Bekir hocam cevap için teşekkürler. O zaman sizin ekran fabrikasyon olduğu için bizimkinden farklı bir durum söz konusu olabilir. O zaman güncellemeler araçlara göre değiştiğini gösteriyor bu durum. Bende navigasyon eklenti sonradan takıldı ama sizinle aynı boyutta bir güncelleme gelmedi. Harita güncellemesi dışında.
Mehmet Hocam dediklerinize katılıyorum benimde yaptığım araştırma aynı yönde. Ek olarak wifi ek bir donanım olarak alıp bu ekranlara takabiliyoruz ve hem ekran için hemde araç içi wifi yayını elde etmiş oluyoruz. Ancak bunun için internet özellikli bir sım kart filan gerekiyor ve ek olarak bu wifi bizim ekranlarda entune sistemi maalesef olmadığı için internete girme gibi özelliklerin hiç birisi işlevsel olmayacağı için işe yaramıyor. Yanlış hatırlamıyorsam ebay da satılıyor toyota-tech sistesinde bağlantı talimatı var. Orta kol dayanamanın içindeki alanda yeri var. Keşke entune desteği bizde de olsaydı süper olurdu. Etkinleştirme için vinn numarası istiyor ben denediğimde uyumsuz araç sadece Amerika' da satışa sunulan araçlar içindir diye uyarı geliyordu.
2 durum var birisi yazılım sürümü bol sıfırlı olan benim araçtakiler diğerleri 71010179'dan küçük olanlar. 00000000 olanlara yama 71010179'dan
küçük olanlara rc4 güncellemesi yapılıyor. 71010179'dan büyük olan güncel versiyonlara bişey yapılmıyor.
cihan bey sizin yazılım sürümü neydi?
linki tekrar yazarmısınız?
Arkadaşlar bizim kullanmakta olduğumuz "Touch2" ekranlar ile ilgili 06.08.2015 tarihinde bir servis bülteni yayınlandı. Maalesef servisler bu konuda bilgili değiller. Bu yüzden toyota.tech sitesinden uzun uğraşlar sonucu gerekli servis bültenine ve güncelleme dosyalarına ulaşmayı başardım.
Bu güncelleme hem navigasyonlu modellerde hemde düz modellere gelmiş. Yani Touch 2 ve Touch 2 with Go paketli cihazlara.
Güncelleme yazılım sürümü 00000000 gözüken veya 71010179 daha düşük versiyonlu cihazlara yükleniyor. Benim kendi cihazım 71010177' di. Ben yüklemeyi yaptıktan sonra görsel olarak yeni bir özellik veya yeni bir fonksiyon gelmedi ancak daha önce forumda bahsetmiştim serviste yeni cihaz değişimi sonrası yeni eklenen içerik olduğunu görmüştünüz belki bu güncelleme ile sizlere de bu fonksiyon gelebilir. ( Park asistanı )Ekte bülten ile ilgili Toyota' nın hazırlamış olduğu Türkçe pdf ve benim yükleme ekranı ile ilgili resimler mevcuttur arkadaşlar. Konu ile ilgili güncelleme dosyasına https://www.toyota-tech.eu adresinden Onarım menüsü altında "Teknik servis bülteni" seçeneğini seçip gelen sayfadan arama yerine BE-0042T-0415 yazarsanız ilgili konuya ulaşabilirsiniz arkadaşlar. Dosyalar orada mevcuttur.
Arkadaşlar dosyalar araçlara göre sanırım değişiklik gösteriyor bu yüzden linki kaldırıyorum. Toyota-tech sitesinden kendi VINN(şasi) nosuna göre indirmenizi tavsiye ederim.
***Bu yükleme işlemi riskli bir işlem olduğu için lütfen dikkatli olun. Yanlış bir hata sonucu tüm sorumluluk size aittir arkadaşlar.
Bu güncelleme şu hataları düzeltmektedir.
Bazı müşteriler aşağıda belirtilen durumların birini veya birden fazlasını görebilir ve bunu bildirebilir (1):
- USB bellek görülmüyor
- Düğme veya dokunmatik ekran kullanıldığında ekran donuyor veya çalışmıyor
- Yeniden çalışma (Radyo sürüş sırasında kapanıp açılıyor)
- 'Telefon rehberi' Bluetooth ile aktarılmıyor (Rehber boş)
- 'Kayıtlı kişi'nin kaydı manuel olarak ekrandan yapılamıyor
- Surround işlevi olan harici amplifikatör bağlı olmamasına rağmen, 'Surround' ayar menüsü
görüntüleniyor
- 'Telefon rehberi'nde alfabetik arama çalışmıyor
- 'Telefon rehberi'nde Soyad ve Adın sırası farklı görüntüleniyor
- iPhone 6 ve iPhone 6 Plus görülmüyor ve pili şarj edilmiyor
- Telefonda konuşurken ekranda aniden "çağrı sonlandı" mesajı görüntüleniyor
merhaba ben sitede anlattığınız gibi arama yapıyorum ama yüklenecek bir şey , hatta hiçbir şey bulamıyor.
