Gönderen Konu: t27 avensis Gündüz farı konumu/Tavsiye/Öneri....Fotoğraflı  (Okunma sayısı 55482 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
Ynt: t27 avensis Gündüz farı konumu/Tavsiye/Öneri....Fotoğraflı
« Yanıtla #20 : Haziran 10, 2015, 01:08:43 »
Bence delme :) Elaleme gündüz vakti kendimizi belli edeceğiz diye tamponu delipte sonrasında ne yapacağız demenin anlamı yok :)

Bak hazır elinde bu ledlerden vaken Bekir Hocanın dediği yerlerde güzel şekil olarakta iyi  :tamam:
aynı bekir hocanın dediği şekilde proje aklıma gelmedi değil de, mesafeleri yakın olacak gibi geliyor. o yüzden sislere doğru ineyim dedim.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 10, 2015, 01:09:51
Benim bir fikrim daha geldi. Farın içine şerit plazma led alınıp da tamponu falan delmeden farın içinde hem orjinallik açısından da 10 numara olur.
farı açabilene daha doğrusu açmaya razı gelene çözüm çok.
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 10, 2015, 01:08:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 10, 2015, 01:10:30 »
https://www.youtube.com/watch?v=muc5NM0qICY

Başka bir öneri bu araçta mevcut
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Haziran 10, 2015, 01:13:03 »
o videoda tampon koruma bandına şerit led döşenmiş. bende de tampon koruma bantı var. onların içine mi gömsem ledleri :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 10, 2015, 01:14:53 »
Hayır öyle değil gibi, orası o DRLiçin özel yapılmış bir yere benziyor. arkaya doğru içeri oyuk  :tamam:
Delmeeeeeeeeeee

Bizim arabadanmış ya la bu :) hahaha arabanın dışının görünüşünü hiç bilmiyorum yahu :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Haziran 10, 2015, 01:19:32 »
tamam abi tamam yaa :olu: o zaman canlı canlı yerinde hafif montajlayıp prova edip karar veririm :tamam:

Mesaj Birleştirildi: Haziran 10, 2015, 01:20:20
talat konuyu açmasaydın deliyoduk canım tamponu iyimi :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #25 : Haziran 10, 2015, 01:23:26 »
DElmeden de o ledleri monte etmek zor gibi :) Bu ızgara arasına mesela deneme amaçlı XPS köpükler varya sert olan straforlardan onlara bu lambaları geçirip o ızgara arasına sıkıştırabilirsin denerken
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 10, 2015, 17:49:11 »
işte yaptım bekir hocam.
bu kartal gözü ledlerden kesmeden biçmeden bu ızgaraya kolayca takılabilir.

Diğer arkadaşlara soralım sizce bu şekilde konumlama nasıl olmuş.
bu ledlerin arkasınca cıvata var ızgara arasından sokup arkadan somunda sıkıyorsunuz o kadar

sıkıntım şu 9w lık 12 tane ampulu direkt akü ve röleye bağladığımız zaman araya başka bir driver falan takmak gerekir mi?

geceuçuşu.com a yazsam mı acaba?

***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Haziran 10, 2015, 19:05:30 »
kafaları içeride ızgara aralarında kalırsa daha iyi durur gibi :-[

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Haziran 10, 2015, 19:16:04 »
Talat en üst ızgara boş kalmış.çünkü bizim makyajlı kasada 3 tane boşluk var sizinkinde ise 4 adet var.yeni fark ettim.

eğer bu şekilde de deneyim dersen sen bilirsin.birde bunları ayrı ayrı yaparsan sorunlu bir vatandas gelip aaa bunlar ne güzelmiş diyip çekip asılıp koparırsa senin için sorun olabilir gibime geldi.

yani 3-2-1 şeklinde değilde 4-3-2-1 şeklinde yapalım bence.birde ledleri bence köşelere doğru sıfırla kenarlarda boşluk bırakma bence mümkün olduğunca farın dibinde olsunlar.

Burak beyin dediği gibi ledlerin kafaları içerde olursa daha güzel okur gibime geliyor.şu anki haliyle emanet gibi duruyor.

ancak sen anladığım kadarıyla bu ledleri tek tek monte edeceksin.ve bunlarında toplam sağlı sollu 12 adet kablosu olacak.sanki biraz telefon santrali tarzı olmasın sonra dikkat  et derim.

benim aklımda bunların hepsinin tek bir ünite içinde olanını bulmak vardı.yani 3 lüsü tek bir kılıf içinde 2 lisi ve

teklisi hatta 4 lüsünü bile o şekilde düşünmüştüm.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 10, 2015, 19:57:44
Bu arada ToyotaClubTr'nin Avensis Gündüz Led Farı Yapım Projesi İle İlgili Ekibi Kurduk Sayılır  :alkis: :alkis:

