0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dünkü polemikten sonra cezayı tek tarafın almasını kınıyorum.
Murat köse isimli arkadaş ceza almıştı.
Dün okuma fırsatı buldum. Baştan sona. Murat abimiz inançın gereği olarak normal refleks vermiştir. Atatürk'e bir hakaret yoktu o iletide. Atatürk değerleriyle yetiştirilen nesilde de hırsız ayyaş soyguncu çıkıyor demiş. Karşılaştırma yapmıştır. Bugün Hakan Öztürk abimize de konuyla ilgili mesaj attım. İnşallah yanlıştan dönülür. O tartışmadan Murat abimize haksız bir şekilde ceza verilmesini kınıyorum. Temel değerlere gelince İnanç özgürlüğü kapsamında İslamiyette dil uzatılmayacak bir değerdir. Forumda dine dil uzatan forum üyeleri hakkında uyarı olsun, ceza olsun yaptırım görmemek bizleri üzüyor. Burası bir aileyse ortak değerlere saygı duyulmalı. Dünkü üyenin yaptığı bu ilk değildir. Çoğu tartışmada dini alaşağı etmekte çok yorumunu okudum. Tartıştığım da oldu. Üslüp bir türlü değişmiyor. Tartışmanın fitilini ateşleyip ceza almıyor. Murat abimiz kalitesi ortada bir üye. Forma küsülükçe , küsülsün artık yada bir şeyler değişsin. Form yöneticileri banada ceza verebilir eyvallah deriz sadece.
Konunun, mesaj içeriğinin aydınlığa kavuşması gerekiyor. Bunun dışındakiler öznel düşünce kalır. Gerçekten de yazıya bir yönden bakınca hiç hoş olmamış, hatta bunun ötesinde kabul edilebilir değil. Diğer yönden bakınca da sanki başka bir şey söylemek istemiş Murat. Yalnız bu tarz konularda dikkatli yazmak gerekiyor, konu bir anda çığrından çıkabiliyor. Kusura bakılmasın ama burada ortaya konan "kınama" tabiri de hoş olmamış. Kınama derin anlamlar içerir. Barış arkadaşımızın yaptığı gibi, sorusu olan zaten sorabilir. Tüm o tartışmada görüldüğü gibi maalesef zihinler tartışmaya yönlendiriliyor. Bazı düşünceler alternatifmiş gibi bir ortam oluşturuluyor ve bunu bilinçli olarak yapanlar var. Topluma zarar veren şeylerden geri duran, bireysel değilĞ kollektif kalkınmayı amaçlayan, onurlarını işine, sosyal yaşantısına yön vermede kullanan putperest toplumlar da var. Aklını gerçekten işleten hiç kimse buradan bir önerme çıkarmaz herhalde. İşin özü, herkes çok biliyor ama yinede oyun gelmeyin. Çünkü tarihte hep bu ve benzeri oyunlar ile bu toplumun uygarlıkları zarar görmüştür. Murat arkadaşımız da bir yöneticimize eposta atabilir vermek istediği mesajın anlamı ile ilgili.