Gönderen Konu: Oğlum için akıllı telefon önerisi  (Okunma sayısı 12070 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '05
  • 447 kere teşekkür etti
  • 427 kere teşekkür edildi
Ynt: Oğlum için akıllı telefon önerisi
« Yanıtla #20 : Haziran 16, 2015, 22:43:46 »
Konu ile alakalı olarak zenfone 2 nin Türkiye lansman i bugün yapıldı fiyatlar şöyle

-1.8 GHz Intel Atom Z3560 işlemcili, 4 GB RAM ve 16 GB dahili depolama; 1.099 TL
-2.3 GHz Intel Atom Z3580 işlemcili, 4 GB RAM ve 32 GB dahili depolama; 1.299 TL
-2.3 GHz Intel Atom Z3580 işlemcili, 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama; 1.499 TL

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 16, 2015, 22:43:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 16, 2015, 22:53:27 »
Huawei Ascend P7 modelini incelemenizi tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 38800
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 16, 2015, 22:54:35 »
-1.8 GHz Intel Atom Z3560 işlemcili, 4 GB RAM ve 16 GB dahili depolama; 1.099 TL bunun dışındaki modeller satışta zorlanır.Daha radikal fiyatlar olabilirdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 16, 2015, 23:04:47 »
Bana da telefon lazım.Taksit kalktı.S 3 aileden oldu.Taksitle telefon alma hakkım niye gasp edildi?Operatörler ve bankalar(telefon kredisi) bu işten karlı çıktı.Gerekçeye  bakalım.CEP TELEFONU CARİ AÇIĞI ARTTIRIYOR

Yasağın cep telefonu ayağında doğrudan cari açık yatıyor. Bilgi Teknolojileri Kurumu Başkanı Tayfun Acarer'den aldığımız bilgilere göre; 2013 yılı sonu itibarıyla Türkiye'de yaklaşık 69,7 mobil abone bulunuyor ve bunların 49,3 milyonu 3. Nesil Mobil Telefon kullanıyor. Türkiye'de kayıtlı cep telefonu sayısı ise 210 milyon civarında iken 2013 yılında yaklaşık 16 milyon cep telefonu ithali gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra yüksek taksit oranları ile birleşen marka ve model tutkusu nedeniyle Türkiye'de tüketicilerin cep telefonu değiştirme süresi 8 aya kadar inmiş durumda.  Rakamlarda görülen bu korkunç cep telefonu trafiği cari açığa da çok ciddi negatif etki yapıyor. Yıllık 60 milyar doları bulan cari açıkta cep telefonlarının etkisinin 5 milyar dolar gibi ciddi bir oranda olduğu öngörülüyor. Çünkü piyasadaki cep telefonlarının neredeyse tamamı ithal ediliyor. BTK Başkanı Acarer ise bu sorunun yerli üretim cep telefonu ile çözülebileceğini belirtiyor.
Bana ne?Teknolojik geriliğin bedelini biz ödüyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Haziran 16, 2015, 23:09:36 »
Ülkeyi iyi yönetemezsen açık olur tabii.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 16, 2015, 23:51:44
250 Dolarlık zenfone 2 bile 1300 TL insanımıza bunu reva görüyorlar ondan sonra da cari açıkmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 17, 2015, 10:03:24 »
Evet gerçekten kafa karıştıracak cinsten bir telefon özellikleriyle. Ramın yüksek olması bence telefonun tek albenisi. Onun haricinde telefon alırken şahsım adına, her ne kadar performans önemli olsa da  tasarıma çok önem veriyorum.  Mesela nereden baksan 6-7 yıllık (tam tarihi bilmiyorum)  Samsung J150 telefonum bile 7mm kalınlığında.  2015 yılında piyasaya çıkan bir telefon 10 mm kalınlığında olmamalı. Tamam 3000 ma pil belki buna sebep olan ama, şahsi fikrim bu. İkinci bir  olay 1.099 TL fiyat 32 gb lik olan versiyonu için olsaydı gerçekten biraz daha fazla satılırdı gibime geliyor.

