Gönderen Konu: 2014 Toyota Corolla 1.33 Life (Bir yıl da yaptıklarım) 1.yaşı ve şiirim  (Okunma sayısı 15199 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
Selam arkadaşlar. Yaklaşık 15 gün sonra arabayı alalı tam bir yıl olacak. 20.11.2014 günü basıp marşa başladı inci beyazı renk 1.33 Corolla serüveni. Bir yıl içinde tüm kafamda ki eksiklikleri yaptırdım. En son iki gün önce (05.11.2015) servise gidip ön sisleri de taktırdım ve bundan sonra daha bir çivi dahi çakmam artık. Tüm eksikler bana göre bitmiştir.

1 - İlk bir aylıkken (30.12.2014) kaput kenarına kar düşmüştü ve hafif göçmüştü ve Otto Zenith'e gidip (Bostancı) kaskonun mini onarımından yaptırdım (Şubat 2015)
2 - Zifiri karanlık olan ön/arka cam düğmeleri için krom şapka. (Aliexpress - 14 TL)
3 - Ön ve arka kapı eşikleri için Corolla yazılı krom kapı eşikleri. (Omsa firması - 50 TL)
4 - 4 adet 16" CMS jant (Koplas Lastik - 1.000 TL)
5 - 5 adet bijon somonu stepne için (Nataş - 40 Tl)
6 - Deri direksiyon kaplaması (Stil oto döşeme / Hikmet - 200 TL)
7 - CC için ortası delik kapak (Nataş - 8 TL)
8 - Cruise Control / Hız sabitleme (Aliexpress - 50 TL)
9 - Motor temizliği (Nataş'da 10 bin bakımında ben istediğim için yapıldı - 150 TL)
9 - Krom kaplı ön kapı içi tutamakları (Nataş - 130 TL)
10 - Ön sis farları (Nataş - 700 TL)

Toplam : 2.192.- TL.

Bir de arabayı teslim alma sırasında Nataş tarafından ön cam hariç ön/arka yan camlar ve arka cam için Lumar marka 1 numara film ve yine Nataş tarafından yapılan 5 yıl garantili Williams marka seramik kaplamayı ve Eylül ayında ki 10 bin bakımını  eklemedim bu 10 kalem masrafa. Çünkü bu 10 kalemlik masraf ve aksesuarlar tamamen keyfiydi. park sensörünü de zaten onlar hediye etmişti bagaj havuzu ve siyah kauçuk paspaslar ile.

Kendimce istediğim şeyler oldu ve bitti. Daha artık çivi bile çakmam. Sis lambasını aslında Elif Tuning de yaptıracaktım 200 TL idi orada ama içime sinmedi. Bir de sinyal koluna bağlayacaktı ayrı düğme olmayacaktı ve bana sigortayı yakarsın dediler, garanti dışı kalır araban dediler ve huylandım açıkçası. Ön sisler 697 Tl ve 100 Tl işçilik vardı işçiliği almadılar. 697 TL'ye işçilik dahil fiyat oldu. Bir gün de kaldı servis de arabam çünkü ben randevusuz pat diye gittim ve bundan dolayı bir gün kaldı. Sis farı için sol tarafa ayna kumandası ve VSC'nin olduğu yere ayrı bir düğme takıldı.  Farlar açıldığında sis farı düğmesi de mavi ambiyans aydınlatması ile aynı renk. Sis farını açtığım zaman düğme üzerinde ki yeşil lamba yanıyor. Gösterge de ışık yanmıyor. Sorun değil. Arka sis bağımsız çalışıyor zaten. Onda sorun yok. Bu arada sis farlarının markası Valeo. Camlarında Valeo yazıyor.

Kapı içi krom tutamakları ben kendim taktım. Eskiyi çıkardım kromları taktım. Krom vites çerçevesi ve krom bardaklık almayacağım. Çünkü çok pahalı. Vites çerçevesi 90 lira, krom bardaklık 250 Tl aşırı uçuk. Kalsın öyle.

CC'yi sağ olsun Ahmet GÜVE teşvik etti ve kanıma girdi. Sağ olsun sevgili Yasin benim için alıp getirtti ve bir cumartesi günü sahilde buluştuk ve taktı da.

Direksiyonu, bir önce ki arabamı kaplattığım Hikmet'e kaplattım ve o da 5 saat sürdü ve sorun yok çok şükür.

Jantlar'ı Küçükbakkalköy'de CMS bayisinden gidip aldım.  Sağ ön jantta çok hafif bir kaldırım sürtmesi var o kadar. O da belli bile olmuyor fazla. Gidip gümüş renk boya aldım ve rötuşladım orayı sorun yok.

