Gönderen Konu: soğukta devrin düşerek motorun stop etmesi  (Okunma sayısı 20524 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
Ynt: soğukta devrin düşerek motorun stop etmesi
« Yanıtla #100 : Aralık 17, 2015, 11:38:08 »
Benim bu konudan anladığım hata tamamiyle LPG ayarlarınızdan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Aracı normalde LPG ile kullandığınız için aracın beynindeki LTF değerini bozuyor ve siz bu problemi yaşıyorsunuz gibime geliyor. Bence yapmanız gereken araçtaki Ecuyu (beyin) sıfırlayın (sigortasını 5 dk sökün veya bir gece akü kablosu sökük kalsın.) sonrasında aracı benzinle 100 km kadar kullanın. Zaten bu şekilde herhangi bir problem olmadığını siz yazmıştınız. 100 km kullandıktan sonra araç beyinde düzgün bir harita çıkaracak. LTF değeri düzelecektir. hiç gaza almadan düzgün bir gaz ayarı yapan yere gidip sıfırdan gaz ayarı yapmalarını istemeniz gerekiyor. Kocaelide olsaydınız bu işin üstadı FS otagaza gimenizi önerirdim.

Bilginize,

Dediklerinizin tümü yapıldı Cem Bey;ama sonuç değişmiyor.Zaten bu şekilde herhangi bir problem olmadığını siz yazmıştınız...

doğrudur fakat sorunun tekrarladığınıda yazdım.Hava sıcaklığı ile ilgili bi yanıltmacaymış sadece sorunun kısa süreliğine

düzelmesi.MAF+İSCV+Subap  bizim sorunun bu üçünden biri çözecek ama hangisi.Deneme yanılma ile yapmaya çalışıyorum.İSCV

temizliğini eledim mesela.MAF almayı düşünüyorum.İSCV çok pahalı olduğundan çıkma düşünüyorum.Bu ikisi  de elendikten sonra subap

olayına giricem CEm Bey.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Aralık 17, 2015, 11:38:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Aralık 17, 2015, 11:51:26 »
Arabayı açtırın subabları değiştirin Mehmet bey, büyük ihtimal yanmıştır. İsc dir malftir bunlar arıza verecek parçalar degil.çıkmalara da para vereceksiniz. Bu subab olayını el atmanız gerekiyor er yada geç.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 711 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Aralık 17, 2015, 12:07:51 »
sorunun ara sıra meydana gelmesi bakımından bu sorun bana elektrik arızası gibi geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #103 : Aralık 17, 2015, 16:21:47 »
Arabayı açtırın subabları değiştirin Mehmet bey, büyük ihtimal yanmıştır. İsc dir malftir bunlar arıza verecek parçalar degil.çıkmalara da para vereceksiniz. Bu subab olayını el atmanız gerekiyor er yada geç.

Silindir kapağını açaçaklar mı Barış Hocam.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Aralık 19, 2015, 01:25:40 »
Mehmet bey sizin sorununuzda aracin km si ve lpg den dolayi motorun subaplar indaki sorun.
Yaklasik 1500 tl ye motoru yaptirmaniz gerekiyor.
Araci bilgisayara bagladiklarinda zaten silindirden kaçak lari görürler
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #105 : Aralık 19, 2015, 07:57:31 »
Mehmet bey sizin sorununuzda aracin km si ve lpg den dolayi motorun subaplar indaki sorun.
Yaklasik 1500 tl ye motoru yaptirmaniz gerekiyor.
Araci bilgisayara bagladiklarinda zaten silindirden kaçak lari görürler

LPG araca takılalaı 17 bin km oldu.Bu süre de lpg den kaynaklı subap erimesi olabiliyor mu? Daha doğrusu şöyle sorayım:benzinde de subap yanma-erime-şişme vb olabiliyor mu?
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Aralık 19, 2015, 09:40:55 »
Boş  yolda uzun soluklu yüksek devirlerde  sıkıştırdıysanız subablar yanmıştır.e12lerin subablar serinin lpgye en dayanıksız subablarıdır.  Brnzinde subablar yanmaz. Lpg subabları daha çok ısıtıyor.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #107 : Aralık 19, 2015, 10:13:19 »
Boş  yolda uzun soluklu yüksek devirlerde  sıkıştırdıysanız subablar yanmıştır.e12lerin subablar serinin lpgye en dayanıksız subablarıdır.  Brnzinde subablar yanmaz. Lpg subabları daha çok ısıtıyor.