1- @Talat Serkes (28471)
2- @Murat Köse (28015)
3- @Burak Ulubir (32698) 
4- @Kaan Kara (29002)  (Görev Adamı)
5- @Cavit YORDAM (26016)
6- @Bekir Uğur  YAVUZCAN (29160)
7- Ümit Otansev (Büyük Üstad)
8- @Yasin Yılmaz Fidan (23089)
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #29 : Haziran 10, 2015, 20:09:20 »
kafaları içeride ızgara aralarında kalırsa daha iyi durur gibi :-[

bu sadece nasıl durur diye düşünceden ortaya çıktı kafası mecburen ustte duracak gibi dediğiniz gibi çıta aralarına girecek tek parça ledlerden bakmam lazım galiba

Mesaj Birleştirildi: Haziran 10, 2015, 20:11:54
Talat en üst ızgara boş kalmış.çünkü bizim makyajlı kasada 3 tane boşluk var sizinkinde ise 4 adet var.yeni fark ettim.

eğer bu şekilde de deneyim dersen sen bilirsin.birde bunları ayrı ayrı yaparsan sorunlu bir vatandas gelip aaa bunlar ne güzelmiş diyip çekip asılıp koparırsa senin için sorun olabilir gibime geldi.

yani 3-2-1 şeklinde değilde 4-3-2-1 şeklinde yapalım bence.birde ledleri bence köşelere doğru sıfırla kenarlarda boşluk bırakma bence mümkün olduğunca farın dibinde olsunlar.

Burak beyin dediği gibi ledlerin kafaları içerde olursa daha güzel okur gibime geliyor.şu anki haliyle emanet gibi duruyor.

ancak sen anladığım kadarıyla bu ledleri tek tek monte edeceksin.ve bunlarında toplam sağlı sollu 12 adet kablosu olacak.sanki biraz telefon santrali tarzı olmasın sonra dikkat  et derim.

benim aklımda bunların hepsinin tek bir ünite içinde olanını bulmak vardı.yani 3 lüsü tek bir kılıf içinde 2 lisi ve

teklisi hatta 4 lüsünü bile o şekilde düşünmüştüm.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 10, 2015, 19:57:44
Bu arada ToyotaClubTr'nin Avensis Gündüz Led Farı Yapım Projesi İle İlgili Ekibi Kurduk Sayılır  :alkis: :alkis:

1- @Talat Serkes (28471)
2- @Murat Köse (28015)
3- @Burak Ulubir (32698) 
4- @Kaan Kara (29002)  (Görev Adamı)
5- @Cavit YORDAM (26016)
6- @Bekir Uğur  YAVUZCAN (29160)
7- Ümit Otansev (Büyük Üstad)
8- @Yasin Yılmaz Fidan (23089)

abi galiba dediğin gibi bu tekli olayındna vazgeçmek lazım. şöyle kaliteli tek parça olan ledlerden bulup ızgara aralarına 2 adet koymak en mantıklsıı gibi.
ama bir sorun var ızgaralar kavisli o araya nasıl denk gelecek ürün bulacağım meçhul.

osram ve phılıpsın urunleri var ama 250 lira yav
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Haziran 10, 2015, 20:25:23 »
Talat bencede bu şekilde tekli olarak yapma.philipsler veya osramlar gerçekten pahalı.

benim dediğim şekilde power led bulabilirsin aslında biraz araştırsan.

eğer acelem yok dersen ben hala pes etmiş değilim.

bugün fardoktoru.com sitesinin yetkilisi ile telefonda 10 dk ya yakın bir görüşmem oldu.

benden sadece gündüz farının çıplak halinin ve far soket yuvasının dibini gösteren bir resim istedi.

artı ve eksi uçlarını bunlara bakarak karar vericek.

benim kendi aracımda gündüz ledi yaparken başıma geleni anlattım.çok mantıklı bir açıklama yaptı.

japon araçlarında çoğu sistem ortak.sonuçta dünyayı yeniden keşfetmiyoruz abi dedi bana.

yapılan hata şuymuş piyasada..otomobil elektrikçilerinin çoğu halojen ampul gördülermi aynı bizim araçtaki gibi artı ve eksiyi ölçmeden led ampulu pat diye yuvaya sokarlar sonrada bi güzel aracın sigortasını attırırlar dedi.ancak bendeki olayda elektrikçi birde bunun arkasına direnç bağladığı için farın içindeki devreleri yakmış olay belli oldu yani artık.

far doktoru sitesini yetkilisne göre belkide gündüz farı yerine çift duylu direkt power led koyduğumuz da çalışması bile çok muhtemel.çünkü hondaların yeni kasa civiclerde bile bu şekilde çalışıyormuş.

ancak yine resimleri görmeden kesin birşey söylemek istemedi.

