Gönderen Konu: 2014 Toyota Corolla 1.33 Life (Bir yıl da yaptıklarım) 1.yaşı ve şiirim  (Okunma sayısı 15207 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Toyota Corolla 1.33 Life (Bir yıl içinde yaptıklarım)
« Yanıtla #20 : Kasım 07, 2015, 23:21:43 »

Premium Plus is loading :D

Sinyal kolunda ön sis konumu yok diye biliyorum bende, eğer ki fabrikasyon sis farı yoksa sinyal kolunda sadece arka sis farı konumu olması lazım

Onu zaten beraber loading Kaan  :rofl: :rofl:
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 07, 2015, 23:21:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 07, 2015, 23:22:32 »

Premium Plus is loading :D

Sinyal kolunda ön sis konumu yok diye biliyorum bende, eğer ki fabrikasyon sis farı yoksa sinyal kolunda sadece arka sis farı konumu olması lazım

Evet bizim sinyal kolunda sadece arka sis konumu var. Ön için ayrıca yok.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13800
  • Model Yılı: '15
  • 98 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 08, 2015, 00:05:46 »
Ellerine sağlık Burak abi bende hemen hemen aynı adımları izlemeyi planlıyorum :tamam:
Abi birde bi tavsiye plaka lambasını photonlarla değiştirmelisin gece arabaya farklı bi hava katıyor.
LİFE 1.33 COROLLA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Ve bu gün yani 20.11.2015 dolu dolu bir yaşında beyaz incim. Bir yılda tam 13213 km..!

Neden Toyota ve neden Corolla..!

90'lı yıllar da ilk efsane kasa Corolla'lar Türkiye yollarına çıkmaya başladığında babamla birlikte o zaman ki 90 model siyah 131 Şahin arabamız varken almak istediğimiz bir arabaydı Corolla ama olmadı. Zamanın şartları el vermedi. 2002 yılında E120 kasalar çıktı ve 2003 yılı için 2003 model Corolla alma niyetimiz vardı ama yine olmadı çünkü babam 2002 Aralık ayında aniden vefat etti. 2004 Ekim ayında 131 arabamı satıp 2005 model Renault Symbol aldım, Corolla alamadım. Çünkü imkanım Symbol almama el verdi. İkinci el mi? Ben ikinci el araba almam maalesef ve babamın bir sözü var ; oğlum bak, yarın bir gün ölürüm, sakın gidip ikinci el araba alma, marşına sen bas..!

2007 yılında E140 kasa Corolla'lar çıktı ve 2008 gibi hatta 2009 gibi almayı çok istedim ama yine olmadı. 2013 yılında Haziran ayında şu an ki E160 kasa Corolla'lar çıktı ve çok hoşuma gitti. Daha agresif ve biraz daha büyümüştü. Ön konsol ilginçtir pek kimse beğenmez. Ama benim hoşuma gitmişti çünkü 90 – 91 model Corolla'ları hatırlatıyordu. 2014 yılı yaz ayı boyunca hemen hemen her pazar evimin yakınında ki Toyota Satıcısı Nataş'a gidip Corolla'ları inceliyor, hayal kuruyordum. Artık satış temsilcisi Aydan hanım beni tanıyordu ve görünce onu görmezden gelip kaçıyordum bile. Hatta bir pazar 1.6 motor / CVT şanzımanlısını test etmiştim ve hoşuma gitmişti. Ancak kafamda hep 1.6 motor yer edindiğinden fiyat olarak da çok pahalıydı. Yıllarca koyu renk araba kullandığımdan inci beyazı gönlümden geçiyordu.

