0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Şahsi fikrim, yılda 10-15 bin km arasında aracınızı kullanıyorsanız bence LPG taktırmayın derim. Ben bu konuyu servise sorduğumda motorla ilgili durumlar garanti kapsamı dışında kalıyor şeklinde bilgi vermişlerdi. (Daha doğrusu LPG kaynaklı motor ve motor ekipmanları ile ilgili meydana gelen sorunlar) Herhangi bir sorunda sorun LPG'den kaynaklanmıyor bile olsa, servis belki bunu kullanıp ısrarla LPG'den kaynaklanıyor şeklinde diretebilir.
teşekkürler murat bey söylediğiniz gibi herşeyi lpg ye bağlarlarsa uzatmış olduğum garantimin bir anlamı kalmayacak lpg servisleri 2 yıla kadar garanti veriyorlar bildiğim kadarıyla
Motorla ilgili nasıl garanti bekliyorsunuz. Benzinli motorlarla ilgili geri çağırma olmadan servis hiçbir şey yapmaz. Örneği yok ki. Toyotanın benzinlileri sorunsuz zaten servis hatayı kabul etmeyecek. 10-15bin km benzinli araç için fazla bir tüketim millet 15 bin yapacam diye dizel alıyor. Benzinli aracta üst limit 5bin-8bin km arası. İşin garanti boyutundaysanız landirenzo işine girmeyin. Bilinen herkesin tercih ettiği marka değil. Prins motor ve subab garantisi veriyor diye biliyorum. Kesinlikle prinsi tercih edin landirenzodan ucuz ve 1 numaradır.
osman beyben servistede takılsa garanti dışı olacağını biliyorum bence iyi araştırınLPG ye toyota garanti vermiyor diye biliyorum sonra başınız ağırmasın bence
teşekkürler barış bey prins landirenzodan ucuz değil malesef landirenzoyu 1800 tl ye prins i ise 2100 tl ye takıyorlar ruhsata işletme hariç toyota servisi anladığım kadarıyla 200 300 tl kendine alıyor ruhsata işletme 350 tl civarındaymışprins bu konuda en üst segmentlerde diye biliyorum
@Barış Ergün (28982) , en basiti motor arıza ışığının yanmasına neden olan faktörler olabilir, yakıt karıştırıcı, oksijen sensörü, yakıt akış metresi, sensörler vs. gibi özellikle yakıt yanma sistemlerini kontrol eden parçalarda arıza olduğunda Toyata'nın bülten mi yayınlaması gerekiyor? bilemiyorum.
herkese merhaba 2013 corolla premium otomatik vites araca sahibim aracıma lpg taktırmayı düşünüyorumişin kolay olacağını sanmıştım ama araştırdıkça tahmin ettiğim kadar kolay olmadığını gördümkayseri toyota servisi ile montaj için görüştüm landirenzo marka tüp taktırdıklarını ruhsata işletme dahil 2500 tl maliyeti olduğunu söyledileraraç garantimi uzatmıştım lpg taktırmamın garantiyi bozmayacağı da belirtildi ancak dışarda taktırırsam kendilerinin garantör olmayacağını söylediler (ne anlama geliyorsa artık) lpg takılınca garanti bitiyor mu devam ediyor mu tam anlamadımlandirenzo nasıldır diye araştırırken 3 isim daha ortaya çıktı PRİNS-BRC-LAVATOhepsinin ayrı özelliklerini sayıyorlar yok obd yok yağlamalı bir de ruhsata işletme konusu var bu işle çok uğraşmadan taktırdığım yerin halletmesini istiyorumkısacası kafam çok karıştı bu konuda tavsiye ve yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim
Lpg li araçlar sadece lpg yakıtı tüketmiyor hesaba bunu da dahil etmek lazım.