Fazla asidik şeyler yediyse vay halimize [emoji1]
GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Abi işi şansa bırakmamak için en azından iyi bir wax uygulamak lazım .
Abi işi şansa bırakmamak için en azından iyi bir wax uygulamak lazım .
Mahmut biraz önce Detay forumuna da sordum, araca meg 205 uyguladık, ardından, sadece 2 seferdir bsd uyguluyorum, bugün de uyguladım, elimde başka wax yok, bu yeterli olur mu, bir se diğer bir sorum meg 205 i, araç üzerin de ki hare ve fırça cizikleri için uyguladık, dairesel halka çizikler, fakat hiç mi hiç faydası olmamış, buna ne yapabilirim?
Aydin abi elle uyguladıysan gecici olur.birde yaptiktan sonra yikamaya dikkat etmek lazim.
buaralar detailing de menzerna favori fg 2500 3800 isini gorur gibi.hizli cilanin altina iyi bir wax daha iyi olur.Haddime degil ama Mahmut hocam ne derse onu dikkate al.Buvaralar seckin yok o nerde
LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Abi meg 205 i makine ile uygulamak lazım. Birde abi meg 205 silikonlu meg 205 yerine menzerna pf2500 daha iyi. Wax konusunda abi soft99 fuso güzel bunun üzerine 2-3 yıkamada bir bsd uygularsanız aracınız eskimez.

iPhone cihazımdan tapatalk ile gönderildi.
Abi meg 205 i makine ile uygulamak lazım. Birde abi meg 205 silikonlu meg 205 yerine menzerna pf2500 daha iyi. Wax konusunda abi soft99 fuso güzel bunun üzerine 2-3 yıkamada bir bsd uygularsanız aracınız eskimez. 
Polisaj makinesiyle uyguladık zaten, yıkamacı da, fakat üzerinde ki dairesel çizikler hiç ama hiç fark etmedi.
Tuncay abi mesajı gönderdikten sonra mesajını gördüm. Aynı şeyleri söylemişiz.

Aydin abi elle uyguladıysan gecici olur.birde yaptiktan sonra yikamaya dikkat etmek lazim.
buaralar detailing de menzerna favori fg 2500 3800 isini gorur gibi.hizli cilanin altina iyi bir wax daha iyi olur.Haddime degil ama Mahmut hocam ne derse onu dikkate al.Buvaralar seckin yok o nerde
LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim Tuncay^cım, yıkama ya çok dikkat ediyorum, sonax multi sunger le sonax turuncu kullanıyorum, silmek için de kalite mikrofiber bez ardından devamlı bsd

Polisaj makinesiyle uyguladık zaten, yıkamacı da, fakat üzerinde ki dairesel çizikler hiç ama hiç fark etmedi.
Abi hangi pedi kullandınız eğer yıkamacının pedi ise o pedde çift şeritli yol yapacak zift kalıntıları vardır ve bu ne yaparsanız yapın dairesel çiziklere sebep olur. Sonra araca polisajdan önce kil uygulandı mı ? Sonra yapan ne kadar usta ? Bunlar hep uygulamanın sonucunu etkileyen etmenler.
Abi evet çok ince ama durum bu . 4 katta yapsalar 10 katta yapsalar iddaa etikleri kalınlığa ulaşamazlar . Zaten aracın üzerine boyadan daha sert kaplamayı kalın bir şekilde uygulamak boyanın zamanla çatlamasına da sebep olabilir. Şeffaf koruma filmleri olsa tamam diyeceğim ama seramik kaplamada böyle bir şey söz konusu değil . Bu ürünler ilk çıktığında bazı firmalar çakmak , bıçak ,ateş v.b gibi araçları kullanarak test yapıp aracı bunlardan koruduğunu da iddaa etti sonuç hepsi sahte çıktı .
Abi size tavsiyem detailing işi yapan dürüst bir arkadaşa danışıp uygulamaya öyle karar vermeniz . Tek amacımın sizin yanılmamanız olduğunu bilmenizi isterim .
Teşekkür ederim dostane düşüncenizin farkındayım ama insan fıtratı gereği güvenmek ister içinden çıkamadım düşündükçe düşünüyorum gerçekten bi yerden sonra para değil arabamızı koruyalım diye iyisi olsun istiyorum. İlginize teşekkürler...
Mesaj Birleştirildi: 22 Haz, 2016 00:37
Abi doğru ürün doğru şekilde uygulandığında faydası var . Benim araba çok iyi parlamasına rağmen gyeon primeq2 uyguladıktan sonra gören bu arabaya ne yaptın diyor . 2 sene sonra uygulamayı tekrarlamayı düşünüyorum .
fiyatlar nasıl acaba hiç bilginiz varmı son günlerde bu prtoect için ve araca bir gün yetiyormu...
Teşekkür ederim dostane düşüncenizin farkındayım ama insan fıtratı gereği güvenmek ister içinden çıkamadım düşündükçe düşünüyorum gerçekten bi yerden sonra para değil arabamızı koruyalım diye iyisi olsun istiyorum. İlginize teşekkürler...
Mesaj Birleştirildi: 22 Haz, 2016 00:37
fiyatlar nasıl acaba hiç bilginiz varmı son günlerde bu prtoect için ve araca bir gün yetiyormu...
Abi rica ederim .
Abi Manisa da bildiğim bir yer maalesef yok . Kafanızın karışması böyle hileye açık bir sektör için çok normal . Keşke Adana'ya yakın olsaydınız uygulamayı bizzat ben yapardım . Abi size şu şekilde yardımcı olabilirim öncelikle uygulayacakları malzemeleri ve demir tozu ile kil uygulayıp uygulamayacaklarını sorun . Seramik kaplamalarda gtechnic , gyeon , dr beasley's gibi markalar iyidir . Aşındırıcı olarak silikonsuz ürün kullanan yerleri tercih edin çok bildiğimiz meguiars mesela silikonludur ve bununla çizik giderme yapılan araçlarda 3-4 yıkama sonra çizikler geri gelir bunun yerine menzerna veya scholl consept kullanan yerleri tercih edin . En önemlisi de abi aracı teslim edeceğiniz yere size aracı geri teslim ederken spot test yapıp yapmayacağını sorun . Spot test araca projektör veya benzeri yoğun ışık altında bakarak harelerin gidip gitmediğini kontrol etmektir .
Uygulama süresi abi dediğim ürünler ile bir araba için tek kişi çalışırsa 2 günü bulabilir . Zaten ilk gün araç temizlenir polisaj yapılıp yıkanır ve bir sonraki güne tam kuruması için bırakılıp sonraki gün seramik kaplaması yapılır. Seramik kaplamanın kürleşmesi de ürüne göre değişmekle birlikte 24 saati bulabilir .
Fiyat konusunda abi bende fiyatları tam bilmiyorum ama kullanılan ürünlere göre 1500 tl den başladığını duydum .