Gönderen Konu: Yeni Aldığım Avensis Aklıma takılanlar  (Okunma sayısı 7946 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Yeni Aldığım Avensis Aklıma takılanlar
« : Temmuz 10, 2015, 11:25:57 »
Herkeze Merhabalar Dün 0 km Avensis Elegant Extra aldım t27 kasa istanbuldan aldım memlekete geldim araç daha 500 km yaptı ilk izlenimlerim araç çook hoşuma gitti iç mekan konfor ve sessizlik 10 numara hızı falan hiç hissettirmiyor kütüphane gibi araç.Şimdi aklıma takılan bazı soruları siz değerli arkadaşlara danışmak istiyorum.

1-).....
2-)Aracın ara hızlanmaları ve yokuştaki gidişi moralimi çok bozdu beklentilerimin çok altında kaldı düz yolda gidiyo sıkıntı yok ama hiç ivmelenme yok gibi araç ağır tamam ama 132 beygir gibi değil araçın zamanla performansında düzelme olurmu yoksa 0 da neyse omudur kimisi artar diyo merak ettim.
3-)Uzun yol kullanmama rağmen 0.36 kuruş yakmışım basa basa geldim farkındayım ama biraz fazla geldi yakıtı biraz daha azalırmı motor oturdukca ?
4-)Farlar açıkken arabadan çıkınca kumandadan farların kapanması veya cam açıkken kapanması gibi bir özellikler varmı varsa nasıl ?
5-)LAstik basınç sensörleri varmı bulamadım varsa aracın lastik basınçlarına nasıl bakıcam

Şimdilik aklıma gelenlen bunlar arkadaşlar sizinde sorularınız varsa cevaplayabilirm ..

Toyota Club Türkiye

Yeni Aldığım Avensis Aklıma takılanlar
« : Temmuz 10, 2015, 11:25:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 370
  • Model Yılı: '14
  • 24 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Aldığım Avensis Aklıma takılanlar
« Yanıtla #1 : Temmuz 10, 2015, 11:34:50 »
Öncelikle aracınız hayırlı olsun.

Sorularınıza gelince
1- Aşırı hız yapmanıza üzüldüm zira, Allah muhafaza nedenini biliyorsunuz , hiç birşey olmaz kafanıza takmayın. Ama basmayın da
2- bende mart başında 1,6 corolla 132 benzinli aldım. O da aynı, ama neye göre kıyasladığınıza göre değişir. Bundan önce turbo dizel bir araca biniyorsanız performans tatmin etmiyor
3 - 200-2010  ile 140-160 hızları için km yakıt çok mükemmel hiç kafanızı kurcalamsın, Benim aracım şuan 5,700 KM de şehir iöi şehirler arası ( seri kullanırım bende ) şuan ortalamam 8,3 litre
4- Kumandandan cam kapama modülü yok toyotada
5-Cevabı bilmiyorum :)

Son olark, araç kütüphane gibi demişsiniz ya , ben buna çok şaşırdım. Benim aracım Multıdrıve Resmen araba yırtıyor kendini basbas bağırıyor özellikle kalkışta. Hızını aldıktan sonra sorun yok ama kalkarken çok bağırıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 10, 2015, 12:10:58 »
uğur bey; öncelikle üye olduğunuz forumun kurallarını, daha sonra da aracınızın kullanıcı el kitabını okumanızı tavsiye ederim. donanımla ilgili bütün sorularınızı giderebilirsiniz.

