Gönderen Konu: Wv Golf kapı sağlamlık testi ve toyota karsilatirma  (Okunma sayısı 6414 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Wv Golf kapı sağlamlık testi ve toyota karsilatirma
« : Temmuz 21, 2015, 19:43:47 »
Arkadaşlar bildiğiniz üzere golf un kapısına  abanip üstüne çıkan sonra da kapıyı kapattığında kapı hiç bir şey olmamış gibi kapanması olayını biliyorsunuz.

Geçen servise gittiğimde servis kaportacı sinin toprağım olduğunu öğrendim ve başladım soru sormaya.

Laf kapı ayarına geldi. Ben dedim kapı ayarlarım iyi ama dedim bozulursa nasıl ayarlanır ben yapabilir miyim dedim.

Kapıyı aç demesiyle golf teki adamın abanmasina  benzer şekilde benim on kapıya abandi kendini askıya aldı yani adam ortalama 80 kg civarı.

Neyse kapıya abanip kapıdan indi kapat kapıyı dedi kapı kilidi tak diye vurdu kapı aşağıya inmiş çok az.
Yani kapı kapanmadi
Sonra alttan kapıyı kavradi ve yukarı doğru kaldırdı.  Sonra kapı aynı yerine geldi.

Ben dacia kapı ayarı videosuna gülerken adamın yaptığına dumur oldum.

Aynı şeyi adam neredeyse golfte  yaptı kapı hiç oynamadı.

Şimdi golf avensisten  sağlammış demeye getirmiyorum ama golfte kapı menteşeleri daha mı sağlam yani esneme payı daha mı az anlamadım.

Ustalar bizi bilgilendirirse sevinirim [emoji4] [emoji4] [emoji4]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

Wv Golf kapı sağlamlık testi ve toyota karsilatirma
« : Temmuz 21, 2015, 19:43:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Wv Golf kapı sağlamlık testi ve toyota karsilatirma
« Yanıtla #1 : Temmuz 21, 2015, 20:50:51 »
Vuu videoyu izlemeden önce adam numaradan bastırırmış gibi yapmıştır diye düşünüyordum ama adam bastırmayı bırak üstüne çıkıyor
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 21, 2015, 20:56:47 »
Yahu Talat ne diyorsun sen :)

Bizim arabalarda kapıyı adamın çarptığı gibi çarpsan araba herhalde 1 cm falan yerinden oynar. Araba titremedi bile  :rofl: :rofl: :rofl:

Kapı ayar işinde hatırlarsan sana özel mesajdan yazmıştım nasıl yapıldığını sen dalga geçmiştin  :islik: :islik: :islik:

Bu arada ciddi anlamda adam kapının üstüne çıktı, hemde nereye basarak çıktı, bırak kapıyı bizim kesin o bastığı yerlerden pırt diye atar adam yere yuvarlanırdı  :rofl: :rofl: :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 114 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 21, 2015, 20:58:39 »
Vuu videoyu izlemeden önce adam numaradan bastırırmış gibi yapmıştır diye düşünüyordum ama adam bastırmayı bırak üstüne çıkıyor

Bu videoyu ilk defa izliyorum deme sakın...

Bi de bu var..

https://www.youtube.com/watch?v=XMoDdR7GaTY
196.000 de yenilendik.
195 binde geldin 201 binde gittin. 1996 corolla GLİ
2013 Hyundai İ20 kusura bakma sana ısınamadım.
2013 Fluence 1.5 dci EDC hoşgeldin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #4 : Temmuz 21, 2015, 21:18:59 »
Yahu Talat ne diyorsun sen :)

Bizim arabalarda kapıyı adamın çarptığı gibi çarpsan araba herhalde 1 cm falan yerinden oynar. Araba titremedi bile  :rofl: :rofl: :rofl:

Kapı ayar işinde hatırlarsan sana özel mesajdan yazmıştım nasıl yapıldığını sen dalga geçmiştin  :islik: :islik: :islik:

Bu arada ciddi anlamda adam kapının üstüne çıktı, hemde nereye basarak çıktı, bırak kapıyı bizim kesin o bastığı yerlerden pırt diye atar adam yere yuvarlanırdı  :rofl: :rofl: :rofl:
Aynen sesli gülmüştüm. Servisteki adam menteşelerin  esneme payı var ince ayar böyle yapılır demişti
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 22, 2015, 02:39:26 »

Bi de bu var..

