Gönderen Konu: Yerli Otomobil Resimler  (Okunma sayısı 7107 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • 2024 Chery Omoda 5 Luxury
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '17
  • 46 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
Ynt: Yerli Otomobil Resimler
« Yanıtla #60 : Ekim 14, 2015, 11:55:00 »
menzili uzatılmış,kulağa hızlandırılmış tren gibi geliyor :)
hep diyorum bu kadar uğraşa gerek yok adamlar saab ı 400 milyon Euro ya satamadılar,al markayı getir teknolojiyi buraya geliştir,üret sat satabildiğin kadar.
İran a gideniniz varmı bilmiyorum oradada yerli markalar var gayette güzel ve ucuzlar :)
Saab şu an NEVS firmasına ait yukarıdaki yazıma bakabilirsiniz
1- [97 Volvo 850 168 HP] 2- [98 Volvo S70 168 HP] 3- [01 Nissan Maxima 3.0 V6 222 HP]
4- [00 Toyota Corolla 1.3 90 PS] 5- [01 Toyota Avensis 2.0 D4 150 PS] 6- [11 Toyota Avensis 2.0 Premium MDS / Lovato OBD]
7- [17 Hyundai i30 1.6D DCT 136 HP] 8- [24 Chery Omoda 5 1.6 T-GDI 183 HP]

Toyota Club Türkiye

Ynt: Yerli Otomobil Resimler
« Yanıtla #60 : Ekim 14, 2015, 11:55:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: Yerli Otomobil Resimler
« Yanıtla #61 : Ekim 14, 2015, 12:18:07 »
İşin siyasi tarafı bir yana, bir vatandaş olarak bu konuda benim en çok kızdığım nokta salak yerine konmak. Gidiyorsun hazır platformu paket halinde satın alıyorsun sonrada gelip yerli otomobil yaptık diye ortada geziniyorsun. Oluşturulan algı ile yapılanın birbiryle alakası yok. Bir insan kendi ülkesinde yerli otomobil yapılmasını istemez mi? Elbette ister. Böyle bir üretim pepimizin menfaatine olacaktır. Yerli otomobile benzer durum daha önce uçak, piyade tüfeği vs için de yapıldı. Şimdi sorsanız sokaktaki insana kendi uçağımızı yapıyoruz der. Öyle mi gerçekten? Değil. Hadi öyle diyelim ülke ekonomisine katkısı şu an ne kadar? Sıfır.

Peki %100 yerli otomobil mümkün mü?Mümkün değil. Neden? Çünkü dünyada bir arabanın %100'ünü tek başına yapan bir üretici yok. Bir çok araba üreticisi diğerleriyle işbirliği yapıyor. %100'ünün Türkiyede yapılması beklenmeli mi? Hayır. Yapımı onlarca yıl alır ve astarından pahalı olur. Mantıklı değil. Geriye şu seçenek kalıyor. Yapabildiğin kadarını şimdi yap, diğer kısımlarını zaman içinde Ar-Ge yatırımlarıyla geliştir ve üret.

Bir de paramız cebimizde kalsın, dışarıya döviz gitmesin konusu var. Tamam, gitmesin. Ama gelin şöyle bir hesap yapalım. Bakalım aracın fiyatını neler oluşturuyor.

Yaris 1.5 hibrid birim fiyat: 40.000 TL
ÖTV: %45
KDV: %18
Satış fiyatı: 70.000 TL
Vergi miktarı: 30.000 TL

Devlet alacağı vergiden vazgeçiyor mu? Hayır. Sadece "ÖTV almayacağım", "KDV yi de Ar-Ge yatırımında kullanmak şartı ile üreticiye vereceğim" dese o "babayiğit" bugün çıkardı. Sadece ÖTV yi almasa arabanın fiyatı 47.200 lira olacak. Size desemki Yaris hibrid 70.000 TL, yakın özelliklerde yerli otomobil 47.200TL. Böyle olursa hangisini alırsınız?