rodaj süresinde de yüksek hızlara çıkmamanızı ve sabit hızla gitmemenizi öneririm. performans açısından bir değişiklik olmayacaktır. almadan önce test etseydiniz keşke.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 10, 2015, 12:15:30 »
Kitapcığı baştan aşağı okudum basınç sensörü bazı modeller için diyo benimkinde varmı onu anlamadım neyse.Corollayla arasında yalıtım farkı olabilir 4 bin devire kadar çook az ses geliyor içeriye yol sesi ve rüzgar seside çok az motor rölantide çalışırken kaputa kulak dayamak gerekiyo nerdeyse desem abartmış olmam.Test sürüşüne çıkamadım araçla çünkü test aracı yoktu t27 kasa biliyosunuzdur belki bu yıl türkiyeye çok az geldi ayda türkiyeye 80 tane falan geliyodu test araçlarıda yoktu istanbulda hiçbiyerde ama 0-100 10.2 gibi bişey yazıyodu nasıl 10.2 olcak onu anlamadım denemek lazım biraz daha performans  için sürekli 4.000 devirden yukarda kullanman gerekiyoda oda biraz sıkıntı turbolara alışmışız sanırsam düşük devirde tork yok gibi :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 10, 2015, 12:16:37 »
Uğur bey öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun.
forumda daha önceden de benzer çok fazla konu bilgi içeriği mevcut.arama yaparsanız görebilirsiniz.

lastik basınç sensörü var ancak hangi lastik kaç basınçta bunları ekranda göremezsiniz.sadece 30 bar gibi bir değerin altına indiğinde ekranda simgesi yanar.
yeni araçla bu kadar hız yapmanız bence hem araç için hemde sizin için doğru değil.aracın motor yağı ve motorun farklı ekipmanlarını  zorlamış olursunuz.
size gitmiyor hissi vermesinin sebebi daha önceden muhtemelen atmosferik motorlu araç kullanmıyor olmanızdan kaynaklanıyor.yoksa aracın hızlanması ve devirlenmesi gayet iyi.buna ancak bir kaç ayda alışacaksınız.dediklerininzden sadece şu noktaya katılabilirim.ARA HIZLANMA konusu.evet toyotanın 1.6 132 beygir motorunda ara hızlanma çok iyi değil.ancak bu motorda performans motoru değil.yani turbosuz bir motor.siz sadece motorun devrini tutturmanız gerek.buna alıştıktan sonra motor ve araç uyumu bence gayet iyi.

bu arada avensisin debriyajı pamuk gibidir ancak çok yukarıda kavrar.bu nedenle alışana kadar özellikle yokuşlarda kalkışta otomatik el freni ile kalkın.zaten bu olay yokuş kalkış destek sistemi gibi çalışıyor.araç belli bir devire geldiğinde kendisi otomatik olarak el frenini boşa alıyor ve sizde aracı geri kaydırmadan kaldırmış olursunuz.bunada alışmanız bir kaç ayı bulur.

farlar açıkken araçtan indiğinizde kendisi otomatik olarak gücü kesiyor yani farlarınız kapanıyor ve sesli olarak far kolunuda kapatmanız gerektiğini uyarıyor.

terkardan hayırlı olsun kazasız belasız günlerde kullanın. :tamam:
araç bilgilerinizi güncellemeyi unutmayın bu arada...
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 10, 2015, 12:17:57 »
Hayırlı olsun yeni aracınız. Güzel günlerde kullanın. Allah kaza bela vermez inşallah.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 750
  • 94 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 10, 2015, 12:34:24 »
Hayırlı olsun aracınız.
En azından bundan sonra rodaj dönemi kurallarına uymalısınız.
Atmosferik motor olduğu için 136 beygiri unutun.
Herhangi bir tork-performans-ara hızlanma beklentiniz olmasın. 110 sabitleyin sakince süzülün  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '11
  • 183 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 10, 2015, 13:55:38 »
Selamın aleyküm
önce aracın hayırlı olsun iyi günlerde kazasız belasız binmek nasip etsin yüce rabbim.
arabada rodaj vs yok artık motorlar açılmış olarak geliyor o eskidendi.kitapta yazan ilk 1000 km basmayın yazısı tüm araçlarda var amaç ürt,c,y, olası eksikliklerde fazla zarar vermeden kurtarmak.
sizin yaptığınız tamamen dogru motoru daha performanslı yapcak ilerde yararını göreceksin onun için ben derimki ilk 3000 km bilhassa yüksek devir kullan en fazla 5000 devirlerde sonrasında korkma.
araba tekrardan hayırlı ugurlu olsun.
selametle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 5500
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 10, 2015, 16:17:35 »
Belki bu özelliğini biliyorsunuzdur bilgi amaçlı;