Mesaj Birleştirildi: 11 Ksm, 2015 20:05
aramayı başardım ancak giriş yaptığım halde aşağıdaki gibi bir uyarı çıkıyor.
Güvenli Oturum Açma
İlk Kez Kullanıyorsanız
Ücretsiz Kayıt
Ücretsiz Hesap Bilgileri
Bu İnternet sitesinden ürün ve hizmet almak içinÜCRETSİZ bir hesap açtırmanız gerekmektedir. Bu sizin:
sipariş geçmişinizin kaydını tutmanızı
siparişlerinizi ve teslimat bilgilerinizi izlemenizi
özel promosyonlardan veya yayın çıkış tarihlerinden haberdar olmanızı sağlar
Gizlilik
Lütfen kişisel bilgilerinizin alınmasıyla ilgili Yasal Uyarıya bakmak için zaman ayırın.
Yasal Uyarıya bakınız
Not
Tüm çevrimiçi işlemler Secure Sockets Layer (SSL) (Güvenli Yuva Katmanı) protokolü kullanılarak yapılmaktadır.
Siz ve siparişlerinizle ilgili sakladığımız tüm bilgiler tamamen gizlidir.
2 durum var birisi yazılım sürümü bol sıfırlı olan benim araçtakiler diğerleri 71010179'dan küçük olanlar. 00000000 olanlara yama 71010179'dan
küçük olanlara rc4 güncellemesi yapılıyor. 71010179'dan büyük olan güncel versiyonlara bişey yapılmıyor.
cihan bey sizin yazılım sürümü neydi?
linki tekrar yazarmısınız?
Adem bey bende 71010177 olarak gözüküyordu. Bu şekilde olduğu için direk yazılımı yükseltme yapabildim.0000000 olanlar kurtarma yazılımını kurmadan direk yükleyemiyorlar. Ancak bendeki cihazda navigasyon eklentisi olduğu için usb değilde cd üzerinden yüklemek zorunda kaldım. İlgili linki isteğiniz üzere tekrar ekledim. Takıldığınız bir nokta olursa yardımcı olmaya çalışırım.
Mesaj Birleştirildi: 11 Ksm, 2015 20:31
Esat Bey,
1 saatlik 3€' luk ücretli üyelik yapmanız gerekiyor ilgili dosya ya ulaşmak için önceden bende ulaşamamıştım ancak ücretli yapınca tüm dosyalar ve bilgiler sizin kullanımınıza açılıyor. O şekilde denemenizi tavsiye ederim. Hatta bu şekilde yapınca aracınızın şasi no' suna gelen tüm bültenlerden haberdar oluyorsunuz ancak servisler bu konuda tam bilgili değiller. Kendilerine bu konuyu bir kaç kez dile getirdim ama onların ekranlarına bülten düşmeyince işlem yapmıyorlar hiç bir şekilde.
Teşekkürler Cihan bey..
aslında sizin vermiş olduğunuz linkteki dosyada tüm sürümler için güncelleme ve yamalar var.
az önce kendim aracıma uyguladım.
şu ana kadar sadece bir kez bluetoothtan telefon bağlarken kendiliğinden açılıp kapanma olmuştu
benim aracımda 00000000 yazılım sürümü olan navigasyonsuz touch 2 var.
bu yüzden yama ve güncellemeleri usb ile yapabildim.
navigasyonlu modellerde güncelleme cd ile yapılmalı.
zaten ayrıntlı anlatımlı pdf de dosyada mevcut.
ayrıca ben de bazı aşamalarda fotoğraf çektim.
Adem bey bende 71010177 olarak gözüküyordu. Bu şekilde olduğu için direk yazılımı yükseltme yapabildim.0000000 olanlar kurtarma yazılımını kurmadan direk yükleyemiyorlar. Ancak bendeki cihazda navigasyon eklentisi olduğu için usb değilde cd üzerinden yüklemek zorunda kaldım. İlgili linki isteğiniz üzere tekrar ekledim. Takıldığınız bir nokta olursa yardımcı olmaya çalışırım.
Mesaj Birleştirildi: 11 Ksm, 2015 20:31
Esat Bey,
1 saatlik 3€' luk ücretli üyelik yapmanız gerekiyor ilgili dosya ya ulaşmak için önceden bende ulaşamamıştım ancak ücretli yapınca tüm dosyalar ve bilgiler sizin kullanımınıza açılıyor. O şekilde denemenizi tavsiye ederim. Hatta bu şekilde yapınca aracınızın şasi no' suna gelen tüm bültenlerden haberdar oluyorsunuz ancak servisler bu konuda tam bilgili değiller. Kendilerine bu konuyu bir kaç kez dile getirdim ama onların ekranlarına bülten düşmeyince işlem yapmıyorlar hiç bir şekilde.
