Gönderen Konu: 2004 AVENSİS 2.0 YÜKSEK DEVİRDE ARAÇ ÇOK CANSIZ[Servis 10.000 Masraf dedi.)  (Okunma sayısı 7559 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 138000
  • Model Yılı: '10
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Ynt: 2004 AVENSİS 2.0 YÜKSEK DEVİRDE ARAÇ ÇOK CANSIZ
« Yanıtla #40 : Haziran 25, 2015, 10:30:50 »
araçta teklemeyi bariz bir şekilde anlayamayabilirsiniz.Benim araç rolantide hafif dalgalanma yapıyordu ve ışıkta boşta beklerken rolanti düşüp çıkıyordu.Teklemeyi sadece kendim bilgisyara bağlayınca p0302 hatası diye görüyordum.Çok bariz bir tekleme hissetmemiştim.Ancak şu şekilde de anlaşılıyor.Araç çalışırken tek tek bobin bağlantılarını sök.benim mesela 2. bobinde sökünce araç normal çalışmasına devam ediyordu.Böyle bişey ile karşılaşırsan iyi bil o silindir çalışmıyordur.Ama Ne hikmetse normal çalışmada çok ta hissettirmiyordu.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Haziran 25, 2015, 10:30:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 325000
  • Model Yılı: '07
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Haziran 25, 2015, 14:46:46 »
araçta teklemeyi bariz bir şekilde anlayamayabilirsiniz.Benim araç rolantide hafif dalgalanma yapıyordu ve ışıkta boşta beklerken rolanti düşüp çıkıyordu.Teklemeyi sadece kendim bilgisyara bağlayınca p0302 hatası diye görüyordum.Çok bariz bir tekleme hissetmemiştim.Ancak şu şekilde de anlaşılıyor.Araç çalışırken tek tek bobin bağlantılarını sök.benim mesela 2. bobinde sökünce araç normal çalışmasına devam ediyordu.Böyle bişey ile karşılaşırsan iyi bil o silindir çalışmıyordur.Ama Ne hikmetse normal çalışmada çok ta hissettirmiyordu.

Maslak Toyota Servisine 02.07.2015 10:00 a randevu aldım.Bakım testi yapacaklar mış. 130TL imiş.Sizce sorun belli olur mu? Enjektörlerin tıkalı olup olmadıklarını da kontrol ediyorlarmış sanırım ama subap lara bakmıyorlarmış.Sökülmesi lazım dedi.Büyük ihtimalle debriyaj dan dır dedi birde..

LPG de bir diş gaz bile olmasın diye uyardılar.Yoksa almıyorlarmış aracı. :DUR:

Mesaj Birleştirildi: Haziran 25, 2015, 23:08:20
Tüm ustalar yapar çok vlbasit bir test 50 Tld!n fazlada vermeye değmez.

Araç için servisten Temmuzun 2 sine randevu aldım,araçta gaz olursa servise almam dediler.Bende 1 ay benzinde kullanmama rağmen bugün içindeki gazı bitirmek için LPG ye aldım.
Araç 1. Viteste beni koltuğa yapıştırdı, ikinci vites için aynısını söyleyemem. Yani 1. Viteste benzinden çok daha seri..

Mesaj Birleştirildi: Haziran 25, 2015, 23:10:19

Hocam LPG de rölanti de sürekli oynuyor araç.Araç kendi kendine devri düşürüp yükseltiyor ama benzinde yok bu sorun. Ama LPG 1. Vites çok seri benzine göre.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 25, 2015, 23:49:01
:-\
Toyota Avensis 2.0 D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: 2004 AVENSİS 2.0 YÜKSEK DEVİRDE ARAÇ ÇOK CANSIZ(LPG de Uçuyor)
« Yanıtla #42 : Haziran 28, 2015, 00:41:32 »
 |-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Haziran 30, 2015, 10:26:23 »
bende merak ettim.takipteyim.Çözünce lütfen yazın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Temmuz 02, 2015, 22:06:51 »
bende merak ettim.takipteyim.Çözünce lütfen yazın

Servisteki usta 7-8-10 bin lira masraf ister bu araba dedi :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
tamam 7-8 bin ister ama sorun ne diyor.7-8 bini ne için verecekmişsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
tamam 7-8 bin ister ama sorun ne diyor.7-8 bini ne için verecekmişsin.

LPG aracı bitirmiş dedi aracı kullanan usta.Motoru komple söküp işlem yapmam lazım dedi,tek bir şey değil,bir çok şeyin değişmesi gerekir dedi.Motorun arkasında ki blok çizilmişse onunda değişmesi gerekir felan dedi.Subaplar uzamışsa onlar da değişmeli felan dedi.Napacağım bilemiyorum. :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
subap ve conta değişimleri yaklaşık2000 TL tutar.Ama anladığım kadarı ile silindir piston hepsini dağıtacak senin aracın.Görmeden bişey denmez ama bence subap değişimi yeterlidir diye düşünüyorum.Sen birkaç yere daha danış.Komple motor dağıtmak bence gerekli değil.Atmaca kılıklı kan emici o kadar çok usta diye geçinen yaratık varki.Tabi işini bilen ALLAH korkusu olan ustalara lafım yok.Önemliolan onları bulabilmek zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
subap ve conta değişimleri yaklaşık2000 TL tutar.Ama anladığım kadarı ile silindir piston hepsini dağıtacak senin aracın.Görmeden bişey denmez ama bence subap değişimi yeterlidir diye düşünüyorum.Sen birkaç yere daha danış.Komple motor dağıtmak bence gerekli değil.Atmaca kılıklı kan emici o kadar çok usta diye geçinen yaratık varki.Tabi işini bilen ALLAH korkusu olan ustalara lafım yok.Önemliolan onları bulabilmek zaten

Haklısın hocam,Toyota ustası böyle diyince elim ayağım boşaldı.Subap conta değiştirmeyi düşünüyorum bende.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Sıfır motor alınır o fiyata :O Sıfır olmasa da çıkma motor bulunur. Napmışlar onlar öyle.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Haklısın hocam,Toyota ustası böyle diyince elim ayağım boşaldı.Subap conta değiştirmeyi düşünüyorum bende.
Tarık bey geçmiş olsun.
Maslak Atatürk sanayi sitesinde işinin ehli mi ehli forum üyesi arkadaşımız @Ufuk Sönmez (16363) var.Ufuk beyle bir görüş arabanıza bir de onlar baksın.Servise boşuna 7-8-10 bin lira para verme yazıktır günahtır.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR