Gönderen Konu: Wv Golf kapı sağlamlık testi ve toyota karsilatirma  (Okunma sayısı 6412 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
Ynt: Wv Golf kapı sağlamlık testi ve toyota karsilatirma
« Yanıtla #20 : Temmuz 22, 2015, 14:13:02 »
O değilde usta benim kapının üstüne çıkıp zıplayıp sonra birde kapı kapatmaya çalışacak ve kapı kapanmayacak. :)

Naparım bilemedim :)
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 22, 2015, 14:13:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '14
  • 74 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 22, 2015, 14:25:24 »
ben toyota alırken 2 kuzenımden biri golf 1.6 tdi dsg higline diğeri ise jetta 1.6 tdi comfortline aldı.bayramda her ikisini de kullanma şansı buldum.hem jetta hem de golf malzeme kalitesi, işçilik ve sürüş konforu açısından corolla'dan daha iyiydi. Açıkcası corollamı satıp, "bluemotion" teknolojisine kavuşan jetta 1.2 tsi highline modelinden almayı düşünüyorum.
1.Renault Clio 1.2 16V Authentique (2005), 2.VW Golf 1.6 16V fsi Goal (2007), 3.Renault Megane Sedan 1.5 dci Extreme (2008), 4.Seat Leon 1.6 tdi Style (2011), 5.Toyota Corolla 1.4 d4-d Advance (2014)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 22, 2015, 15:37:34 »
Hocam haklısınız ama burada olay şu.  Yollarımız bozuk uzun süreli kullanımda golf  e belkide kapı ayarına gerek kalmayacak kapı ses yapmayacak.
Yada diğer bir senaryo kapı açıkken aracın içine bildiğimizde bazen kapı kaldırıma değer ve kasılır.  Bu senaryoda golfe  neredeyse bir şey olmayacak diye tahmin ediyorum. Sonuçta kapı önemli bir parça.
Burada toyota ya kötü demiyorum sadece biraz daha özenli davranmalı diye düşünüyorum. Şeytan ayrıntıda gizlidir

Hocam kapılar kapalı iken minimum üç noktadan gövdeye tutunurlar, 400 küsür binde 1991 model Corollamız var, kapı menteşeleri hiç değişmedi :) kapılarda da herhangi bir ayar bozukluğu vs. yok.Buradaki püf nokta bakım ;)

Bahsettiğiniz senaryo benimde başıma geldi ve böyle bir senaryoda kapı menteşesinden önce kapı gergisinin hasar görmesi söz konusu olur ki, Toyota'da kapı gergileri pimlidir, gergiden önce pim kırılır ve çok makul bir fiyata pim değişimi yapılabilir ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 22, 2015, 16:31:06 »
Hocam kapılar kapalı iken minimum üç noktadan gövdeye tutunurlar, 400 küsür binde 1991 model Corollamız var, kapı menteşeleri hiç değişmedi :) kapılarda da herhangi bir ayar bozukluğu vs. yok.Buradaki püf nokta bakım ;)

Bahsettiğiniz senaryo benimde başıma geldi ve böyle bir senaryoda kapı menteşesinden önce kapı gergisinin hasar görmesi söz konusu olur ki, Toyota'da kapı gergileri pimlidir, gergiden önce pim kırılır ve çok makul bir fiyata pim değişimi yapılabilir ;)
[emoji1] bende çok evham yapmışım o zaman iyi mi
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 22, 2015, 16:42:32 »
Bmw Z1 'in kapılarını hatırlar mısınız?
Kapılara maalesef en çok hasarı, onu park yerinde açmayı bilmeyenler veriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #25 : Temmuz 22, 2015, 16:46:35 »
Bmw Z1 'in kapılarını hatırlar mısınız?
Kapılara maalesef en çok hasarı, onu park yerinde açmayı bilmeyenler veriyor.

Z1'i ilk gördüğümde (Bildiğim kadarıyla Türkiye de 2 taneden biri) Back Of The Future filminde zannetmiştim kendimi, kapı tasarımı zamanının çok ötesindeydi.

Daha da ilginci BMW 600 :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Temmuz 22, 2015, 16:58:23 »
 Hala kendine has bazı detayları. Hala konsept özellikleri gösteriyor.
 Bilmeyen açmak için çok uğraşabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 23, 2015, 01:52:14 »
ben 50 kiloyum fiorino kapisini acip  üzerine oturuyorum kapiya bişey olmuyor oynamiyor fiorino cok saglam ozaman :D
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • .
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 19000
  • Model Yılı: '13
  • 53 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 23, 2015, 10:31:38 »
O değilde usta benim kapının üstüne çıkıp zıplayıp sonra birde kapı kapatmaya çalışacak ve kapı kapanmayacak. :)

Naparım bilemedim :)
Benim için yeminle kavga sebebi [emoji4]
Bizimkisi bir aşk hikayesi...Çocukluk Aşkı, nasip edene şükür :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 931 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 23, 2015, 10:50:48 »
Gel de şimdi Volkswagen e hayran kalma .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Temmuz 23, 2015, 10:53:41 »
arkadaşlar bu konuyu bir kaç gündür takip ediyorum.

ancak anlamadığım birşey var.

