Gönderen Konu: Dizel DSG şanzumanlı araç almak gerçekten bir risk mi?  (Okunma sayısı 5150 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Ynt: Dizel DSG şanzumanlı araç almak gerçekten bir risk mi?
« Yanıtla #20 : Temmuz 29, 2015, 22:39:06 »
Seat satış danışmanı hala dsg de sorun OLDUĞUNU bir teli giderilemediğini malesef hocam diyerek anlatmıştı daha 1 hafta önce
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 29, 2015, 22:39:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 30, 2015, 00:19:34 »
pejo 308 tam otamatik bluhdi dizel motorla çok başarılı.Benim çok hoşuma gitti sarsıntı vuruntu yok geçişleri hissetmiyorsunuz.Araç çok seri ve atik bir o kadar yakıt tüketimi düşük.Araç gayet sessiz yol sesi lastik sesi rüzgar sesi yok.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 30, 2015, 00:40:35 »
Abi bu biraz şans işi . Almanya'da 1.6 TDi DSG Passat ile 400000 km sorunsuz kullanan da gördüm , TR'de 15000 km'de servise giden ve şanzımanı değişen de. Servistekiler kullanmaya bağlı deseler de; bence %50 şans %50 kullanmaya bağlı bir sorun.

Alacağın arabanın servis geçmişini sorgulat hiç değilse. Gerçi aracın nasıl kullanıldığını hiç bir zaman öğrenemeyeceksin ama en azından arabanın ne tür işlemler gördüğünü bilirsin.

Başka araçlar da düşünebilirsiniz. Sıfır alacağınızı düşünürsek opsiyonları hesaba katmadan sadece dizel-dsg kombinasyonuna tam 36000 TL vereceksiniz. Bence bu parayı kesinlikle haketmiyor.
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 30, 2015, 06:12:16 »
arkadaslar herkesın etreafında tanıdık bıldık es dost akraba yasamıs bu sorunu ve hala yasayan var. ucan kus bıle bılıyor dsg sorunlu sanzıman ama ne hıkmetse   skoda  seat ve ozellıkle vosvagen bayılerınde arac yok ozellıkle dogus grubunun tok satıcı seklındekı satıs stratejısıne ragmen. bı arkadas yorumunda belırtmıstı gercekten bızım mılletımız aracın ozellıklerını kronık sorunları arastırmadan bılmeden gıdıp alıyor.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 30, 2015, 07:43:19 »
Skoda yeti kullandim arac yanlis hatirlamiyorsam 25 bin küsür deydi. Aracin vites gecislerinde vs zartunda zurtunda bir problem yoktu. Şimdi yaklaşık 1000 km dir 2014 cady kullaniyorum. Araba 40 bin olmak uzere. N den d ye alamiyorum bazen. Arabayi durdurup öyle alabiliyorum. Sonra bazen vites gecisleri çok kötü. Manuel arabada bir alt vitese gecersiniz debyrajdan hizli ayaginizi cekersiniz araba boyle bir one yigilir ya iste onu yasiyorum arasira. S modu var d ile arasindaki farki anlamis degilim. Gazi sonuna kadar köklesemde aynı  tepkileri veriyor. Kalkis sureleri ayni
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 30, 2015, 09:49:44 »
Skoda yeti kullandim arac yanlis hatirlamiyorsam 25 bin küsür deydi. Aracin vites gecislerinde vs zartunda zurtunda bir problem yoktu. Şimdi yaklaşık 1000 km dir 2014 cady kullaniyorum. Araba 40 bin olmak uzere. N den d ye alamiyorum bazen. Arabayi durdurup öyle alabiliyorum. Sonra bazen vites gecisleri çok kötü. Manuel arabada bir alt vitese gecersiniz debyrajdan hizli ayaginizi cekersiniz araba boyle bir one yigilir ya iste onu yasiyorum arasira. S modu var d ile arasindaki farki anlamis degilim. Gazi sonuna kadar köklesemde aynı  tepkileri veriyor. Kalkis sureleri ayni
S modu bana 6 ileri tork konvertörlü Jetta'yı anımsattı. D'de 2000 devirde vites değişen araç S'te 3000'de değişiyordu. Çok kötüydü, sportiflikle alakası yoktu. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 137000
  • 134 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Temmuz 30, 2015, 09:51:39 »
yorumların hepsini okudum bende skoda superb dizel-dsg bir araç almayı düşünüyordum gerçi hala da düşünüyorum ama pek açıklayıcı gelmedi yorumlar. Şans işi bence pek mantıklı değil daha gerçekçi bir izahı olabilir. Eğer bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.Çünkü dizel ve otomatik çok zor sağlanan bir ikili. Bende bu ikisinin yan yana olduğu bir araç almak istiyorum.
Birgün gelecek,bir gün kalacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 30, 2015, 09:57:47 »
Sanırım , mümkün mertebe uzak durmak gerekiyor bu dsg olayından. Ben bunu anladım.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 137000
  • 134 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 30, 2015, 10:03:11 »
Sanırım , mümkün mertebe uzak durmak gerekiyor bu dsg olayından. Ben bunu anladım.
Piyasada deli gibi bu araçlardan var nasıl olacak peki şimdi? Ben anlamıyorum sorunlu ise millet neden bunlara yöneliyor hemde 3-4 ay sonrasına gün verilmesine rağmen?
Birgün gelecek,bir gün kalacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Temmuz 30, 2015, 10:31:48 »
Kullanırken bana verdiği zevk , kolaylık yeter. Sorun açarsa da açar kardeşim mantığında olursak alınabilir bence. Dizel-dsg alıp da aklında bu şanzıman ne zaman arıza verecek acaba diye gezecek olan birisi için uzak durulması gereken bir kombinasyon sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Temmuz 30, 2015, 10:40:37 »
Şahsen ben bunu bile bile a3 1.6 tdi s-tronic aldım . Sorun açarsa açsın servis gideriyor olduktan sonra ben bu şanzımanı keyifle kullanırım . Bu şanzımanı alıp sorunsuz kullananlarda mevcut . Çevremde 2 kişide var ikisi de 7 ileri kuru tip ve ikisi de uzun zamandır sorunsuz kullanıyor . Birazda şans işi .