[emoji23] [emoji23] [emoji23]
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 22, 2015, 05:17:41 »
Dipnot: VW olacak :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • avensis 2.0 + Astra 1.4 T
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 22, 2015, 09:24:34 »
Japon arabalarinin hepsinin kaportalari kagit gibi.
Kanaatimce avensisten bike saglamdir golf.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 932 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 22, 2015, 10:14:30 »
Japon arabalarından kaporta sağlamlığı beklemek çok büyük bir hata olur .Japon arabaları sorunsuzluğu ile nam salmış araçlardır. Kaporta sağlamlığı güvenlik Alman ların işi
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 750
  • 94 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 22, 2015, 11:36:56 »

Bi de bu var..

Bu video çok eğlenceliymiş  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #11 : Temmuz 22, 2015, 11:41:10 »
Yahu arkadaşlar kaporta sağlamlığı nedir. Ben yıllarca toros kullandım asıl kaporta onda vardi. Kullanan bilir. Hatta benim aracın köşesine transporter sürterek geçti  transporter sol yani 4 cm göçtü Torosun  arka far gitti bir de boya kalktı o kadar.

Bir avensisin kaputu vurun bi de passat in avensis te ses yağ tenekesi gibi gelirken passat ta taşa vuruyorsun gibi., ncap testlerine bak avensis D sınıfında kabin korumada lider.

Demekki ki kaporta ile olmuyor bu iş.

Bence bu durumun bi kaç nedeni olabilir.
Kapı büyüklükleri farklı avensis  daha uzun haliyle uzun olduğu için baskı uygulandığında menteşelere daha fazla yük biniyor.  İkincisi golfte kapı bağlantı noktaları daha sağlam bir zemine monte EDİLMİŞ Olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '05
  • 447 kere teşekkür etti
  • 427 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 22, 2015, 12:07:07 »

Bi de bu var..

önemli olan videonun sonrası bakım masrafları vs. o malzemeler ne kadar dayanacak vs vs !!! :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 22, 2015, 12:56:17 »
Arkadaşlar bildiğiniz üzere golf un kapısına  abanip üstüne çıkan sonra da kapıyı kapattığında kapı hiç bir şey olmamış gibi kapanması olayını biliyorsunuz.

http://m.youtube.com/watch?v=Yc4P6VdIPRE

Bu videoda konu kapının sağlamlığı değil tamamen menteşe yapısı ile ilgili bir durum söz konusu.
Bir VW yada Ford kapsını açarak incelerseni menteşenin otomobil kapısı menteşesinden ziyade bahçe kapısı menteşesi (kötülemek için değil benzetme yapabilmek için yazıyorum) stilinde olduğunu görürsünüz.
Peki bu menteşe stili daha mı sağlam ?
Cevap: Evet
Peki Gerekli mi?
Cevap: Hayır :)

Eğer aracınızın kapısının üzerine çıkıp zıplamayacaksanız (ki bence gereksiz) kapı menteşesinin gerektiği durumda kolay sökülebilir, bulunamadığı durumda kolay tamir edilebilir, çalışma süresince aşıntısının daha az olacağı tasarım ve malzeme yapısında olması ve kullanım ömrü dolduğunda geri dönüştürülebilir malzemeden imal edilmesi yeterli kriterlerdir.

Dünyada kaporta aksamı üretimi ile ilgili standartlar mevcut, aracın hangi şekilde, hangi bölgede, hangi şartlarda kullanılacağı kıstası bu standartları belirleyen unsurlar.