Vergi dışındaki bütün miktar dışarı gidiyor diyelim(Kar, nakliye, pazarlama, reklam gibi kalemleri çıkarırsanız daha düşük olacak). 40bin liralık aracın ne kadarını yerli üretimle yapabilirsen o kadar para ülkende kalacak. Kendi imkanlarınla bugün yapabileceklerin belli. Arabanın maliyetini oluşturan kalemlerden en fazla olanlarının(Motor,batarya vs.) bir kısmını üretirsen o zaman para ülkende kalır. Diyelimki aracın %50'sini Türkiye'de yerli imkanlarla ürettik. Araç başına 20.000TL cebimizde kaldı. Geçen yıl satılan otomobil sayısı 600.000. Hadi bunun 300.000 tanesi ithal yerine yerli otomobil oldu diyelim. Cepte kalan miktar 2 milyar dolar. 2014 yılı cari açık miktarımız 45.8 milyar dolar. Peki bu kadar üretimden ne kadar kar edeceksin? Otomobil üreticileri en fazla %4-5 civarında kar ediyor deniyor. O kadar uğraştın, yatırım yaptın, risk aldın ama 3. köprünün maliyetini bile çıkaramadın.

Otomobil üretemeyiz falan demiyorum. Üretebilecek kapasitemiz de var imkan da var ama bu kafayla olmaz. İyi kötü bir yerden başlamak lazım. Ama oluşturulan algı böyle değil. Son 50-60 yıldır her seçim arefesinde ortaya atılan boş haberlerden biri. Bu memlekette saman ithal edildi ve etin kilosu şu an 40TL. Bunun için ileri teknolojiye, milyarlarca dolarlık yatırıma, Ar-Ge yapmaya da gerek yok ama eti bile üretemiyoruz.
Toyota Corolla 1.6 Premium Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Aşk-ı Derun
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
Ynt: Yerli Otomobil Resimler
« Yanıtla #62 : Ekim 14, 2015, 14:53:13 »
yapmayın etmeyin Recep bey,
platformu satın aldık diye açıklamaya çalışıyoruz hemen kesin hükümlere varmayın rica ederim

boşverin Enver bey bu zihniyet zamanında devrim arabasınada olmaz olamaz kabul etmezük demişlerdi bakın onların yüzünden hala arabamız yok o yüzden biz lafa değil icraata bakalım...
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 60 kere teşekkür etti
  • 139 kere teşekkür edildi
Ynt: Yerli Otomobil Resimler
« Yanıtla #63 : Ekim 14, 2015, 15:08:26 »
Konuyu açtığıma pişman oldum.

Ben bu konuyu herhangi bir siyasi görüş veya ideoloji uğruna açmamıştım. Sadece; diğer otomobil üreticileri bu işe nasıl bir şekilde başlayıp bu noktalara geldiyse, biz de bunu başarabiliriz heyecanıyla konuyu dile getirmiştim. Böyle şeyler başatılırsa bütün herkese, hatta bu konu için bütün dünyaya faydalı olur. En azından egzoz gazı salınımları düşer, rekabet olur, vs vs..

Konuya artık yorum yazmayacağımı belirtirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • ゴールドメンバ
  • *****
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Yerli Otomobil Resimler
« Yanıtla #64 : Ekim 14, 2015, 15:20:04 »
yapmayın etmeyin Recep bey,
platformu satın aldık diye açıklamaya çalışıyoruz hemen kesin hükümlere varmayın rica ederim