Derken Kasım ayında ev ahalisi ile daha doğrusu annem ile de görüşüp bu yola girdik. İkizler ve özellikle kız kardeşim büyük araba istiyordu. Arkası geniş olsun diyordu. Tatile giderken daralmak istemiyorum diyordu. Ford Focus da sevdiğim arabaydı ama kasa makyajlanacağı için o zamanlar düşünmedim. Renault Fluence desen pek hoşuma gitmiyordu ve eledim. VW grup desen 1.2 TSI Jetta alabiliyordum ama gidip bakmadım bile çünkü sevmiyordum. 1.33 motorlu Corolla benim için her yönü ile cazipti. Zaten Corolla sevdiğim bir araba olmuştur hep ve geçmişte özellikle babamın da istediği ama ömrü yetmediği için alamadığı içimde kalan ukteydi. Bu E160 kasa Corolla'lar her yönüyle hoşuma da gidiyordu. Auris de olabilirdi ama bagajı bize yetersiz gelirdi. Birde ben hatchback araba pek sevmem. Sedan olacak. Ve en sonunda 14 Kasım 2015 günü Nataş'a gidip Aydan hanım'dan 1.33 Corolla için fiyat aldım ve yarın annem ile geleceğim dedim. Ve Aydan hanım gülerek “gel artık ve al, kiminle geleceksen gel ama al artık” demişti. 15 Kasım 2014 günü Toyota / Nataş'a annem ile gidip Aydan hanım ile masaya oturup el sıkışıp imzayı attık. Renault'a da takas da iyi fiyat verdiler. Kendilerinden aldığım Kemal Tepretoğulları bile o fiyatı vermemişti Symbol'e.

Neyse, Aydan hanım sağ olsun liste fiyatından hoş bir indirim yaptı. Bagaj havuzu, kauçuk siyah paspas, park sensörü hediye etti. Lumar marka 1 numara cam filminde ve seramik kaplama da da indirim yaptı ve onları yaptırıp 1.33 motor inci beyazı 2014 model Toyota Corolla arabamı 20.11.2014 akşamı saat 16:45 civarı bana teslim etti ve bende geçip direksiyonuna marşına bastım henüz 3 km'de iken. Ancak arabam baz donanımdı ve kapaklı olan siyah saç jant'lar mutlaka alaşımlı olmalıydı. Ön sis farları yoktu, direksiyon deri değildi, cam düğmeleri figürsüz ve siyah idi. Hız sabitleme yani Cruise Control yoktu. Ve bunun yanında bazı ufak tefek göze hitap eden aksesuarlar olmalıydı ve kendi zevkim doğrultusunda olması gerekenleri tam bir yıl içinde tamamladım çok şükür. Not ; ilk bir aylıkken kaputun sol kenarına kar yumağı düşmüş ve hafif göçük olmuştu. Kaskomun mini onarımı ile Otto Zenith / Bostancı da yaptırdım.

Daha da artık bir çivi dahi çakmam. Olması gereken her şeyi yaptırdım. Ampulmüş, bilmem neymiş işim olmaz daha. Böyle yenileyeceğim güne kadar devam..!

Mesaj Birleştirildi: Kasım 20, 2015, 15:19:54
20.11.2014 Nataş'da teslim alırken..

20.11.2015 sabah evin otoparkı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
Ya Burak ATILGAN bunları yazıyor mu?Bir yerden kopyala yapıştır mı yapıyor. : :rofl: :

Mesaj Birleştirildi: Kasım 20, 2015, 15:46:51
Kesin klavyeyle arası iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Ya Burak ATILGAN bunları yazıyor mu?Bir yerden kopyala yapıştır mı yapıyor. : :rofl: :

Mesaj Birleştirildi: Kasım 20, 2015, 15:46:51
Kesin klavyeyle arası iyi.

Bunları önce bilgisayarımda yazıyorum. Bir kaç kez okuyup değiştirilecek yerleri düzeltip son hale getirip kopyalayıp buraya yapıştırıyorum 😊

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
Burak Bey.Emeğe saygı. :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Burak Bey sonradan yapmış olduğunuz işlemler de tam isabet olmuş. Aracınızı güle güle kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
Nice yillara gule gule kullanin burak abi.Bu arada bi çivi bile çakmayacagim diyosunuz ama buyuk konusmamak lazim.[emoji4]
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Corolla da yazı da güzel olmuş. Elinize sağlık.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Nice yillara gule gule kullanin burak abi.Bu arada bi çivi bile çakmayacagim diyosunuz ama buyuk konusmamak lazim.[emoji4]