Her otomobil forumunda kullanıcılar arasında kendi araçları ve rakip marka araçların zayıf ve güçlü yönleri paylaşılıyor. Bu markalar arası farkların doğal sonucu.

Toyota kapı menteşelerini, kapının üzerine çıkıp zıplanacak şekilde üretse üzerine çıkıp zıplayacak mısınız? Peki öyle üretmiyor sorun yaşadınız mı?

Sonuç olarak sağlamlık ne kadarının gerekli olduğu ile ilgili bir konu, kaza sonrası açılamayacak kadar sağlam olması yarar yerine zarar getirir, sağlam ama hafif bir malzeme olması gereğinden pahalılık getirir, her şeyin azı karar çoğu zarar demiş atalarımız.

Japon arabalarından kaporta sağlamlığı beklemek çok büyük bir hata olur .Japon arabaları sorunsuzluğu ile nam salmış araçlardır. Kaporta sağlamlığı güvenlik Alman ların işi

Sağlamlık bana göre, büyük bir kaza anında içinden olabildiğince sağlam çıkılabilecek araca uygun bir sıfat.

İçerisinde insanların ordan oraya savrulup hayatını kaybedip, sadece tamponu kırılan arabanın sağlamlığı benim için bir şey ifade etmez. Eğer salt sağlamlık arayışı olursa tank ile gezmek lazım :)

test dediğin budur ;)  bu hilux yerinde bi amarog olsa neler olurdu merak ediyorum

Bir yarışta Kemerburgaz Çiftalan İSOFF yarış alanına bir VW bayisi test sürüşü için üç adet Amarok getirmişti, yarış sonrası gaza gelen test kullanıcılarının kullandığı Amarokların iki tanesi çekici ile terketmişti yarış alanını :)

Reklamın iyisi kötüsü olmaz diye düşünürsek, bayi gerçekten reklam yaptı ki hala o günü konuşabiliyoruz :) Atladıkları tek şey o araçların o pist için değil hafif arazi, karlı, yağmurlu, çakıllı düz araziler için üretildikleriydi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 94 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Temmuz 22, 2015, 12:58:04 »
Günümüzde birçok endüstriyel üründe olduğu gibi otomobillerde de uzun süreli dayanıklılık birinci planda değil bana göre. Çoğu aracın ekonomik ömrü 10 yıl. Çoğumuz da aldığımız araçları bu süre olmadan değiştiriyoruz. önemli olan ilk 5-6 sene de ciddi problem çıkarmaması ki bunu da çoğu firma karşılıyor.
Az yaksın, sağından solunda ses gelmesin, masraf çıkarmasın, sürüşü de biraz keyifli olsun yeter  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 22, 2015, 13:04:05 »
olay sağlamlıktan ziyade işçilikle önemli. sesler de yalıtım malzemelerinden kaynaklanıyordur diye tahmin ediyorum. yoksa sac kalınlıkları aşağı yukarı aynıdır. yine de golf'ün özenle üretilen bir araç olduğunu ve japonların genellikle sadece aracın sorunsuzca yürümesi ile ilgilendiğini göz ardı etmemek gerek.

patlamış mısırımı da alayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '05
  • 447 kere teşekkür etti
  • 427 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 22, 2015, 13:09:05 »
olay sağlamlıktan ziyade işçilikle önemli. sesler de yalıtım malzemelerinden kaynaklanıyordur diye tahmin ediyorum. yoksa sac kalınlıkları aşağı yukarı aynıdır. yine de golf'ün özenle üretilen bir araç olduğunu ve japonların genellikle sadece aracın sorunsuzca yürümesi ile ilgilendiğini göz ardı etmemek gerek.