Kapının üzerine çıkıp zıplamakla,kapı ayarının esneyip esnememesi yada kaporta veya arabanın sağlamlığı arasında ne gibi bir bağlantı var acaba?

bunu cidden bilmediğim ve öğrenmek için soruyorum :saygi:

@Ufuk Sönmez (16363) toyota markası acaba Kaporta Aksamlarında MAGNEZYUM ALAŞIM kullanıyormu bilginiz varmı?

eğer siz beni bilgilendirseniz ben buraya başka bir şey yazıcam çünkü.

teşekkür ederim.

Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 23, 2015, 10:59:12 »
Benim için yeminle kavga sebebi [emoji4]
Haha birşey olmaz arkadaşlar yaa[emoji3] ben kendimi pimpirikli  bilirdim ama daha fenalarimiz varmis[emoji3] [emoji3]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 23, 2015, 11:15:23 »
Toyota'nın VW'nden sağlam olmayan kapılar ürettiği ya da daha güvenliksiz araçlar piyasa sürdüğü algısını ben doğru bulmuyorum. Ali'nin de bu konuyu bu amaçla açmadığı düşünüyorum. Video'da görünen golf gti'ya benziyor değil mi? Golf hangi sınıf bir araç C sınıfı. Peki corolla hangi sınıf o da c sınıfı. Sadete gelelim o zaman, Euroncap testlerinden iki araç da kaç yıldız almış 5 yıldız. Yani burada bahsi geçen araçlardan hangisi daha az güvenlikli? İkisi de güvenli. İşte bu noktada belkide onlarca yüzlerce kez karşılaştırılan bir husus aynı zamanda karıştırılıyor. Her firma temelde dört teker üzerine araçlarını inşa ediyor ancak o kadar. Her biri farklı farklı alaşımlar farklı ağırlıktaki metaller, farklı ağırlık oranları, farklı ağırlık merkezleri, farklı koltuklar, kimisinin sürüş pozisyonu yukarıdan kimisinin aşağıdan, kimisi uvli renkli cam, kimisi lazerli, vb. farklılıkları bünyelerinde barındırabiliyorlar. Örneğin porche markasının yol tutuşu da kendisine hastır, yol tutuş için geliştirilen dinamikler de yine diğer markalara göre farklılık gösterir ya da focus ilk serisinden bu yana  bence sınıfında en iyi yol tutan araçlardan birisidir ve bu aracın temel üretim politikası bunun üzerinedir. Bu ve bunun gibi hususlar markalara ait farklı bir durumdur.

Vag gurubu daha tok ve araç içi malzeme disiplini yüksek olan bir markadır. Kaldı ki bu da kendi aralarında farklılık gösterir. Seat ve VW farkı gibi.
Toyota ise daha kullanışlı ancak daha hafif maddelerden menteşelerini üretebilir. Ancak Toyota'nın araç üretim prensibi de diğer markalara göre çok daha farklılık gösterebilir. AE101 kasa corollalar daha az sağlam olduğu için mi onca kötü şartlarda kullanılmasına rağmen taş gibi halen yüzlerce bin km ile birlikte yollardalar.  Durum bundan ibaret.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Temmuz 23, 2015, 13:51:03 »
Toyota'nın VW'nden sağlam olmayan kapılar ürettiği ya da daha güvenliksiz araçlar piyasa sürdüğü algısını ben doğru bulmuyorum. Ali'nin de bu konuyu bu amaçla açmadığı düşünüyorum. Video'da görünen golf gti'ya benziyor değil mi? Golf hangi sınıf bir araç C sınıfı. Peki corolla hangi sınıf o da c sınıfı. Sadete gelelim o zaman, Euroncap testlerinden iki araç da kaç yıldız almış 5 yıldız. Yani burada bahsi geçen araçlardan hangisi daha az güvenlikli? İkisi de güvenli. İşte bu noktada belkide onlarca yüzlerce kez karşılaştırılan bir husus aynı zamanda karıştırılıyor. Her firma temelde dört teker üzerine araçlarını inşa ediyor ancak o kadar. Her biri farklı farklı alaşımlar farklı ağırlıktaki metaller, farklı ağırlık oranları, farklı ağırlık merkezleri, farklı koltuklar, kimisinin sürüş pozisyonu yukarıdan kimisinin aşağıdan, kimisi uvli renkli cam, kimisi lazerli, vb. farklılıkları bünyelerinde barındırabiliyorlar. Örneğin porche markasının yol tutuşu da kendisine hastır, yol tutuş için geliştirilen dinamikler de yine diğer markalara göre farklılık gösterir ya da focus ilk serisinden bu yana  bence sınıfında en iyi yol tutan araçlardan birisidir ve bu aracın temel üretim politikası bunun üzerinedir. Bu ve bunun gibi hususlar markalara ait farklı bir durumdur.