En azından bir müddet. :)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Bence de abi büyük konuşma ileride başka aksesuarlar çıkar dayanamazsın alırsın :)
Kazasız belasız sürüsler abi
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
bizim hikayemizde bu tarihlerde başladı bir kaç güne bende mi paylaşsam :)

maşallah severek izliyor takip ediyoruz. yalnız aklıma bir şey takıldı bugün. CC yi taktığınızda Yasin beyin aracı ile fotoğraf çektiniz mi? yada montaj fotoğrafları? çok merak ettim bugün :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
bizim hikayemizde bu tarihlerde başladı bir kaç güne bende mi paylaşsam :)

maşallah severek izliyor takip ediyoruz. yalnız aklıma bir şey takıldı bugün. CC yi taktığınızda Yasin beyin aracı ile fotoğraf çektiniz mi? yada montaj fotoğrafları? çok merak ettim bugün :)

Onun arabasıyla yan yana fotoğrafım var ama koyamam. İzni olmadan olmaz zaten. Ve başka da fotoğraf çekmedim montaj sırasında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
@Yasin GÜRSOY (34252)  abi paylaşılmasında sıkıntı olur mu?
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
@Yasin GÜRSOY (34252)  abi paylaşılmasında sıkıntı olur mu?

Valla ahım şahım bir fotoğraf değil. İkisi de yan yana duruyor benimkinin kaputu açık sadece ve Yasinin haberi bile yok çektiğimden ve foruma da girmiyor daha Yasin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Canım yol arkadaşıma;

Açıp kapını otururum krem renk koltuğuna
Tutarım deri direksiyonunu basarım marşına
Çalışır sessiz motorun takar vitese çıkarım yola
Agresif yüzüne entegre daima açık led gündüz farlarınla
Süzüle süzüle salına salına yol alırım seninle her türlü yolda
Toyota çıkarım senle her yola

Baktıkça sana heybetli duruşun yüzümü güldürür çizgilerinle
Aldırış etmem iri cüssene girer çıkarım seninle her yere
Değiştirdikçe 6 ileri manual vitesini konuşurum seninle
Bir kızın saçlarına dokunur gibi dokunurum deri direksiyonuna
Tutarım vitesini bir kızın ellerini tutarcasına
Huzur verir bana krem renk döşemelerin bir kızın gülüşü  misali

Gerekince rampa da fişeklerim 1.33 / 99 HP motorunu
Olursun işte o zaman adeta vahşi bir kısrak gibi 4. vites 4500 devir de
Bir aşktın sen tutkuydun benim için yıllardır almak istediğim
Bu kasana kısmetmiş oldu işte gerçek bu aşk aldım seni
Bir yıl da olsa başındayız yolun daha çok var senle gidecek yolum

Bir aşksın sen sustalı anahtarın elimden düşmeyecek
Biliyorum uzun yıllar değiştirene kadar beni üzmeyecek
Alırdım almazdım derken gün ola harman ola
Bakmadım rakiplerine çünkü ismini kazımıştım kalbime
Toyotaşk oldu bizimkisi iyi ki aldım seni
Şiir yazdıran arabam oldun sen aman tekerine maşallah
Zevkle aşkla led'li gündüz farlarınla çıkarım senle her yola Toyota..!

Burak
02.12.2015

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 42000
  • 40 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
Canım yol arkadaşıma;

Açıp kapını otururum krem renk koltuğuna
Tutarım deri direksiyonunu basarım marşına
Çalışır sessiz motorun takar vitese çıkarım yola
Agresif yüzüne entegre daima açık led gündüz farlarınla
Süzüle süzüle salına salına yol alırım seninle her türlü yolda

Baktıkça sana heybetli duruşun yüzümü güldürür çizgilerinle
Aldırış etmem iri cüssene girer çıkarım seninle her yere
Değiştirdikçe 6 ileri manual vitesini konuşurum seninle
Bir kızın saçlarına dokunur gibi dokunurum deri direksiyonuna
Tutarım vitesini bir kızın ellerini tutarcasına
Huzur verir bana krem renk döşemelerin bir kızın gülüşü  misali

Gerekince rampa da fişeklerim 1.33 / 99 HP motorunu
Olursun işte o zaman adeta vahşi bir kısrak gibi 4. vites 4500 devir de
Bir aşktın sen tutkuydun benim için yıllardır almak istediğim
Bu kasana kısmetmiş oldu işte gerçek bu aşk aldım seni
Bir yıl da olsa başındayız yolun daha çok var senle gidecek yolum

