Öncelikle tekrar merhaba, elimden talihsizlik yüzünden kısa zamanda 2 araç geçti. 1. aracımada protect yaptırmıştım ama 2. aracımada yaptırdım ama o öncekinin akıcılığı yok. Biraz acele ettirmiştim sanki sadece boya koruma yapılmış ama protect yapılmamış hissediyorum. Bunu nasıl test edebilirim? Başka bir servis mi anlar bunu? yardımcı olursanız sevinirim
Mesaj Birleştirildi: 16 Haz, 2015 15:01
Uygulama yeni olduğu için bilen mi yok?
Araçların rengi aynimiydi.benim aracim beyaz babamin araci fume bende hep diyorum seninki daha iyi sanki diye.renkten dolayi goze oyle gelebilir diye düşünüyorum
Renkler aynı sadece tek anlayabildiğim elimi arabada gezdirirken öncekinde hiç takılma olmazdı bunda var. Aldığım yerle zaten problemler yaşadık kandırıldığımı düşünmek sinirlerimi bozdu
Mesaj Birleştirildi: 16 Haz, 2015 19:09
Belki de yapmışlardır anlayamıyorum ki
Aynı şeyi ben de düşünüyorum, kendimi kandırılmış hissediyorum araç fırçasız yıkandığı halde kılcal çizikler oluştu 3 aylık araçta, 2 gün sonra gidip güzelce servis ile konuşacağım eğer yapılmadı ise yapılmasını rica edeceğim. Şayet sorun çıkarırsalar toyota türkiye ye yazacağım durumu ya da ararım.
İki araca su testi yapın. Bakalım su nasıl yol alıyor motor kaputu üstünde
Aynı şeyi ben de düşünüyorum, kendimi kandırılmış hissediyorum araç fırçasız yıkandığı halde kılcal çizikler oluştu 3 aylık araçta, 2 gün sonra gidip güzelce servis ile konuşacağım eğer yapılmadı ise yapılmasını rica edeceğim. Şayet sorun çıkarırsalar toyota türkiye ye yazacağım durumu ya da ararım.
Bence de şüpheniz varsa servise gidin protec yapılmış araç ile sizin aracı yan yana getirin su testi yapın o zaman emin olursunuz.
Şunuda belirtmeden geçmek istemiyorum bu servisler protec koruma 5 yıl garantili seramik kaplama vs. Diyerek bence haksız kazanç sağlıyorlar. Vatandaşı yanlış bilgilendirip parasını resmen gasp ediyorlar akıl var mantık var hangi kimyasal ürün araç üzerinde 5 yıl etkili olacak. En baba koruma 1 yıldır sonrası malum..
Bence de şüpheniz varsa servise gidin protec yapılmış araç ile sizin aracı yan yana getirin su testi yapın o zaman emin olursunuz.
Şunuda belirtmeden geçmek istemiyorum bu servisler protec koruma 5 yıl garantili seramik kaplama vs. Diyerek bence haksız kazanç sağlıyorlar. Vatandaşı yanlış bilgilendirip parasını resmen gasp ediyorlar akıl var mantık var hangi kimyasal ürün araç üzerinde 5 yıl etkili olacak. En baba koruma 1 yıldır sonrası malum..
Aman ole deme Eyup hocam. Simdi bu 5 yil soylemine inanip yaptiranlar tarafindan saldiriya ugrayabilirsin [emoji23]
Araba kapalı garajdan çıkarılmayıp binilmez ise 5 yıl dayanır.
Aman ole deme Eyup hocam. Simdi bu 5 yil soylemine inanip yaptiranlar tarafindan saldiriya ugrayabilirsin [emoji23]
seramik uygulamayı yapan firmadaki arkadaşım da söylüyor 7ay en fazla 1seneye gidiyor uygulama.. o kadar oto yıkamada kostikli şampuanlarla yıkanıp da hala koruma kaldığına inanmak çocukca olur bence.. Seramik kaplama cilanın kutusu 90tl ve 1kutu ile 10dan fazla aracı yapabiliyor. kimse alınmasın ama bu iş böyle.
Bu protect denilen şey bana hikaye geliyor biraz, ben servislerde bu.kadar detaylı uygulama yapacak kalifiye personel göremiyorum, bu tip işler detailing cilerin işi ve onlar bile adam gibi performans alabilmek için, 2 gün uğraşıyorlar.
Bu protect denilen şey bana hikaye geliyor biraz, ben servislerde bu.kadar detaylı uygulama yapacak kalifiye personel göremiyorum, bu tip işler detailing cilerin işi ve onlar bile adam gibi performans alabilmek için, 2 gün uğraşıyorlar.
Servisler kendi yapmıyor zaten Aydın. Anlaşmalı oldukları yerlere yaptırıyor. İşçilik te değişebileceği için koruma süresine standart garanti verilmesi zor.
Valla arkadaşlar protech yaptıralı 1 seneyi geçti ve hala ilk günkü gibi.hatta yıkamacı arkadaşım seni kandımışlar imkansiz diyordu ilk zamanlar ama arabayı her hafta yıkayışında vay be diyor
Dost acı söyler mehmet hocam

