Gönderen Konu: Kınama  (Okunma sayısı 4956 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1993 corona 3sfe
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '93
  • 59 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Kınama
« : Ağustos 14, 2015, 21:28:16 »
Dünkü polemikten sonra cezayı tek tarafın almasını kınıyorum.
1993 corona 3sfe

Toyota Club Türkiye

Kınama
« : Ağustos 14, 2015, 21:28:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Kınama
« Yanıtla #1 : Ağustos 14, 2015, 21:47:18 »
Kaan bey size katılıyorum. Benim de şahsi düşüncem İnsanları doğru anlamadan cezalandırmamak gerekir.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 14, 2015, 22:33:09 »
Kim neden ceza aldı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1993 corona 3sfe
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 14, 2015, 22:38:28 »
Murat köse isimli arkadaş ceza almıştı.
1993 corona 3sfe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 14, 2015, 22:46:13 »
Murat köse isimli arkadaş ceza almıştı.

Murat abi iyi bir üyemiz . Bu konudan anladığım kadarı ile haksız yere ceza almış.  Umarım foruma küsüp gitmez .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1993 corona 3sfe
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 14, 2015, 23:01:57 »
Murat beyi tanımam ama şahsıma göre adaletsiz bir ceza.
1993 corona 3sfe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1993 corona 3sfe
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 14, 2015, 23:04:14 »
Forum yöneticilerinin bütün değerlere önem vererek değerlendirmelerini beklerdim.
1993 corona 3sfe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 14, 2015, 23:07:02 »
Ben de Murat abinin yazdıklarında bir art niyet olduğunu düşünmüyorum, Atatürk ve inkılaplarını büyük harflerle nitelemesi site yöneticisinde öyle bir algı oluşturmuş olabilir. (Aynı bahsi geçen tartışmanın dinimize dokundurma olarak algılanması gibi.)

Yazılarla ifade edilmek istenilen şeyler sınırlı kaldığından istemeden yanlış anlaşılmalara açık olabiliyor.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 15, 2015, 00:57:21 »
özellikle bazı üyeler, Başından geçen en ufak bir olayı bile Dinimizle, müslümanlıkla veya türbanlı insanlarla vs. kıyaslıyorlar. Bende bu durumdan rahatsızım onlarında ceza almasını istiyorum. Murat kardeşimize verilen cezanında haksız olduğunu düşünüyorum.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 15, 2015, 01:08:54
Bende şimdi gördüm. Banada uyarı mesajı gelmiş. Merak ediyorum dünki konuyu amacından saptırıp daha ilk mesajda tartışma ortamı yaratan arkadaşa uyarı geldimi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 15, 2015, 01:18:45 »
Murat beyin ceza almasına sebep olan mesaj silindi mi? Yoksa kilitlenen konudaki son mesajı yüzünden mi ceza aldı?
Son mesajı yüzünden ceza aldıysa haksızlık yapıldığını ve forum yöneticilerinin adaletli davranmadığını düşünüyorum.
Eğer ceza verilecekse konu objektif olarak değerlendirilmeli haksız olan taraf ceza almalıydı. İnşallah ceza bittikten sonra Murat Bey geri döner.
  !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 15, 2015, 02:24:24 »
Dün okuma fırsatı buldum. Baştan sona. Murat abimiz inançın gereği olarak normal refleks vermiştir. Atatürk'e bir hakaret yoktu o iletide. Atatürk değerleriyle yetiştirilen nesilde de hırsız ayyaş soyguncu çıkıyor demiş. Karşılaştırma yapmıştır. Bugün Hakan Öztürk abimize de konuyla ilgili mesaj attım. İnşallah yanlıştan dönülür. O tartışmadan Murat abimize haksız bir şekilde ceza verilmesini kınıyorum. Temel değerlere gelince  İnanç özgürlüğü kapsamında İslamiyette dil uzatılmayacak bir değerdir. Forumda dine dil uzatan forum üyeleri hakkında uyarı olsun,  ceza olsun yaptırım görmemek bizleri üzüyor. Burası bir aileyse ortak değerlere saygı duyulmalı. Dünkü üyenin yaptığı bu ilk değildir. Çoğu tartışmada dini alaşağı etmekte çok yorumunu okudum. Tartıştığım da oldu. Üslüp bir türlü değişmiyor. Tartışmanın fitilini ateşleyip ceza almıyor.  Murat abimiz kalitesi ortada bir üye. Forma  küsülükçe , küsülsün artık yada bir şeyler değişsin. Form yöneticileri banada ceza verebilir eyvallah deriz sadece.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1993 corona 3sfe
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ağustos 15, 2015, 07:32:08 »
Tekrar polemik olmasın diye detaya girmemistim. Sadece tepkimi göstermek için bu konuyu açtım. Burada araba hariç kimsenin zihniyeti beni ilgilendirmiyor ama o fitili ateşleyen mesaj hala duruyor ve uyarı cezası almiyorsa , ben burada art niyet ararım. Ortada hakaret etmediği halde ceza verilen bir arkadaş var ve şahsımca hakaret saydığım bir ileti gonderip ceza almamış bir arkadaş var. Anlam verebilmis degilim. Yada yonetimdeki arkadaslarda aynı zihniyetteler ki konuyu yada mesajı silme gereği bile duymamışlar.
1993 corona 3sfe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 15, 2015, 07:42:05 »
@Murat Köse (28015) 'nin dostu yada ahbapı değilim.

