Gönderen Konu: Dizel DSG şanzumanlı araç almak gerçekten bir risk mi?  (Okunma sayısı 5151 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
 Arkadaşlar, sizlere bir sorum olacak. Dizel- dsg şanzıman araçlar çok arıza veriyor diye duyuyorum hep. Durum gerçekten böyle mi? Geçen gün YETi dizel -dsg kullandım. Gerçekten harika bir sürüş keyfi vardı. Ama arıza açınca da çok yüklü meblağlar tutuyor dediler. Benim de kafam karıştı. Bundan sonra almak istediğim araç dizel-dsg olsun istiyorum çünkü.
" Less English, more bike."

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: Dizel DSG şanzumanlı araç almak gerçekten bir risk mi?
« Yanıtla #1 : Temmuz 29, 2015, 16:54:51 »
Aslında risk yok. Yazı tura oyununa benziyor.
Dik gelirse sorun çıkartmaz.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 29, 2015, 16:56:48 »
Ahmet abi içim rahatladı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 29, 2015, 17:32:33 »
Artık değil. Ama çok sorunsuz bir kombinasyon olmadığını alırken kabul etmeniz lazım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 29, 2015, 18:17:47 »
Benim halaogkunda oktavya var dizel dsg li. 50.OOO kmde şanzıman arizasi yapmış servis ucret almadan garanti kapsaminda hallettmis. Gerci bizim hahaogluda sinyal ampulu patlasa araci aldigi serviste değiştirir. Başka bi yere elletmez arabasını.  Sürekli bakımını ayni yetkili servise yaptirinca wv olsun skoda olsun bu tarz kronik sorunlara  iyi niyet garantisi adi altinda yardimci olduklarini duymustum.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 29, 2015, 18:20:54 »
Dsg şanzumanlı aracı aldık diyelim. 30.000 km sonra arıza yaptı ve arıza giderildi diyelim. Arıza giderilince tekrar aynı arızayı verme ihtimali yüksek mi ?

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 29, 2015, 18:23:24
Sorun giderilince bir 100.000 km binilir mi sorunsuzca mesala ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 29, 2015, 18:35:37 »
Dsg şanzıman cift kavrama olduğu icin yogun trafikte kullanırken dikkat etmek gerekiyormuş. Sıkışık trafikte ayginiz hafiften fren uzerinde iken ilerlemek veya araci biraktiniz gaza basmiyorsunuz fakat arac ufak ufak ilerliyor bu şekilde uzun sure kullanmak şanzımanda asiri isinma yapıyormuş. Kronik sorunu buymus.
sonucta kul yapisi hic bi seyin garantisi yok dikkatli kullanirsaniz pek bi sorun olacagini sanmam. 2.el alırsanız cok dikkat edin derim. Sonucta kapalı kutu ne çıkacağı belli olmaz şanzımandan. Ama sifir alirsaniz birde garanti uzatirsiniz 5 sene babalar gibi kullanırsınız.
Dsg şanzımanda vites gecisleri cok iyi hic hissetirmiyor. oktavya'ya  ilk bildiğimde hic hissetmedim vites geçişini dedim bu ne guzelmis benim korolladan iyi vites gecisleri. Tabi o zamanlar benim mmt korolla yeniydi aracin acemisiydim vites gecisleri sanziman çalışma şeklini hic begenmiyordum. Ama simfi olayi anladim benim aracim manuel otm. Oldugu icin ara sıra müdahele etmek gerekiyor vitese mesela rampa inis cikislarda. daha cok zevk almaya basladim aracimdan.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 29, 2015, 18:53:15 »
yazı tura atıp da dik getirmeyi 1.4 lt d-4d kullanıcıları iyi bilir.  :ptm:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 29, 2015, 18:54:39 »
yazı tura atıp da dik getirmeyi 1.4 lt d-4d kullanıcıları iyi bilir.  :ptm:
Ben anlamadım bu dik getirme olayını :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 29, 2015, 19:27:40 »
7 iler dsg IŞİD'in  bombalarından tehlikelidir net...
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 29, 2015, 19:31:14 »
bizde a3 var 1.4 dsg garantiden 2 defa şanzımanı değişti tekrar hafiften sıkıntı kendini gösteriyor gibi :)
tam otomatikten şaşmayın derim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 29, 2015, 19:32:54 »
Kime sorarsak soralım bu dsg şanzıman sıkıntılı diyor.Kimileride 2014 2015 lerde bu sorunun ortadan kalktığını sadece vakti gelince rutin değişmeler oluyor diyor.Benim anlamadığım nokta ise ;sorunlu  bir  şanzumanı neden insanlar çılgın gibi  alıyor hemde ,10 bin fazla vererek.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 29, 2015, 19:49:49 »
insanların dsg almasının sebebi konfor ve güç aktarımı konusundaki başarısı. bu konuda fazla alternatifleri yok. audi, vw, bmw, mercedes alamayan ona en yakın elitsel özelliklere sahip araçları tercih ediyor. tam otomatik falan hikâye. sorunsuzluk artık tek başına bir tercih sebebi değil. özellikle de araçların ortalama kullanım süreleri düşünüldüğünde çılgın gibi model yenileyen bir millet için sorun çıksa da garantiden değiştirip devam etmek pek etki yaratmıyor.

