0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
evet iki ayrı kayıt var. benim aracıma ait. gün içinde farklı zamanlarda kaydettim. aracımda aldesa marka lpg kiti mevcut. ayar için kablo temin etsem yazılımı bulabilirmiyiz? aldesa markayı çok övmüyorlar. motoru öldürüyorsun diyorlar. Lpg sistemini komple değiştirmeyi düşünür oldum. verilere göre lpg ayarı yaterli olurmu. yoksa iyi bir kit taktırsam mı? çok kararsız kaldım.
aslında araçta hiçbir sıkıntı yok. yaklaşık 1.5 yıl oldu alalı. aldığımda lpg vardı. yüklü iken rampalarda çekişi zayıf biraz. tekleme felanda yapmıyor. sadece lpgde iken rölantide oynama var. benzine geçirdiğimde yapmıyor. bu sorunda genel gibi. forumdaki birçok kişi bu sıkıntıyı yaşıyor. 1.6 vvti motorlar lpgde rölantide oynama yapıyor. yada benim araçta sorun var. talat bey dediğiniz gibi inş subaplara zarar vermemiştir. kablo siparişi veriyorum geldiğinde tekrar yardımınıza başvuracağım. teşekkürler
Dediğim gibi fakir karışım çekiş düşüklüğü yüksek devirlerde tekleme araç yüklü iken gaz yememe hızlanma isteksizligi yaratır. Uzun vadede subaplar ve motorun diğer aksamlarina zarar vermesi kesindir.
Bu fakir karışım benzindede oluyor mu? Olursa nasıl düzeltiliyor Talat Bey?
Bozuk lpg ayarı uzun vadede benzin ayarlarınıda bozuyor. Arkadaşımda geçen baktım benzinde de lpg dede her devirde ltft 15. Hemen akü resetlemesi, lpg bakımı buji değişimi ve tekrar otomatik kalibrasyon yaptırdı. Şuan değerleri tüm devirlerde ltft 4. Biraz kullansın tekrar gaz ayarı yaptıracaz.
bu yazı üzerine bu sabah işe gelirken benzinde kullanarak kayıt aldım. uzun süre lpgde kullandığımdan aracın benzindeki değerleride kötü gibi. benzin ve lpg kayıtlarını ekte paylaşıyorum. Lpg ayarı için kablo siparişi verdim bekliyorum. sizce ne yapmalıyım. araca otomatik kalibrasyonu kendimiz yapabiliyormuyuz?
Benzinde kötü ise en kolay yol akü kutup başı sokup 5 dakika beklemek. Mutlunun dediği gibi diğerleri. Zaten bu zamana kadar benzinde kullanılsa aracınızın ltft si 0 stft si de en fazla +-6/7 oynar
Bujileri yeni değiştirmiştim. iridyum buji. kutup başını söküp akşama eve dönüşte tekrar kayıt alayım bakalım. kaydı paylaşırım. kalibrasyon aklıma takıldı. mehmet bey arkadaşınız kalibrasyonu nerede yaptırdı biliyormusunuz?
Lpg de ayarlar yine eskisine döner aküden sifirlamak sadece kısa süreli değerlerin sınırlanmasıni saglar
peki lpgde ayar yaptık istediğimiz değerlere ulaştık. benzinde ayar yapabiliyormuyuz?
bugun kablom geliyor. lpg ayarı yapmadan önce son verileri aldım. fakat benim ltft 4 ile 25 arasında değişiyor. forumdaki yorumlarda +-%2,5 olması gerekiyor. sizce neden böyle?
Bu kayıtlar Chevrolet de olsa arıza lambanız çoktan yanmıştı [emoji596] [emoji596]