0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mehmet abi regülatör sıcaklığını arttırmayı denemedin mi?
Dediğin gibi yapıyorum Mutlu 2 gündür.
Devam ediyor Mutlu.Sıcaklık ile ilgili olduğu bu sorunun güçlü bir ihtimal Mutlu;ama ne.Bugün araç stop etmeye yakın dikiz aynasından baktım arabanın dumanı gözükmüyo,duman ya çok az ya da yoktu,katalitik filan mı tıkalı acaba,yarın sabha bu duman olayını videoya çekecem.Araç normale dönünce (videoda 1,36 dan sonrası-kendiliğinden oluyor https://www.youtube.com/watch?v=7AhbVKVYoow&feature=youtu.be) ortalk aşırı duman oldu bugün,yanmamış benzin stop etme anlarında fazlaydı demekki.
Aracı istop etmeden tuşundan kapatıp, sabah da motor ısınınca tuşa basarak açıyorsun değil mi abi? Valla regülatör valfi gibi duruyor, en son konuştuğumuzda attığım linkteki sorunlara çok benziyor çünkü. Çıkma bulup denemen, ya da tanıdık birinde ödünç alıp denemen gibi bir durum olsa da kesinleşse en azından.Katalitik tıkalı olduğundan yakıt da artıyor diye biliyorum abi.
Çıkma olarak rolanti valfini,MAF sensörünü değiştirp denemk istedim bulamadım.Bugün eksozu, ilk çalıştırma ile stop arası geçen zamanda kaydettim,doğru düzgün duman çıkmıyor ve yanmamış benzin kokusu aşırı var idi.Eksozcuya gidip bir baktırıcam katalitiğe.
Yanmamış benzin kokusu varsa ateşleme bobinleri ve enjektörler kontrol edildi mi?
Şamlıoğluna gittinmi abi ?
Mehmet abi sorunu ben geçici olarak geçek kış şu şekilde çözdüm kış boyu bi daha arıza tekrarlamadı ama bu sene tekrar ettiği için yine arayış içine düştüm;Lpg yi tank daki vanadan kapat abi sonra hortumda kalan lpg yakıtı bitir ve aracı benzine al ardından parket aracı bu işlemi akşam yap mesela ve akü + kutup başını sök sabaha kadar dursun öyle sabah takıp binersin ve 3-4 gün benzinde bin yine aynı sorun olacak bu günler içinde ama sakın lpg yi devreye sokma ve 5. Gün ise aracınla yaklaşık 150 km kadar uzun yol yap ama bas arabaya uzun yolda ibre en son ne diyorsa bas tabi önlemli bi şekilde ve sonra lpg ayarı yaptır ama aracı sadece ayar yapmaya gidince sanayide vanasını açıp lpg ye geçir bu işlem bu kış seni götürür ama seneye yine aynısı olur
Başlangıçta Mutlu Tekir bunları söyledi ve yaptık.İlk zamanlar çok soğuk olmadığı için sorun halledilmişti;ama şu an havalar eksilerde olduğu için sorun tanktan kapatıp devam etsemde yine aynı yani sorun benzindede var.
Abi sana tek yol gözüktü, ankaraya gelecen bir ara, ve çıkmacıları dolaşıp deneme yanılmayla çözmeye çalışacaksın. Rölanti valfinden başlamanı tavsiye ederim. hiç başka yerde arama.
Subap ayarını yaptırın. Boğaz kelebeğini temizlettirin. Kelebek temizlendikten sonra usta rölanti alıştırması yapacak. Benim öyle oldu soğukken motor stop etme problemi düzeldi.