eğer bir yerden bulabilirsem bu resimleri kendisine göndericem.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #31 : Haziran 10, 2015, 20:28:27 »
Talat bencede bu şekilde tekli olarak yapma.philipsler veya osramlar gerçekten pahalı.

bugün fardoktoru.com sitesinin yetkilisi ile telefonda 10 dk ya yakın bir görüşmem oldu.

benden sadece gündüz farının çıplak halinin ve far soket yuvasının dibini gösteren bir resim istedi.

benim kendi aracımda gündüz ledi yaparken başıma geleni anlattım.çok mantıklı bir açıklama yaptı.

japon araçlarında çoğu sistem ortak.sonuçta dünyayı yeniden keşfetmiyoruz abi dedi bana.

yapılan hata şuymuş piyasada..otomobil elektrikçilerinin çoğu halojen ampul gördülermi aynı bizim araçtaki gibi artı ve eksiyi ölçmeden led ampulu pat diye yuvaya sokarlar sonrada bi güzel aracın sigortasını attırırlar dedi.ancak bendeki olayda elektrikçi birde bunun arkasına direnç bağladığı için farın içindeki devreleri yakmış olay belli oldu yani artık.

far doktoru sitesini yetkilisne göre belkide gündüz farı yerine çift duylu direkt power led koyduğumuz da çalışması bile çok muhtemel.çünkü hondaların yeni kasa civiclerde bile bu şekilde çalışıyormuş.

abi başından beri yapmak istediğimi aslında sis lambalarına 2 farklı yanabilen ampuller takmak ama dböyle bir ürün var mı bilmiyorum işte

bu arada phılıpsın gündüz ledi 350 lira
http://www.n11.com/philips-5-ledli-gunduz-fari-sntden-P16723187

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Haziran 10, 2015, 20:39:57 »
Talat abi ızgaraya koyacaksan piyasada elektrikçilerde tek tek satılan ledler var. Onlardan alıp basit bir devreyle istediğin şekilde board üzerine devre kurup montajlayabilirsin. Hatta forumda birisi 99 corollanın öndeki ızgara deliklerinin içine yapmıştı bu uygulamadan
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #33 : Haziran 10, 2015, 20:55:02 »

bide şu ürün buldum ızgaraların arasına cob ledmiş

http://www.aliexpress.com/item/Newest-1-Set-8-6W-18-2X4x2-3CM-COB-LED-DRL-High-Power-LED-Auxiliary-Light/1846977825.html?spm=2114.32010308.4.186.n9eNY8

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Haziran 10, 2015, 21:11:56 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=62441.0

Talat abi senin için bir yol gösterici çalışma bana göre. Bi incelemeni tavsiye ederim  :)
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 10, 2015, 22:06:41 »
işte yaptım bekir hocam.
bu kartal gözü ledlerden kesmeden biçmeden bu ızgaraya kolayca takılabilir.

Diğer arkadaşlara soralım sizce bu şekilde konumlama nasıl olmuş.
bu ledlerin arkasınca cıvata var ızgara arasından sokup arkadan somunda sıkıyorsunuz o kadar

sıkıntım şu 9w lık 12 tane ampulu direkt akü ve röleye bağladığımız zaman araya başka bir driver falan takmak gerekir mi?

geceuçuşu.com a yazsam mı acaba?

Talat hocam ledleri  yukardan aşağı doğru 1'er adet taksan nasıl olur? 12 ledin toplamı 9 watt  ise arada role olacağından sıkıntı olmaz. Yalnız gecede yanacaksa farları veya parkları yakınca biraz daha zayıf yanması için araya bi role devresi yapmak lazım @Osman Şenyurt (4631) bu şekil yapmıştı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Haziran 10, 2015, 22:22:34 »
http://www.aliexpress.com/item/Newest-1-Set-8-6W-18-2X4x2-3CM-COB-LED-DRL-High-Power-LED-Auxiliary-Light/1846977825.html?spm=2114.32010308.4.186.n9eNY8

talat bu linkteki verdiğin ürün iyi bir şeye benziyor.
ama bunlar sanki sis farlarının arasındaki ızgara için üretilen ürünler giibme geldi.

philisplerde öyle biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Haziran 11, 2015, 11:12:00 »
Talat bey, hala ızgara bölümüne koymayı düşünüyorsanız aşağıdaki ürünlere bakmanızı tavsiye ederim.
Örnek en üstteki ızgaraya bu ürünü (uzunluğu 17 cm); http://www.dx.com/p/hzled-20w-2100lm-3000k-cob-led-warm-white-light-lamp-strip-12-14v-288245#.VXlByZO8OM8
Orta ızgaraya bu ürünü (uzunluk 12 cm) : http://www.dx.com/p/hzled-10w-1050lm-6000k-cob-led-white-light-strip-12-14v-291638#.VXlBkpO8OM8
en alt ızgaraya da şu ürünü (uzunluk 8 cm) : http://www.dx.com/p/jrled-jrled-3w-cob-3w-230lm-6500k-30-cob-led-white-light-module-white-beige-3-3-7v-351555#.VXlCWZO8OM8

koyabilirsiniz.

