0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben de şu sıralar ömür törpüsü GM Discovery'den kurtulmak için yeni telefon bakıyorum. Yeni konu açıp kalabalık yapmak yerine buradan devam edeyim dedim.Telefondan beklentilerim, hızlı olması, takılma yapmaması, Whatsapp, Tapatalk, Shazam, TubeMate (veya türevi) tarzı uygulamalara sahip olması ve uzun süre güncelliğini koruması yönünde. Telefonunu Clash of Clans oynayıp, Retrica'dan selfie çekilmek dışında başka bir şey yapmadan kullanan ergenlerden değilim. İnternet dolaşımının hızlı olması, forum için Tapatalk uygulamasının olması, arka kamerasının ortalamanın üzerinde olması, güzel bir müzik dinleme tecrübesi sunması (bol bol müzik dinlerim) gibi temel şeyler bana yetecektir.İsteklerim doğrultusunda Microsoft Lumia 640 XL'i kendime uygun buldum, bu telefon veya başka bir telefon hakkındaki yorumlarınızı belirtirseniz sevinirim.Not: Bütçe 800-850 TL ve ikinci ele pek sıcak bakmıyorum. Şarj ve büyük ekran (en az 4.5") benim için hayati önem taşıyor.
Oğlum Lonovo Vibe X2 kullanıyor (konu açma sebebim zaten) Performansı gayet memnun edici, 2 gb ram ve 8 çekirdek işlemci ile. Zaman android devri iken Windows işletim sistemli bir telefon almak ne kadar doğrudur bilemem. Kaldı kı sürekli güncelliğini korumasını istiyorsunuz. Tamamen lenovo önermekten ziyade androidli telefonlara yönelmeniz daha akıllıca olacaktır şahsi kanaatim.Tabiiki zevkler ve beklentiler tartışılmaz..
Akıllı bir telefonda bilindiği üzere full kullanımda bir günü çıkarması pil açısından başarılı olarak kabul edilir. 2 yıllık s3mini telefonum klasik bir kullanıcı olarak (3g ve wifi sürekli kapalı ihtiyaç halinde açılıyor , aylık 500 dk civarı görüşme, 550-600 mb internet kullanımı, 50-100 arası sms kullanımı, oyun yok, whatsapp bazen, multimedya uygulamaları lazım oldukça) şeklinde iken ortalama 3 gün gidiyor şarjı. Nokia smart telefon hiç kullanmadım, şarj konusunda nasıldır bilemiyorum ama, amaç eğer şarjın daha uzun gitmesi ise, zerafetten ödün vererek yüksek miliamperli pilli kapaklar var yurtdışından getiriyorlar genelde onlardan almanız. İlke almıştı yanlış hatırlamıyorsam.
S3 Mini'nin şarjı iyiymiş. Ama eski ve küçük olduğundan tercih edeceğimi düşünmüyorum. Kapaktan ziyade taşınabilir, güç kaynağı gibi şarj aletleri var, onlar da incelenebilirler. Lumia kullanan birileri varsa yorumlarını bekliyoruz. [emoji4]
LG - G2-G3-G4 tek geçerim[/quoteGöreceli bir kavram. Ama şu bilinen bir gerçek ki Samsung ve LG 3. parti yazılımları kullanmaları sonucunda telefonda takılmaların en olası olduğu 2 firma. Nexus telefonları saf android ve Sony de safa en yakın android sistemini kullandığından (sonynin z serisi sonrası) takılma olasılığı en düşük telefonlar.
LG - G2-G3-G4 tek geçerim
4.5 G uyumlu olmasına dikkat etmek gerekiyor. Malum samsung telefonları note 3 türkiye versiyonları bile uyumsuz. İnternet hızı batarya süresi itibariyle 4.5g telefon imkan varsa bakılabilir. Biz note2yle 3g bandıyla devam edecez. Sağlık olsun
Enes işi geçmiş telefonlar için en iyi CyanogenMod dur. Stabil, batarya dostudur (eğer çok fazla şey yüklemezsen) Ya da stabil olan ve batarya süresi uzun stock romları geri yükleyeceksin. S3 üm çok takılıyordu, önce CM denedim sonrasında da geri eski stock romunu yükledim. Mesaj Birleştirildi: Eylül 16, 2015, 18:39:44Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Eylül 16, 2015, 16:42:57LG - G2-G3-G4 tek geçerim[/quoteGöreceli bir kavram. Ama şu bilinen bir gerçek ki Samsung ve LG 3. parti yazılımları kullanmaları sonucunda telefonda takılmaların en olası olduğu 2 firma. Nexus telefonları saf android ve Sony de safa en yakın android sistemini kullandığından (sonynin z serisi sonrası) takılma olasılığı en düşük telefonlar.CM ile benim telefon bir nebze iyileşir ama ya performanstan ya da bataryadan feragat etmem gerekecek. Discovery'nin bataryası da 1800 mAH olduğundan mecbur feragat ediyorum. Bu postu da telefon şarja takılıyken yazıyorum mesela. [emoji4] Nexus'daki saf Android hakikaten hızlı ama kamera ve batarya konusunda pek iyi değil sanırım. Bunlar da benim için önemli. Yok arkadaş, ben sevemedim gitti şu Android illetini. [emoji4]
Kesinlikle lumia tavsiye etmem. Microsoft uygulamaları çok geç mağazaya düşüyor. Candle crash oyunu mayıs ayında yeni geldi mağazaya. Resmen yuh dedim. Uygulama kıtlığı var.Android gibi bir özgürlük yok.
Lg g2 32 gb kullaniyorum. .16 gb 1000 tl civari.Samsung un bu fiyata lg g2 standart larinda telefonu yok.sahsen oneririm guzel.telefon.
lg g3 tavsiye ederim note2 imin ekrani kirildi ikinci el aldim 900 liraya 16 ay garantisi var gri renk cok temiz 3gb ramli olanlarida var onlar nasildir bilmiyorum 1 hafta kullandim g3 u cok hizli bir telefon note2 ye geri dönesim gelmedi videolar ekran çok net görüntü telefonumu yaptirip kardesime verdim tavsiye ederim
Benim uygulamayla pek işim olmuyor genelde. Tapatalk, iyi bir internet tarayıcısı, TubeMate, Shazam, WhatsApp ve MX Player bana yeter. Bunların da bir çoğu Windows Markette var.WP10 ile beraber marketin çok daha iyi olacağı söyleniyor.
Enes, bende Lumia 920 var şu anda windows10 kullanıyorum telefonda. Telefon gittikçe güzelleşiyor ama arkadaşlarında dediği gibi market olayı sıkıntılı. Facebook instagram vb kullanmadığım için bilmiyorum nasıl. Whatsapp güzel ama androidlerdeki gibi değil, yada ben hep androidi büyük ekranlarda kullandığımdanmıdır bilmem bu lumia 920 de çok alışamadım. Klavyeden sonra üst tarafta en son yazılan 3 mesajı görebiliyorsun tek satır ise yazılan.Tapatalk var ama androiddeki kadar kullanışlı değil. Şu aralar Android apk uygulamaları da windows phone larda çalıştırılabiliyor ama çok düzgün bir şekilde değil.Lumia alacaksan ve sadece bu işler için kullanacaksan BİM de 18 Eylülde 490 tl ye mi ne Lumia modeli 535 ti herhalde satılacakhttp://www.bim.com.tr/aktuel-urunler/microsoft_lumia_535/kral.aspxArkadaşta var gayet hafif ve büyük, benim 920 ye göre kuş gibi Androidin en sevdiğim yanı APK kaynağı legal yada illegal her yerden bulunabiliyor. Windows Phone da bu sıkıntı da var Lumia hakkında sorun olur sa cevap verebilirim.Bu arada 2-3 ay önce zenfone2 aldım, bak o baya güzel geldi bana ama fiyatı senin ilk mesajındaki bütçeden fazla, ekran büyük
Şu anda windows 10 mobilde deneme sürümü halinde, ve microsoft bu konuda pek iyi gitmiyor. Kasım gibi falan net sürüm verilecek deniyor ama bakalım durum neyi gösterir. Şu anda alırsan zaten Windows Phone 8.1 li gelecek cihazın, bu sürüm baya akıcı pek sıkıntısını görmedim ben ama işte meraktan daha işlevsel geldiği için insider olup 10 kullanıyorum. Güncellemeler geliyor ama bir bakıyorsun eskisinden daha beter hale gelmiş telefon.Bildirim merkezi var zaten 10 sürümü ile daha da güzelleşti herşey ben gayet memnunum, lumiaların en sevdiğim yönü kamerası. Senin telefonun özellikleride iyiymiş. Dediğin gibi çok fazla uygulamalar ile işin yoksa her türlü işini görür bu lumia. Ama benim için android kadar zevkli değil malesef