0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar;2014 model 1.4 dizel MMT Corolla aracımda 46750 km de EKSİK YAĞ ikaz ışığı yandı. Eskişehir Toyota Sarar'a götürdüm.İncelediklerinde aracın 1 lt civarında yağ eksilttiğini ve bunun tolerans sınırları içinde olduğunu söylediler.Sizden ricam;Bu bilginin doğruluğunu teyit eder misiniz yoksa servis yetkilisi hatalı bir bilgi mi verdi?Zira aracımın 6750 km de (önceki yağ değişimi 40087 km de yapılmıştı) 1 lt yağ eksilmesi bana oldukça şüpheli geldi.Konu hakkında bilgisi/fikri olan arkadaşların görüş ve önerilerini bekliyorum.
Merhaba. Şubat ayında 29binde 2015 çıkışlı 2014 model dizel corolla aldım. 30 bin bakımını kayseride 11 mart da yaptırdım. Kayseri ağrı ağrası 7400 km yaptım. Geçen hafta ağrı girişinde yağ eksik uyarısı verdi. Çektim sağa yol yardımını aradım. Erzurum servise gidecek araç dediler, çekici ile gönderdim servise. Servis herşeyine baktık hiç bir sorun yok dediler. Peki araç neden yağ eksiltir dedim dedilerki bakımda yağı eksik konmuş olabilir. Sizce böyle birşey mümkün mü. Yakıt ortalamam şuanda 5.4 ile 5.3 arası gidip geliyor. 2014 modellerde formlarda hiç okumadım yağ eksiltme. Aracın çekişinde hiç sıkıntı yok. Yalnız 6. Vites 2500 devirde 140 ile rampa çıkarken vites düşürme uyarısı veriyor ben devir iyi diye vitesi düşürmüyorum sizce kullanımda mı hata var. 7400 km de 2-2.5 litre yağ eksilmesi neden. Servis yağı tamamladı 5bin km sonra yeniden kontrole gideceğim. Konu hakkında bilgisi olan varsa cevap verirse sevinirim kazasız ve sorunsuz günler diliyorum.
2500km de yağ seviyesi max çizgisinin yaklaşık 1cm altında wezurum servisi aradım normal değil 4000km yapsın gelin bakalım dedi sanırım benim araç sorunlu. Şunu fark ettim 130 u geçmezsem daha az eksiltiyor. İnşallah sorunu çözerler ki hiç umudum yok. Garantisi de ocakta bitiyor. Uzatacağım artık.
Arkadaşlar şimdi ben kullanım kılavuzunu baştan aşağı okudum da MO TOR YAÐIYað kapasitesi (boþaltma ve doldurma) (litre) : 4ZZ-FE ve 3ZZ-FE motorlar Filtreli 4.2 Filtresiz 4.0 2ZZ-GE motor Filtreli 4.4 Filtresiz 4.2 1ND-TV motor Filtreli 4.3 Filtresiz 3.8 1CD-FTV motor Filtreli 5.9 Filtresiz 5.3 Bu gibi değerler var yani 4 litre yağ konulunca yağ filtresi de değişirse 200 ml zaten eksik kalıyor.servislerin dediğinden önce bunu kontrol edin isteseniz.