Gönderen Konu: Dizel DSG şanzumanlı araç almak gerçekten bir risk mi?  (Okunma sayısı 5148 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: Dizel DSG şanzumanlı araç almak gerçekten bir risk mi?
« Yanıtla #40 : Temmuz 30, 2015, 18:37:14 »
Şimdi bende cady kullaniyorum. Frene tam basmiyorum genelde bosa alirim. Corolladan kalma alışkanlık
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Temmuz 30, 2015, 18:37:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Temmuz 30, 2015, 18:41:17 »
Dsg şanzıman beklemelerde aracı N konumuna alıyor biliyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Temmuz 30, 2015, 20:35:48 »
Frenden ayagimi cektigimde kalkiyor. Rolantide yuksek biraz hizli kalkiyor. Bende ayagimin fren ustunde tutmayi sevmem  genelde. ne zaman frene  basarsam basayim arabayi bosa alirim veya sadece motor freni yapardim corollada ama bu caddy ugrastiriyor beni
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 137000
  • 134 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Temmuz 31, 2015, 16:26:58 »
Bu yağlı sistem 6 ileri hangi araçlarda var
Birgün gelecek,bir gün kalacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Temmuz 31, 2015, 21:49:30 »
kardeşim 4 yıldır vw kullanıyor.. ilki benzinli idi ama 2 yıldır kullandığı passat dizel/dsg.. en yakın arkadaşım 6-7 yıldır  şirket aracı olarak vw kullanıyor.. 2 golf,bir passat kullandı.. hepsi dizel/dsg..

Bugüne kadar en ufak bir şikayetleri olmadı.. :hoş:
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '05
  • 447 kere teşekkür etti
  • 427 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ağustos 01, 2015, 00:43:21 »
Bu yağlı sistem 6 ileri hangi araçlarda var
Şu anda amarok ta var ama önceden hangi araçlarda vardı bilmiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '15
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ağustos 01, 2015, 10:43:12 »
2012'den beri a3 sportback tdi kullanıcısıyım, hiç bir sorunla karşılaşmadım. (1 ve 2. viteslerin rampadaki kararsızlığı hariç.) İkinci el için bir yorumum olmaz, çünkü bir aralık başından dönüş yapmaya çalışırken (araç tam durmadan) garç gurç vites değiştiren ticarileri veya özel araçları görmekten bıktığım için yorum yapmam. Sıfır alacak olanlara gelince aracın genel kullanım ilkelerine uyarsanız ve bakımını zamanında yaptırırsanız uzun yıllar kullanırsınız. Bu hemen hemen her araç için böyledir.

Açıköğretim kursunda bir istatistik dersi hocam vardı şimdi ismini hatırlayamadım. İstatistik her zaman yanıltır derdi, ben de nasıl yani falan derdim. Şimdi gün geçtikçe çoğu konuda haklı olduğunu tecrübe ediyorum. Bu arada dizel dsg  kullanıp da arıza yaşayan arkadaşlar buraya yorum yazarlarsa daha adil bir yargılama olur diye düşünüyorum. Nasıl kullandıkları da bilinmeli. Tabiki de herşey eskimeye ve bozulmaya mahkumdur, bakım da bunun için vardır. Risk faktörü her araç için geçerli ve trafiğe çıkarken aslında günümüzde riskin kralını göze alıyoruz bana göre. Bunun yanında araç arızası bir çok faktörden sadece biri. Hele de yollarımızdaki kalitesiz asfalt ve inanılmaz yoğunluktaki kasisleri de gündeme getirmemiz lazım.
Herkese kazasız, belasız ve keyifli sürüşler dilerim. Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ağustos 01, 2015, 16:26:28 »
geçen sene gazetede okumuştum,erman Toroğlu a6 almış gazetede yazmış otomatik vites araç aldık sürekli yokuşta kayıyor diye :) sadece para ile değil beyin bazen off :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ağustos 01, 2015, 18:05:16 »
dsg şanzumanda ışıklarda aracı N moduna getirmek faydalı bir şey o zaman eğer ben yanlış anlamadıysam? Bir de bütün otomatik viteslerde N modunda bekleme yapmak daha iyi olur mu?
Bütün otomatiklerde gerek yok aslında; ancak DSG otomatikleştirilmiş manuel vites olduğu için manuel vites prensibi ile çalışıyor. Durduğu yerde şanzımanı yağlamak için uzun süreli (ışık, ...vs.) beklemelerde N' ye almak faydalıdır.
D' de 1. vitese takılı debriyajı basılı vaziyette bekler.
Şimdi bende cady kullaniyorum. Frene tam basmiyorum genelde bosa alirim. Corolladan kalma alışkanlık
Frene tam basmamak gibi bir alışkanlığınız varsa, N' ye aldığınızda da yarım debriyaj pozisyonunda beklemez. Yalnız yol açılınca D' ye alıp hart diye gaza baasmamak lazım zira akslara, dişlilere ani ve yüksek güç bindirmek de pek hayırlı değil.
geçen sene gazetede okumuştum,erman Toroğlu a6 almış gazetede yazmış otomatik vites araç aldık sürekli yokuşta kayıyor diye :) sadece para ile değil beyin bazen off :)
Otomatik vites yokuşta kaydırmaz diye bir kural yok ki. İlk otomatiklerde geri kaymasın daha konforlu olsun diye dişlilerin terse dönmesini engelleyen mekanik bir parça vardı hepsi bu. 1986 model manuel vitesli Subaru araacımız varken, 1. vitese takıp freni bıraktığımızda geri kayma falan yapmazdı. Şimdiki araçlardaki gibi elektronik hill-holder sistemlerle değil tamamen mekanik bir parçayla hallediliyordu işlem. ;)
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ağustos 01, 2015, 18:05:45 »
2012'den beri a3 sportback tdi kullanıcısıyım, hiç bir sorunla karşılaşmadım. (1 ve 2. viteslerin rampadaki kararsızlığı hariç.) İkinci el için bir yorumum olmaz, çünkü bir aralık başından dönüş yapmaya çalışırken (araç tam durmadan) garç gurç vites değiştiren ticarileri veya özel araçları görmekten bıktığım için yorum yapmam. Sıfır alacak olanlara gelince aracın genel kullanım ilkelerine uyarsanız ve bakımını zamanında yaptırırsanız uzun yıllar kullanırsınız. Bu hemen hemen her araç için böyledir.

