Selam arkadaşlar. Yaklaşık 15 gün sonra arabayı alalı tam bir yıl olacak. 20.11.2014 günü basıp marşa başladı inci beyazı renk 1.33 Corolla serüveni. Bir yıl içinde tüm kafamda ki eksiklikleri yaptırdım. En son iki gün önce (05.11.2015) servise gidip ön sisleri de taktırdım ve bundan sonra daha bir çivi dahi çakmam artık. Tüm eksikler bana göre bitmiştir.
1 - İlk bir aylıkken (30.12.2014) kaput kenarına kar düşmüştü ve hafif göçmüştü ve Otto Zenith'e gidip (Bostancı) kaskonun mini onarımından yaptırdım (Şubat 2015)
2 - Zifiri karanlık olan ön/arka cam düğmeleri için krom şapka. (Aliexpress - 14 TL)
3 - Ön ve arka kapı eşikleri için Corolla yazılı krom kapı eşikleri. (Omsa firması - 50 TL)
4 - 4 adet 16" CMS jant (Koplas Lastik - 1.000 TL)
5 - 5 adet bijon somonu stepne için (Nataş - 40 Tl)
6 - Deri direksiyon kaplaması (Stil oto döşeme / Hikmet - 200 TL)
7 - CC için ortası delik kapak (Nataş - 8 TL)
8 - Cruise Control / Hız sabitleme (Aliexpress - 50 TL)
9 - Motor temizliği (Nataş'da 10 bin bakımında ben istediğim için yapıldı - 150 TL)
9 - Krom kaplı ön kapı içi tutamakları (Nataş - 130 TL)
10 - Ön sis farları (Nataş - 700 TL)
Toplam : 2.192.- TL.
Bir de arabayı teslim alma sırasında Nataş tarafından ön cam hariç ön/arka yan camlar ve arka cam için Lumar marka 1 numara film ve yine Nataş tarafından yapılan 5 yıl garantili Williams marka seramik kaplamayı ve Eylül ayında ki 10 bin bakımını eklemedim bu 10 kalem masrafa. Çünkü bu 10 kalemlik masraf ve aksesuarlar tamamen keyfiydi. park sensörünü de zaten onlar hediye etmişti bagaj havuzu ve siyah kauçuk paspaslar ile.
Kendimce istediğim şeyler oldu ve bitti. Daha artık çivi bile çakmam. Sis lambasını aslında Elif Tuning de yaptıracaktım 200 TL idi orada ama içime sinmedi. Bir de sinyal koluna bağlayacaktı ayrı düğme olmayacaktı ve bana sigortayı yakarsın dediler, garanti dışı kalır araban dediler ve huylandım açıkçası. Ön sisler 697 Tl ve 100 Tl işçilik vardı işçiliği almadılar. 697 TL'ye işçilik dahil fiyat oldu. Bir gün de kaldı servis de arabam çünkü ben randevusuz pat diye gittim ve bundan dolayı bir gün kaldı. Sis farı için sol tarafa ayna kumandası ve VSC'nin olduğu yere ayrı bir düğme takıldı. Farlar açıldığında sis farı düğmesi de mavi ambiyans aydınlatması ile aynı renk. Sis farını açtığım zaman düğme üzerinde ki yeşil lamba yanıyor. Gösterge de ışık yanmıyor. Sorun değil. Arka sis bağımsız çalışıyor zaten. Onda sorun yok. Bu arada sis farlarının markası Valeo. Camlarında Valeo yazıyor.
Kapı içi krom tutamakları ben kendim taktım. Eskiyi çıkardım kromları taktım. Krom vites çerçevesi ve krom bardaklık almayacağım. Çünkü çok pahalı. Vites çerçevesi 90 lira, krom bardaklık 250 Tl aşırı uçuk. Kalsın öyle.
CC'yi sağ olsun Ahmet GÜVE teşvik etti ve kanıma girdi. Sağ olsun sevgili Yasin benim için alıp getirtti ve bir cumartesi günü sahilde buluştuk ve taktı da.
Direksiyonu, bir önce ki arabamı kaplattığım Hikmet'e kaplattım ve o da 5 saat sürdü ve sorun yok çok şükür.
Jantlar'ı Küçükbakkalköy'de CMS bayisinden gidip aldım. Sağ ön jantta çok hafif bir kaldırım sürtmesi var o kadar. O da belli bile olmuyor fazla. Gidip gümüş renk boya aldım ve rötuşladım orayı sorun yok.
Corolla yazılı kapı eşiklerini de Ankara'dan OMSA firmasından getirtip kendim taktım. Arkasında yapışkanı var zaten. Sağ olsun sevgili Samet teşvik etti ve yardımcı oldu. Çünkü onda gördüm.
Cam düğmeleri için sevgili Ali bey benimle birlikte bir kaç kişi için getirtti o krom şapkaları ve onları da gelir gelmez kendim taktım.
Kaput göçüğünü de kaskomun mini onarımı ile Otto Zenith halletti. Belli belirsiz hafif ezik var o da dikkatli bakmazsan belli olmuyor.
Bu kadar aksesuar ve doldurma yeter. Multimedyalı ekran almayacağım. gerek yok çünkü. Tampon ve kapı koruyucu da taktırmayacağım ona da gerek yok. Havuzlu paspas da almıyorum beğenmedim çünkü. Yazın krem renk halılar ile kışında yine üzerine siyah kauçuk ve onların üzerine siyah halıları sererek devam.
Şaka maka 12860 km olmuşum gün itibarı ile. Eh, bu yaz iki kere (Haziran ve Eylül) Bodrum yaparsan olursun tabi.
Aldıktan iki gün sonra Kız Kulesine karşı. İlk zamanlar böyle düzdü

Aldıktan iki gün sonra Caddebostan sahili. Direksiyon deri değildi, kapı içi tutamakları krom değildi, CC yoktu, ön sisler yoktu

Ekim 2015 Özgürlük Parkı

Ekim 2015 çekimidir ve motor temizliği Eylül 2015'de yapıldı

Otomobil bir tutkudur benim için. Önce ki arabalarıma da böyle bakardım temiz kullanırdım ancak jant ve sis farı taktırmamıştım. Bu arabamda heves ettim hepsini.