Bizde arabayı alırken servisteki satıcı ballandıra ballandıra bahsetmişti yok dedim kardeşim sen bagaj havuzunu koy ekstra başka bi şey istemez
Protect cila gibi değildir. iyi yapılan yerde boyanın üzeri cam şeklinde katmanla kaplanmaktadır. gittiğim serviste örnek olması açısından koyu renk bir kapının yarısını protect ile yapmışlardı ve geçiş yeri tırnağa takılacak kadar kalındı.çok fazla derin çizik olmadıktan sonra çizilmiyor. arabayı hemen alamıyorsunuz 1 gün üzerindeki yapılan işin sudan korunması gerekiyor.
benim arabaya muadillerini yaza doğru 700 tl ye yaptıracağım. (Aquartz Premium vb gibi)
Protec falan bilmem ama seramik kaplam iyi yapılır ise vyikamada dikkat edilirse uzun yillar gidebilir.Detailingturkey de gtechnic ve gyeon nasionel ve aklima gelmeyen birkac firma seramik kaplamasi yapiyorlar.Bunun kurlesme uygulama süresi 48 saati buluyor.
gun içinde yapılan uygulamarda wax i sürüp parlatip veriyorlar.
Ankarada izmirde istanbulda bu işi cok iyi yapan yerler var.
oralarda yapılabilir.
Servislerde hem bu konuda eğitimli personel olmadigini hemde uygulamanin yapilacak yer konusunda da sıkıntı olacagini düşünüyorum.
Forumu 3 aydir takip ediyorum Konularin genelinide okumaya ozen gosteriyorum.Oradan cikardigim kendimce fikirlerim bunlar.
Eyüp bey merhaba:Ağzınız bal yesin,bende anlamıyorum bir kimyasalın 5 yıl açık ortamda iş görür olmasını.Ama millet inanıyor 700 tl+işçilik verip serviste yaptırıyorlar
Seramik kaplama cilanın kutusu 90tl ve 1kutu ile 10dan fazla aracı yapabiliyor. kimse alınmasın ama bu iş böyle.
90 TL mi?

Bulduğum en ucu ürün 400-500 civarındaydı. Bi'yanlışlık olmasın?
birde şöyle düşünelim. aracın üzerindeki boya da kimyasal madde ve 20 yıl kadar bile dayanabiliyor.
demekki oluyormuş

bilmem belkide gerçektir!
Protec falan bilmem ama seramik kaplam iyi yapılır ise vyikamada dikkat edilirse uzun yillar gidebilir.Detailingturkey de gtechnic ve gyeon nasionel ve aklima gelmeyen birkac firma seramik kaplamasi yapiyorlar.Bunun kurlesme uygulama süresi 48 saati buluyor.
gun içinde yapılan uygulamarda wax i sürüp parlatip veriyorlar.
Ankarada izmirde istanbulda bu işi cok iyi yapan yerler var.
oralarda yapılabilir.
Servislerde hem bu konuda eğitimli personel olmadigini hemde uygulamanin yapilacak yer konusunda da sıkıntı olacagini düşünüyorum.
Forumu 3 aydir takip ediyorum Konularin genelinide okumaya ozen gosteriyorum.Oradan cikardigim kendimce fikirlerim bunlar.
protect de aynen seramik gibidir zaten. seramiğin toyotacası..
Mesaj Birleştirildi: 29 Mar, 2016 17:54
90 TL mi?
Bulduğum en ucu ürün 400-500 civarındaydı. Bi'yanlışlık olmasın? 
90 tl olanlar soft 99 vb. gibi koruyucular. seramik urun fegildir. Silersin 2 ay sonra geçer. bahsedilen cam türü koruyucu. boyaya yapışır ve kürleşir.
Mesaj Birleştirildi: 29 Mar, 2016 22:26
Eyüp bey merhaba:Ağzınız bal yesin,bende anlamıyorum bir kimyasalın 5 yıl açık ortamda iş görür olmasını.Ama millet inanıyor 700 tl+işçilik verip serviste yaptırıyorlar
Para cok millet yaptirir....