükseltmek için üyelik yeterli olmayabilir(WiFi özelliği için donanım takmak gerekebilir veya WiFi donanımı vardır ve sadece aktive edilebilir)

Touch 2 -> Radyo, bluetooth, usb video izleme vs.
Touch 2 with Go -> Touch 2 + navigasyon(streetview,gerçek zamanlı trafik bilgisi vs)
Touch 2 with Go Plus -> Touch 2 + navigasyon(+3boyutlu binalar vs)+ Mesaj okuma + WiFi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
Cihan hocam benim cihaz Touch 2 and Go olanlardan.Türkiye'ye 2014 Mayıs ayından sonra gelen Avensisler Touch 2 ile ithal edildiler.

Yani kendi üzerinde orjinal Navigasyon Olan cihazlardan.

Benim aracın VIN numarasına göre tarattığımda Touch 2 ile ilgili 2 tane ciddi güncelleme var.

Birisi Şu anda Touch 2 And Go olan yani benimki 3.37 gb. zipli hali.

Öteki Touch 2 and Go Plus için olanı 5.7 gb. zipli hali. (  touch 2 go and plus olan cihazın desteklediği ülkelerde Türkiyede mevcut)

Yeni Navi Haritasını yazmıyorum o zaten hepimiz için ortak.