Corolla yazılı kapı eşiklerini de Ankara'dan OMSA firmasından getirtip kendim taktım. Arkasında yapışkanı var zaten. Sağ olsun sevgili Samet teşvik etti ve yardımcı oldu. Çünkü onda gördüm.

Cam düğmeleri için sevgili Ali bey benimle birlikte bir kaç kişi için getirtti o krom şapkaları ve onları da gelir gelmez kendim taktım.

Kaput göçüğünü de kaskomun mini onarımı ile Otto Zenith halletti. Belli belirsiz hafif ezik var o da dikkatli bakmazsan belli olmuyor.

Bu kadar aksesuar ve doldurma yeter. Multimedyalı ekran almayacağım. gerek yok çünkü. Tampon ve kapı koruyucu da taktırmayacağım ona da gerek yok. Havuzlu paspas da almıyorum beğenmedim çünkü. Yazın krem renk halılar ile kışında yine üzerine siyah kauçuk ve onların üzerine siyah halıları sererek devam.

Şaka maka 12860 km olmuşum gün itibarı ile. Eh, bu yaz iki kere (Haziran ve Eylül) Bodrum yaparsan olursun tabi.

Aldıktan iki gün sonra Kız Kulesine karşı. İlk zamanlar böyle düzdü

Aldıktan iki gün sonra Caddebostan sahili. Direksiyon deri değildi, kapı içi tutamakları krom değildi, CC yoktu, ön sisler yoktu

Ekim 2015 Özgürlük Parkı

Ekim 2015 çekimidir ve motor temizliği Eylül 2015'de yapıldı

Otomobil bir tutkudur benim için. Önce ki arabalarıma da böyle bakardım temiz kullanırdım ancak jant ve sis farı taktırmamıştım. Bu arabamda heves ettim hepsini.

Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Toyota Corolla 1.33 Life (Bir yıl içinde yaptıklarım)
« Yanıtla #1 : Kasım 07, 2015, 16:31:55 »
burak bey ilk fotoğrafta plâkanız gözüküyor, haberiniz olsun.

sis farı da güzel olmuş. aracınızı iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #2 : Kasım 07, 2015, 16:34:50 »
burak bey ilk fotoğrafta plâkanız gözüküyor, haberiniz olsun.

sis farı da güzel olmuş. aracınızı iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

Sağol teşekkürler. En azından kabak gibi gözükmüyor. Dikkatli bakmak gerek 

Mesaj Birleştirildi: Kasım 07, 2015, 16:41:03
CC hakkında ;

Eylül ayında ki Bodrum yolculuğumda giderken ve gelirken bol bol kullandım. 08.08.2015 günü takıldı CC ve Eylül ayının ilk haftası Bodruma gittim. Gidene kadar İstanbul içinde pek kullanmadım CC'yi. Ama Bodrum yolunda kullandım ve alıştım da. Hatta atıyorum 110'a sabitledim gidiyorum. Önüme bir araba çıktı. Cancel yani kendime çekiyorum kolu ve hızım düşüyor. Atıyorum 90'a düştüm ve tekrar 90'a sabitleyip devam ediyorum. Hız artıracaksam eğer kolu yukarıya doğru kaldırıp artırabiliyorum. Tam tersi yavaşlamam gerekse kolu aşağı indirip ayağımı gaz pedalına götürmeden koldan kumanda edebiliyorum. Bodrum yolunda giderken ve gelirken buna iyice alıştım. Bu sayede İstanbul içi E-5 ve Tem oto yolunda akıcı trafik de sorunsuz kullanabiliyorum. Taktırmak isteyen hiç korkmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: -
  • 116 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 07, 2015, 16:52:10 »
Burak kardeşimi kızdırmak istedim :D Yazdığım yazıyıda sildim :lol: Beklediğim tepkiyi alamadım ama. :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #4 : Kasım 07, 2015, 17:23:23 »
Burak kardeşimi kızdırmak istedim :D Yazdığım yazıyıda sildim :lol: Beklediğim tepkiyi alamadım ama. :alkis:

Bana yetiyor, sorun yok.  :))) Tam silerken gördüm yazını. Artık motor konusunda yorum yapmıyorum. Dediğim gibi yetiyor bana ve bir yıl içinde 12860 km yol yapmışım ki memnun kalmışım. memnun olmasam herhalde kullanmazdım fazla ve bu kadar da doldurmazdım :)) Ama bakarım 1.6 sandık motor cazipse fiyatı gider alır taktırırım onu da heheyt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 116 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 07, 2015, 17:32:23 »
Bana yetiyor, sorun yok.  :))) Tam silerken gördüm yazını. Artık motor konusunda yorum yapmıyorum. Dediğim gibi yetiyor bana ve bir yıl içinde 12860 km yol yapmışım ki memnun kalmışım. memnun olmasam herhalde kullanmazdım fazla ve bu kadar da doldurmazdım :))
Daha nice mutlu kilometreler kardeşim,Allah kaza bela vermesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #6 : Kasım 07, 2015, 17:33:24 »
Daha nice mutlu kilometreler kardeşim,Allah kaza bela vermesin.