Platformu satın alınsada tasarımını bile bir türkün yapmadığı araç yerlimi sayılır ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Fanatik Toyotacı
  • ****
  • Yorgun Yillarim
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Yerli Otomobil Resimler
« Yanıtla #65 : Ekim 14, 2015, 16:47:34 »
Bana göre;
Aracın yerliliği tartışmasına girmeden daha önemlisi,
Ticaret ahlakımızın bulunduğu seviye. % 100 yerli bile olmuş olsa belli standartların altında kalacağı kanısındayım.
Nedeni de hiç bir devlet kurumunun hele ki TUBİTAK'ın şahsımca her hangi bir güven telkin etmeyişi!
Bizde meşhurdur "uydur-kaydır- ..... " misali. Esas korkumun da bu olması.
Sağlamlık, güven, konfor, ekonomi bunları bir arada ne derece sunabilecek.
Hem fikir olduğum konu sadece % 100 yerli üretim olmayacağı. Mutlaka bir şekilde kopyala veya ortaklaşa çalışma yada benzer ürün kullanılacağı yönünde.
@Hakan Öztürk (3676)  Abim güzel bir noktaya değinmiş "Devrim Aracı Modernize edilmeli" çok doğru. Şahsen buradan yola çıkılabilirdi.
Üretilir ise ne olur?
Bir yıldız veya halka olamaz ama bir lada olabilir.
İnşallah beni ters köşe yapıp haksız çıkarırlar...
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Ynt: Yerli Otomobil Resimler
« Yanıtla #66 : Ekim 14, 2015, 16:59:49 »
Başlangıç için büyük bir adım bence, zamanla çok daha iyi yerlere geleceğinden eminim. Zamanında DEVRİM arabalarına darbe yapılmamış olsaydı şuan nerelerde olduğumuzu tahmin bile edemezdik sanırım. Başlangıç için eleştirilerde çok olacaktır destekleyenlerde ama inşallah güzel Ülkeme bir katkı sağlanacaktır.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Site Yöneticisi
  • ******
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Yerli Otomobil Resimler
« Yanıtla #67 : Ekim 14, 2015, 17:33:32 »
Konuyu açtığıma pişman oldum.

Ben bu konuyu herhangi bir siyasi görüş veya ideoloji uğruna açmamıştım. Sadece; diğer otomobil üreticileri bu işe nasıl bir şekilde başlayıp bu noktalara geldiyse, biz de bunu başarabiliriz heyecanıyla konuyu dile getirmiştim. Böyle şeyler başatılırsa bütün herkese, hatta bu konu için bütün dünyaya faydalı olur. En azından egzoz gazı salınımları düşer, rekabet olur, vs vs..

Konuya artık yorum yazmayacağımı belirtirim.
Bu noktada sizde bir hata yok. Konunun endüstriyel olarak ele alınması gerekirken bunu siyasi şekilde sunmak sanırım burada tartışmalara neden oluyor.
 Mehmet Ali, Kadir ve diğer arkadaşlarmızın da belirttiği gibi bu ülke zaten yerli otomobil yapmıştı, tekrar yine yapar. Olay sadece endüstriyel değil, tanıtım, pazarlama, ar-ge olarak da doğru yönetilmeli.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 14, 2015, 17:35:50
+ Bu tarz şeyler siyasi değil, Milli olmalı. Devlet politikası olmalı, o ya da buna göre değişmemeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Fanatik Toyotacı
  • ****
  • Yorgun Yillarim
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Yerli Otomobil Resimler
« Yanıtla #68 : Ekim 14, 2015, 17:50:00 »
Bu noktada sizde bir hata yok. Konunun endüstriyel olarak ele alınması gerekirken bunu siyasi şekilde sunmak sanırım burada tartışmalara neden oluyor.
 Mehmet Ali, Kadir ve diğer arkadaşlarmızın da belirttiği gibi bu ülke zaten yerli otomobil yapmıştı, tekrar yine yapar. Olay sadece endüstriyel değil, tanıtım, pazarlama, ar-ge olarak da doğru yönetilmeli.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 14, 2015, 17:35:50
+ Bu tarz şeyler siyasi değil, Milli olmalı. Devlet politikası olmalı, o ya da buna göre değişmemeli.

Kesinlikle katılıyorum.
Ortada üretilmek istenen bir ürün var, bunu vatan-millet uğruna, yararına yapmak var,
Siyasete malzeme yapmak var.
Sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Emin olun seçimden sonra unuturuz, 4 sene sonra yeniden hatırlatırlar.
Mesele objektif olup, emin, kararlı ve doğru tercih yapabilmekte.
Öncelik gerektiren konulara değinip, çözüm üretip devrim niteliği taşımakta.
Yoksa Ülkemizde sıfırdan araç imal edebilecek nice babayiğitler var! Bunlara yeter ki gereken doğru destek verilsin ama mevcut durumda zor görünmekte.
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
Ynt: Yerli Otomobil Resimler
« Yanıtla #69 : Ekim 14, 2015, 18:58:07 »
Anlıyorum , bir arabayı sıfırdan tasarlamak çok zor belki gereksiz.

Bu araba bu haliyle %100 yerli diye satılan ama içindeki ingilizce kelimeleri bile düzgün çeviremediğimiz telefona benziyor.

Bu tanıtım seçimden önce yapılınca ister istemez konu siyasete kayıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
Ynt: Yerli Otomobil Resimler
« Yanıtla #70 : Ekim 14, 2015, 20:55:37 »
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-cadillac-tubitak-tarafindan-gelistirilmis-ilk-yerli-otomobilimi-satiyorum-236685166/detay
Bütün ilanları yayınlamadan inceleyen sahibinden nasıl bu ilanı yayınlamış büyük terbiyesizlik yapmış bence.
şikayet ediyorum hemen
Şikayetinizi dikkate almış olmalılar ki ilân silinmiş.
...
"...Çok daha önemli bir sonucu emisyon değerleri, çevre faktörü. Sizin 100 kilometrede 6 litre fosil yakıt tükettiğinizde ortaya salınan gazları düşünün, bir de 2 litreyi düşünün. Hele hele şehir içerisinde araçların çok büyük bir kısmı hiç fosil yakıta geçmeyecek, tamamen elektrikle devam edecek.
Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık
VW emisyon skandalı ile ilgili Türkiye' de hiç bir yaptırımı olmayan bir ülkede yapılan bu açıklama bana çok komik geliyor. Sakın mihalefet ettiğimi düşünmeyin; zira bunu kim söylese itirazım olacaktır.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Fanatik Toyotacı
  • ****
  • Yaş : 24
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
Ynt: Yerli Otomobil Resimler
« Yanıtla #71 : Ekim 15, 2015, 02:29:37 »
Devlet diğer firmaların pazardan çekilmesini göze alamadığından bu araçta piyasa ortalamasına satılır... Yani bize ucuz araba haram :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • 2024 Chery Omoda 5 Luxury
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '17
  • 46 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
Ynt: Yerli Otomobil Resimler
« Yanıtla #72 : Ekim 15, 2015, 08:23:23 »
Platformu satın alınsada tasarımını bile bir türkün yapmadığı araç yerlimi sayılır ?
platformu satın aldık ve tasarımını biz yapacağız evet yerli olur.
tanıtımı yapılanlar nihai ürün değil

Mesaj Birleştirildi: Ekim 15, 2015, 08:25:18
Bana göre;
Aracın yerliliği tartışmasına girmeden daha önemlisi,
Ticaret ahlakımızın bulunduğu seviye. % 100 yerli bile olmuş olsa belli standartların altında kalacağı kanısındayım.
Nedeni de hiç bir devlet kurumunun hele ki TUBİTAK'ın şahsımca her hangi bir güven telkin etmeyişi!
Bizde meşhurdur "uydur-kaydır- ..... " misali. Esas korkumun da bu olması.
Sağlamlık, güven, konfor, ekonomi bunları bir arada ne derece sunabilecek.
Hem fikir olduğum konu sadece % 100 yerli üretim olmayacağı. Mutlaka bir şekilde kopyala veya ortaklaşa çalışma yada benzer ürün kullanılacağı yönünde.
@Hakan Öztürk (3676)  Abim güzel bir noktaya değinmiş "Devrim Aracı Modernize edilmeli" çok doğru. Şahsen buradan yola çıkılabilirdi.
Üretilir ise ne olur?
Bir yıldız veya halka olamaz ama bir lada olabilir.
İnşallah beni ters köşe yapıp haksız çıkarırlar...

TÜBİTAK'ta çalışan biri olarak dediklerinize kurumum adına üzüldüm.

Araç projesinin yöneticisiyle konuştum, adamın annesi telefonla arayıp oğlum siz kopya araba mı yapıyorsunuz orada diye ciddi ciddi sormuş.
Yapılan algı işe yaramış baksanıza.
1- [97 Volvo 850 168 HP] 2- [98 Volvo S70 168 HP] 3- [01 Nissan Maxima 3.0 V6 222 HP]
4- [00 Toyota Corolla 1.3 90 PS] 5- [01 Toyota Avensis 2.0 D4 150 PS] 6- [11 Toyota Avensis 2.0 Premium MDS / Lovato OBD]
7- [17 Hyundai i30 1.6D DCT 136 HP] 8- [24 Chery Omoda 5 1.6 T-GDI 183 HP]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
Ynt: Yerli Otomobil Resimler
« Yanıtla #73 : Ekim 15, 2015, 08:50:50 »
platformu satın aldık ve tasarımını biz yapacağız evet yerli olur.
tanıtımı yapılanlar nihai ürün değil

Mesaj Birleştirildi: Ekim 15, 2015, 08:25:18
TÜBİTAK'ta çalışan biri olarak dediklerinize kurumum adına üzüldüm.

Araç projesinin yöneticisiyle konuştum, adamın annesi telefonla arayıp oğlum siz kopya araba mı yapıyorsunuz orada diye ciddi ciddi sormuş.
Yapılan algı işe yaramış baksanıza.

Sorun, Tübitak yada bilim insanları yada Türkiyenin yerli otomobil üretebilme becerisinde değil, sorun karar mekanizmasında, karar mekanizmalarımız yurt dışı güdümlü. Aksi halde şu sıralarda 10. nesil Devrim otomobilinin yeni kasasını eleştiriyor olurduk.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • 2024 Chery Omoda 5 Luxury
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '17
  • 46 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
Ynt: Yerli Otomobil Resimler
« Yanıtla #74 : Ekim 15, 2015, 09:01:32 »
Sorun, Tübitak yada bilim insanları yada Türkiyenin yerli otomobil üretebilme becerisinde değil, sorun karar mekanizmasında, karar mekanizmalarımız yurt dışı güdümlü. Aksi halde şu sıralarda 10. nesil Devrim otomobilinin yeni kasasını eleştiriyor olurduk.

tanıtım aşaması yanlıştı bunu daha önce de belirtmiştim. Seçim ve siyaset girince ister istemez yanlış yerlere çekildi.

bu arada araç tanıtımı yapılmadan evvel tren projemizle alakalı sizlere 2 yazı paylaşmak istiyorum. sadece bilgi amaçlı.
https://www.linkedin.com/pulse/e1000-elektrikli-milli-lokomotif-geli%C5%9Ftirilmesi-projesi-y%C4%B1ld%C4%B1z?trk=pulse_spock-articles
https://www.linkedin.com/pulse/e1000-ne-demek-h%C3%BCseyin-alpaslan-y%C4%B1ld%C4%B1z

