0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hayırlı olsun. yokuşta kalkmayızzorlaştıran 2 etmen var. debriyaj in üstten kavranması ve gaz pedalı nin tepkisinin yavaş olması. bunlar sorun deği aaracın karakteridir. ara hhızlanma da önemli olan devir çevirmektir.5. vites ya da. 4. vites 2 bin devirde sollamaya çıkarsanız sol şeritte kalırsınız. korkmayın acil sollamalarda 1 vites düşürün hatta sollamadan önce devir ibaresinin 3000den aşağı olmamasına dikkat edin. bu önerim rampası yollar içindir düz yolda oldukça iyi. Son olarak acil sollamalarda gaz pedalınadibine kadar bbasın. acil durum modu devreye girecek ve devirlenme bir miktar hizlanacaktir
Ani hızlanmalar da acil durum nasıl oluyor dip gaz yapınca açıklaya bilir misiniz
dipgaz yapınca araç panik algılıyor. klima açıksa anlık kapatıyor şarjı kesiyor vs. daha hızlı devirleniyor. bildiğim kadarıyla bböyle. yanlışım varsa düzeltsin arkadaslar
bu aracın 2011 modelini yaklaşık 1.5 senedir kullanan biri olarak aynı belirttiğiniz gibi konforu iyidir ama özellikle yokuşlarda üzer diğer üyelerinde belirttiği gibi devirli gitmek icap ediyor o zamanda biraz cebe dokunuyo o ayrı da ani hızlanma hususuna gelince bu aracın ani hızlanma gibi bi özelliği yok hatta hızlanma özelliği yok o işin şakası da motor özellikleri malum 1,6 160 tork bi araçtan bahsediyoruz ufak bi rampa görmeye gelsin hemen o shift aşağı yanıyor bunların haricinde ömürlük araç
Follow me home özelliği var mı ben yapamadım
onu bilmiyorum sizinki makyajlı kasa ama bizim kasa t27lerde yok
Heralde bizde de yok çünkü genel de çalışma prensibi aynıdır diğer araç 2006 Fiat Doblo da var [emoji4] enteresan
bu hususta bi konu açmıştım orda daha kapsamlı yazmıştım ama toyota bu donanım konusunda cidden eksik insanların zihninde şu akım mevcut "caponn arabası değil mi herbişeyin sensörü vardır bunda " lakin madalyonun öteki yüzü öyle değil bizim kasada USB yok en önemlisi o aynayı kapatma tuşu koyan mühendis hiç mi utanmamış onu oraya koymaya çok mu zordu kontağa bağlamak ,açık camlar da kapanmıyor aynı şekilde amcamda 2006 jetta var onda da var ama bunlarda yok
işte bu sorularin hepsi pişmanlik araştirmadan bilmeden almamak lazim camlar tuştan kapanmaz açilmaz yokuşta zaten hantal bu bilinen bişey az yakicaginida zanetmem ama kullananlar cevaplar
Ben lpg ile kullanıyorum % 80 klima açık şehir içi/şehir dışı karışık 18 -19 kuruş yakıyor. Camların kontrolünü sade kendim alamıyorum araçta yolcular kontrol edemesin diye kilitliyorum hiç bir camın tuşu çalışmaz oluyor şoför de kontrol edemiyor siz de de mi böyle [emoji4]
Avensiste camları kitlediğinizde maaleef bütün camları kitliyor şöföre bile kumanda ettirmiyor 1998 model astra aracımda bile kitlemeyi yaptığınızda sadece şöför tarafından hepsine kumanda özelliğini size sunuyordu.Maalesef bazı şeyler sorunsuzluk uğruna yapılmamış yada yapılmak istenmemiş D sınıfı bir araçta bu tür şeyler maalesef eksi değerler.Performans istiyorsanızda en az 1800 cc olması lazımki araçtan zevk alın tabiki vergiyi düşünmeyecek kadar gelirinizinde iyi olması lazım.Ben ilk başlarda 1800 cc alacaktım fakat senelik vergisi 1200 tl civarı tuttuğundan vede emekli olduğumdan beni zorlayacağını düşündüğümden 1600 cc aldım bazen keşke alsaydım diyede düşünmüyor değilim.
bu aracın 2011 modelini yaklaşık 1.5 senedir kullanan biri olarak aynı belirttiğiniz gibi konforu iyidir ama özellikle yokuşlarda üzer diğer üyelerinde belirttiği gibi devirli gitmek icap ediyor o zamanda biraz cebe dokunuyo o ayrı da ani hızlanma hususuna gelince bu aracın ani hızlanma gibi bi özelliği yok hatta hızlanma özelliği yok o işin şakası da motor özellikleri malum 1,6 160 tork bi araçtan bahsediyoruz ufak bi rampa görmeye gelsin hemen o shift aşağı yanıyor bunların haricinde ömürlük araç aracınız hayırlı olsun Allah kazasız sürüşler nasip etsin
Şu an Plaza dayım dizel ile benzinli avensis arasında 22 bin lira fark var. Şimdi tork isterim ben derseniz 22 bin tl ggözden çıkarırsınız olur biter. Ben bu araçla deli gibi de hızlanıyorum. kullandığım yer bolu yolların hemen hepsi virajı ve tek şerit. Aracın devir aradıklarını bilmek gerek baktım araç dolu yol viraj en kötü 2. Vites 5000 devir çeker hemen sollar sonra vites imi atarim. Hal böyleyken kimse hızlanıyor demesin bence. Ha sürekli performans lazım bana kırmızı ışıkta geçilmekten hoşlanmam makas atmam lazım derseniz o zaman toyota nin buna cevap verecek aracı ülkemizde ssatılmıyor. . uçup kaçmayan ama gerekli durumlarda devri yükseltip sollamada ya da rampada ben hhiç sıkıntı çekmedim. Ha 170 hp Leon fr den inip avensise binerken hayal kırıklığı kaçınılmaz Netice olarak bekir hocamın da dediği gibi bu arac fiyat performans aracı. Bol donanım uygun fiyat istersen c5 . 2 eli iyi olsun donanımı da iyi olsun parası da onemsiz dersen passat Yakıt önemsiz dersen insignia Mondeo Yakıtı iyi olsun temel güvenlik donanımları olsun hem de D sınıfı olsun dersen benzinli avensis alacaksin