Bir aşksın sen sustalı anahtarın elimden düşmeyecek
Biliyorum uzun yıllar değiştirene kadar beni üzmeyecek
Alırdım almazdım derken gün ola harman ola
Bakmadım rakiplerine çünkü ismini kazımıştım kalbime
Toyotaşk oldu bizimkisi iyi ki aldım seni
Şiir yazdıran arabam oldun sen aman tekerine maşallah
Zevkle aşkla led'li gündüz farlarınla çıkarım senle her yola Toyota..!

Burak
02.12.2015

Mükemmel  :D
2015 Corolla 1.33 life brc lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Selam arkadaşlar. Yaklaşık 15 gün sonra arabayı alalı tam bir yıl olacak. 20.11.2014 günü basıp marşa başladı inci beyazı renk 1.33 Corolla serüveni. Bir yıl içinde tüm kafamda ki eksiklikleri yaptırdım. En son iki gün önce (05.11.2015) servise gidip ön sisleri de taktırdım ve bundan sonra daha bir çivi dahi çakmam artık. Tüm eksikler bana göre bitmiştir.

1 - İlk bir aylıkken (30.12.2014) kaput kenarına kar düşmüştü ve hafif göçmüştü ve Otto Zenith'e gidip (Bostancı) kaskonun mini onarımından yaptırdım (Şubat 2015)
2 - Zifiri karanlık olan ön/arka cam düğmeleri için krom şapka. (Aliexpress - 14 TL)
3 - Ön ve arka kapı eşikleri için Corolla yazılı krom kapı eşikleri. (Omsa firması - 50 TL)
4 - 4 adet 16" CMS jant (Koplas Lastik - 1.000 TL)
5 - 5 adet bijon somonu stepne için (Nataş - 40 Tl)
6 - Deri direksiyon kaplaması (Stil oto döşeme / Hikmet - 200 TL)
7 - CC için ortası delik kapak (Nataş - 8 TL)
8 - Cruise Control / Hız sabitleme (Aliexpress - 50 TL)
9 - Motor temizliği (Nataş'da 10 bin bakımında ben istediğim için yapıldı - 150 TL)
9 - Krom kaplı ön kapı içi tutamakları (Nataş - 130 TL)
10 - Ön sis farları (Nataş - 700 TL)

Toplam : 2.192.- TL.

Bir de arabayı teslim alma sırasında Nataş tarafından ön cam hariç ön/arka yan camlar ve arka cam için Lumar marka 1 numara film ve yine Nataş tarafından yapılan 5 yıl garantili Williams marka seramik kaplamayı ve Eylül ayında ki 10 bin bakımını  eklemedim bu 10 kalem masrafa. Çünkü bu 10 kalemlik masraf ve aksesuarlar tamamen keyfiydi. park sensörünü de zaten onlar hediye etmişti bagaj havuzu ve siyah kauçuk paspaslar ile.

Kendimce istediğim şeyler oldu ve bitti. Daha artık çivi bile çakmam. Sis lambasını aslında Elif Tuning de yaptıracaktım 200 TL idi orada ama içime sinmedi. Bir de sinyal koluna bağlayacaktı ayrı düğme olmayacaktı ve bana sigortayı yakarsın dediler, garanti dışı kalır araban dediler ve huylandım açıkçası. Ön sisler 697 Tl ve 100 Tl işçilik vardı işçiliği almadılar. 697 TL'ye işçilik dahil fiyat oldu. Bir gün de kaldı servis de arabam çünkü ben randevusuz pat diye gittim ve bundan dolayı bir gün kaldı. Sis farı için sol tarafa ayna kumandası ve VSC'nin olduğu yere ayrı bir düğme takıldı.  Farlar açıldığında sis farı düğmesi de mavi ambiyans aydınlatması ile aynı renk. Sis farını açtığım zaman düğme üzerinde ki yeşil lamba yanıyor. Gösterge de ışık yanmıyor. Sorun değil. Arka sis bağımsız çalışıyor zaten. Onda sorun yok. Bu arada sis farlarının markası Valeo. Camlarında Valeo yazıyor.