Sadece merakımdan soruyorum,  buradaki arkadaşlardan edindiğim bilgiler ışığında Qualcomm işlemcilerin Mediatek işlemcilere göre daha tercih edilebilir olduğunu öğrendim. Peki o zaman mobil telefonda İntel Atom,  Qualcomm ve Mediatek   sizce bu üçü arasından hangisi daha stabil, daha performanslı.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 17, 2015, 10:15:50 »
Xperia m4 aqua yı daha dun kurcaladım, telefon gayet güzel. Zenfone 5 ekran parlaklığı dışında bence sıkıntısız bir cihaz. M4aqua fiyatına denk olan asus zenfone2 ekranı kaliteli ise tek geçerim Asusu
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Haziran 17, 2015, 10:45:49 »
Xperia m4 aqua yı daha dun kurcaladım, telefon gayet güzel. Zenfone 5 ekran parlaklığı dışında bence sıkıntısız bir cihaz. M4aqua fiyatına denk olan asus zenfone2 ekranı kaliteli ise tek geçerim Asusu

M4 Aqua benimde aklımı çok kurcalıyor. Ancak dahili hafızanın 8 gb olması, ve genel olarak sonylerin ekranının pek fazla parlak olmaması (televizyonlarıda dahil olmak üzere) evde tv/tablet/telefon Samsung kullanan birisi olarak beni düşündürüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Haziran 17, 2015, 10:57:41 »
Arttırılabilir hafıza olduktan sonra 8gb olması sıkıntı mı hocam? Samsungların ekranları gerçekten çok güzel ama ekran ne kadar parlak o kadar batarya kullanımı fazla oluyor. Birde samsunglar çok fazla ram kullanıyorlar
Bu arada bende kızıma bakıyorum, babalar günü belki kampanya olur diye pusuya yattım :) kampanya falan olursa haber edin bana da :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '05
  • 447 kere teşekkür etti
  • 427 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 17, 2015, 11:30:42 »
Zenfone 6 daki intel islemci perofrmans ve batarya olarak gayet iyiydi ama işlemcinin minimum çekirdek hızı fazla olduğu için beklemedeyken biraz daha fazla şarz tüketiyordu ama yinede batarya performansı gayet iyi.

Zenfone 2 kapak tasarımları

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 17, 2015, 11:56:56 »
GM discovery 2 + plus kullanıyorum. İlk çıktığı günden beri.
7,9mm İncelik 8 Çekirdek İşlemci, 5 inç IPS, 441 PPI Ekran, 13MP Hızlı Flaşlı Kamera, 5MP Selfie Kamera, 130 gr ağırlık, Gorilla Glass 3 ekrana sahip yoğun kullanımda 24 saati rahatlıkla çıkaran bir yapıya sahip.
Kasma gibi bir problem bu cihazda yok. En iyi grafiklere sahip oyunları güle oynaya oynayan bir cihaz. Fiyatına göre çok donanımlı.
Bağlantı hızları çok iyi ve seri. 1. nesillerdi ki gibi ekran kararma problemi yok.
Yardımcı batarya programları ile pil ömrü uzatılmasıda gayet güzel.

Gelelim eksiklerine;
8 çekirdek olmasından ötürü ve bataryanın çok ince olması sebebiyle çok ısınıyor. 50 dereceyi çok rahat görüyor ve bu sıcaklık ekran dokunmatiğini etkiliyor.
Kamera lensi yapısı gereği çıkıntılı durduğundan çizilme ihtimali çok yüksek kılıfsız kullanmak riskli.
Keşke note 2 gibi kalemi olsa tadından yenmezdi. (note 2 de kullandığım tüm programları sorunsuz çalıştırıyor auto cad en basit örneği)
Görüntüsü s5'in kopyası gibi duruyor.
Açma kapama tuşunun üst kısımda olması saçma.