https://www.youtube.com/watch?v=WhSeSNAqC-A

Yakıt konusunda ben memnun değildim 1000 km sonra lpg taktırdım şu an gayet başarılı bazen %60 ' lara varan getirisi var. Performansınada zamanla alışırsınız bence gayet başarılı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 10, 2015, 16:39:00 »
Cevaplarınız için teşekkürler araç 4.000 devirden sonra fena değil ama benim kaldığım yerde yokuş çok dağ yolları ve 3. vitesde bayılıyo 2. viteste bağırta bağırta gitmem gerekiyo buda biraz sinir bozucu turbonun olmamasının azizliği diyelim.Debriyajıda gerçekten değişik yukarda kavraması sıkıntı değil çok fazla çeşit araç kullandım arkadaşlarımın vs hiçbirini istop ettirmedim bunu istop ettiriyorum elektronik gaz olduğundan heralde kavramadayken gaz yemiyo araba kavrama noktasında tutamıyorum aracı yokuşta çok sessiz ve titreşim olmadığından kavrama noktasıda anlaşılmıyo pek ama zamanla alışırım heralde bugün çocuk gibi yokuşta kalkış çalıştım az ahahaha el frenini kullanmadan kalkıyorum gaza dibine kadar basıyorum yoksa yemiyo nedense

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 10, 2015, 16:47:55
Belki bu özelliğini biliyorsunuzdur bilgi amaçlı;

https://www.youtube.com/watch?v=WhSeSNAqC-A

Yakıt konusunda ben memnun değildim 1000 km sonra lpg taktırdım şu an gayet başarılı bazen %60 ' lara varan getirisi var. Performansınada zamanla alışırsınız bence gayet başarılı.
Lpg bende düşünüyorum acelem vardı istanbulda salı gününe randevu verebilirz dediler bende başka zaman taktırcam.Şu follow me toyota olayını anlayamadım pek selektör yapıp inince araçtan farlar açık kalıyo sonramı kapanıyo olay bumu sadece ? Yoksa kapıları falanda kendi kitliyomu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 10, 2015, 23:58:33 »
hayırlı olsun.
yokuşta kalkmayızzorlaştıran 2 etmen var.  debriyaj in üstten kavranması ve gaz pedalı nin tepkisinin yavaş olması.  bunlar sorun deği aaracın karakteridir. ara hhızlanma da önemli olan devir çevirmektir.5. vites ya da. 4. vites 2 bin devirde sollamaya çıkarsanız sol şeritte kalırsınız.  korkmayın acil sollamalarda 1 vites düşürün hatta sollamadan önce devir ibaresinin 3000den aşağı olmamasına dikkat edin. bu önerim rampası yollar içindir düz yolda oldukça iyi.  Son olarak acil sollamalarda gaz pedalınadibine kadar bbasın.  acil durum modu devreye girecek ve devirlenme  bir miktar hizlanacaktir
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 11, 2015, 00:32:22 »
Aracınız hayırlı olsun. Zamanla atmosferik motora alışıca arabaya daha çok ısınacaksiniz. Turbolu bir aracı kullanir gibi kullanırsaniz üzer sizi Acensis. Talat beyin dediği gibi sollamalarda vites düşürüp 3000 devirin üstünü gösterin araca. O gerekeni yapacaktır. 0-100 denemesi ben yaptim. Veriler doğru. 10 sn de ulasşyor 100'e.

Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 11, 2015, 02:04:38 »
Aracınız hayırlı olsun.