biraz da kurum tanıtımı yapalım da güven versin milletimize
1- [97 Volvo 850 168 HP] 2- [98 Volvo S70 168 HP] 3- [01 Nissan Maxima 3.0 V6 222 HP]
4- [00 Toyota Corolla 1.3 90 PS] 5- [01 Toyota Avensis 2.0 D4 150 PS] 6- [11 Toyota Avensis 2.0 Premium MDS / Lovato OBD]
7- [17 Hyundai i30 1.6D DCT 136 HP] 8- [24 Chery Omoda 5 1.6 T-GDI 183 HP]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
Ynt: Yerli Otomobil Resimler
« Yanıtla #75 : Ekim 15, 2015, 09:08:00 »
yapmayın etmeyin Recep bey,
platformu satın aldık diye açıklamaya çalışıyoruz hemen kesin hükümlere varmayın rica ederim
Buna kesinlikle katılmıyorum.. Parasını verip satın alınca yerli mi oluyor?? Bu gözle bakacaksak şöyle düşünebiliriz; baştan aşağı Türkiye'de üretilen bir sürü araç var. Bunların telif hakkını para verip satın alsak %100 yerli arabamız olur..

Tamamen oy kaygısı ile zamansız ve yersiz açıklanmış bir haber diye düşünüyorum..Bir önceki seçimde de yerli uçağımız çıkmıştı meydana.. Gören duyan bilen var mı?

Ha işin bir de diğer tarafı var cadillac tan esinlenilmiş, platformu satın alınmış falan ancak sonuçta bu bir girişimdir ve bir yerlerden başlamak lazımdır. Dolayısı ile ben bu girişimi de olumlu buluyorum. Bu işler zaman, para ve süre isteyen işler..Dolayısı ile direk %100 yerli otomobil üreteceğiz diye bir iddiaya gerek yok.. Bugün platformu satın alırsın, yarın kendin üretirsin..

2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Fanatik Toyotacı
  • ****
  • Yorgun Yillarim
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Yerli Otomobil Resimler
« Yanıtla #76 : Ekim 15, 2015, 09:40:36 »
platformu satın aldık ve tasarımını biz yapacağız evet yerli olur.
tanıtımı yapılanlar nihai ürün değil

Mesaj Birleştirildi: Ekim 15, 2015, 08:25:18
TÜBİTAK'ta çalışan biri olarak dediklerinize kurumum adına üzüldüm.

Araç projesinin yöneticisiyle konuştum, adamın annesi telefonla arayıp oğlum siz kopya araba mı yapıyorsunuz orada diye ciddi ciddi sormuş.
Yapılan algı işe yaramış baksanıza.

Enver bey Tekin abim gayet güzel açıklamış aslında konuyu. Mutlaka işin ehli, doğru insanlar bu işin içinde ama karar mekanizması onlarda olmadıktan sonra ne gelir elden. İsterim ki gerçekten bir şeyler yapmak isteyen doğru insanlar bu iş ile ilgilensin ve devlet sadece gereken desteği verip karışmasın!
Yoksa ülkemde bu işi alnının akı ile yapabilecek binlerce insan var. Kastım işini doğru yapanların dışındakiler içindi.
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
Ynt: Yerli Otomobil Resimler
« Yanıtla #77 : Ekim 15, 2015, 10:22:24 »
...Bugün platformu satın alırsın, yarın kendin üretirsin..
Platformu nasıl ve hangi kriterlere göre üreteceğini bilmektir asıl üretebilmek. Gâvurlar buna know-how diyor işte. Gerekli know-how yoksa hazır alınır. Platform satın alınan firmaların kaç yıldır bu sektörde olduklarına baktığımızda know-how denilen kavramın ne kadar önemli ve yıllara dayanan ar-ge ve tecrübelere bağlı olduğunu görebiliriz.
Kaynağı maalesef hatırlamıyorum ancak II. Dünya Savaşı sonrasında, atom bombası Japonya' yı harap etmişti. ABD Japonya' nın yeniden imarını üstlendi (sanırım atom bombasının nelere yol açabileceğini pek hesaplayamayıp vicdan yaptılar). Kamyon, otomobil, ....vs. gibi araçlara ihtiyaç var. Japonya' ya gemilerle götürmek hem masraflı hem de uzun vakit alıyordu ve Japonya' da üretmeye karar verdiler. Japonlar' ın tek şartı markalar kendi markaları olacak ve fabrikalarda Japon mühendisler çalışacak. Bundan sonrasında da know-how birikimi yapmaya başladılar ve bu gün geldikleri nokta ortada.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: Yerli Otomobil Resimler
« Yanıtla #78 : Ekim 15, 2015, 11:42:39 »
bir bilim insanı olarak söylüyorum ki işin içinde tübitak varsa orada siyaset, rant ve güvensizlik vardır. tübitak artık saf bir bilim yapılanması değildir.