Kullanıcı olarak bu telefonu değerlendirirken bu durumu göz önüne almanızı rica ederim.
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Haziran 17, 2015, 13:19:21 »
M4 Aqua benimde aklımı çok kurcalıyor. Ancak dahili hafızanın 8 gb olması, ve genel olarak sonylerin ekranının pek fazla parlak olmaması (televizyonlarıda dahil olmak üzere) evde tv/tablet/telefon Samsung kullanan birisi olarak beni düşündürüyor.
Eskisi gibi teknolojiyi takip etmiyorum. 10 yılı aşkın S.E ve Sony telefon serilerini kullanıyorum o ekran olayını bizde yadırgıyorduk. Arkadaş bi yere e-mail attı gelen cevap hem göz yorulmaması hemde şarj ömrü açısından bu yola başvuruluyor. Japon klasiği :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Haziran 17, 2015, 13:23:30 »
Japon candır :)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Haziran 17, 2015, 14:27:05 »
kamera ekran performansı g3
performans ölümüne performans zenfone2 bence ikisi arasında karar kılın samsung  pismanliktir
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Haziran 17, 2015, 14:28:08 »
Arttırılabilir hafıza olduktan sonra 8gb olması sıkıntı mı hocam? Samsungların ekranları gerçekten çok güzel ama ekran ne kadar parlak o kadar batarya kullanımı fazla oluyor. Birde samsunglar çok fazla ram kullanıyorlar
Bu arada bende kızıma bakıyorum, babalar günü belki kampanya olur diye pusuya yattım :) kampanya falan olursa haber edin bana da :)

Murat bey,  örnek olarak samsung galaxy tab 4 tabletimiz  var. 8 gb hafızası var dahili. 8 gb de hafıza  kartı  taktık. Oldumu sana 16 gb.  Ama standart 8 gb hafızanın nereden baksan 3,5-4 gb sini sistem kullanıyor  zaten. Ivır zıvır derken kalan 1,5 gb hafıza + 8 gb harici kartla  yinede bir çok  uygulama  kurulurken hafıza kartına kurulmayı kabul etmiyor.  Yani direk telefonun hafızasına kurulacak şekilde programlanmış muhtemelen. Yani böyle bir durumda 8 değil 64 gb de  taksanız  bir anlamı kalmıyor. Ha noluyor, video, müzik, resim arşivi yapabilirsiniz. O da önce çekip sonradan karta taşımak kaydıyla. Onun için depolama günümüz için en az 32 gb olmalı diyorum. Heleki 19 yaşında bir genç için.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 17, 2015, 14:29:24
kamera ekran performansı g3
performans ölümüne performans zenfone2 bence ikisi arasında karar kılın samsung  pismanliktir

1 yıl 8 aydır S3 mini kullanıyorum bir sıkıntı çıkmadı  ama, tabii bu çıkmayacağı anlamına gelmiyor. Muhtemelen bir pişmanlık yaşamışsınız, paylaşırsanız bizi aydınlatırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #35 : Haziran 17, 2015, 14:31:44 »

Samsung amoled ekranlarda sararma sorunu çok fazla görünüyor ayrıca güncelleme daha az geliyor bence sony hitachi lg gib markalara bakın yeni çıkan zenfone 2 olabilir
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Haziran 17, 2015, 14:32:03 »
GM discovery 2 + plus kullanıyorum. İlk çıktığı günden beri.
7,9mm İncelik 8 Çekirdek İşlemci, 5 inç IPS, 441 PPI Ekran, 13MP Hızlı Flaşlı Kamera, 5MP Selfie Kamera, 130 gr ağırlık, Gorilla Glass 3 ekrana sahip yoğun kullanımda 24 saati rahatlıkla çıkaran bir yapıya sahip.
Kasma gibi bir problem bu cihazda yok. En iyi grafiklere sahip oyunları güle oynaya oynayan bir cihaz. Fiyatına göre çok donanımlı.
Bağlantı hızları çok iyi ve seri. 1. nesillerdi ki gibi ekran kararma problemi yok.
Yardımcı batarya programları ile pil ömrü uzatılmasıda gayet güzel.