bir de afedersiniz genel ortalamaya bakıldığında cahil ve sorumluluk sahibi olmayan bir millet olduğumuz için; çoğu müşteri ne aldığı ürünün teknik bilgisine sahip oluyor, ne de malına özen gösteriyor. bahsettiğim özen aracı temiz tutmak değil elbet. böyle olunca da karmaşık sistemler, bilinçsiz ellerde saatli bombaya dönüşüyor. gerek küçük hacimli turbo olsun, gerek dsg olsun, üretimde bariz mekanik ya da elektronik hatası ortaya çıkmamışsa toplumda çıkan söylentileri ben şahsen takmıyorum. herkes ben değil, herkes siz değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 29, 2015, 20:08:41 »
konfor konusunda katılmıyorum çünkü yokuşlarda kayıyorlar,belli belli bir kullanım kurallarına uymaz iseniz zarar görme ihtimali var,hillholder olmaz ise kayıyor(kullanım detaylarını yazmıyorum tekrar) ama tam otomatikte sabah çıkarken D ye ta ki park edene kadar.Şimdi bunda konfor nerede :) Bende hem dsg li ve hem tam otomatik şanzımanlı araç var.Kesinlikle sorunsuzluk açısından dsg ile karşılaştırmam bir önceki mesajımda aracın şanzımanının 2 defa değiştiğini aynı şikayetlerin ufaktan kendini gösterdiğini yazdım.
ayrıca cvt ye gelirsek Az sayıda parçaya sahip olduğu için arıza riski daha azdır cvt şanzımanda.
Bunun dışında insanların aldıktan sonra teknik bilgiye sahip olmamaları ve kullanımına dikkat etmedikleri kısmına katılıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 29, 2015, 20:26:30 »
araci hor kullanirsaniz normal yakin bi tanidigim 3kere kavrama yedi cc ile  hepsi serviste ucretsiz degişti ha 100 binde götürür 150 binde 6 sene sonra şanzıman sıkıntı çıkarırsa bunu kötülemek olmaz ozamana kadar zaten nimetlerinden faydalanmış olcaksiniz ki 6 sene serviste bakima sokarsanız  iyi niyeten 1-2 bin liraya değiştiriyolar
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Temmuz 29, 2015, 20:52:27 »
Peki dsg olan bir aracı nasıl kullanmak gerekir? Püf noktaları nedir? Nasıl kullanırsak daha uzun ömürlü olabilir?

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 29, 2015, 20:54:49
Şunu da diyebilir miyiz peki. Günümüz teknolojisinde hala dizel araçlar için tam olarak uyumlu otomatik şanzıman yoktur. Öyle ya da böyle bir sorun, sıkıntı yaşamak olasıdır hala, gibi bir cümle kurarsak ne kadar doğru olur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 50000
  • 80 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 29, 2015, 21:09:31 »
clioyu değiştirirken şirketteki filo sorumlusuna sormuştum.. otomatik bir araç alacağım ne yapayım diye. şöyle bir cevap geldi.  dsg şanzımanlı araçların çoğu aynı arızadan servise gitti ve yüksek maliyetli masraflar çıkardı. toyota ve ya honda almam konusunda beni uyarmıştı sağolsun.. araç sayısı olarak hemen hemen eşitler.. vw olduğu kadar toyota da var ve kesinlikle toyotaların eziyeti daha çok.. vw ler tek el kullanıcıları var. toyotaları kimin ne zaman kullandığı belli değil.
ne bu topraklar kana doymuş... ne de bu millette akacak kan tükenmiş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Temmuz 29, 2015, 21:14:31 »
konfor konusunda katılmıyorum çünkü yokuşlarda kayıyorlar,belli belli bir kullanım kurallarına uymaz iseniz zarar görme ihtimali var,hillholder olmaz ise kayıyor(kullanım detaylarını yazmıyorum tekrar) ama tam otomatikte sabah çıkarken D ye ta ki park edene kadar.Şimdi bunda konfor nerede :) Bende hem dsg li ve hem tam otomatik şanzımanlı araç var.Kesinlikle sorunsuzluk açısından dsg ile karşılaştırmam bir önceki mesajımda aracın şanzımanının 2 defa değiştiğini aynı şikayetlerin ufaktan kendini gösterdiğini yazdım.
ayrıca cvt ye gelirsek Az sayıda parçaya sahip olduğu için arıza riski daha azdır cvt şanzımanda.
Bunun dışında insanların aldıktan sonra teknik bilgiye sahip olmamaları ve kullanımına dikkat etmedikleri kısmına katılıyorum