Sağolasın. Motoru da değiştireceğim.   Hatta Japonya'dan turbo motor ithal edip takacağım. Servis takmazsa kendim takarım ne olacak canım evel Allah kapı içi tutamaklarını takmış adamım :)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
2014 Toyota Corolla 1.33 Life (Bir yıl içinde yaptıklarım)
« Yanıtla #7 : Kasım 07, 2015, 17:39:34 »
Maşallah ,tekerine taş değmesin. Kazasız belasız ve cezasız günlerde kullanın :)
Sis farları parklarla beraber yanıyor mu abi?
Sislerin ampul tipi nedir? Faturada yazıyor mu?
Birde ekleme yapmak istiyorum. CC hafızalıdır, yani siz otoyolda 90 km sabit hıza 1 kere sabitlerseniz, cancel yapsanızda kolu yukarı ittiğiniz takdirde yine 90 a sabitleyecektir
Siz biliyorsunuzdur ama benim ki bir hatırlatma :)
Buna birde Philips Xenon olsa geceler gündüz olur birde cam kaldırma modülü :)

Aliexpresste 11.11 indirim var düşünürseniz :)

Tekrar maşallah diyorum :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #8 : Kasım 07, 2015, 17:46:13 »
Maşallah ,tekerine taş değmesin. Kazasız belasız ve cezasız günlerde kullanın :)
Sis farları parklarla beraber yanıyor mu abi?
Sislerin ampul tipi nedir? Faturada yazıyor mu?
Birde ekleme yapmak istiyorum. CC hafızalıdır, yani siz otoyolda 90 km sabit hıza 1 kere sabitlerseniz, cancel yapsanızda kolu yukarı ittiğiniz takdirde yine 90 a sabitleyecektir
Siz biliyorsunuzdur ama benim ki bir hatırlatma :)
Buna birde Philips Xenon olsa geceler gündüz olur birde cam kaldırma modülü :)

Aliexpresste 11.11 indirim var düşünürseniz :)

Tekrar maşallah diyorum :)

Sağolasın. Ampul tipini bilmiyorum ama Advance ile aynı. Showroom da Advance donanım duruyordu ve onunda camında Valeo yazıyordu. Demek hepsi tek tip.

Sisler evet parklar açılınca yanıyor.

CC hafızalı, biliyorum bunu da. Yukarı kaldırdığımda kolu önce ki hıza geri dönüyor.

Ampul vs. uğraşamam, kalsın öyle. Cam kaldırma modülü ayna katlama modülü vs. onları da taktırmayacağım. Yeter bu kadar aksesuar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life
  • Kilometre: 32493
  • 26 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 07, 2015, 20:13:25 »
Biz lifemium kullanıcıları olduk resmen. Ambiyans aydınlatması da olsun madem. Maşallah diyelim tabi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 07, 2015, 20:17:52 »
Hakikaten güzel tamamlamışsınız aracınızı.. tebrik ederim.. Jantlar extra güzel olmuş..

iyi günlerde kullanın...
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #11 : Kasım 07, 2015, 20:18:10 »
Biz lifemium kullanıcıları olduk resmen. Ambiyans aydınlatması da olsun madem. Maşallah diyelim tabi :)

Yok yok biz LIFEVANCE olduk. :))) İşin içine multimedyalı ekran girerse eğer LIFEMIUM olur :))) Ama zevkli yahu baz donanım araba almak. Zevkine göre neye ihtiyacın varsa alıp ekliyorsun ya da mevcut olanı değiştiriyorsun. Ambiyans aydınlatmasına vs. bulaşmayacağım daha yoruldum. Artık diecast model hobime geri dönüp araba alımlarına başlamam lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 07, 2015, 20:33:13 »
Aklıma birşey takıldı, jant göbeğini füme almayı düşünüyor muydunuz Burak abi?
Ben mi yanlış hatırlıyorum?
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life
  • Kilometre: 32493
  • 26 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 07, 2015, 20:38:49 »
Multimedia olayı başka. Özellikle geri görüş kamerası çok işe yarayan bir özellik. Tabi navigasyonun tarifi de güzel. Her ne kadar yandeks gibi olmasa da. Bu arada bi xenon bi arabayı bu kadar değiştirir. Resim koyacaktım ama ekleme seçeneklerinde resim çıkmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #14 : Kasım 07, 2015, 20:50:37 »
Aklıma birşey takıldı, jant göbeğini füme almayı düşünüyor muydunuz Burak abi?
Ben mi yanlış hatırlıyorum?