araca gelirsek de bence bekleyip görmekte fayda var. sadece platform satın alındıysa ve özgün bir tasarım altında 500-600 km menzilli bir eletrikli motor gelecekse faydalı olabilir. tamamen yerli olması şart değil ki zaten tepki verenler de cadillac bls'nin yerli araç diye gösterimine tanık olanlar. bunun dışında alın size 100-150 km menzilli bir elektrikli araç yaptık, şehir içinde gezinirsiniz derlerse ancak birkaç şirket tarafından tercih edilirler. elektrikli fluence'ın üretimden nasıl kaldırıldığını hatırlayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Site Yöneticisi
  • ******
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Yerli Otomobil Resimler
« Yanıtla #79 : Ekim 15, 2015, 14:05:00 »
tanıtım aşaması yanlıştı bunu daha önce de belirtmiştim. Seçim ve siyaset girince ister istemez yanlış yerlere çekildi.

bu arada araç tanıtımı yapılmadan evvel tren projemizle alakalı sizlere 2 yazı paylaşmak istiyorum. sadece bilgi amaçlı.
https://www.linkedin.com/pulse/e1000-elektrikli-milli-lokomotif-geli%C5%9Ftirilmesi-projesi-y%C4%B1ld%C4%B1z?trk=pulse_spock-articles
https://www.linkedin.com/pulse/e1000-ne-demek-h%C3%BCseyin-alpaslan-y%C4%B1ld%C4%B1z

biraz da kurum tanıtımı yapalım da güven versin milletimize
Daha adı geçmeyen projeler de mevcut ve bunlarda, ülke ve insanlık yararına çalışan herkese herhalde yine burada yazan herkes müteşekkirdir. En başta bu yolda adımlar atılmasının gereklerini şu cümleler ile ortaya koyan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e ''Ulusal Kurtuluş Savaşının kazanılmasının ardından “Asıl savaş iktisadi savaştır.”''
 Bu noktaya gelen yazıda paylaşımda bulunan kimse yanlış anlamasın, Enver arkadaşımız da elindeki veriler ile bilgi paylaşma gayretinde, ne güzel ki olumlu ya da olumsuz eleştiriler de yine büyük oranda bilgi ve saygı ile oluyor. Yani burada herkes bilginin, insanlığın ve bu ülkenin tarafında, soru soranda, eleştiren de, bilgi veren de.
 
 Konuda geçen manevra lokomotifinin Cer kontrol ünitesi yerli bildiğim kadarı ile(yanlış isem düzeltin). Bu da önemli bir adım, zaten önceki yazılarımda bunun yerli olarak yapılabileceğini belirtmiştim bende, ülke olarak bu potansiyel fazlası ile var. Yalnız buna Milli ya da tamamen yerli demek yine uygun olmamız teknik açıdan. Yeni bir şey yapılıyormuş gibi bir izlenim de çok doğru olmaz kanısındayım, konu buraya gelmiş iken, Karakurt ve Bozkurt'un da bilinmesi faydalı olacaktır. Yine yapılan çok önemli şeyler vardır, dediğim gibi çok gündeme gelmese de. Bu şekilde olunca, yapılan güzel şeyler de bulanıklaşıyor sanırım kamuoyu gözünde.
 Tüm bunların yanında bence; Demiryolu Meslek Okulu tekrar faaliyete geçmeli, diğer adı ile Demiryolu'nun Oxfordu. Geçmişte oradan mezun olanları da saygı ile anıyorum.