0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Pusat bey zaten asya yakasındaki bir toyota servisinin yedek parça departmanın da çalışıyor.Pusat beye tavsiyem tüketici hakem heyetine gidip tüketicinin hakları ile ilgili mevzuat kitabını alıp okuması.Bir malın değişimi için,o arızanın üç defa tekrarlanmış olması yeterlidir.Aracın garantisi dışında takılan yedek parçada bir yıl garantili değil mi?Daha bir yılını bile doldurmadan o parça tekrar tekrar bozuluyorsa o parçanın montajının yapıldıgı yerde bir problem vardır.Hele hele sizin söylediğiniz o şeyleri dünyanın en saygı değer insanları olan Japonların yapması mümkün değildir.Bakınız Nissana dünya birinciliğinden Ceo sunun yanlışları yüzünden gerilere düşmedimi.Marka prestijini sarsmamak adına düşürmemek adına geri çağrılması gereken araçları çağırmaması ve bunun sonradan gün yüzüne çıkması hem Nissanı pazar payından etti hemde o Ceo koltugundan etti.Türkiyeden bir örnek;vatandaş BMC den minibüs alıyor.Sürekli şanzıman arızası.defalarca değişmesine rağman aynı problemler devam edince mahkeme BMC firmasını,müşterisine aracın yenisini vermeye mahkum etti.Ve yeni araçta o problemler yasanmamıstır. Kutay bey siz davanızda sonuna kadar savaşmaya bakın.Toyotaya çektirdiğiniz ihtarname ile birlikte Sanayi bakanlığına da şikayette bulunun.Zaten şikayet sanayi bakanlıgına gittiyse değil toyota,feriştahıda gelse artık kurtulamaz elinden... Ve son olarak sunu demek istiyorum.HAni belli konularda başlıklarımız oluyor.Trafik,eğitim falan gibi....Eğer iğneyi başkasına çuvaldızı kendimize batırırsak,yoğurdumuz ekşi iken biz o yoğurda ekşi diyebiliyorsak bu ülke yavas yavas düzelmeye başlar.
peki Toyota bu sorunu gün yüzüne çıkarmazsa, Toyota alacak müşteriler çıkan bu sorunlardan habersiz olursa sizce müşteri hangisini seçerdi???
toyotayı toyota yapan müşteri memnuniyeti olarak bilirdim ben!
pusat bey 11 yıldır toyota kullanıyoruz, 26 aralık 2008 tarihinde yeni araç aldık, yine toyota yine corolla aldık, 1.6 vvti 2009 model, araç daha teslim olmadı, 5-6 ocak gibi teslim olcak muhtemelen, ben aracı almadan önce bilmiyormuydum bu sorunları? tabii ki biliyordum işte konsoldan gelen sesler yakıt deposu sesi mmt kusurları vs sorunlu olduğunu biliyordum ama 11 yıldır her sorunumu çözen bir marka var, bu güvene ve sorunsuzluğa güvenip gidip yine aynı aracı aldım, aileme focusun 2 kasası hem benzinlisi hem dizeli, mondeo dizel, renault 19-megane 2 kasası da-laguna, opel astra 2009 girdi, bunların hepsini de kullandım ne yalan söyleyim donanım olarak bomboş ae101 corollam en büyük zevki veriyor bana, sorunsuz çünkü, asla 1 hafta kadar serviste kalmadı en çok 2 gün o da yoğunluk yüzünden (mondeo birkaç kez turbo patlaması gibi büyük sorunlarla bir hafta kadar serviste yattı) neyse konu dağılıyor, ben sorunları bile bile yine toyota markasına ok dedim, sorunlu bir aracı bilerek aldım, bugüne kadar bu güveni verdi bana toyota, sorun çıksa bile düzeltir! ben her arkadaşıma önerdim bu markayı herkese anlattım sorunsuzluğunu, şimdi yeni aracımda sorunumu çözmezse yeni toyotamı da eski toyotamı da satar herkese de kötülerim, en kötü imaj değil mi bu? müşteri memnuniyetsizliği.. toyotayı toyota yapan müşteri memnuniyeti olarak bilirdim ben!
Kutay beyin de zaten sorunu çözümlenmiş defalarca, ve Toyota'nın sattığı milyonlarca arabadan sadece birinde sürekli aynı sorun varsa bence bu kullanıcı kaynaklı bi durumdur. Buna Toyota n'apsın ki? Toyota zaten müşteri memnuniyeti için akla mantığa sığmayacak kadar çok çaba sarfediyor. Bunun en yakın şahitlerinden biriyim. Siz gönül rahatlığıyla aracınızı alın ve kullanın. Toyota her zaman çıkardığı araçların arkasında, müşterisinin yanındadır. Kutay beyin durumu sadece bi istisna bence...
Bu yeni kasa Corolla sanki Toyotanın adını biraz lekeleyecek gibi...Özellikle Depo doluyken gelen çalkantı sesi, iç plastik aksamdan gelen gıcırtı-tıkırtılar ve bagaj döşemesinin kalitesizliği gibi şikayetleri çok fazla duyuyorum çevremde ve nette...Zaten test ettiğimde aracımı değişmekten vazgeçtim, ya bana öyle geldi yada gerçekten kalitede bir düşüş var...Eğer yanılmıyorsam TOYOTA ya bu hiç yakışmadı...