Gönderen Konu: t27 avensis Gündüz farı konumu/Tavsiye/Öneri....Fotoğraflı  (Okunma sayısı 55483 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: t27 avensis Gündüz farı konumu/Tavsiye/Öneri....Fotoğraflı
« Yanıtla #40 : Haziran 11, 2015, 12:04:01 »
Benim gözüme bu konuda en iyi Renault Cliolarda gördüğüm lambalar hoş geliyor. Gerçek anlamda çok güzel parlıyorlar ve gerçek anlamda gündüz farı gibiler.

Buna benzeyende dışardan takılabilecek sistemde bu philipsin ki gibime geliyor. 250 TL fiyatta çok iyiymiş, yurtdışında baya pahalı görmüştüm. 350-500 tl lere geliyor gibiydi fiyatları.

TR'de de 350 zaten ha 250 olsa az da indirim falan yapıp 200e alınsa direkt alırım ama bir önceki linkte verdiğim  cob  ledli üründe iyi bir şeye benziyor.  Bekir abinin dedigi
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Haziran 11, 2015, 12:04:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Haziran 11, 2015, 12:08:33 »
http://www.n11.com/philips-5-ledli-gunduz-fari-sntden-P16723187

Bu 250 TL değilmiydi yahu, ne zaman zam geldi  :wacko: :wacko: :wacko: yada ben görmek istediğim gibimi gördüm :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Haziran 11, 2015, 12:21:21 »
benim naçizane görüşüm, avensis gibi bir araca gündüz farı uygulaması yapılacaksa orjinal havası vermesi gerek. farın iç kısmında uygun bir bölge ya da sis farı civarı olabilir ama ızgaralar sıkıntılı bence. ayrıca hava girişini de etkileyecektir, motor sıcaklığından da etkilenebilir belki. makyajlı kasada makyajsızların sinyal lambasının olduğu yerde ledler var tabi sizin iş biraz zor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #43 : Haziran 11, 2015, 13:29:22 »
benim naçizane görüşüm, avensis gibi bir araca gündüz farı uygulaması yapılacaksa orjinal havası vermesi gerek. farın iç kısmında uygun bir bölge ya da sis farı civarı olabilir ama ızgaralar sıkıntılı bence. ayrıca hava girişini de etkileyecektir, motor sıcaklığından da etkilenebilir belki. makyajlı kasada makyajsızların sinyal lambasının olduğu yerde ledler var tabi sizin iş biraz zor.

hocam orjinallik  açıkçası önemli  değil sağlam olsun  uzun ömürlü olsun yeter ama bakalım artik
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Haziran 11, 2015, 14:11:48 »
http://www.n11.com/philips-5-ledli-gunduz-fari-sntden-P16723187

Bu 250 TL değilmiydi yahu, ne zaman zam geldi  :wacko: :wacko: :wacko: yada ben görmek istediğim gibimi gördüm :)

Philisplerde tek bir led ürün yok.
Örnek olarak Bmw 5 kasa için ürettikleri gündüz ledi 500 tl civarı fiyatı var.Tabiki bunların hem ömür hemde görünümleri daha sağlam oluyor.
Bildiğim kadarıyla şu anda Philipslerin piyasada 3 tip gündüz power ledi mevcut.Tabiki hepsinin fiyatları farklı farklı...
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Haziran 11, 2015, 14:40:06 »
500-600 tl verdikten sonra gündüz farlı yeni aydınlatma grubu da alınabilir gibi geliyor bana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Haziran 11, 2015, 14:57:58 »
hocam orjinallik  açıkçası önemli  değil sağlam olsun  uzun ömürlü olsun yeter ama bakalım artik

Talat ayrıca senin baktığın gündüz power ledlerin hepsi fark ettiysen zemini düz ürünler.
Ancak uygulama yapacağın ön ızgara araları aşağıya doğru eğimli geliyor.Yani bu durumda biraz Renault Clio tarzı olabilir.Onlarında fabrika çıkışı biraz aşağıya doğru meyili olacaktır.

yada son seçenek ön sis lambaları arasındaki ızgaraya düşüneceksin düz bir zemin olduğu için  :islik:

Mesaj Birleştirildi: Haziran 11, 2015, 19:45:38
işte bizim aslında almamız gereken gündüz LED'lerimiz bunlar.

benim kısa bir süre önce geri vites ledlerini aldığım satıcının elinde varmış ilginci.

T20-21w/5w hemde dipsiz.