Açıköğretim kursunda bir istatistik dersi hocam vardı şimdi ismini hatırlayamadım. İstatistik her zaman yanıltır derdi, ben de nasıl yani falan derdim. Şimdi gün geçtikçe çoğu konuda haklı olduğunu tecrübe ediyorum. Bu arada dizel dsg  kullanıp da arıza yaşayan arkadaşlar buraya yorum yazarlarsa daha adil bir yargılama olur diye düşünüyorum. Nasıl kullandıkları da bilinmeli. Tabiki de herşey eskimeye ve bozulmaya mahkumdur, bakım da bunun için vardır. Risk faktörü her araç için geçerli ve trafiğe çıkarken aslında günümüzde riskin kralını göze alıyoruz bana göre. Bunun yanında araç arızası bir çok faktörden sadece biri. Hele de yollarımızdaki kalitesiz asfalt ve inanılmaz yoğunluktaki kasisleri de gündeme getirmemiz lazım.
Herkese kazasız, belasız ve keyifli sürüşler dilerim. Saygılar
"İstatistik her zaman yanıltır" diyen bir akademisyen  istatistik bilimini muhtemelen çözememiştir. İstatistik ile istatistikçiyi karıştırmış olabilir. Ne demek istediğimi, iyi bir istatistik eğitimi almış olan çok iyi anlayacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Ağustos 01, 2015, 19:14:16 »
Gözümü karattım önümüzdeki hafta. Superb test edecem :)

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 01, 2015, 21:17:49
peki volvoların otomatik vitesleri nasıl s60 da bakıyorum da

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ağustos 01, 2015, 23:41:04 »

son üç aydır gündemimde olan tek araç; superb. Geçen bayiye gelmiş inceleme fırsatı buldum; malzeme kalitesinden tutun da heybet ve tasarımına harika olmuş. Bugün passat, yeni avensis, yeni superb'e tekrar baktım, inceledim. Kesinlikle superb,sanırım önümüzdeki bir hafta içinde ön sipariş vereceğim. Şiddetle tavsiye ederim...
hayatın senin için bir hediyedir. ailen ve inançların için yaşa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '15
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ağustos 01, 2015, 23:52:42 »
"İstatistik her zaman yanıltır" diyen bir akademisyen  istatistik bilimini muhtemelen çözememiştir. İstatistik ile istatistikçiyi karıştırmış olabilir. Ne demek istediğimi, iyi bir istatistik eğitimi almış olan çok iyi anlayacaktır.

