0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İyi akşamlar iyi forumlar herkese. Artık konuyla alakalı cahilliğime verin ama anlamadığım subap ile sibop farklı seyler mi ?aracım 80.000 km de lpg yi takalı 1 hafta 10 gün kadar oldu. şu rolantide titreme olayı aldığımdan bu yana benim aracımda da var,1000 devirin 1-2 alt çizgisinde çalışıyor normalde ,ortalara indiğinde titreme yapıyor geri topluyor ve düzeliyor. yazılanlardan bunun bir sorun olduğunu öğrendim de, tek belirti bu mu? stop etme ve ya farklı bir problemle şu ana kadar karşılaşmadım. sadece rolantide devir düşüyor 2-3 saniye geri topluyor. ustaya gidersem neye bakmasını istemeliyim ?
Supap ile sibop aynı şey ama doğru olan yazımı supap. Evet supaplardan kaynaklanabilir, aracı kompresyon testine de sokabilirsiniz.
ilginç aslında 80.000 km deki benzinle kullanılmış bir aracta sorun yapmış olması tuhaf.
Benzindeyken bu sıkıntıyı yaşıyormusunuz?
Atilla Amca benim aracında açtılar subapların altına ince sac benzeri bi şeyler soktular bunun subapların da hiçbir şey yok dediler;ama benim araç rolantide az da olsa titreme yapıyor,sabahları soğukta stop ediyor.Konu bile açtım bu sorunum için.http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=70083.0
Mehmetciğim bahsettiğin o ince saç filler çakısıveya filer çakısı sibop ayarında kullanılan standart ölçü aletidir başka bir yoluda yoktur, doğru ölçüdeki filler ile kontrol edildiyse sibop ayarı tamamdır.
Arkadaslar sibop kadehlerinin tornalatmasinin 1000. Km sindeyim. Tahmini 15-20 gun oldu. Seehir ici yogun trafik ve 200 km lik uzun yollar yaptim. Sonuc : yapilan islem sonucu °/. 100 benzinde basarili en ufak rolenti titrwme sarsma vuruntu rolenti dusuklugu en ufak bir sikinti yok. Fakat lpg de dur kalklarda stop etmeler olabiliyor. O an hemen benzine aliyorum. Bazen benzinden lpg ye gecerken eger ki o an dur kalk yapiyorsaniz ve gaza badmadiginiz bi ansa stop ediyor.ama en azinda benzinde randimanli. Simdilik durum bu.
Mehmet hocam senin şu sorun kaldı forumda. Fincanlar oluyor kadehler.
Kadeh dediklerime fincan yada iticilerde denebiliyormuş. Birde belli bir devirin altina dustugunde lpg sisteminde benzin takviyesi varmi yok mu bilmiyorum. Bi lpg ciye gosterecem musait bi zamanda.
Ayardan önce soğukta, özellikle sabah, kısa süreli ilk çalıştırmadan sonra devir yavaş yavaş düşerek stop ediyor muydu aracınız?
Senin subablar yanmasın hocam.
Subap boşluklarına külbütör kapağı açılarak bakıldı,sıkıntı yok dendi,tabi içini ilemediğimiz için yandı mı yanmadı mı bilmiyorum?Benim sorunu zaten biliyorsun barış.http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=70083.40
Mehmet hocam, Bu subablar yanması boşluklardan anlaşılacak bir olay değil. Boşluklar sayesinde subab ayarının olup olmadığına bakılıyor. Subab yanıkların gözlenmesi için motorun açılması motorun gövdeden ayrılıp bakılması gerekiyor.