Ama bunu alsak bile sanırsam yine çalışmayacak  :argh: :argh:

Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #47 : Haziran 11, 2015, 22:19:51 »
Talat ayrıca senin baktığın gündüz power ledlerin hepsi fark ettiysen zemini düz ürünler.
Ancak uygulama yapacağın ön ızgara araları aşağıya doğru eğimli geliyor.Yani bu durumda biraz Renault Clio tarzı olabilir.Onlarında fabrika çıkışı biraz aşağıya doğru meyili olacaktır.

yada son seçenek ön sis lambaları arasındaki ızgaraya düşüneceksin düz bir zemin olduğu için  :islik:

Mesaj Birleştirildi: Haziran 11, 2015, 19:45:38
işte bizim aslında almamız gereken gündüz LED'lerimiz bunlar.

benim kısa bir süre önce geri vites ledlerini aldığım satıcının elinde varmış ilginci.

T20-21w/5w hemde dipsiz.

Ama bunu alsak bile sanırsam yine çalışmayacak  :argh: :argh:

bu ledleri geri vitese taktım ksa far gibi aydınlatıyor ama işte bu ledi kullanan gündüz ledi yok galiba.

dediğin gibi ben de artık alt ızgaralara düşünüyorum ya nasip diyelim. biraz yakın olur ama şu anlık tek çözüm bu gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Haziran 11, 2015, 23:42:27 »
alt ızgaranın genişliği olsun olsun 60 cm. o araya takacağın ledler çok yakın ve garip durur. ben önümüzdeki hafta içi sislerin yanından tamponu delip ledleri monte edicem başka çaresi yok bu işin.
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Haziran 12, 2015, 00:09:16 »
Talat abi bu işi ciddi ciddi yapan kişiler var. Bekir abi de konuşmuş zaten bir tanesiyle. Izgara arasına falan yapılacak bir ürün uzun soluklu bile olsa hem görsellik hem de orjinal duruş açısından bana göre orjinallik vermeyecek. O yüzden ben olsam fotoğraftaki 2 yöntemden birini tercih ederdim. Tabiki birinci önceliğimiz sağlamlığı ama görselliği de bir kenara atmayalım. Ayrıca güzel bir devre ve led hazırlayıp da ledleri fibercide 2. fotodaki gibi gömdürüp de o şekilde montajını yaptırabilirsin.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #50 : Haziran 12, 2015, 00:18:30 »
alt ızgaranın genişliği olsun olsun 60 cm. o araya takacağın ledler çok yakın ve garip durur. ben önümüzdeki hafta içi sislerin yanından tamponu delip ledleri monte edicem başka çaresi yok bu işin.

Yan yana değilde dikine koyulabilir oraya  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #51 : Haziran 12, 2015, 10:18:00 »
Yan yana değilde dikine koyulabilir oraya  :tamam:

dikine ızgara kesmek gerekebilir abi.  öyle bir şey ki baktın  beğenmedin sök  al sıfır iz sıfırkkalıntı. ama alt ızgaralar düşünüyorum artık hem iişlem yapmak kolay oluyor.  çinden  şu uzun Philips tipi drl lerden alacağım bakalım.  sağolsun bekir abi de vatsapp  tan yardımcı  oldu.  ümit abi de uğraşıyor galiba buna benzer bir işle bakalım.  sizin gibi iişi bilen abiler yol gösteriyor bizde ona göre kurguluyoruz

Mesaj Birleştirildi: Haziran 12, 2015, 10:20:13
Talat abi bu işi ciddi ciddi yapan kişiler var. Bekir abi de konuşmuş zaten bir tanesiyle. Izgara arasına falan yapılacak bir ürün uzun soluklu bile olsa hem görsellik hem de orjinal duruş açısından bana göre orjinallik vermeyecek. O yüzden ben olsam fotoğraftaki 2 yöntemden birini tercih ederdim. Tabiki birinci önceliğimiz sağlamlığı ama görselliği de bir kenara atmayalım. Ayrıca güzel bir devre ve led hazırlayıp da ledleri fibercide 2. fotodaki gibi gömdürüp de o şekilde montajını yaptırabilirsin.
Yasin kesinlikle bu iş için farı açtırmak bana göre fuar motordan  sonra aracın en önemli parçasıdır.  içine su kaçsa dağın başında sonse  ampuller bir ton tantana.  açıkçası garanti ise bakıyorum ben  beğenmezsen sök at tarzi ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #52 : Haziran 12, 2015, 10:53:37 »
Dikine derken alt ızgarada tek ızgara arasına yan yana değilde 3-4 ızgara içinde alt alta koymayı kast etmiştim. Yakınlaşmazlar böylece  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #53 : Haziran 13, 2015, 15:15:30 »

burak hocam. @Burak Ulubir (32698)
cetvelle olctum tam 60 cm.
uzun ledlerden düşündüm phılıps tip.
onların bir tanesi 18 cm 2 tanesi 36cm edecek.