3000 devirin üzerini görmedi araç Barış hocam.Bu da bizim şanssızlığımız artık.Kapak açılıp subaplar vb.yapılara bakılacak artık.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #108 : Aralık 19, 2015, 18:21:29 »
motor kaputunu açın , motor normal ısısında rolantide çalışırken bakın. düzensiz çalışma titreme sallantı varsa evet subap ile ilgili bir problem olabilir. ama arabanın çalışmasından duyduğum kadarı ile hiç öyle tekleme falan da yok.

en temizi kompresyon testi tabiki..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #109 : Aralık 19, 2015, 22:02:44 »
motor kaputunu açın , motor normal ısısında rolantide çalışırken bakın. düzensiz çalışma titreme sallantı varsa evet subap ile ilgili bir problem olabilir. ama arabanın çalışmasından duyduğum kadarı ile hiç öyle tekleme falan da yok.

en temizi kompresyon testi tabiki..

Salı günü için Samsun/Derindere yetkili servisten randevu aldım Anıl.Kompresyon testi ile başlayacaklar ona göre de bir yol belirleyecem,Rolanti valfini

Normal ısısında titreme oluyor;ama  o kadar çok değil.Videoları onlarada izletecem.

En son denememde şöyle bişey yaptım:Çalıştırıp direk vitese takıp hareket ettim;o zaman stop etmiyor,gaza basıyorum normal soğuk motor tepkilerini alıyorum.

Eğer benim sorun lpg kaynaklı ise araçtan tüm tesisatı söktürücem arkadaşlar,bu ne böyle stresi-sıkıntısı yetiyor insana,çocuklarımla doğru düzgün ilgilenemiyorum kaç zamandır.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 19, 2015, 22:04:47
Yazmayı unuttum kompresyon testi ile direk kaçak subaptandır diyebiliyorlar mı?
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #110 : Aralık 19, 2015, 22:27:42 »
motor sıcakken bujiler sökülür değerler kayıt edilir.

sonra buji yerine biraz yağ konulur tekrar test edilir.

sistem kuru iken ve yağlandığında farklı değerler varsa piston segmanı bitik.
basınç değeri yavaş doluyorsa subaplar kaçırıyor.
basınç değeri her türlü düşük ise zaten kaçak vardır ve subap kaçırıyor denilir.

bu testi yapacak bir servis varsa ne mutlu. lpg nin montajı çok önemli. ufak bir hava kaçağı bile böyle garip bir soruna neden olur. sistem basınçla çalışan parçalardan oluşuyor. motor vakumuna göre avans gibi hayati sistemleri kontrol ediyor. elektronik olarak yapılan işlerin yanında hala vakum sisteminin sağlıklı olması hayati.
motor soğukken aracın hava girişi eksoz üzerinden alınır. benim arabamda o mekanizma bozuk. kullandığımda vakum kaçağı yapıyor ve malesef düzensiz rolantiye neden oluyor. bunun gibi ufacık bir hata bile sizin canınızı sıkan soruna neden oluyor olabilir.

lpg sisteminde bir vakum kaynağından küçük boru ile hava alır. ayrıca giriş manifoldunda bildiğiniz matkap ile delinmiş delikler vardır. montaj düzgün değilse nozül denilen parçalara da baktırmak lazım.

subap yanmamış olabilir. sadece subaplar sıkı ise bile titreşim yapabilir. onunda ustasını bulmak lazım.

herşeyden önce sıradışı bir veri var mı diye bilgisayara takmak lazım. hata olmasa bile belki bir sensör arızasını tespit edebilirsiniz.

aynı her insanın kendi doktoru olması gibi arabayı da tanımak lazım. gönül ister ki şimdi gidip sıfır toyota alın ama herzaman olmuyor. şimdiden kolay gelsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #111 : Aralık 20, 2015, 07:28:59 »
motor sıcakken bujiler sökülür değerler kayıt edilir.

sonra buji yerine biraz yağ konulur tekrar test edilir.

sistem kuru iken ve yağlandığında farklı değerler varsa piston segmanı bitik.
basınç değeri yavaş doluyorsa subaplar kaçırıyor.
basınç değeri her türlü düşük ise zaten kaçak vardır ve subap kaçırıyor denilir.

