0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bu sabah yetkili servise gittim. p0420 arıza kodu ile motor arıza ışığı yandığını belirtip kesin teşhiş istedim. 1.5 saat ilgilendiler araçla, 20 km. kadar yol yaptılar falan nafile kesin birşey söyleyemediler haliyle ücrette almadılar. sonrasında 2 iyi egzoscuya gittim. ikisi de eninde sonunda katalizör gider arıza lambası da sürekli yanar dediler egzos ölçümü de yaptırmadım. sonrasında bosch car servise gidip bell add 2b uygulattım. (100 tl) uygulama videosundan farklı bir husus yok. https://www.youtube.com/watch?v=8yI0CeN4S2Q herkes kendi temin edip (75 tl) kolayca uygulayabilir. ilk etapta sanki araç biraz daha ataklaştı gibi geldi. ltft+-1'di uygulamadan sonra baktım -5'lerde geziyor. (sanırım katalizörün uyguladığı direnç gözeneklerin açılmasıyla azaldı) şimdi bekleyip görücez bakalım arıza ışığı tekrar yanacak mı? (ki bence yanacak )
geçmiş olsun abi, düşük devirde kullanmaktan ötürü kurum da yapabilir, birazcık zorla otobanda. Ustaların dedikleri gibi, yanıp yanmayacak diye keyfini bozma. Yolda bırakmaz sonuçta.
Tabiki yine yanacak, sonuçta uygulanan bir işlem yok.
hocam bunu hava emiş borusundan mı veriyorlar. bizimkiler iç tarafta gorunuyor oradan direkt mi sıkılıyor
yukarıda paylaştığım 2. resimde daha net görünüyor. oradan bir hortumu çıkarıp bell add hortumunu bağladılar. işe yaradımı hayır. son zamanlarda durumu tespit amacıyla torque çalıştırıyorum. yokuş yukarı çıkıp düzlüğe ulaştı anda aynı oranda gaz vermeye devam edersem zengin karışıma düşüp lambda sensörü 0.9 afr 14.33 gibi gösteriyor. sorun bu aralıkta. lambda sensörü mü hatalı katalitik mi ya da başka birşey mi bilemiyorum. gözlemlemeye devam
Burak LPG demi kullanıyorsun? Torque da LPG seçimi yapman lazım, doğru değeri okuman için. Vehicle Settings te
LPG seçili ise AFR de 14:33 göstermesi biraz tuhaf 15.50 larda falan görünüyor. Gerçi program o şekilde göstertiyor ama Bu arada benzinde de aynı şey olmuyor mu zaten? Yokuş yukarı gidip düzlüğe varınca birden STFT eksi değerlere geçip gazı kesmeye çalışıyor. Ters bir durum yok yani