Ancak yazılarından tanıdığım kadarıyla Vatanına ve Dinine bağlı bir üye gibi duruyor.

Bahsi geçen konuda ise konuyu açan arkadaşın ve başından geçen bir üzücü olayı anlatmasını mütakiben "Hakan Aydın" isimli üye Toplum ve Birey ile alakalı diğer konularda olduğu gibi bazi dini degerlerimizi ve bu degerlere bagli olarak yetistirilen cocuk ve gencleri tuhaf bir sekilde elestirmesi gibi  yazı üslubuna devam etmiştir.

Bu arkadaşın cevabını okuduğumda henüz murat bey cevap yazmamıştı bileki bu arkadaşa ben cevap yazıyordum bilgisayardan.

Ancak sonra cevabımı sildim çünkü uğraşmaya değmez diye düşündüm nasıl olsa Site Yöneticileri görür ve gerekli uyarıyı verir dedim.

1-2 dk sonra Murat Köse arkadaşımız zaten cevabı yazmıştı ve konu gereksiz yere uzayıp gitti.Konunun kitlenmesi bencede çok doğru bir karardı.

"Ancak şuna dikkat edilmesini isterdim.Yukarıda bir çok arkadaşın belirttiği gibi toplumun en hassas olduğu iki konu yani İslamiyet ve Atatürkçülük hakkında kim olursa olsun taviz verilmemesi gerektiğine inananlardanım."

Siz eğer hiç bir şey tartışılmaz değil derseniz iste Ülkenin şu anda bulunduğu konum içine düşersiniz.O zaman herkes tartışmaya devam etsin.

Murat Köse'ninde kendi kanımca vermiş olduğu örnek Cümlelerde Atatürk İlke ve İnkılaplarını büyük harflerle yazıp sonrada altına "Örnekler Çoğaltılabilir" diyerek yazmasının sebebi eğer "Atatürk İlke ve İnkılaplarına Bağlı olarak Toplum Bireylerini Yetiştirirseniz İşte Böyle Olur" anlamında ise bence verilen ceza çok çok az olup en az 1 ay verilmeliydi derim size.

Ancak ben bu arkadaşı tanıyorsam, bunu tamamen bir Latife olarak yazmış olup,   biraz bu üyenin daha önceki yazılarını takip ediyorsanız asla Atatürk İlke ve İnkilaplarına sahip çıkan bir arkadaşımız olduğunu anlardınız.

Murat bey belki konulara cevap yazma tarzı olarak birden aklına geleni PAT diye yazan veya doğru bildiğini kıvırmadan doğrudan söyleye bir arkadaş olabilir,
hani hep diyoruz ya burası bir forum ortamı diye!

O zaman, nasılki  birileri tartışılmaması gereken değerleri gıdıklayarak veya kaşıyarak birilerini galayana getirip konunun gereksiz yere uzatıp,sonrada ben esasen öyle değil böyle demek istemiştim diyorsa ben ve benim gibiler bu samimiyete inanmaz.Çünkü bu mesajın çok öncesi mesajlarda aynı içerikte derim o zaman.

Uzaklastirma keske çift taraflı olsaydi da forum uyeleri tarafindan daha objektif degelendirilebilirdi o zaman.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 15, 2015, 11:27:44 »
 Konunun, mesaj içeriğinin aydınlığa kavuşması gerekiyor. Bunun dışındakiler öznel düşünce kalır. Gerçekten de yazıya bir yönden bakınca hiç hoş olmamış, hatta bunun ötesinde kabul edilebilir değil. Diğer yönden bakınca da sanki başka bir şey söylemek istemiş Murat. Yalnız bu tarz konularda dikkatli yazmak gerekiyor, konu bir anda çığrından çıkabiliyor.

Kusura bakılmasın ama burada ortaya konan "kınama" tabiri de hoş olmamış. Kınama derin anlamlar içerir. Barış arkadaşımızın yaptığı gibi, sorusu olan zaten sorabilir.

Tüm o tartışmada görüldüğü gibi maalesef zihinler tartışmaya yönlendiriliyor. Bazı düşünceler alternatifmiş gibi bir ortam oluşturuluyor ve bunu bilinçli olarak yapanlar var. Topluma zarar veren şeylerden geri duran, bireysel değilĞ kollektif kalkınmayı amaçlayan, onurlarını işine, sosyal yaşantısına yön vermede kullanan putperest toplumlar da var. Aklını gerçekten işleten hiç kimse buradan bir önerme çıkarmaz herhalde.

İşin özü, herkes çok biliyor ama yinede oyun gelmeyin. Çünkü tarihte hep bu ve benzeri oyunlar ile bu toplumun uygarlıkları zarar görmüştür.

Murat arkadaşımız da bir yöneticimize eposta atabilir vermek istediği mesajın anlamı ile ilgili.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 117000
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 15, 2015, 12:03:40 »

+1 Bir taraf ceza alıyorsa diğer taraf da almalı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 15, 2015, 14:17:24 »
bende diyorum konu neden yok demek bunlar olmuş :)
karşı tarafın değerleri ne olursa olsun ister katılın ister katılmayın kırıcı şekilde yorum yapılmamalı,yani arkadaş ortamında yapılmak istenirse yapılır ama burada ne yazarken karşınızdaki sizin mimiklerinizi veya hislerinizi görüyor nede siz karşı taraftakinin.:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 15, 2015, 14:44:20 »
Dün okuma fırsatı buldum. Baştan sona. Murat abimiz inançın gereği olarak normal refleks vermiştir. Atatürk'e bir hakaret yoktu o iletide. Atatürk değerleriyle yetiştirilen nesilde de hırsız ayyaş soyguncu çıkıyor demiş. Karşılaştırma yapmıştır. Bugün Hakan Öztürk abimize de konuyla ilgili mesaj attım. İnşallah yanlıştan dönülür. O tartışmadan Murat abimize haksız bir şekilde ceza verilmesini kınıyorum. Temel değerlere gelince  İnanç özgürlüğü kapsamında İslamiyette dil uzatılmayacak bir değerdir. Forumda dine dil uzatan forum üyeleri hakkında uyarı olsun,  ceza olsun yaptırım görmemek bizleri üzüyor. Burası bir aileyse ortak değerlere saygı duyulmalı. Dünkü üyenin yaptığı bu ilk değildir. Çoğu tartışmada dini alaşağı etmekte çok yorumunu okudum. Tartıştığım da oldu. Üslüp bir türlü değişmiyor. Tartışmanın fitilini ateşleyip ceza almıyor.  Murat abimiz kalitesi ortada bir üye. Forma  küsülükçe , küsülsün artık yada bir şeyler değişsin. Form yöneticileri banada ceza verebilir eyvallah deriz sadece.

+1 duygularıma tercüman olmuşsun barış..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 15, 2015, 16:21:13 »
Konunun, mesaj içeriğinin aydınlığa kavuşması gerekiyor. Bunun dışındakiler öznel düşünce kalır. Gerçekten de yazıya bir yönden bakınca hiç hoş olmamış, hatta bunun ötesinde kabul edilebilir değil. Diğer yönden bakınca da sanki başka bir şey söylemek istemiş Murat. Yalnız bu tarz konularda dikkatli yazmak gerekiyor, konu bir anda çığrından çıkabiliyor.

Kusura bakılmasın ama burada ortaya konan "kınama" tabiri de hoş olmamış. Kınama derin anlamlar içerir. Barış arkadaşımızın yaptığı gibi, sorusu olan zaten sorabilir.

Tüm o tartışmada görüldüğü gibi maalesef zihinler tartışmaya yönlendiriliyor. Bazı düşünceler alternatifmiş gibi bir ortam oluşturuluyor ve bunu bilinçli olarak yapanlar var. Topluma zarar veren şeylerden geri duran, bireysel değilĞ kollektif kalkınmayı amaçlayan, onurlarını işine, sosyal yaşantısına yön vermede kullanan putperest toplumlar da var. Aklını gerçekten işleten hiç kimse buradan bir önerme çıkarmaz herhalde.

İşin özü, herkes çok biliyor ama yinede oyun gelmeyin. Çünkü tarihte hep bu ve benzeri oyunlar ile bu toplumun uygarlıkları zarar görmüştür.

Murat arkadaşımız da bir yöneticimize eposta atabilir vermek istediği mesajın anlamı ile ilgili.
Hem katılıp hem katılmıyorum. Ceza tek taraflı olmuş gibi durmakta. Ayriyeten foruma acil olarak Din ve Atatürk konusunun tartisilamiyacagi yönünde harekete geçilmesini talep ediyorum
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 15, 2015, 19:17:23 »
Admin bu yaptığını en kısa sürede düzeltmezse  açtığım konuları silip ben de çıkıyorum üyelikten. Bu nasıl anlayış eksikliğidir...!
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '13
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 15, 2015, 19:36:21 »
murat abi ceza alacak kadar ne yazmış ki?