0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaslar arizam genel itibariyle giderildi.3-4 gundur kullaniyorum o eski vurma sarsma stop etmeler gitti gibi. Simdiye kadar sadece 1 kere stop etti.
Benimde subablarin 2 sinde sıkma vardı usta temizleyici katkı at benzinde bin düzelir dedi bende 2 3 depo bitirene kadar katkı atıp binecem inş düzelir
2 tanesinde sıkma olduğunu nasıl tespit ediyorsunuz Murat Bey
sibop boşluğu normal ölçünün altındaysa sıkıyor demektir.
Mehmet abicim sıkma olup olmadığı seninde bahsetmiş olduğun gibi cep cakisina benzeyen saclarla yapılıyor normal aralık 0.25 diye biliyorum senin subap lar da sorun yoksa sen benim dediğimi yap abi bobini bobin ve buji yuvalarini iyi temizle imkanın varsa bujileri değiş üst kapak contanida değiş sorunun çözülür. Üst kapak dışına da yağ sizmasi varmı?
Üst kapak dışına sızma yok Murat,o çakı benzeri aletin subap aralığı ölçmesi yeterli mi ben oraya takıldım,usta subapların altına o çakıyı sokuyor ve bunda şu var veya bi şey yok diyor.
O çakıye benzer şey sanırım sentil anahtarı. Parçalar arasındaki boşluğu ölçmeye yarıyor. Yeni icat olan birşey değil. Bir nevi ölçüm aleti.
Abi aracın sesli çalışıyor mu özelliklede sabahları dizel araç gibi yüksek sesle çalışıyor isininca ses gidiyorsa subaplarinda sorun olabilir o zaman dediğin gibi emin olmak için farklı bir test yaptirabilirsin ama böyle bir durum yok ve aralık ölçümüde normal ciktiysa bence subaplarda birşey yoktur heralde sizin aracınız benzinli lpg li değil bu da subaplarda sorun olma ihtimalini çok aşağı çekiyor
İyi akşamlar iyi forumlar herkese. Artık konuyla alakalı cahilliğime verin ama anlamadığım subap ile sibop farklı seyler mi ?aracım 80.000 km de lpg yi takalı 1 hafta 10 gün kadar oldu. şu rolantide titreme olayı aldığımdan bu yana benim aracımda da var,1000 devirin 1-2 alt çizgisinde çalışıyor normalde ,ortalara indiğinde titreme yapıyor geri topluyor ve düzeliyor. yazılanlardan bunun bir sorun olduğunu öğrendim de, tek belirti bu mu? stop etme ve ya farklı bir problemle şu ana kadar karşılaşmadım. sadece rolantide devir düşüyor 2-3 saniye geri topluyor. ustaya gidersem neye bakmasını istemeliyim ?