öyle yapayım o zaman teşekkür ederim.
Adem bey yardımcı olabildimse ne mutlu bana. Sizinde dediğiniz gibi pdf de gerekli tüm açıklamalar yapılmış dikkat edildiği zaman sorunsuz bir işlem.
Esat bey dediğim şekilde yaparsanız eminim sorunsuz şekilde çözeceksiniz. Yine elimizden gelen birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım.
2015 corolla advance ve navigasyon yok. sürüm bende 01019F. şimdi anlamadığım 010175 daha mı güncel ?? ya da benim güncelleme yapmama gerek var mı?
aslında mirror link 1.1 için herşey. touch 2 mirror link 1.0 olduğu sürece telefonu ekrana yansıtamicaz
konuyu balla hortlatıyorum
Fatih beyle sosyal medya üzerinden yazışmamızda RC5 sürümü çıktığını söyledi
Ufak bir araştırma neticesinde bir kaç şeye ulaştım
yine Rus abiler yapmış
https://www.drive2.ru/l/10199842/
https://yadi.sk/d/9lxnVikepvToo
bu dosyaları indirip RC5 yapabiliyor muyuz? ihtiyaç var mı?
yükleme yapan var mı acaba? benim cihazda 179 ile biten sürüm var bu son sürüm mü oluyor ki?
Hayır sizinki RC4. Şuan RC5 çıktı. Bu linktekide son sürüm. Navigasyon yoksa USB ile kolayce güncelleme yapabilirsiniz
Hayır sizinki RC4. Şuan RC5 çıktı. Bu linktekide son sürüm. Navigasyon yoksa USB ile kolayce güncelleme yapabilirsiniz
çok teşekkür ler bu dosyaları usb ye direk atıp halledebiliriz sanırım zip leri açmadan
çok teşekkür ler bu dosyaları usb ye direk atıp halledebiliriz sanırım zip leri açmadan
Yok hayır zipleri açmanız lazım
7c ile biten bi zip var onun içine girin 2 dosya olacak. İçinde "24" ile biteni zipten çıkartıp boş flash diske atıp çalışan arabada bu işlemi yapın
Yok hayır zipleri açmanız lazım
7c ile biten bi zip var onun içine girin 2 dosya olacak. İçinde "24" ile biteni zipten çıkartıp boş flash diske atıp çalışan arabada bu işlemi yapın
7c nin içinde software dosyası çıktı içinde 2 dosya var diğer 2 dosya daha var zipli onları damı açacağız ekran görüntüsü ekledim
Ömer Hocam rar çıkartığınız software klasörünün içinde 2 dosya var ancak onlar rarlı dosya değil yanlış gösteriyor. kwi uzantılı dosyalardır.
1- 13TFDAEU-DA00_0001 (navigasyonsuz ekranlara usb ile)
2- 13TFDAEU-DA00_0124 (navigasyonlu ekranlara Cd ile)
işlem yaparak günceleme yapacaksınız ben yaptım. Kaan kardeşim ile birlikte hallettik. Küçük hatalar giderilmiş ve ekran daha hızlı çalışıyor yada bana öyle geldi. Ekstra gelen yeni özellik yok malesef. Sadece daha stabil çalışan bir ekran olmuş.
Evet o dosyanın içine girin. Orda 2 dosyadan biri 24 ile bitiyor
Şimdi tekrar kontrol ediyorum bilgisayarımdan ama dediğin gibi
Ömer Hocam rar çıkartığınız software klasörünün içinde 2 dosya var ancak onlar rarlı dosya değil yanlış gösteriyor. kwi uzantılı dosyalardır.
1- 13TFDAEU-DA00_0001 (navigasyonsuz ekranlara usb ile)
2- 13TFDAEU-DA00_0124 (navigasyonlu ekranlara Cd ile)
işlem yaparak günceleme yapacaksınız ben yaptım. Kaan kardeşim ile birlikte hallettik. Küçük hatalar giderilmiş ve ekran daha hızlı çalışıyor yada bana öyle geldi. Ekstra gelen yeni özellik yok malesef. Sadece daha stabil çalışan bir ekran olmuş.
çok teşekkür ederim her ikinize de deneyeceğim :=)
Arkadaşlar rus sitesinin pdf dosyası rusca normal olarak ingilizce olanı ekleyebilirmisiniz.Benim sürüm 00000 lı olan usb den önce yama sonrada softvare dosyasından 0001 olanı yükleyeceğiz yanlış anlamadıysam
Arkadaşlar rus sitesinin pdf dosyası rusca normal olarak ingilizce olanı ekleyebilirmisiniz.Benim sürüm 00000 lı olan usb den önce yama sonrada softvare dosyasından 0001 olanı yükleyeceğiz yanlış anlamadıysam
Türkçe kılavuzu ekleyeyim ben
https://yadi.sk/i/L70Ui5pGx7Knt