yokuşta kayma olayı küçük ve yetersiz motor olduğunda var, doğrudur. mesela 1.4 lt benzinli polo dsg kullanın, düz yolda gaz pedalını bırakınca araç hareket etmiyor. sizde de tahminimce böyle bir dsg'li model mevcut. ayrıca yokuşta park etmesi de acemilere kaza yaptırabilecek kadar dikkat unsuru gerektiriyor. bunun dışında çoğu otomatik şanzımanda olduğu gibi eğim algılama sistemi yoktu, yeni modellerde koymuş olabilirler.

insanlar artık gaz yiyip devir çevirip hareketi arkasından gelen araçları tercih etmiyorlar ve haklılar.

günümüzde küçük hacimli dizeller için tamamen uyumlu otomatik şanzıman yoktur demek iddialı olur çünkü honda 9 ileri zf şanzımanı 1.6 lt dizele konuşlandırdı. başarılı olacak gibi duruyor.

dsg'nin kullanımı ile ilgili forumda tecrübeli üyeler tarafından birçok bilgi paylaşıldı. özet geçecek olursak dsg'nin şehir içinde çok aşırı dur kalklı yoğun trafikte pek aydınlık geleceği olan bir şanzıman olmadığı söyleniyor. bu gibi durumlarda 1. vitesten 2'ye çok çabuk geçtiği için sorunlar çıkabildiğini ve manuel kullanılmasının daha iyi olacağı söylenmişti. ayrıca beklerken fren pedalına basılı şekilde boşa almakta fayda var diyebiliriz. uzun yolda araç kullanıp dsg ile sorun yaşayan var mı bilmiyorum; genelde 2. vitesin kavramasında sıkıntı çıktığını duyuyorum.

yine söylüyorum ki, üflemesini bilirseniz ney çok güzel bir enstrümandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 29, 2015, 21:18:26 »
Ben anlamadım bu dik getirme olayını :)

Yazı tura oyununda paranın dik gelme ihtimali ne kadar ise,
DSGnin (kuru kavrama DQ250) bozulmama ihtimalide o kadar.

Ama DQ380 ıslak kavrama ona yorum yok. Ama hangi modellerde kullanılmaya başlandı bilgim yok.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 29, 2015, 21:32:27 »
Arkadaşlar, sizlere bir sorum olacak. Dizel- dsg şanzıman araçlar çok arıza veriyor diye duyuyorum hep. Durum gerçekten böyle mi? Geçen gün YETi dizel -dsg kullandım. Gerçekten harika bir sürüş keyfi vardı. Ama arıza açınca da çok yüklü meblağlar tutuyor dediler. Benim de kafam karıştı. Bundan sonra almak istediğim araç dizel-dsg olsun istiyorum çünkü.
Dsg şanzıman gerçekten harika sürüş keyfi olan,geçişleri hissetirmeyen,geçiş aralık süresi kısa olan  bir şanzıman tipi. Audi,skoda,seat da volkswagen üretimi araçlar olduğundan farklı isimlerde aynı şanzımanı kullanıyorlar. Ancak halk arasında triptonik yani yarı otomatik olarak adlandırılan dsg gibi şanzımanlar ilerleyen safhalarda sorun çıkarıyor maalesef. Toyotanın da kullandığı multimod vites yarı otomatiktir ve sorun çıkarmaya gebedir. Site içi arama yaparsanız görebilirsiniz. Bugün yeni skoda superb kasasını bayide incelemeye gittim,manuel için 2 yıl ve sınırsız km garantisi verirken dsg de 100bin ile sınırlı. Eğer bu zaman zarfında arıza çıkarırsa iyi niyet kapsamında arızanın büyüklüğüne göre ya tamamen karşılıyorlar ya da bir miktarını müşteri ile bölüşüyorlar. Markalar yarı otomatik viteslerden sıkıntı yaşadıkları için artık eskisi gibi tam otomatik vitese dönüyorlar. Örneğin yeni peugeot 308. Hele 2.el dsg şanzımanlı bir araç alacaksanız bir kere daha düşünmenizi tavsiye ederim.
hayatın senin için bir hediyedir. ailen ve inançların için yaşa...