Hangi aracı alırsanız alın bir risk var . Önemli olan sorunların giderilip giderilmediği . Sorunsuz otomatik şanzıman istiyorsanız klasik tork konvertörlüler bu konuda en iyileri .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 30, 2015, 11:12:23 »
araç hareket hâlinde iken N'den D'ye al; ondan sonra neden arıza veriyor bu şanzıman.

manuel araç getirmemeleri de ayrı bir durum. bmw, audi, mercedes yapıyor bunu. almanya'da diğer avrupa ülkelerinde millet cayır cayır manuel kullanıyor ne güzel. ileride ben de kısmet olur da alacak güce erişebilirsem distribütörden ziyade farklı yollardan getirmek zorunda kalacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 30, 2015, 11:14:08 »
selam  aracı kaça aldınız benim anneminde 6ay sonra aracı değişme hakkımız var bilgi verirseniz  sevinirim selam .
M.BAYLAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #33 : Temmuz 30, 2015, 11:22:51 »
selam  aracı kaça aldınız benim anneminde 6ay sonra aracı değişme hakkımız var bilgi verirseniz  sevinirim selam .

Öncellikle geçmiş olsun annenize Allah şifa versin .

Fiyat konusunda size mesaj atacağım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Temmuz 30, 2015, 11:22:58 »
Illaki alınacaksa 5 yıl garanti yaptır. Dayanabilirim dersen 5 til servisten başka bir yere aracı sokma.  5.yilin sonunda biraz zararla sat yeni wag.  Grubu araç al.  Şans işinin mantıki açıklaması var emin olun. Tanıdığınız birileri varsa ogrenirsiniz
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #35 : Temmuz 30, 2015, 11:44:16 »
Şans işinin mantıki açıklaması var emin olun.
Talat bey kesinlikle var .
Bu şanzımanlar çok narin ondan hor kullanmaya gelmiyor . Çoğu kişi istemeden bile zarar verebiliyor . Yapılan en büyük hata araç durduğunda frene tam basılmaması şanzıman frene tam bastığınızda kavramayı ayırıyor ama çoğu kişi frene sadece araç duracak şekilde bastığında araç kavramayı tam bırakmıyor ve bunun sonucu debriyaj balatası erkenden bitiyor . Islak kavrama olan 6 ileri dsg lerin sorunsuz olma sebebi de bu viskos kavrama olduklarından balata dertleri yok .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Temmuz 30, 2015, 13:24:13 »
Peki dsg olan bir aracı nasıl kullanmak gerekir? Püf noktaları nedir? Nasıl kullanırsak daha uzun ömürlü olabilir?
SEAT Club Turkey' de yazdığım yorumumu paylaşayım sizlerle:

1- Durduğunuzda frene aracı ancak durduracak kadar değil, sıkı sıkı basın. Eğer sadece aracı durduracak kadar basmışsanız devir saatinin yüksekte durduğunu görürsünüz. Bu, sistem her an kalkacağını algıladığı için yarım debriyaj pozisyonunda bekliyor demektir. Yani kavrama olarak isimlendirilmiş parçalar hafif hafif rendeleniyor demektir. Rendelenmeden başka DSG şanzıman da ısınmış oluyor.

2- Sıkışık trafikte, yani tamamen dur-kalk trafikte manuel moda alıp kullanmak gerek bence zira araç kalkar kalkmaz 2. vitese geçiyor sistem; hemen akabinde durduğunuzda da hemen 1. vitese geçiyor. Kısacası 1-2-1-2-1-2 derken kavramalar da şanzımanın kendisi de çok ısınıyor. Manuel modda kullanılırsa, bunun önüne geçilmiş olur bana göre.

3- Araç hareket halinde iken N' ye yani boşa almak mümkün ancak ben bunu manuel vitesli araçta bile önermiyorum zira böyle bir durumda şanzımanın hızı tekerleklerin hızı ile bağlantılı olmuş oluyor yani hızlı dönüyor; ancak motor sadece rölanti seviyesinde dönüyor. Wash-up sistemle yağlanan şanzımanda boşa almak (ki DSG de bir nevî manuel vitesli araçtır) yağlamada sıkıntı olacağı için hiç tavsiye etmiyorum.

4- Hareket halinde iken S moduna alınabiliyor. S moduna aldığınızda araç o anda hangi vitesteyse bir alt vitese alıyor. Yalnız bu her zaman olmuyor. O anki motor devri ve araç süratinin uygun olması gerekiyor. S modunda ilerlerken D moduna da alınabiliyor ve bunları yapmak için aracın durmasına gerek yok zaten öyle olsa bir mânâsı kalmayacak.

5- Araç tamamen durmadan 1. vitese geçirmiyor sistem. Mesela yavaşlayarak bir rampa başlangıcına geldiniz ve harekete devam etmek üzere gaza bastınız. Vites 2' de olduğu için ve rampa tırmanmaya çalışacağı için yarım debriyaj yaparak bir nevî 2. viteste kalkış yapmaya çalışıyor. Bu durumlarda da hemen manuel moda alarak bir an önce 1. vitese geçmesini ve rampa çıkıldığı için hemen 2. vitese geçmesini önlemek gerekiyor.

6- Trafik ışıklarında D modu yerine N modunda beklemek yine yağlama için gerekli bence zira D' de beklerseniz araç debriyaj basılı olarak bekleyecek ve şanzıman dönmeyeceği için wash-up yağlama olmayacaktır.

Ibiza' nın kitapçığında S modu için standart sürüş modu olduğu ibaresi var. D modu içinse ekonomik sürüş modu olduğu belirtiliyor. Eğer D' de gaz pedalını ani hareketlerle kullanırsanız, yine vites geçişleri üst devirlerde yapılmaya başlanır.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Temmuz 30, 2015, 13:30:04 »
dsg şanzumanda ışıklarda aracı N moduna getirmek faydalı bir şey o zaman eğer ben yanlış anlamadıysam? Bir de bütün otomatik viteslerde N modunda bekleme yapmak daha iyi olur mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #38 : Temmuz 30, 2015, 13:39:18 »
dsg şanzumanda ışıklarda aracı N moduna getirmek faydalı bir şey o zaman eğer ben yanlış anlamadıysam? Bir de bütün otomatik viteslerde N modunda bekleme yapmak daha iyi olur mu?

Abi N konumuna çok uzun süre beklemeyecekseniz gerek yok . Yeter ki frene tam basın .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Temmuz 30, 2015, 13:47:38 »
Abi N konumuna çok uzun süre beklemeyecekseniz gerek yok . Yeter ki frene tam basın .
Bunu daha geçen hafta YETİ aldığımız arkadaşa söyleyecem :) Bu bilgiler gerçekten çok gerekli