Gönderen Konu: torque pro ile lpg ayar analizi ve katalitik konvertör arızası (P0420)  (Okunma sayısı 22626 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
dediğin gibi ltft normal şu an +-3 arası geziniyor. daha iyi olabilir orası ayrı.
devir desen benim küheylan şanzumandan dolayı zaten 3000 deviri görmüyor 1000-2000 arası geziyorum.
neden nasıl oldu bilmiyorum araştırıp görücez :-\
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
LTFT ve STFT için +-%10 değerleri idealdir.
Daha aşagısı için çok kasmaya gerek yok.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
bu sabah yetkili servise gittim. p0420 arıza kodu ile motor arıza ışığı yandığını belirtip kesin teşhiş istedim. 1.5 saat ilgilendiler araçla, 20 km. kadar yol yaptılar falan nafile :P kesin birşey söyleyemediler haliyle ücrette almadılar. sonrasında 2 iyi egzoscuya gittim. ikisi de eninde sonunda katalizör gider arıza lambası da sürekli yanar dediler egzos ölçümü de yaptırmadım. sonrasında bosch car servise gidip bell add 2b uygulattım. (100 tl) uygulama videosundan farklı bir husus yok. https://www.youtube.com/watch?v=8yI0CeN4S2Q herkes kendi temin edip (75 tl) kolayca uygulayabilir. ilk etapta sanki araç biraz daha ataklaştı gibi geldi. ltft+-1'di uygulamadan sonra baktım -5'lerde geziyor. (sanırım katalizörün uyguladığı direnç gözeneklerin açılmasıyla azaldı) şimdi bekleyip görücez bakalım arıza ışığı tekrar yanacak mı? (ki bence yanacak :D)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
bu sabah yetkili servise gittim. p0420 arıza kodu ile motor arıza ışığı yandığını belirtip kesin teşhiş istedim. 1.5 saat ilgilendiler araçla, 20 km. kadar yol yaptılar falan nafile :P kesin birşey söyleyemediler haliyle ücrette almadılar. sonrasında 2 iyi egzoscuya gittim. ikisi de eninde sonunda katalizör gider arıza lambası da sürekli yanar dediler egzos ölçümü de yaptırmadım. sonrasında bosch car servise gidip bell add 2b uygulattım. (100 tl) uygulama videosundan farklı bir husus yok. https://www.youtube.com/watch?v=8yI0CeN4S2Q herkes kendi temin edip (75 tl) kolayca uygulayabilir. ilk etapta sanki araç biraz daha ataklaştı gibi geldi. ltft+-1'di uygulamadan sonra baktım -5'lerde geziyor. (sanırım katalizörün uyguladığı direnç gözeneklerin açılmasıyla azaldı) şimdi bekleyip görücez bakalım arıza ışığı tekrar yanacak mı? (ki bence yanacak :D)

geçmiş olsun abi, düşük devirde kullanmaktan ötürü kurum da yapabilir, birazcık zorla otobanda. Ustaların dedikleri gibi, yanıp yanmayacak diye keyfini bozma. Yolda bırakmaz sonuçta.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Tabiki yine yanacak, sonuçta uygulanan bir işlem yok.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
geçmiş olsun abi, düşük devirde kullanmaktan ötürü kurum da yapabilir, birazcık zorla otobanda. Ustaların dedikleri gibi, yanıp yanmayacak diye keyfini bozma. Yolda bırakmaz sonuçta.
eyvallah mutlu.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 03, 2015, 16:19:12
Tabiki yine yanacak, sonuçta uygulanan bir işlem yok.
hani bi umut benimkisi :islik:
bu arada serviste kaydı var eski sahipleri 49000'de tespit ettirmiş oksijen sensörü ve katalizör arızasını. bi işlem yapılmamış sonrasında aracın lpg değiştirilip brc'ye çevrilmiş. muhtemel bunun çözüm olacağını düşündüler. ben brc'ye geçildikten 2000 km sonra aldım aracı. 10000 km sonra da tekrar hata vermeye başladı. taşlar yerine oturuyor. bende diyordum ki bunlar neden durduk yerde lpg değiştirmişler. aracı alırken servise sormuştum ama bu sensör arıza tespitlerini hiç dile getirmemişlerdi. kime güvenicez arkadaş >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
ve beklenen son !!! bu sabah yine yandı meşhur lambamız p0420.
hani bi konumuz var ya toyota denince akla gelen...
benim aklıma sadece katalizör ve p0420 gelicek bu gidişle ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi

hocam bunu hava emiş borusundan mı veriyorlar. bizimkiler iç tarafta gorunuyor oradan direkt mi sıkılıyor
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
hocam bunu hava emiş borusundan mı veriyorlar. bizimkiler iç tarafta gorunuyor oradan direkt mi sıkılıyor
yukarıda paylaştığım 2. resimde daha net görünüyor. oradan bir hortumu çıkarıp bell add hortumunu bağladılar. işe yaradımı hayır. son zamanlarda durumu tespit amacıyla torque çalıştırıyorum. yokuş yukarı çıkıp düzlüğe ulaştı anda aynı oranda gaz vermeye devam edersem zengin karışıma düşüp lambda sensörü 0.9 afr 14.33 gibi gösteriyor. sorun bu aralıkta. lambda sensörü mü hatalı katalitik mi ya da başka birşey mi bilemiyorum. gözlemlemeye devam :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
yukarıda paylaştığım 2. resimde daha net görünüyor. oradan bir hortumu çıkarıp bell add hortumunu bağladılar. işe yaradımı hayır. son zamanlarda durumu tespit amacıyla torque çalıştırıyorum. yokuş yukarı çıkıp düzlüğe ulaştı anda aynı oranda gaz vermeye devam edersem zengin karışıma düşüp lambda sensörü 0.9 afr 14.33 gibi gösteriyor. sorun bu aralıkta. lambda sensörü mü hatalı katalitik mi ya da başka birşey mi bilemiyorum. gözlemlemeye devam :tamam:

Burak LPG demi kullanıyorsun? Torque da LPG seçimi yapman lazım, doğru değeri okuman için. Vehicle Settings te :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Tamam abi anlamış gibi yapayım bana çok yabancı geldi terimler.
Cahillik kötü şey valla [emoji16] [emoji56]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
Burak LPG demi kullanıyorsun? Torque da LPG seçimi yapman lazım, doğru değeri okuman için. Vehicle Settings te :tamam:
evet lpg seçili.benzinde de aynı hatayı aynı yol ve kullanım şartlarıyla alabiliyorum. Biraz daha irdelersem lamba yaktırmadan aracı kullanabilicem :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
LPG seçili ise AFR de 14:33 göstermesi biraz tuhaf 15.50 larda falan görünüyor. Gerçi program o şekilde göstertiyor ama :)

Bu arada benzinde de aynı şey olmuyor mu zaten? Yokuş yukarı gidip düzlüğe varınca birden STFT eksi değerlere geçip gazı kesmeye çalışıyor. Ters bir durum yok yani
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
LPG seçili ise AFR de 14:33 göstermesi biraz tuhaf 15.50 larda falan görünüyor. Gerçi program o şekilde göstertiyor ama :)

Bu arada benzinde de aynı şey olmuyor mu zaten? Yokuş yukarı gidip düzlüğe varınca birden STFT eksi değerlere geçip gazı kesmeye çalışıyor. Ters bir durum yok yani
normal gidişatta dediğin gibi afr 15.50 devam ediyor. düz yolda ya da hafif eğimde ayağımı gazdan çekip araç kendi ivmesiyle ilerdiği durumlarda da lambda 0.9 afr 14.33 oluyor. benzinde de durum aynı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Zaten herkeste durum aynıdır muhtemelen. Dert edilecek bir şey değil yani. Olması gereken bir durum.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
akşama doğru yine aynı şartlarda (gaz pedalı sabit basılı hafif yokuştan düzlüğe geçtiğim sıralarda) lambda ve afr değeri düşerek zengin karışıma geçti. hemen akabinde arıza verdi. nedir bu işin açıklaması :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
Bayram gezmelerinde yine arıza lambasını yaktırdım. Durumu güncelleyeyim. Lamba yakmadan önce araç 1 sn. İçinde önce fakir sonra zengine geçiyor. Özellikle benzinde de denedim.  Bunu afr ve lambda kayıtlarından loglardan iyice tespit ettim. Lambda sensöründen kaynaklanır mı acaba :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Burak ben sana kayıt gönderecektim değil mi :(

Video var bende bak o dediğin bende hep oluyor çünkü habire artık ayarlarla oynar oldum hobi oldu bende :) Bir türlü hassas ayar yapamadım gitti  :argh:

Ben nasipse video yükleyeyim. STFT bazen bir sapıtıyor :)+15 lerden -15 lere falan anlık çok değişiyor tabii bunda da en büyük etken her devir ve ms sürelerinde yanlış map ayarı.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
Ltft +-3'lerde stft ise max 7-8 oluyor Bende. Arıza belirmeden önce gözlemim afr ve lambda değişikliği. Sanırım sende bu tarz ani değişiklik olmuyordur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
http://youtu.be/TGSCiyl2f_k

AFR ve Lambda değişikliğine bakamıyorum artık ben :(

2500RPM 4,5 ms deki 147 değerinde bak doğru değer olunca nasıl kendini ayarlıyor total sıfır yapıp LTFT yi nasıl sıfırlamaya çalışıyor. Direk Youtubedan açınca daha net gösteriyor
THE END