Onu da bıraktım, böyle duracak artık. Sanayi de yok zaten. Olanlar bendekilerden. Servis de iki tip var. Biri 10 liralık olanlardan her yeri gri. Diğeri de senin dediğinden ve takım halinde dört tanesi 140 - 150 lira. Değmez yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Kasım 07, 2015, 20:52:21 »
Multimedia olayı başka. Özellikle geri görüş kamerası çok işe yarayan bir özellik. Tabi navigasyonun tarifi de güzel. Her ne kadar yandeks gibi olmasa da. Bu arada bi xenon bi arabayı bu kadar değiştirir. Resim koyacaktım ama ekleme seçeneklerinde resim çıkmıyor.

hızlıresim.com a yükleyip koyabilirsiniz
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #16 : Kasım 07, 2015, 20:55:30 »

Doğrudur da o kadar ıvır zıvır bozar beni. :))   Birde navigasyon güncelleme vs. durumları sıkıcı. Ha bir de ön panel sökülüyor ve yeni ekran takılıyor. El değdirmek istemiyorum açıkçası. Bir de nereden baksan adam gibi bir cihaz 1.200 lira'dan aşağı değil. Servis de almaya kalksam 2.000 - 2.500 lira. Eh yani onu da alacaksam niye 1.33 aldım ki ben gidip 1.6 Active ya da touch alırdım. :))  Bu radyo / cd yetiyor bana. Bir de usb de var mis gibi. Zaten radyo dinlemiyorum da. CD ve usb''de ki müziklerim ile mutluyum ben. Çok telefon görüşmesi yapan biri de değilim. Yani telefon numaralarını oraya aktarıp bir tuşla arama yapmasam da olur. İnternet olayı mı? Canım o da olmasın yahu. Sokak da zaten cep telefonundan bile internete girmem :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 07, 2015, 22:49:45 »
Forumda bi 1.33 life Corolla'cılar bir de T27 Avensis'çiler ortalığın tozunu attırıyor ya :D

Maşallah abi herşey çok güzel olmuş. Güle binmek nasip olsun. Ama aklıma takılan nokta şu. Sinyal kolunda ön sis farı işareti varken neden kontrolü kola vermiyorlar?

Araba olayının sonu yoktur. Harcadıkça daha da harcayacak yer çıkar :D Ama ben de iç ambiyans ve xenon konusuna katılıyorum. Özellikle xenon gerçekten çok faydalı. Uzun yola çıkıyorsun abi. Bence gerekli.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #18 : Kasım 07, 2015, 23:03:13 »
Forumda bi 1.33 life Corolla'cılar bir de T27 Avensis'çiler ortalığın tozunu attırıyor ya :D

Maşallah abi herşey çok güzel olmuş. Güle binmek nasip olsun. Ama aklıma takılan nokta şu. Sinyal kolunda ön sis farı işareti varken neden kontrolü kola vermiyorlar?

Araba olayının sonu yoktur. Harcadıkça daha da harcayacak yer çıkar :D Ama ben de iç ambiyans ve xenon konusuna katılıyorum. Özellikle xenon gerçekten çok faydalı. Uzun yola çıkıyorsun abi. Bence gerekli.

Sağolasın Yasin :)) Sigorta kutusuna fazla yük binmesin diye galiba. Bunu birisi söylemişti bana. Ayrı ve bağımsız düğme daha sağlıklıymış.  Xenon zenon bilmem ne beni bozar. Kuracalamam daha fazla. Ambiyans ışığı da öyle, o kadarına gerek yok. :)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Kasım 07, 2015, 23:18:13 »

Sinyal kolunda ön sis farı işareti varken neden kontrolü kola vermiyorlar?

Premium Plus is loading :D

Sinyal kolunda ön sis konumu yok diye biliyorum bende, eğer ki fabrikasyon sis farı yoksa sinyal kolunda sadece arka sis farı konumu olması lazım
youtube.com/kaankara