0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
1.8 için çok az bir değişiklik oluyor ve sizin değiştirdiğiniz parçaların bazıları değişecekti ,1.8 için olanlar kullanılacaktı. Ve bence çok tatlı olurdu Bence de , 5w30 ile başlayın. Mobil 1 esp ile başlayın ilk sefer için
Mobil 1 5/30 ESP ile devam et derim Zeki, Castrol veya Mobil markasından biri olabilir..
İlk etapta 10W-40 tavsiye ederim.
Bence yağı motul tercih edin.
Evet Zeki Bey motul bir yağ markası.
Patron da öyle demiş zaten :)Zeki,haklı olabilirsiniz kardeşim. 10/40 ile başlayıp daha sonra 5/30 olabilir..Galiba yüksel'de öyle yaptı @Yüksel IŞIK (26882)
Bülent abi rodaj yağının da bir nebze kalın olması tavsiye ediliyor. Ben rektefiyeden sonra bir çok kişiye danıştım, ortak görüş başlangıç yağı olarak 10W-40 kullanılmasıydı. Zaten kısa bir süre kullanılacak.Zeki abi, 10W-40 yağ koyduktan ve ORİJİNAL YAĞ FİLTRESİ taktıktan sonra 2000-3000 KM arası değiştirip, CASTROL EDGE 5W-30'a dönersin ve tekrar yağ filtreni değiştirirsin.Yağ filtresinin orijinal olması ve bu iki yağ değişiminde değişmesi önemli. Rektefiye sürecinde oluşan toz, pislik ve çapakların süzülmesi gerekli.
Zeki hazır motor dışardayken motoru komple bir benzinle felan yıkasalardı keşke yag kaçakları ve zamanla tozla kirle oluşan yag kalıntıları felan akar ışıl ışıl çıkardı daha sonrası daha zor olur yıkaması temizlemesi
Hayırlı olsun zeki bey kazasız belasız sorunsuz kullanmanızı temenni ediyorum... Vefalı birisiniz gerçekten daha uzun zaman size hizmet eder toyotanız
Kazasız belasız kullanman dileğimle Benimkininde şanzımanı inik bekler sanayide. Bugün yarın inşallah çıkarırız
Hayırlı olsun güle güle bin kardeşim
Zeki'cim, kazasız belasız binersin inşallah,çok uğraştın belli zaten Hem maddi,hemde manevi çok emek harcadın,hayrını gör diyeyim.. Gelişmeleri takip ediyorum