0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
menzili uzatılmış,kulağa hızlandırılmış tren gibi geliyor hep diyorum bu kadar uğraşa gerek yok adamlar saab ı 400 milyon Euro ya satamadılar,al markayı getir teknolojiyi buraya geliştir,üret sat satabildiğin kadar.İran a gideniniz varmı bilmiyorum oradada yerli markalar var gayette güzel ve ucuzlar
yapmayın etmeyin Recep bey,platformu satın aldık diye açıklamaya çalışıyoruz hemen kesin hükümlere varmayın rica ederim
Konuyu açtığıma pişman oldum. Ben bu konuyu herhangi bir siyasi görüş veya ideoloji uğruna açmamıştım. Sadece; diğer otomobil üreticileri bu işe nasıl bir şekilde başlayıp bu noktalara geldiyse, biz de bunu başarabiliriz heyecanıyla konuyu dile getirmiştim. Böyle şeyler başatılırsa bütün herkese, hatta bu konu için bütün dünyaya faydalı olur. En azından egzoz gazı salınımları düşer, rekabet olur, vs vs.. Konuya artık yorum yazmayacağımı belirtirim.
Bu noktada sizde bir hata yok. Konunun endüstriyel olarak ele alınması gerekirken bunu siyasi şekilde sunmak sanırım burada tartışmalara neden oluyor. Mehmet Ali, Kadir ve diğer arkadaşlarmızın da belirttiği gibi bu ülke zaten yerli otomobil yapmıştı, tekrar yine yapar. Olay sadece endüstriyel değil, tanıtım, pazarlama, ar-ge olarak da doğru yönetilmeli.Mesaj Birleştirildi: Ekim 14, 2015, 17:35:50+ Bu tarz şeyler siyasi değil, Milli olmalı. Devlet politikası olmalı, o ya da buna göre değişmemeli.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-cadillac-tubitak-tarafindan-gelistirilmis-ilk-yerli-otomobilimi-satiyorum-236685166/detayAlıntı yapılan: (Gizli Üye) - Ekim 13, 2015, 14:42:40Bütün ilanları yayınlamadan inceleyen sahibinden nasıl bu ilanı yayınlamış büyük terbiyesizlik yapmış bence.şikayet ediyorum hemen
Bütün ilanları yayınlamadan inceleyen sahibinden nasıl bu ilanı yayınlamış büyük terbiyesizlik yapmış bence.şikayet ediyorum hemen
..."...Çok daha önemli bir sonucu emisyon değerleri, çevre faktörü. Sizin 100 kilometrede 6 litre fosil yakıt tükettiğinizde ortaya salınan gazları düşünün, bir de 2 litreyi düşünün. Hele hele şehir içerisinde araçların çok büyük bir kısmı hiç fosil yakıta geçmeyecek, tamamen elektrikle devam edecek.Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık
Platformu satın alınsada tasarımını bile bir türkün yapmadığı araç yerlimi sayılır ?
Bana göre;Aracın yerliliği tartışmasına girmeden daha önemlisi,Ticaret ahlakımızın bulunduğu seviye. % 100 yerli bile olmuş olsa belli standartların altında kalacağı kanısındayım.Nedeni de hiç bir devlet kurumunun hele ki TUBİTAK'ın şahsımca her hangi bir güven telkin etmeyişi!Bizde meşhurdur "uydur-kaydır- ..... " misali. Esas korkumun da bu olması.Sağlamlık, güven, konfor, ekonomi bunları bir arada ne derece sunabilecek.Hem fikir olduğum konu sadece % 100 yerli üretim olmayacağı. Mutlaka bir şekilde kopyala veya ortaklaşa çalışma yada benzer ürün kullanılacağı yönünde.@Hakan Öztürk (3676) Abim güzel bir noktaya değinmiş "Devrim Aracı Modernize edilmeli" çok doğru. Şahsen buradan yola çıkılabilirdi.Üretilir ise ne olur?Bir yıldız veya halka olamaz ama bir lada olabilir.İnşallah beni ters köşe yapıp haksız çıkarırlar...
platformu satın aldık ve tasarımını biz yapacağız evet yerli olur.tanıtımı yapılanlar nihai ürün değilMesaj Birleştirildi: Ekim 15, 2015, 08:25:18TÜBİTAK'ta çalışan biri olarak dediklerinize kurumum adına üzüldüm.Araç projesinin yöneticisiyle konuştum, adamın annesi telefonla arayıp oğlum siz kopya araba mı yapıyorsunuz orada diye ciddi ciddi sormuş.Yapılan algı işe yaramış baksanıza.
Sorun, Tübitak yada bilim insanları yada Türkiyenin yerli otomobil üretebilme becerisinde değil, sorun karar mekanizmasında, karar mekanizmalarımız yurt dışı güdümlü. Aksi halde şu sıralarda 10. nesil Devrim otomobilinin yeni kasasını eleştiriyor olurduk.
...Bugün platformu satın alırsın, yarın kendin üretirsin..
tanıtım aşaması yanlıştı bunu daha önce de belirtmiştim. Seçim ve siyaset girince ister istemez yanlış yerlere çekildi.bu arada araç tanıtımı yapılmadan evvel tren projemizle alakalı sizlere 2 yazı paylaşmak istiyorum. sadece bilgi amaçlı.https://www.linkedin.com/pulse/e1000-elektrikli-milli-lokomotif-geli%C5%9Ftirilmesi-projesi-y%C4%B1ld%C4%B1z?trk=pulse_spock-articleshttps://www.linkedin.com/pulse/e1000-ne-demek-h%C3%BCseyin-alpaslan-y%C4%B1ld%C4%B1zbiraz da kurum tanıtımı yapalım da güven versin milletimize