0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bence delme Elaleme gündüz vakti kendimizi belli edeceğiz diye tamponu delipte sonrasında ne yapacağız demenin anlamı yok Bak hazır elinde bu ledlerden vaken Bekir Hocanın dediği yerlerde güzel şekil olarakta iyi
Benim bir fikrim daha geldi. Farın içine şerit plazma led alınıp da tamponu falan delmeden farın içinde hem orjinallik açısından da 10 numara olur.
kafaları içeride ızgara aralarında kalırsa daha iyi durur gibi
Talat en üst ızgara boş kalmış.çünkü bizim makyajlı kasada 3 tane boşluk var sizinkinde ise 4 adet var.yeni fark ettim.eğer bu şekilde de deneyim dersen sen bilirsin.birde bunları ayrı ayrı yaparsan sorunlu bir vatandas gelip aaa bunlar ne güzelmiş diyip çekip asılıp koparırsa senin için sorun olabilir gibime geldi.yani 3-2-1 şeklinde değilde 4-3-2-1 şeklinde yapalım bence.birde ledleri bence köşelere doğru sıfırla kenarlarda boşluk bırakma bence mümkün olduğunca farın dibinde olsunlar.Burak beyin dediği gibi ledlerin kafaları içerde olursa daha güzel okur gibime geliyor.şu anki haliyle emanet gibi duruyor.ancak sen anladığım kadarıyla bu ledleri tek tek monte edeceksin.ve bunlarında toplam sağlı sollu 12 adet kablosu olacak.sanki biraz telefon santrali tarzı olmasın sonra dikkat et derim.benim aklımda bunların hepsinin tek bir ünite içinde olanını bulmak vardı.yani 3 lüsü tek bir kılıf içinde 2 lisi ve teklisi hatta 4 lüsünü bile o şekilde düşünmüştüm.Mesaj Birleştirildi: Haziran 10, 2015, 19:57:44Bu arada ToyotaClubTr'nin Avensis Gündüz Led Farı Yapım Projesi İle İlgili Ekibi Kurduk Sayılır 1- @Talat Serkes (28471) 2- @Murat Köse (28015) 3- @Burak Ulubir (32698) 4- @Kaan Kara (29002) (Görev Adamı)5- @Cavit YORDAM (26016) 6- @Bekir Uğur YAVUZCAN (29160) 7- Ümit Otansev (Büyük Üstad)8- @Yasin Yılmaz Fidan (23089)
Talat bencede bu şekilde tekli olarak yapma.philipsler veya osramlar gerçekten pahalı.benim dediğim şekilde power led bulabilirsin aslında biraz araştırsan.eğer acelem yok dersen ben hala pes etmiş değilim.bugün fardoktoru.com sitesinin yetkilisi ile telefonda 10 dk ya yakın bir görüşmem oldu.benden sadece gündüz farının çıplak halinin ve far soket yuvasının dibini gösteren bir resim istedi.artı ve eksi uçlarını bunlara bakarak karar vericek.benim kendi aracımda gündüz ledi yaparken başıma geleni anlattım.çok mantıklı bir açıklama yaptı.japon araçlarında çoğu sistem ortak.sonuçta dünyayı yeniden keşfetmiyoruz abi dedi bana.yapılan hata şuymuş piyasada..otomobil elektrikçilerinin çoğu halojen ampul gördülermi aynı bizim araçtaki gibi artı ve eksiyi ölçmeden led ampulu pat diye yuvaya sokarlar sonrada bi güzel aracın sigortasını attırırlar dedi.ancak bendeki olayda elektrikçi birde bunun arkasına direnç bağladığı için farın içindeki devreleri yakmış olay belli oldu yani artık.far doktoru sitesini yetkilisne göre belkide gündüz farı yerine çift duylu direkt power led koyduğumuz da çalışması bile çok muhtemel.çünkü hondaların yeni kasa civiclerde bile bu şekilde çalışıyormuş.ancak yine resimleri görmeden kesin birşey söylemek istemedi.eğer bir yerden bulabilirsem bu resimleri kendisine göndericem.
işte yaptım bekir hocam.bu kartal gözü ledlerden kesmeden biçmeden bu ızgaraya kolayca takılabilir.Diğer arkadaşlara soralım sizce bu şekilde konumlama nasıl olmuş.bu ledlerin arkasınca cıvata var ızgara arasından sokup arkadan somunda sıkıyorsunuz o kadarsıkıntım şu 9w lık 12 tane ampulu direkt akü ve röleye bağladığımız zaman araya başka bir driver falan takmak gerekir mi?geceuçuşu.com a yazsam mı acaba?
abi başından beri yapmak istediğimi aslında sis lambalarına 2 farklı yanabilen ampuller takmak ama dböyle bir ürün var mı bilmiyorum işte
Talat bey, hala ızgara bölümüne koymayı düşünüyorsanız aşağıdaki ürünlere bakmanızı tavsiye ederim. Örnek en üstteki ızgaraya bu ürünü (uzunluğu 17 cm); http://www.dx.com/p/hzled-20w-2100lm-3000k-cob-led-warm-white-light-lamp-strip-12-14v-288245#.VXlByZO8OM8Orta ızgaraya bu ürünü (uzunluk 12 cm) : http://www.dx.com/p/hzled-10w-1050lm-6000k-cob-led-white-light-strip-12-14v-291638#.VXlBkpO8OM8en alt ızgaraya da şu ürünü (uzunluk 8 cm) : http://www.dx.com/p/jrled-jrled-3w-cob-3w-230lm-6500k-30-cob-led-white-light-module-white-beige-3-3-7v-351555#.VXlCWZO8OM8koyabilirsiniz.Yada daha değişik kombinasyonlar var şöyle:http://www.dx.com/p/carking-cs1039-8w-230lm-6000k-8-cob-led-white-light-car-daytime-running-light-12v-2-pcs-372747#.VXlCmpO8OM8http://www.dx.com/p/carking-cs179-waterproof-4-cob-led-16w-6000k-600lm-white-car-daytime-running-light-lamp-2pcs-379863#.VXlCqpO8OM8Mesaj Birleştirildi: Haziran 11, 2015, 11:41:21Ben vakti zamanında sis lambamın içine gündüz farı niyetine beyaz led takmıştım. Önce gündüz farı ve sis farının karşıdakinin gözünü alma olayını kafanızda canlandırın. Polisin birisi durdurdu sislerin neden açık diye sordu. Bunlar sis değil gündüz farı, adı üstünde gündüz farı gündüzleri açık olmalı dedim. Hem göz aldığı falan yok dedim. Ben anlamam bir daha görürsem cezayı yazarım, onlar sis farı dedi. Kaldı ki sis farlarım bile şu anda en fazla 10 metre önünü aydınlatır, öyle karşıdan gelenin gözünü almazdı. Çünkü ona göre konumlandırmıştım. Yorumu sizlere bırakıyorum.