Gelelim eksiklerine;
8 çekirdek olmasından ötürü ve bataryanın çok ince olması sebebiyle çok ısınıyor. 50 dereceyi çok rahat görüyor ve bu sıcaklık ekran dokunmatiğini etkiliyor.
Kamera lensi yapısı gereği çıkıntılı durduğundan çizilme ihtimali çok yüksek kılıfsız kullanmak riskli.
Keşke note 2 gibi kalemi olsa tadından yenmezdi. (note 2 de kullandığım tüm programları sorunsuz çalıştırıyor auto cad en basit örneği)
Görüntüsü s5'in kopyası gibi duruyor.
Açma kapama tuşunun üst kısımda olması saçma.

Kullanıcı olarak bu telefonu değerlendirirken bu durumu göz önüne almanızı rica ederim.

Teşekkür ederim.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 17, 2015, 14:52:26
Yada 40 TL farkla  Sony Xperia Z1  var.  Aquadan eksiği, 4 çekirdekli işlemci, artısı ise 16 gb dahili hafızaya sahip. Diğerleri aşağı yukarı aynı özellikler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Haziran 17, 2015, 19:04:53 »
Samsung amoled ekranlarda sararma sorunu çok fazla görünüyor ayrıca güncelleme daha az geliyor bence sony hitachi lg gib markalara bakın yeni çıkan zenfone 2 olabilir
Bu sorunlar android bazlı sorunlar lg g2lerde de sararma sorunu baş gösterdi.
Htc nin kamerasında pempeleşme sorunu vardı . Sony z4lerde ısınma sorunu,  ayrıca htc satıldı satılacak. Artık güncellemede ondan sonra  nolur bilinmez. Sonyde başarı yakalayamadı durmadan zararda kamerası hiç zirveye oturmadı , performansta da öyle  cep telefonu piyasasından çekilme durumu söylentilerden.
Günceleme konusunda apple hiçbir telefonunu pas geçmedi  iphone4e uzun süre güncelleme verdi. Performans ve ios kalitesi ortada.

1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Haziran 17, 2015, 19:17:41 »
iphone 4s 8gb yeterli olmazmı acaba?şu anda 899 tl fiyatı var hemde distribitör garantili.

kendi öğrencilik yıllarıma döndüğümde yani fakülte yıllarıma ilk 5 yıl ailemi türk telekom telefon kartıyla aradığım günler geldi aklıma.6.sınıfa geldiğimde ise

kendi aldığım burs paralarını 6 yılda ancak biriktire biriktire kazulet gibi anteni olan bi ericsson almıştım.onuda 4 yıl kullanmıştım.

hatta ailem derdiki,numarası karşı tarafta çıkan bir ankesörden ara ev telefonunu sonra kapat başında bekle biz seni hemen ararız derlerdi.

hey gidi günler be  :-[ :-[

şimdiki öğrenciler gerçekten çok şanslı.böyle anne ve babaların umarım kıymeti biliniyordur  :saygi:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #39 : Haziran 17, 2015, 19:21:23 »
Bu sorunlar android bazlı sorunlar lg g2lerde de sararma sorunu baş gösterdi.
Htc nin kamerasında pempeleşme sorunu vardı . Sony z4lerde ısınma sorunu,  ayrıca htc satıldı satılacak. Artık güncellemede ondan sonra  nolur bilinmez. Sonyde başarı yakalayamadı durmadan zararda kamerası hiç zirveye oturmadı , performansta da öyle  cep telefonu piyasasından çekilme durumu söylentilerden.
Günceleme konusunda apple hiçbir telefonunu pas geçmedi  iphone4e uzun süre güncelleme verdi. Performans ve ios kalitesi ortada.

zaten ıos ve apple ayrı bir dunya. ha ben o paraları haketmediğini düşünüyorum kaç yıllık telefona-ıp4_ 900 lira para vermem açıkçası. Akıcılık olarak androidde kaplumbağa değil benim gözümde. ayrıca applenin müşteriden çok kendini düşünen uygulamaları vs beni soğutmuştu. inadına android :) :)