Kanuni hız sınırlarına uyalım.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 11, 2015, 03:41:12 »
Bi ara başka arabalarla ışıklarda kalkış denemem olur inşallah 105 beygir dizel araçlara karşı ezilmem yorumlarınız için teşekkürler genel olarak aracı çok beğendim tek sıkıntı o hızlanma koluğa yapıştırma oldu beni yanlış anlamayın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Temmuz 11, 2015, 03:52:17 »
Bi ara başka arabalarla ışıklarda kalkış denemem olur inşallah 105 beygir dizel araçlara karşı ezilmem yorumlarınız için teşekkürler genel olarak aracı çok beğendim tek sıkıntı o hızlanma koluğa yapıştırma oldu beni yanlış anlamayın :D

Gaz pedalında düz vites olmasına rağmen Kick-down özelliği buluyor.
bunu denemek isterseniz koltuğa yapıştığınızı ve 132 beygiri anlıyorsnuz merak etmeyin  :asikadam:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 5500
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 11, 2015, 04:58:30 »
Follow me ' de aracı kendi kitliyormu bilmiyorum bende yeni öğrendim, ben selektör yaparak araçtan çıkıyorum ve kitliyorum bir süre sonra kendiliğinden farlar kapanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Temmuz 11, 2015, 09:28:40 »
Gaz pedalında düz vites olmasına rağmen Kick-down özelliği buluyor.
bunu denemek isterseniz koltuğa yapıştığınızı ve 132 beygiri anlıyorsnuz merak etmeyin  :asikadam:
Bu deddiğiniz gaza dibine kadar bastıkdan sonra çok küçük daha basılıyo tık diye ettikten sonra onu diyosunuz demi ? Deniycem valla merak ettim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Temmuz 11, 2015, 09:36:20 »
evet aynen onu demek istedim  :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 11, 2015, 13:14:44 »

al sana yapışma dformülü eğer olmazsa arabamın anahtarını vereyim.
1. vites 6.300 2. vites 6000 3. vites 6000 devire geldikten sonra vites değiştir.  ha araç bağırıyor diye korkma bu motorlar halk arasında ciğerli  tabir edilen  motorlardir. sürekli devir çevirmesin sürece 3 5 dakika ya da 10 dakikada bir şey olmaz...

sonuçta allah nazardan saklasın lpg lu bir çok arkadaş şehir içi 25 kKr ile geziyor lpg de.  bu ne demek bu su demek Clio sümbül dizel araçla aynı yakıt demek.
şimdi hem B sınıfı kadar az yaksın hem turbo lu D sınıfı kadar uzasın dersen bu işi dünya daha çözebilmiş değil  :foto: ::)

not ankara içi benim araç 7.7 gösteriyor bu de 8.5 litre lpg eder hesap ortada.. Uzun yolu siz düşünün allah nazar değirmesin maşallah diyelim
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Temmuz 11, 2015, 18:59:24 »
al sana yapışma dformülü eğer olmazsa arabamın anahtarını vereyim.
1. vites 6.300 2. vites 6000 3. vites 6000 devire geldikten sonra vites değiştir.  ha araç bağırıyor diye korkma bu motorlar halk arasında ciğerli  tabir edilen  motorlardir. sürekli devir çevirmesin sürece 3 5 dakika ya da 10 dakikada bir şey olmaz...

sonuçta allah nazardan saklasın lpg lu bir çok arkadaş şehir içi 25 kKr ile geziyor lpg de.  bu ne demek bu su demek Clio sümbül dizel araçla aynı yakıt demek.
şimdi hem B sınıfı kadar az yaksın hem turbo lu D sınıfı kadar uzasın dersen bu işi dünya daha çözebilmiş değil  :foto: ::)

not ankara içi benim araç 7.7 gösteriyor bu de 8.5 litre lpg eder hesap ortada.. Uzun yolu siz düşünün allah nazar değirmesin maşallah diyelim

yakıt lpg ile gerçekten güzel oluyo 2 liradan lpg alsan 8 litre bişey değil gerçekten ilk fırsatta bende taktırcam istanbuldan aracı alırken taktırcaktım 3 4 gün sonrasına randevu verdiler bayiinin önerdiği yer şimdi tatilde memleketteyim bartında burda sıradan bi ustaya taktırmak istemiyorum