bu testi yapacak bir servis varsa ne mutlu. lpg nin montajı çok önemli. ufak bir hava kaçağı bile böyle garip bir soruna neden olur. sistem basınçla çalışan parçalardan oluşuyor. motor vakumuna göre avans gibi hayati sistemleri kontrol ediyor. elektronik olarak yapılan işlerin yanında hala vakum sisteminin sağlıklı olması hayati.
motor soğukken aracın hava girişi eksoz üzerinden alınır. benim arabamda o mekanizma bozuk. kullandığımda vakum kaçağı yapıyor ve malesef düzensiz rolantiye neden oluyor. bunun gibi ufacık bir hata bile sizin canınızı sıkan soruna neden oluyor olabilir.

lpg sisteminde bir vakum kaynağından küçük boru ile hava alır. ayrıca giriş manifoldunda bildiğiniz matkap ile delinmiş delikler vardır. montaj düzgün değilse nozül denilen parçalara da baktırmak lazım.

subap yanmamış olabilir. sadece subaplar sıkı ise bile titreşim yapabilir. onunda ustasını bulmak lazım.

herşeyden önce sıradışı bir veri var mı diye bilgisayara takmak lazım. hata olmasa bile belki bir sensör arızasını tespit edebilirsiniz.

aynı her insanın kendi doktoru olması gibi arabayı da tanımak lazım. gönül ister ki şimdi gidip sıfır toyota alın ama herzaman olmuyor. şimdiden kolay gelsin.

Sağol Anıl.Yetkili servis bulur heralde,bakalım.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #112 : Aralık 22, 2015, 17:12:09 »
Bugün yetkili servise götürdüm;

- kompresyon testinin çok iyi çıktığını

-subap kaçırması durumunun olmadığını

-subapların yanmadığını

-sorunun büyük bir ihtimal OCV(Oil Control Valf) nin soğukta yoğunlaşan yağdan dolayı işlevini tam yapamadığını 

-İSCV nin problemli olabileceğini  belirttiler.

Arabayı bıraktım,sabah soğukta cihaza bağlayıp değerlere bakarak hareket edecekler,net bir şey söylemek için aracın soğuk olması gerektiğini söylediler.

Not:

Castrol yağın kesinlikle kullanılmamasını söylediler
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #113 : Aralık 22, 2015, 17:47:39 »
Bugün yetkili servise götürdüm;

- kompresyon testinin çok iyi çıktığını

-subap kaçırması durumunun olmadığını

-subapların yanmadığını

-sorunun büyük bir ihtimal OCV(Oil Control Valf) nin soğukta yoğunlaşan yağdan dolayı işlevini tam yapamadığını 

-İSCV nin problemli olabileceğini  belirttiler.

Arabayı bıraktım,sabah soğukta cihaza bağlayıp değerlere bakarak hareket edecekler,net bir şey söylemek için aracın soğuk olması gerektiğini söylediler.

Not:

Castrol yağın kesinlikle kullanılmamasını söylediler
Çıkan sonuçlara sevindim Mehmet abi. Çünkü bahsedilen arızalar gerek maddi açıdan gerekse manevi açıdan yoracaktı.

Faydası olur mu bilmem ama ben bu yıl OCV'yi değiştirdim dibindeki contadan yağ kaçağı yaptığı için. Değiştirmeden önce ufaktan da olsa rölanti titremesi vardı, bu tamamen ortadan kalkmıştı. OCV'yi değiştirmeden önce ustam yanlış hatırlamıyorsam "OCV, rölanti düzensizliğine sebebiyet verebilir" demişti.

Sabah denediklerinden sonra inşallah sorunun kaynağını bulup, derdine derman olurlar.

Benim OCV değiştirme konum aşağıda, belki bir faydası olabilir.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=64587.msg874449#msg874449

Ayrıca CASTROL için neden öyle dediler abi ? Açıklamasını yaptılar mı ?
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #114 : Aralık 22, 2015, 18:35:00 »
Mehmet abi madem düşünülen sonuç bu yapacaklarını söylüyorum.
Önce motor iç temizleyici sıvı alacaksın ve yağı değişmeden hemen evvel sıcak motora yağ haznesine katacaksın. 15-20 dakika rölantide çalışsın motor. Ardından yağ boşalsın yine beklensin. Üstüne herşeyi geri takıp 1 litre yağ ekleyip 5-10 dakika bekle ve sonra bu yağın da süzülmesini bekle.

Ardından mobil1 esp 0-40 yağ koy. Bir de bu yağı dene.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #115 : Aralık 22, 2015, 20:09:58 »
Çıkan sonuçlara sevindim Mehmet abi. Çünkü bahsedilen arızalar gerek maddi açıdan gerekse manevi açıdan yoracaktı.

