0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Televizyonda bu otomobil ile ilgili Alman bir firmadan patent alındığı söylendi. Net bilgiye ulaşamadım henüz. Bakan; otomobilin Gebze'de geliştirilmekte olduğunu, maliyet hesaplarının yapıldığını, bir babayiğit arandığını söyledi.
Ben şöyle düşünüyorum;Bir otobüs turunda Alman bir grubun ile Fransız bir grubun birlikte gezmek istemediğine, Alman bir kişinin İngilizce bilmesine rağmen İngilizce konuşmak istemediğine şahit oldum. Keza Amerikalıların, ingilizlerin, Japonların da ne kadar milliyetçi olduğunu biliriz. Bu yerli otomobil gibi her türlü çağdaş işin, hangi siyasi görüş veya ideolojide olunursa olunsun desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.Çin kopyalaya kopyalaya başarıyorsa, biz de mantıklı ve akılcı şekilde başarırsak hepimizin faydasına olur.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-cadillac-tubitak-tarafindan-gelistirilmis-ilk-yerli-otomobilimi-satiyorum-236685166/detay
Her ülke kendi çapında milliyetçidir zaten ama iş ticarete dökülünce adam babasını tanımaz.örnek: 2. dünya savaşında ingiliz rolls royce'tan motor alan alman hitler.bugün birçok ortaklığa şahit olmaktayız, bmw-toyota, renault-mercedes vs.planlanan yerli otomobil de bu mantıkla belli oranda dışa bağımlı olacaktır.dünyada %100 yerli otomobil kalmamıştır herhalde. bir otomobil kabaca %70 yerlidir zannımca. varsın olsun cadillac bls tipinde GM epsilon platformunda olsun ama döviz ülkemizde kalsın.o kadar büyük pasta var. Koç yıllarca Fiat Regata üzerinden şahin doğan kartal arabalarını sattı.bu da satılır
Araç cadillac.
İşin daha garibi, zannedersem yerli otomuz benim Alfadaki 1.9 jtd motoru kullanıyor