Vag gurubu daha tok ve araç içi malzeme disiplini yüksek olan bir markadır. Kaldı ki bu da kendi aralarında farklılık gösterir. Seat ve VW farkı gibi.
Toyota ise daha kullanışlı ancak daha hafif maddelerden menteşelerini üretebilir. Ancak Toyota'nın araç üretim prensibi de diğer markalara göre çok daha farklılık gösterebilir. AE101 kasa corollalar daha az sağlam olduğu için mi onca kötü şartlarda kullanılmasına rağmen taş gibi halen yüzlerce bin km ile birlikte yollardalar.  Durum bundan ibaret.
Katılıyorum. Kaporta sacının ince olması birçok kişi tarafından bir güvenlik zaafı gibi nitelendiriliyor ama ben sacın kalınlığından ziyade mukavemetinin kilit rolü oynadığını düşünüyorum.

İlk nesil Toyota Auris'i buna örnek gösterebilirim. Kaporta sacı incedir ama Euro NCAP'ten 5 yıldız almıştır. Ayriyeten Euro NCAP testinde segmentinde 35 tam puan alan bir kaç araçtan birisidir. Demek ki saç mukavemeti olarak güvenlik zafiyetine yer vermeyecek kadar güvenli bir araç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #34 : Temmuz 23, 2015, 14:13:10 »
Katılıyorum. Kaporta sacının ince olması birçok kişi tarafından bir güvenlik zaafı gibi nitelendiriliyor ama ben sacın kalınlığından ziyade mukavemetinin kilit rolü oynadığını düşünüyorum.

İlk nesil Toyota Auris'i buna örnek gösterebilirim. Kaporta sacı incedir ama Euro NCAP'ten 5 yıldız almıştır. Ayriyeten Euro NCAP testinde segmentinde 35 tam puan alan bir kaç araçtan birisidir. Demek ki saç mukavemeti olarak güvenlik zafiyetine yer vermeyecek kadar güvenli bir araç.

İnce bir noktadır bu konu,çünkü atık sac yerine ham metalden elde edilen sac kullanılıyor ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '05
  • 447 kere teşekkür etti
  • 427 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Temmuz 23, 2015, 14:16:00 »
enes bey belki okuduysanız yukarıda Bilirkişi olarak @Ufuk Sönmez (16363) arkadaşımıza bir soru sordum.
aslında ben sorunun cevabını biliyorum ancak yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için diğer arkadaşlarında onun vereceği cevabı görmesini bekliyorum.

Avensisin kaportasına veya Toyota Kaportasına teneke gibi demek aslında yanlış değil.
aynen öyle.kapandığında teneke gibi ses çıkartıyorlar.

Ama nedense 250-300 bin tl arasındaki Yeni kasa mercedes e180-250 serisi araçlarda shoowroomda gidip incelerseniz kaportayı kapattığınızda aynı sesi veriyor.

Sebebi mercedes artık yeni kasa araçlarında kaporta ve saç malzemelerinde MAGNEZYUM ALAŞIM kullanmaya başladı.
AUDİ bunu 2012 den bu yana kullanıyor.

TOYOTA ise bildiğim kadarıyla 2009'dan bu yana tüm araçlarında kullanıyor.

eski aracım KİA CERATO kaportasını bu yaşım ve cüssemle kesinlikle kaldırmakta zorlanırdım.vay bee derdim adamlar taş gibi kaporta yapmış derdim.
ayrıca aracımı 120 bin km de sattım.ilk sahibiydim.ama hiç kapı ayarına gerek duymadım.
ancak euroncap te araç 3 yıldız alabildi.çünkü kaza anında ön taraf kağıt gibi dağılıyordu.

burdan şunu söylemek istiyorum.
Kaportanın veya sac tabakanın sağlamlığı kapanma sesiyle değil,esneklik,rijidite denen kavramlar karşısından gösterdiği dayanaım ile belli olur.
Ağır olan,tok ses veren yada esnemeyen iyi olmaz hiç bir zaman bunu söylemek istedim.

Alıntıdır;

Yıldız Teknik Üniversitei Makina Müh. Bölümü,
"MAGNEZYUM
• Magnezyum düşük yoğunluğu,yüksek özgül ısı kapasitesi ve yüksek ses
absorbsiyonu sayesinde birçok sektörde kullanılabilir bir metaldir.
• Özellikle otomotiv ve havacılık sektöründe hafifliği dolayısıyla tercih edilir. Ancak bu
koşulların sağlanabilmesi de kolay olmamış, alüminyuma göre daha maliyetli
olmasından dolayı magnezyumun kabul görmesi uzun zaman almıştır.Düşen
maliyetler neticesinde magnezyum da endüstride kendine yer bulmaya başlamıştır.
• Magnezyum , alüminyum ve demirden sonra en çok bulunan elementtir. Tuzlu su
tortuları, tuz gölleri ve okyanusları baz alıp düşündüğümüzde ise magnezyum büyük
bir farkla en çok bulunan metal haline gelir. 1 mil küp deniz suyunda 6 milyon ton
magnezyum vardır ve Amerikan Araştırma Enstitülerine göre ise dünya üzerinde 330
milyon mil küp deniz suyu bulunmaktadır."

www.journalagent.com dan alıntı yapıyorum;

"Son zamanlarda ağırlığın azaltılması ve konforun yükseltilmesi ihtiyacı otomotiv uygulamalarında hafif
malzeme kullanımına büyük ilgi uyandırmıştır. Mükemmel özgül dayanım ve rijitlik özellikleriyle magnezyum
alaşımları, otomotiv endüstrisindeki uygulamalar için alüminyum ve çelik ile mukayese edilebilir düzeydedir. Bu
yüzden araştırmalar magnezyum alaşımlarının özelliklerine odaklanmıştır. Bu çalışmanın amacı magnezyum
alaşımlarının otomotiv endüstrisinde kaporta ve saç kullanım ile uygulanabilirliğini inceleyerek değerlendirmektir.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #37 : Temmuz 23, 2015, 15:12:27 »
@Ufuk Sönmez (16363) toyota markası acaba Kaporta Aksamlarında MAGNEZYUM ALAŞIM kullanıyormu bilginiz varmı?

eğer siz beni bilgilendirseniz ben buraya başka bir şey yazıcam çünkü.

teşekkür ederim.

Hocam kusura bakmayın sorunuzu yeni gördüm.

Açıkçası bu konuyu hiç araştırmadım ve yeterli metalürji bilgim olmadığı için elimizdeki parçalardan da bu bilgiyi elde edemiyorum, yani kısacası bilmiyorum :)

Muhtmelen sac aksamı da sadece demir değildir, belirli özellikleri kazandırmak için alaşım haline getiriliyordur ancak hangi özelliği kazandırmak için hangi element, ne kadar kullanılııyor onu bilmiyorum.

Body konusunda benim bildiğim bir konu,Audi , Lamborghini ve Subaru'nun orijinal gövde ekipmanlarının bir çoğunun alüminyum alaşım'dan imal ediliyor oluşudur. Alüminyum tek başına yeterli mukavemeti sağlayamayacağından nikel, magnezyum vs. vs. ile alaşım haline getirildiğidir. Hatta sigorta şirketinde çalışırken Audi yedek parça tedariği yapan firma orijinal tampon demiri gönderdiği ustadan şöyle bir geri dönüş alıyor " yahu bu ne biçim tampon demiri kuş gibi, yan sanayisi bile daha sağlam bunun" :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Temmuz 23, 2015, 15:25:49 »
cevap benim için yeterli @Ufuk Sönmez (16363) hocam teşekkürler  :saygi:

ayrıca şunuda belirteyim belki bilmeyenler vardır,Avrupada Euroncap'ten ilk defa tam puan alarak (35 yada 38 olması lazımdı) geçen araç Toyota Avensistir.

Tabiki aradan 6 yıl geçti ve euroncap şartlarını biraz daha zorlaştırdı.Ancak şunu unutmayalımki 2009 teknolojisi bir araçtan bahsediyoruz.

Kalkıpta Mercedes E350 ile kıyaslamıyoruz sonuçta  :islik: :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Temmuz 23, 2015, 15:39:59 »
magnezyum belki alaşım ya da tek başına kullanıldığında diğer elementlere göre daha iyi akustik yalıtım yapıyordur ama kapı sacı ile polimer aksam arasındaki boşluktan da iyi yankı yapıyor. ayrıca tok ses gelen, ağır olan kötüdür görüşüne katılmıyorum. kapı, tek başına metal değil. içinde toyota'nın zahmet edip koyamadığı yalıtım malzemeleri ve elektronik donanımlar olabiliyor.

ben mısırımı tazeleyeyim.