0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yol bilgisayarı o andaki tüketim durumunuzu koruduğunuzda yapabileceğiniz asgari menzili gösterir diye biliyorum. bu yüzden şehir içinden şehir dışına çıkıp sabit hızla kullandığınız zaman menzilinizi takip ederseniz mesafe aldıkça arttığını görebilirsiniz. çok dert etmeyin.
Araç bilgileri bazen yanıltabilir kullanma stili yol durumu yol bilgisayarı değerlerini sürekli değiştirir,aracınızın yakıtını hesaplamak istiyorsanız depoyu doldurup km. yi sıfırlayıp belli bir km sonra aynı istasyon aynı pompadan kaç lt. aldığına bakar hesaplarsın bu süre zarfında araç yol bilgisayarı ile kontrol yapıp doğruma yapabilirsin
4,1 ortalamayı hiç yakalayamadım uzun yolda manuel modda 6 viteste 110 ile giderken anlık 3,5 lerde olurken 100 km de sonunda ortalamada 6,1 falan yakıyor hiç bir zaman 4,1 yakalayamadım :/
Biraz da yola bağlı, rampası çoksa ve araçta da fazla kişi varsa yakalamak zor 4,1' i.
haklısınız ama ne bileyim komsumdada aynı araba var aynı uzun yolu gittik onun corolla 5,5 ölcerken benim corolla 6,5 ölçüyor hızımız arkasından takip ediyorum
Şimdi sevgili dostlar ; toyota serverler, yukarıda okuduğunuz gibi konuda yorumlar yapıldı.1.Eğer belli bir km sonra yakıt alıp, bunu ölçüp, çapıp bölüp bir sonuç elde edeceksem yol bilgisayarını da arabayıda atmak lazım.2. Uzun yola çıkınca menzil artar diyorsanız videoyu seyredebilirsiniz "Yok öyle birşey"3. ortalama yakıt tükemi ile alakası yok.Sonuç : Yol bilgisayarı arabanın gidebileceği kmyi ortalam aykıta göre (gösterdiğiin haricinde başka bir yerde veri tutuyor olmalı) hesaplıyor. Garanti olsun diye onu ikiye bölüyor. ve sonuçta videoda görüldüğü üzere 2km gidiyorsunuz 1 km azalıyor.... buna herhalde japon aklı deniyor. https://youtu.be/qYvZoU_3TLc
Şimdi sevgili dostlar ; toyota serverler, yukarıda okuduğunuz gibi konuda yorumlar yapıldı.
Toyota tedbir icin menzili biraz az gosterir yolda kalmayin diye ama sizin arac biraz fazla tedbirci sanirim. Ayni durum benim de basima gelmisti. Asagida yazacaklarimi uygulayin.Depoyu doldurun ( pompa tik edince durdurun fazla yakit koymayin.) Arabayi calistirmadan kontagi acip tum datalari sifirlayin. ikinci depodan sonra normale donecektir.
genelde öyle alırım gerçek değerleri alamadım.