Kapı içi krom tutamakları ben kendim taktım. Eskiyi çıkardım kromları taktım. Krom vites çerçevesi ve krom bardaklık almayacağım. Çünkü çok pahalı. Vites çerçevesi 90 lira, krom bardaklık 250 Tl aşırı uçuk. Kalsın öyle.

CC'yi sağ olsun Ahmet GÜVE teşvik etti ve kanıma girdi. Sağ olsun sevgili Yasin benim için alıp getirtti ve bir cumartesi günü sahilde buluştuk ve taktı da.

Direksiyonu, bir önce ki arabamı kaplattığım Hikmet'e kaplattım ve o da 5 saat sürdü ve sorun yok çok şükür.

Jantlar'ı Küçükbakkalköy'de CMS bayisinden gidip aldım.  Sağ ön jantta çok hafif bir kaldırım sürtmesi var o kadar. O da belli bile olmuyor fazla. Gidip gümüş renk boya aldım ve rötuşladım orayı sorun yok.

Corolla yazılı kapı eşiklerini de Ankara'dan OMSA firmasından getirtip kendim taktım. Arkasında yapışkanı var zaten. Sağ olsun sevgili Samet teşvik etti ve yardımcı oldu. Çünkü onda gördüm.

Cam düğmeleri için sevgili Ali bey benimle birlikte bir kaç kişi için getirtti o krom şapkaları ve onları da gelir gelmez kendim taktım.

Kaput göçüğünü de kaskomun mini onarımı ile Otto Zenith halletti. Belli belirsiz hafif ezik var o da dikkatli bakmazsan belli olmuyor.

Bu kadar aksesuar ve doldurma yeter. Multimedyalı ekran almayacağım. gerek yok çünkü. Tampon ve kapı koruyucu da taktırmayacağım ona da gerek yok. Havuzlu paspas da almıyorum beğenmedim çünkü. Yazın krem renk halılar ile kışında yine üzerine siyah kauçuk ve onların üzerine siyah halıları sererek devam.

Şaka maka 12860 km olmuşum gün itibarı ile. Eh, bu yaz iki kere (Haziran ve Eylül) Bodrum yaparsan olursun tabi.

Aldıktan iki gün sonra Kız Kulesine karşı. İlk zamanlar böyle düzdü

Aldıktan iki gün sonra Caddebostan sahili. Direksiyon deri değildi, kapı içi tutamakları krom değildi, CC yoktu, ön sisler yoktu

Ekim 2015 Özgürlük Parkı

Ekim 2015 çekimidir ve motor temizliği Eylül 2015'de yapıldı

Otomobil bir tutkudur benim için. Önce ki arabalarıma da böyle bakardım temiz kullanırdım ancak jant ve sis farı taktırmamıştım. Bu arabamda heves ettim hepsini.
;

BURAK ATILGAN BEY SELAMLAR ;
SİZDEN ÇOK ACİL BİR BİLGİ İSTEYECEĞİM.KAPI İÇİ KROM TUTAMAÇLARI NATAŞ DAN ALDIĞINIZI YAZMIŞSINIZ.BENDE 2016 LİFE SİPARİŞ ETTİM 26 SINDE GELECEK KISMETSE AMA BENIM ARAÇTATA BU KROM KISIM BULUNMUYOR.ALDIGIM TOYOTA PLAZAYI ARADIM  BOYLE BIR URUN YOK DEDILER DAHA SONRA NATAŞI ARADIM VE SIZIN ALDIGINIZI SOYLEDIM ONLARDA KROM KAPI İÇ TUTAMAÇLARI OLMADIGINI BOYLE BIR AKSESUAR YADA YEDEK PARÇA BULUNAMIYACAGINI SOYLEDILER.SIZE ZAHMET BU URUNU NASIL TEMIN EDEBILECEGIMI AKTARABILIRMISINIZ ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 23450
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
İyi akşamlar. Kapı eşiklerinizi çok beğendim ve yaptırmak istiyorum fakat omsa firmasına girdiğimde Corolla yazılı kapı eşiği bulamadım. Nerden aldığınızı yada bir link varsa gönderebilir misiniz? Ben de yaptırmak isterim.