arada bosluk 24 cm kalcak birbirine bayagı yakın oluyor.

haklısın yani. bu arada senın yeni projeni sabırsızlıkla bekliyorum.
Rica etsem roleyi falan takarken tek tek hangi kablodan enerjı aldığını resimleyebilir misin? malum bu forumda olmasa ufkumuz açılmayacak

benden sana başka bir proje mademkartal gözleri aldın en alt ızgaraya kesmeden delmeden takabilitsin kafalrı dışarıda kalır ama onlar da siyah.
hatta o ledlerden o 4 sıralık ızgaraya değişik şekilde de konumlandırabilirsin hem o kadar yakınd aolmaz birbirine

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Haziran 13, 2015, 18:13:10 »
Talat aslında bugün senle konuştuktan sonra sizin kasa ile bizim kasanın ön ızgaralarını bir daha inceledim.

Aslında makyajlı kasadaki alt ızgara,sizin kasadaki alt ızgaranın ters çevrilmiş hali yani ayna hayali görüntüsü.bizdeki biraz büyütülmüş hali.

sen alt ızagaranında en alt tarafına düşündüğün için dediğin gibi birbirine yakın duruyorlar.

ancak alt ızgaranın en üst dilimine koyarsan hiç bir sorun kalmıyor.

iki adet üst kalite gündüz ledi linki veriyorum.Gündüz Led'inde son nokta denilecek ürünler.

benim aklımdan ciddi ciddi Philipsi almak geçiyor ama bizim kasada gündüz farı halojen sarı ampul olduğu için yukarısı sarı aşağısı beyaz led baya sırıtır

öncelikle gündüz farını halletmek gerekiyor.

http://www.otocity.com/Philips-Led-Gunduz-Fari-High-Power_UD5527

http://www.otocity.com/Osram-LED-Gunduz-Fari-Light-at-Day_UD5813

osramın gündüz ledinin montaj videosundan bir görüntü paylaşıyorum.

not:ayrica philispin gündüz ledi montaj videosunda bir kesit ekledim son olarak mesafeler ile ilgili.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Haziran 13, 2015, 22:42:30 »
burak hocam. @Burak Ulubir (32698)
cetvelle olctum tam 60 cm.
uzun ledlerden düşündüm phılıps tip.
onların bir tanesi 18 cm 2 tanesi 36cm edecek.

arada bosluk 24 cm kalcak birbirine bayagı yakın oluyor.

haklısın yani. bu arada senın yeni projeni sabırsızlıkla bekliyorum.
Rica etsem roleyi falan takarken tek tek hangi kablodan enerjı aldığını resimleyebilir misin? malum bu forumda olmasa ufkumuz açılmayacak

benden sana başka bir proje mademkartal gözleri aldın en alt ızgaraya kesmeden delmeden takabilitsin kafalrı dışarıda kalır ama onlar da siyah.
hatta o ledlerden o 4 sıralık ızgaraya değişik şekilde de konumlandırabilirsin hem o kadar yakınd aolmaz birbirine
talat alt ızgarada ancak dikine led uygulaması yapılabilir. onu da ben beğenmiyorum. bugün sis yanına açacağım deliklere ait bi klavuz levha hazırladım. 10 mm matkap ile delicem. 3 güne foto koyarım. beğenirsen uygularsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #56 : Haziran 13, 2015, 22:56:57 »
talat alt ızgarada ancak dikine led uygulaması yapılabilir. onu da ben beğenmiyorum. bugün sis yanına açacağım deliklere ait bi klavuz levha hazırladım. 10 mm matkap ile delicem. 3 güne foto koyarım. beğenirsen uygularsın.

hadi bakalım başkan güzel olacak gibi hissettim şimdiden :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Haziran 15, 2015, 13:28:02 »
hadi bakalım başkan güzel olacak gibi hissettim şimdiden :)
talat bak bakalım olmuş mu :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Haziran 15, 2015, 13:39:36 »
talat bak bakalım olmuş mu :saygi:

Dikey kısma en az 2 tane daha eklerseniz, birde led sayısını arttırarak aralarda boşluk olmasa  göze daha hoş gelir gibi sanki.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #59 : Haziran 15, 2015, 14:13:23 »
burak eline sağlıkssüper bence.  inşallah uzun süre çalışır ledler  bayağı kuvvetliymis

bu arada alt ızgaraya  ne yaptın krom mu güzel olmuş.
Bende arkaya yaptım nasıl olmus