0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dsg şanzıman beklemelerde aracı N konumuna alıyor biliyorum..
Bu yağlı sistem 6 ileri hangi araçlarda var
dsg şanzumanda ışıklarda aracı N moduna getirmek faydalı bir şey o zaman eğer ben yanlış anlamadıysam? Bir de bütün otomatik viteslerde N modunda bekleme yapmak daha iyi olur mu?
Şimdi bende cady kullaniyorum. Frene tam basmiyorum genelde bosa alirim. Corolladan kalma alışkanlık
geçen sene gazetede okumuştum,erman Toroğlu a6 almış gazetede yazmış otomatik vites araç aldık sürekli yokuşta kayıyor diye sadece para ile değil beyin bazen off
2012'den beri a3 sportback tdi kullanıcısıyım, hiç bir sorunla karşılaşmadım. (1 ve 2. viteslerin rampadaki kararsızlığı hariç.) İkinci el için bir yorumum olmaz, çünkü bir aralık başından dönüş yapmaya çalışırken (araç tam durmadan) garç gurç vites değiştiren ticarileri veya özel araçları görmekten bıktığım için yorum yapmam. Sıfır alacak olanlara gelince aracın genel kullanım ilkelerine uyarsanız ve bakımını zamanında yaptırırsanız uzun yıllar kullanırsınız. Bu hemen hemen her araç için böyledir.Açıköğretim kursunda bir istatistik dersi hocam vardı şimdi ismini hatırlayamadım. İstatistik her zaman yanıltır derdi, ben de nasıl yani falan derdim. Şimdi gün geçtikçe çoğu konuda haklı olduğunu tecrübe ediyorum. Bu arada dizel dsg kullanıp da arıza yaşayan arkadaşlar buraya yorum yazarlarsa daha adil bir yargılama olur diye düşünüyorum. Nasıl kullandıkları da bilinmeli. Tabiki de herşey eskimeye ve bozulmaya mahkumdur, bakım da bunun için vardır. Risk faktörü her araç için geçerli ve trafiğe çıkarken aslında günümüzde riskin kralını göze alıyoruz bana göre. Bunun yanında araç arızası bir çok faktörden sadece biri. Hele de yollarımızdaki kalitesiz asfalt ve inanılmaz yoğunluktaki kasisleri de gündeme getirmemiz lazım. Herkese kazasız, belasız ve keyifli sürüşler dilerim. Saygılar
Gözümü karattım önümüzdeki hafta. Superb test edecem Mesaj Birleştirildi: Ağustos 01, 2015, 21:17:49peki volvoların otomatik vitesleri nasıl s60 da bakıyorum da
"İstatistik her zaman yanıltır" diyen bir akademisyen istatistik bilimini muhtemelen çözememiştir. İstatistik ile istatistikçiyi karıştırmış olabilir. Ne demek istediğimi, iyi bir istatistik eğitimi almış olan çok iyi anlayacaktır.
son üç aydır gündemimde olan tek araç; superb. Geçen bayiye gelmiş inceleme fırsatı buldum; malzeme kalitesinden tutun da heybet ve tasarımına harika olmuş. Bugün passat, yeni avensis, yeni superb'e tekrar baktım, inceledim. Kesinlikle superb,sanırım önümüzdeki bir hafta içinde ön sipariş vereceğim. Şiddetle tavsiye ederim...
2016 için olan model mi yeni kasa a6 ya benzeyen mi gelmiş hocam?
En son çıkanı; A6 ya benzeyeni gelmiş. Ancak benim baktığım bayide, 1.6 dizel style olan (style,prestige olmak üzere iki paket gelecekmiş) paketten üç araç vardı. Şu an Türkiye'de hiçbir bayide prestige paket yok dediler. Ben style pakete göre bile çok dolu bir araç olduğunu söyleyebilirim. Çok geniş bir araç. Önümüzdeki hafta içinde de test için 1.4 tsi olanları gelecekmiş. Hazır dsg şanzımanla ilgili konu ile iken de soyleyeyim; manuel olanından almayı düşünüyorum. Önceki sayfaların birinde dsg ile ilgili tecrübe edindiklerimi yazmıştım.Mesaj Birleştirildi: Ağustos 02, 2015, 12:40:59Bu arada volvoların otomatiği hakkında fikrim yok.Ancak arkadaşımda bir s60 var,araçtan çok, parçalarının pahalılığından bahsediyor:)
Yeni superb de 2.0 ın altındaki hiç bir motorda dsg kullanılmamış .1.4 tsi ve 1.6 dizel de dsg seçeneği yok.Sadece 2.0 tdı larda dsg sunulmuş