Hakan Bey burada anlatılmak istenen istatistik biliminin gereksizliği veya yanlışlığı ile ilgili değil çünkü hemen arkasından bana verilen örnek sizin de tahmin edeceğiniz gibi saptırma veya göz boyama amaçlı kullanılan argümanlarla ilgiliydi. (Örnek olarak seçim anketleri ekonomik buyume enflasyon kandırmacaları v.s.) Mesela forumda da bir anket yapılsa dsg dizel şanzımanla ilgili sonuç nasıl olur merak ediyorum açıkçası.Kaldıki bu ilim tahmin yurutmeye yarayan bir bilim. Ancak ülkemizde amacına uygun olarak kullanılması noktasında çok ciddi problemler mevcut olduğu da aşikardır. Yoksa pekala gunluk hayatta da isteyerek/istemeyerek farkında olarak/olmayarak zaten kullanıyoruz. Akademik olarak da uzmanı pek çok olan ama gunumuzde kafa karısiklığı meydana getirmekten başka pek bir işe yaramıyor maalesef. Bu konuda vatandaşlar olarak kafa yapimızın daha ileriye dönük olması lazım, başta ben tabiki. Son olarak benim bu konu ile akademik bir eğitimim olmadığından genel bir yorum yapıyorum.(Bilimle ilgili değil bu bilimlerin hangi amaç uğruna ve nasıl kullanıldığı ile ilgili vurguyu yapamadığım için yanlış anlaşıldım sanırım.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Ağustos 02, 2015, 07:18:26 »
 İstatistik eğitiminde çok temel bir söz vardır " istatistik yalan söylemez, istatistikçi söyler". Aynen dediğiniz gibi, başka kaygılar ile yapılan çalışmaların hiç bir akademek ehemmiyeti yok. Oysa gerçek bir istatistiki çalışma çok şey verir. Örneğin bir hipotez testi ve değerlendirme yaparken bir güven aralığı vardır, anlamlılık düzeyi vardır. I. tip ve II. tip hata vardır. Bunlar bile yorumda çok şey farkettirir. Hangi verinin ve nasıl toplanacağı da çok önemlidir. Örneğin buradaki konu ya da yakıt tüketimleri gibi konularda diğer değişkenler(bir Pareto analiz ile sıralama yapılabilir) nedir, açıklanacak değişkenimizi nasıl etkiliyorlar, bunun modelini kurmadan ve hesaplamadan Z, t vb değerleri) yorum anlamlı olmaz. Hatta bazen beklentilerden çok farklı sonuçlar da çıkabilir. Örneğin Y şanzıman ile sorun yaşayan birisi, muhtemelen Y şanzımandan memnun olana göre(bu da genel bir istatistiki PR çalışması verisidir) bunu daha çok etrafına duyuracaktır. Oysa istatistiki olarak bu sorun yine 1 olarak kabul edilir örneklem anlamında.
 Aslında bu tarz çalışmalar yapılıp, yayımlansa tüketici ve hatta üretici için çok daha faydalı ve anlamlı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Ağustos 02, 2015, 09:16:31 »
son üç aydır gündemimde olan tek araç; superb. Geçen bayiye gelmiş inceleme fırsatı buldum; malzeme kalitesinden tutun da heybet ve tasarımına harika olmuş. Bugün passat, yeni avensis, yeni superb'e tekrar baktım, inceledim. Kesinlikle superb,sanırım önümüzdeki bir hafta içinde ön sipariş vereceğim. Şiddetle tavsiye ederim...
2016 için olan model mi yeni kasa a6 ya benzeyen mi gelmiş hocam?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ağustos 02, 2015, 12:36:00 »
2016 için olan model mi yeni kasa a6 ya benzeyen mi gelmiş hocam?
En son çıkanı; A6 ya benzeyeni gelmiş. Ancak benim baktığım bayide, 1.6 dizel style olan (style,prestige olmak üzere iki paket gelecekmiş) paketten üç araç vardı. Şu an Türkiye'de hiçbir bayide prestige paket yok dediler. Ben style pakete göre bile çok dolu bir araç olduğunu söyleyebilirim. Çok geniş bir araç. Önümüzdeki hafta içinde de test için 1.4 tsi olanları gelecekmiş. Hazır dsg şanzımanla ilgili konu ile iken de soyleyeyim; manuel olanından almayı düşünüyorum. Önceki sayfaların birinde dsg ile ilgili tecrübe edindiklerimi yazmıştım.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 02, 2015, 12:40:59

Bu arada volvoların otomatiği hakkında fikrim yok.Ancak arkadaşımda bir s60 var,araçtan çok, parçalarının pahalılığından bahsediyor:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Ağustos 02, 2015, 17:26:39 »
En son çıkanı; A6 ya benzeyeni gelmiş. Ancak benim baktığım bayide, 1.6 dizel style olan (style,prestige olmak üzere iki paket gelecekmiş) paketten üç araç vardı. Şu an Türkiye'de hiçbir bayide prestige paket yok dediler. Ben style pakete göre bile çok dolu bir araç olduğunu söyleyebilirim. Çok geniş bir araç. Önümüzdeki hafta içinde de test için 1.4 tsi olanları gelecekmiş. Hazır dsg şanzımanla ilgili konu ile iken de soyleyeyim; manuel olanından almayı düşünüyorum. Önceki sayfaların birinde dsg ile ilgili tecrübe edindiklerimi yazmıştım.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 02, 2015, 12:40:59
Bu arada volvoların otomatiği hakkında fikrim yok.Ancak arkadaşımda bir s60 var,araçtan çok, parçalarının pahalılığından bahsediyor:)

Yeni superb de 2.0 ın altındaki hiç bir motorda dsg kullanılmamış .1.4 tsi ve 1.6 dizel de dsg seçeneği yok.Sadece 2.0 tdı larda dsg sunulmuş
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Ağustos 02, 2015, 19:48:37 »
Yeni superb de 2.0 ın altındaki hiç bir motorda dsg kullanılmamış .1.4 tsi ve 1.6 dizel de dsg seçeneği yok.Sadece 2.0 tdı larda dsg sunulmuş
İlk gelecek olan araçlarda yok. Ancak bana satış elemanı 1.4 ve 1.6 motorlu dsg şanzımanlı araçların eylül ayı sonu itibariyle satılacağını söyledi. Dsg şanzıman için vw yaklaşık 15bin tl fark isterken skoda 6 ila 7bin tl isteyecekmiş.