Faydası olur mu bilmem ama ben bu yıl OCV'yi değiştirdim dibindeki contadan yağ kaçağı yaptığı için. Değiştirmeden önce ufaktan da olsa rölanti titremesi vardı, bu tamamen ortadan kalkmıştı. OCV'yi değiştirmeden önce ustam yanlış hatırlamıyorsam "OCV, rölanti düzensizliğine sebebiyet verebilir" demişti.

Sabah denediklerinden sonra inşallah sorunun kaynağını bulup, derdine derman olurlar.

Benim OCV değiştirme konum aşağıda, belki bir faydası olabilir.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=64587.msg874449#msg874449

Ayrıca CASTROL için neden öyle dediler abi ? Açıklamasını yaptılar mı ?
Sağol Yüksel.Kesin bir sonuç yok;ama güçlü bir ihtimal OCV,mantıklıda geldi açıklamaları,hava 8-9 derece olunca sorun yok çünkü.Samsun,benim

bulunduğum ilçeye göre sıcak belkide yarın sabah sorun tekrarlamayacak.Değişik bir sorun.

Daha önce senin konunu  okumuştum,çok faydası olmuştu bana,bugün adamlar OCV ile ilgili bişeyler söyleyince bizde o yazdıklarından dolayı bişeyler

söyledik.OCV önemli bir parça,dedikleri,gerçekten mantıklı eldi,yağ yoğunlaşır süzülemez filan vb.

Kompresyon test değerlerini arabayı almaya gidince alıcam.Subap kaçağı olmaması beni sevinirdi hatta çok mutlu etti diyebilirim.

Castrol için;yağ çok yoğun,magnetic özelliği çok fazla,yapıştığı bir yerden kolay akmaz pekmez gibi bir kıvamı var bir daha kullanma dediler.Mobil 10-40 ile devam et eksildikçe ekle dediler.Ayrıca castrol için tortu çok fazla bırakıyo dediler.Haliyle bizim motorda 1000 km de max 0,5 litre yağı sürekli yakınca/eksilttikçe tortu çok birikiyo.Motor yağ kapağını gösterdi ordan tornavida biraz tortu aldı dedikleri gibi elimle tortuyu tornavidanın ucundan kolayca alamadım,içerdeki süzgeçlerede aynısını yaptığını söylediler.Dedikleri bu Yüksel,bana da ilginç geldi.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 22, 2015, 20:12:11
Mehmet abi madem düşünülen sonuç bu yapacaklarını söylüyorum.
Önce motor iç temizleyici sıvı alacaksın ve yağı değişmeden hemen evvel sıcak motora yağ haznesine katacaksın. 15-20 dakika rölantide çalışsın motor. Ardından yağ boşalsın yine beklensin. Üstüne herşeyi geri takıp 1 litre yağ ekleyip 5-10 dakika bekle ve sonra bu yağın da süzülmesini bekle.

Ardından mobil1 esp 0-40 yağ koy. Bir de bu yağı dene.

Sağol Mutlu kardeşim.Servisten haber gelsin,sorun kesin OCV desinler dediklerini uygulayacam.Sen castrol için duymuş muydun böyle şeyler Mutlu?
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #116 : Aralık 22, 2015, 20:22:20 »
Yok abi duymadım ama olamaz değil sonuçta, vardır bir bildikleri.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #117 : Aralık 22, 2015, 21:14:28 »
Videoları izlettim servis elemanlarına https://www.youtube.com/watch?v=lEtibr2De3s, bu videoda aracın stop etmeye uğraşmadığını rolanti

sıkıntısından olayı böyle olduğunu söylediler.

Yine vvt-i kasnağının bi komut ile çalışıp çalışmadığına baktılar,aracı isteyerek stop ettirdiler ve kasnağın çalıştığı sonucuna vardılar.

Bu tip işlemler aracı götürdüğüm yerlerden farklı olduğu için paylaşayım diyorum

Mesaj Birleştirildi: Aralık 23, 2015, 16:11:16

Son durum:  İSCV sorunluymuş.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #118 : Ocak 01, 2016, 20:07:53 »
geçmiş olsun :) son yazdığınız mesaj konuyu yenilememiş. çözülmesine sevindim.

motor içini temizlemeyi unutmayın , güle güle kullanın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #119 : Ocak 01, 2016, 21:13:40 »
Yetkili servis İSCV  dedi Anıl.Ama ben değiştirmedim daha.Şu an sorunum değişim yapmadığım için devam ediyor.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f