02.07.2015
22:10
Bugün, Toyota Ortaköy servisine götürdüm.Ustalardan birisi ile iki tur attık.Motor bitmiş dedi,LPG de kullanıla kullanıla harcamışlar arabayı dedi.Çekişi çok düşük dedi.Orasını yapsam burasını da yapmak lazım dedi.Öyle öyle 7-8-10 bin lira bulur dedi kaba taslak.
Şimdi ne yapacağımı şaşırmış durumdayım

Bu arada 2016 Avensis e bindim.Arka kısım benim arabadan dardı.Birde, makam arabası havası vermiyor T25 ler gibi

Edit;
25.06.2015 23:03
Edit;
Bunu en üste yazma ihtiyacı duydum.
Araç için servisten Temmuzun 2 sine randevu aldım,araçta gaz olursa servise almam dediler.Bende 1 ay benzinde kullanmama rağmen bugün içindeki gazı bitirmek için LPG ye aldım.
Araç 1. Viteste beni koltuğa yapıştırdı, ikinci vites için aynısını söyleyemem. Yani 1. Viteste benzinden çok daha seri..
Herkese Merhabalar..
2004 Avensis 2.0 Elegant sahibiyim.Benden önceki sahibi,bu araçlara LPG uyumsuz olmasına rağmen LPG taktırmış ve 3 Yıl kullanmış.Aracı aldıktan sonra LPG de çalışmama,yolda giderken stop etme gibi sorunlar yaptı.Bundan dolayı artık LPG kullanmıyorum.Benzin ile kullanıyorum fakat aracım 147HP olmasına rağmen bu gücü bana hiç hissettirmiyor.Bundan önce 8V Megane 1 1.6 motor 90HP aracım vardı.Şuan kullandığım Avensis e göre çok daha seri ve ataktı.
Tam olarak anlatmaya çalışırsam, 2. vitesteyim.Mesela 60KM/S hızı geçtikten sonra aracın devri çok yavaş yükseliyor.Araç daha yavaş hız arttırıyor.Motor çok bağırıyor.Kesiciye kadar devir geliyormu diye deneyecektim ama bağırmasından dolayı içim cız etti bende deneyemedim.
Bu sorunun farkına varmadan önce LPG ustası bir arkadaş,senin yerinde olsam bu aracı LPG ile kullanmam demişti.Enjektörleri bitirir demişti.Acaba enjektörler bitti de mi araba bu kadar cansız?
Bu arada aynı aracın 1.6 Comfort olanı eniştem de var.Eniştem kendi arabasından inip benimkine binince bana şunu dedi, "Benim aracım bundan daha seri". Kendisi LPG li kullanıyor.Benim benzinliden daha seriymiş.Hakikaten de öyle gibi,otobana çıktık,eniştemin LPG li 1.6 Avensis ine 2.0 Avensis im zor yetişiyor.
Birde şöyle birşey oluyor.Bu sorun mu onu bilemeyeceğim ama içimde kalmasın söyleyeyim.
Mesela geri geri kısa ama dik bir rapma çıkacağım.Debriyaj dan ayağımı çekerken gaza basıyorum.Belki yarım gaz basıyorum ama araç anca kalkıyor.Acaba ağır oluşundan mı öyle?Böyle sanki basıyorum gitmiyor,boşa basıyorum gibi fakat bu sırada araç bağırmıyor.Yani debriyaj baskı balata dan değildir sanırım.
Genel anlamda sorunum yüksek devirde aracın çok cansız olması.1.6 olanın bundan daha seri olması diyebilirim.LPG ustası arkadaş,bu arabanın enjektörleri bitmiştir felan dedi,sürekli benzinde kullanırsan araç kendini toplar dedi.1-2 ay oldu hala toplayamadı mı acaba

Son olarak benzin de çok fazla yakmıyormuş.Bir ara 88krş gördüm ama çok hor kullanmıştım birde yanlış ölçme ihtimalim vardı.Ne kadar yaktığını da şöyle ölçüyorum;
Benzinlikte aracın deposunu TIK edene kadar Kurşunsuz 97 ile dolduruyorum.KM yi sıfırlıyorum.Sonra geziyorum..
1 hafta sonra tekrar TIK diyene kadar Kurşunsuz 97 dolduruyorum.Sonrasında aldığım benzin tutarına yaptığım km ye bölüyorum.Böylelikle km de kaç krş yaktığını öğrenmiş oluyorum.
Geçen şehir içi(80km/s hız yapılacak az bir açık yol var) 160.5km , yaklaşık 100km si klima açık yol yaptım.87.97 Lira benzin aldım.Böldüğümüz de km de 55 krş yaktığını gördüm.Sizce nasıl?