Yada daha değişik kombinasyonlar var şöyle:
http://www.dx.com/p/carking-cs1039-8w-230lm-6000k-8-cob-led-white-light-car-daytime-running-light-12v-2-pcs-372747#.VXlCmpO8OM8
http://www.dx.com/p/carking-cs179-waterproof-4-cob-led-16w-6000k-600lm-white-car-daytime-running-light-lamp-2pcs-379863#.VXlCqpO8OM8

Mesaj Birleştirildi: Haziran 11, 2015, 11:41:21
abi başından beri yapmak istediğimi aslında sis lambalarına 2 farklı yanabilen ampuller takmak ama dböyle bir ürün var mı bilmiyorum işte

Ben vakti zamanında sis lambamın içine gündüz farı niyetine beyaz led  takmıştım. Önce gündüz farı ve sis farının karşıdakinin gözünü alma olayını kafanızda canlandırın.  Polisin birisi durdurdu sislerin neden açık diye sordu. Bunlar sis değil gündüz farı, adı üstünde gündüz farı gündüzleri açık olmalı dedim. Hem göz aldığı falan yok dedim. Ben anlamam bir daha görürsem cezayı yazarım, onlar sis farı dedi.  Kaldı ki sis farlarım bile  şu anda en fazla 10 metre önünü aydınlatır, öyle karşıdan gelenin gözünü almazdı. Çünkü ona göre konumlandırmıştım.   Yorumu sizlere bırakıyorum.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #38 : Haziran 11, 2015, 11:53:48 »
Talat bey, hala ızgara bölümüne koymayı düşünüyorsanız aşağıdaki ürünlere bakmanızı tavsiye ederim.
Örnek en üstteki ızgaraya bu ürünü (uzunluğu 17 cm); http://www.dx.com/p/hzled-20w-2100lm-3000k-cob-led-warm-white-light-lamp-strip-12-14v-288245#.VXlByZO8OM8
Orta ızgaraya bu ürünü (uzunluk 12 cm) : http://www.dx.com/p/hzled-10w-1050lm-6000k-cob-led-white-light-strip-12-14v-291638#.VXlBkpO8OM8
en alt ızgaraya da şu ürünü (uzunluk 8 cm) : http://www.dx.com/p/jrled-jrled-3w-cob-3w-230lm-6500k-30-cob-led-white-light-module-white-beige-3-3-7v-351555#.VXlCWZO8OM8

koyabilirsiniz.

Yada daha değişik kombinasyonlar var şöyle:
http://www.dx.com/p/carking-cs1039-8w-230lm-6000k-8-cob-led-white-light-car-daytime-running-light-12v-2-pcs-372747#.VXlCmpO8OM8
http://www.dx.com/p/carking-cs179-waterproof-4-cob-led-16w-6000k-600lm-white-car-daytime-running-light-lamp-2pcs-379863#.VXlCqpO8OM8

Mesaj Birleştirildi: Haziran 11, 2015, 11:41:21
Ben vakti zamanında sis lambamın içine gündüz farı niyetine beyaz led  takmıştım. Önce gündüz farı ve sis farının karşıdakinin gözünü alma olayını kafanızda canlandırın.  Polisin birisi durdurdu sislerin neden açık diye sordu. Bunlar sis değil gündüz farı, adı üstünde gündüz farı gündüzleri açık olmalı dedim. Hem göz aldığı falan yok dedim. Ben anlamam bir daha görürsem cezayı yazarım, onlar sis farı dedi.  Kaldı ki sis farlarım bile  şu anda en fazla 10 metre önünü aydınlatır, öyle karşıdan gelenin gözünü almazdı. Çünkü ona göre konumlandırmıştım.   Yorumu sizlere bırakıyorum.

yorumlar  için teşekkürler  ama verdiği iz linkteki ürünler en fazla altı ay sonra sönecek kalitesiz ürünlere benziyor.  benim amacım uzun yıllar hizmetedecek ggüçlü led ürünler bulabilmek.  bakalım nasip artik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #39 : Haziran 11, 2015, 11:56:27 »
Benim gözüme bu konuda en iyi Renault Cliolarda gördüğüm lambalar hoş geliyor. Gerçek anlamda çok güzel parlıyorlar ve gerçek anlamda gündüz farı gibiler.

Buna benzeyende dışardan takılabilecek sistemde bu philipsin ki gibime geliyor. 250 TL fiyatta çok iyiymiş, yurtdışında baya pahalı görmüştüm. 350-500 tl lere geliyor gibiydi fiyatları.
THE END