patlamış mısırımı da alayım.
Ruslar için Ak-47 Neyse VW  için Golf o Yani normal adamların göz bebeği araç...  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 94 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Temmuz 22, 2015, 13:16:59 »
Ruslar için Ak-47 Neyse VW  için Golf o Yani normal adamların göz bebeği araç...  :)
Katılıyorum, geçen hafta teslim aldığım aracımın altını üstünü gece gündüz inadına inceliyorum, bir işçilik hatası mutlaka bulacağım  :polis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 22, 2015, 13:43:50 »
 Endüstriyel yönden bakınca, üretilen hemen her araç görevini yapıyor. Bilimsel yönden bakınca, hiç biri yeterli değil. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #19 : Temmuz 22, 2015, 14:10:01 »
Bu videoda konu kapının sağlamlığı değil tamamen menteşe yapısı ile ilgili bir durum söz konusu.
Bir VW yada Ford kapsını açarak incelerseni menteşenin otomobil kapısı menteşesinden ziyade bahçe kapısı menteşesi (kötülemek için değil benzetme yapabilmek için yazıyorum) stilinde olduğunu görürsünüz.
Peki bu menteşe stili daha mı sağlam ?
Cevap: Evet
Peki Gerekli mi?
Cevap: Hayır :)

Eğer aracınızın kapısının üzerine çıkıp zıplamayacaksanız (ki bence gereksiz) kapı menteşesinin gerektiği durumda kolay sökülebilir, bulunamadığı durumda kolay tamir edilebilir, çalışma süresince aşıntısının daha az olacağı tasarım ve malzeme yapısında olması ve kullanım ömrü dolduğunda geri dönüştürülebilir malzemeden imal edilmesi yeterli kriterlerdir.

Dünyada kaporta aksamı üretimi ile ilgili standartlar mevcut, aracın hangi şekilde, hangi bölgede, hangi şartlarda kullanılacağı kıstası bu standartları belirleyen unsurlar.

Her otomobil forumunda kullanıcılar arasında kendi araçları ve rakip marka araçların zayıf ve güçlü yönleri paylaşılıyor. Bu markalar arası farkların doğal sonucu.

Toyota kapı menteşelerini, kapının üzerine çıkıp zıplanacak şekilde üretse üzerine çıkıp zıplayacak mısınız? Peki öyle üretmiyor sorun yaşadınız mı?

Sonuç olarak sağlamlık ne kadarının gerekli olduğu ile ilgili bir konu, kaza sonrası açılamayacak kadar sağlam olması yarar yerine zarar getirir, sağlam ama hafif bir malzeme olması gereğinden pahalılık getirir, her şeyin azı karar çoğu zarar demiş atalarımız.

Sağlamlık bana göre, büyük bir kaza anında içinden olabildiğince sağlam çıkılabilecek araca uygun bir sıfat.

İçerisinde insanların ordan oraya savrulup hayatını kaybedip, sadece tamponu kırılan arabanın sağlamlığı benim için bir şey ifade etmez. Eğer salt sağlamlık arayışı olursa tank ile gezmek lazım :)

Bir yarışta Kemerburgaz Çiftalan İSOFF yarış alanına bir VW bayisi test sürüşü için üç adet Amarok getirmişti, yarış sonrası gaza gelen test kullanıcılarının kullandığı Amarokların iki tanesi çekici ile terketmişti yarış alanını :)

Reklamın iyisi kötüsü olmaz diye düşünürsek, bayi gerçekten reklam yaptı ki hala o günü konuşabiliyoruz :) Atladıkları tek şey o araçların o pist için değil hafif arazi, karlı, yağmurlu, çakıllı düz araziler için üretildikleriydi.
Hocam haklısınız ama burada olay şu.  Yollarımız bozuk uzun süreli kullanımda golf  e belkide kapı ayarına gerek kalmayacak kapı ses yapmayacak.
Yada diğer bir senaryo kapı açıkken aracın içine bildiğimizde bazen kapı kaldırıma değer ve kasılır.  Bu senaryoda golfe  neredeyse bir şey olmayacak diye tahmin ediyorum. Sonuçta kapı önemli bir parça.
Burada toyota ya kötü demiyorum sadece biraz daha özenli davranmalı diye düşünüyorum. Şeytan ayrıntıda gizlidir