Gönderen Konu: Kafam Çok Karışık Lütfen Yardım  (Okunma sayısı 6728 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 44 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Kafam Çok Karışık Lütfen Yardım
« : Haziran 04, 2015, 09:08:48 »
herkese merhaba
2013 corolla premium otomatik vites araca sahibim aracıma lpg taktırmayı düşünüyorum
işin kolay olacağını sanmıştım ama araştırdıkça tahmin ettiğim kadar kolay olmadığını gördüm
kayseri toyota servisi ile montaj için görüştüm landirenzo marka tüp taktırdıklarını ruhsata işletme dahil 2500 tl maliyeti olduğunu söylediler
araç garantimi uzatmıştım lpg taktırmamın garantiyi bozmayacağı da belirtildi ancak dışarda taktırırsam kendilerinin garantör olmayacağını söylediler (ne anlama geliyorsa artık) lpg takılınca garanti bitiyor mu devam ediyor mu tam anlamadım
landirenzo nasıldır diye araştırırken 3 isim daha ortaya çıktı PRİNS-BRC-LAVATO
hepsinin ayrı özelliklerini sayıyorlar yok obd yok yağlamalı
bir de ruhsata işletme konusu var bu işle çok uğraşmadan taktırdığım yerin halletmesini istiyorum
kısacası kafam çok karıştı
bu konuda tavsiye ve yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim

Toyota Club Türkiye

Kafam Çok Karışık Lütfen Yardım
« : Haziran 04, 2015, 09:08:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 vvt-i/ 1.6 comfort/ 1.6 advance... Corolla..
  • Model Yılı: '14
  • 4 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Ynt: Kafam Çok Karışık Lütfen Yardım
« Yanıtla #1 : Haziran 04, 2015, 09:18:26 »
Şahsi fikrim, yılda 10-15 bin km arasında aracınızı kullanıyorsanız bence LPG taktırmayın derim. Ben bu konuyu servise sorduğumda motorla ilgili durumlar garanti kapsamı dışında kalıyor şeklinde bilgi vermişlerdi. (Daha doğrusu LPG kaynaklı motor ve motor ekipmanları ile ilgili meydana gelen sorunlar) Herhangi bir sorunda sorun LPG'den kaynaklanmıyor bile olsa, servis belki bunu kullanıp ısrarla LPG'den kaynaklanıyor şeklinde diretebilir.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 04, 2015, 09:26:04 »
Şahsi fikrim, yılda 10-15 bin km arasında aracınızı kullanıyorsanız bence LPG taktırmayın derim. Ben bu konuyu servise sorduğumda motorla ilgili durumlar garanti kapsamı dışında kalıyor şeklinde bilgi vermişlerdi. (Daha doğrusu LPG kaynaklı motor ve motor ekipmanları ile ilgili meydana gelen sorunlar) Herhangi bir sorunda sorun LPG'den kaynaklanmıyor bile olsa, servis belki bunu kullanıp ısrarla LPG'den kaynaklanıyor şeklinde diretebilir.

teşekkürler murat bey
söylediğiniz gibi herşeyi lpg ye bağlarlarsa uzatmış olduğum garantimin bir anlamı kalmayacak lpg servisleri 2 yıla kadar garanti veriyorlar bildiğim kadarıyla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 04, 2015, 09:28:32 »
teşekkürler murat bey
söylediğiniz gibi herşeyi lpg ye bağlarlarsa uzatmış olduğum garantimin bir anlamı kalmayacak lpg servisleri 2 yıla kadar garanti veriyorlar bildiğim kadarıyla
LPG servislerinin garanti süresini bilmiyorum ama siz LPG taktırmayı düşünüyorsanız bence Toyota garantisini tekrar servisle kesin olarak görüşün derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 04, 2015, 10:19:35 »
Motorla ilgili nasıl garanti bekliyorsunuz. Benzinli motorlarla ilgili geri çağırma olmadan servis hiçbir şey yapmaz. Örneği yok ki. Toyotanın benzinlileri sorunsuz zaten servis hatayı kabul etmeyecek. 10-15bin km benzinli araç için fazla bir tüketim millet 15 bin yapacam diye dizel alıyor.  Benzinli aracta üst limit 5bin-8bin km arası. İşin garanti boyutundaysanız landirenzo işine girmeyin. Bilinen herkesin tercih ettiği marka değil. Prins motor ve subab garantisi veriyor diye biliyorum. Kesinlikle prinsi tercih edin landirenzodan ucuz ve 1 numaradır.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 04, 2015, 10:33:27 »
Motorla ilgili nasıl garanti bekliyorsunuz. Benzinli motorlarla ilgili geri çağırma olmadan servis hiçbir şey yapmaz. Örneği yok ki. Toyotanın benzinlileri sorunsuz zaten servis hatayı kabul etmeyecek. 10-15bin km benzinli araç için fazla bir tüketim millet 15 bin yapacam diye dizel alıyor.  Benzinli aracta üst limit 5bin-8bin km arası. İşin garanti boyutundaysanız landirenzo işine girmeyin. Bilinen herkesin tercih ettiği marka değil. Prins motor ve subab garantisi veriyor diye biliyorum. Kesinlikle prinsi tercih edin landirenzodan ucuz ve 1 numaradır.

teşekkürler barış bey prins landirenzodan ucuz değil malesef landirenzoyu 1800 tl ye prins i ise 2100 tl ye takıyorlar ruhsata işletme hariç
toyota servisi anladığım kadarıyla 200 300 tl kendine alıyor ruhsata işletme 350 tl civarındaymış
prins bu konuda en üst segmentlerde diye biliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 04, 2015, 10:37:54 »
osman bey

ben servistede takılsa garanti dışı olacağını biliyorum bence iyi araştırın
LPG ye toyota garanti vermiyor diye biliyorum sonra başınız ağırmasın bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 04, 2015, 10:41:11 »
osman bey

ben servistede takılsa garanti dışı olacağını biliyorum bence iyi araştırın
LPG ye toyota garanti vermiyor diye biliyorum sonra başınız ağırmasın bence

halit bey dün telefonla konuştum garantinin devam edeceğini lpg den kaynaklı bir sorunda ise lpg firmasının garanti verdiğini söylediler ben de toyota mail attım cevap bekliyorum gelince paylaşırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 04, 2015, 10:42:01 »
teşekkürler barış bey prins landirenzodan ucuz değil malesef landirenzoyu 1800 tl ye prins i ise 2100 tl ye takıyorlar ruhsata işletme hariç
toyota servisi anladığım kadarıyla 200 300 tl kendine alıyor ruhsata işletme 350 tl civarındaymış
prins bu konuda en üst segmentlerde diye biliyorum
2500 tl deyince öyle dedim osman bey, landirenzo olayı servislerle anlaşma şeklinde çıktı piyasaya tercih edilmiyor. Arabanızı sıfır aldıysanız ve bu konu sizin için çok önemli belli en profesyonel işi prins çıkartmış gibi gözüküyor. Kiti takan ustada önemli. 300 lira büyük bir fark değil. Ama prinsin garanti olayı daha çok sahipleniyor diye okuyoruz. Motorunuzu emin ellere teslim edin. Servis garantisine de inanmayın servisler rezil durumda. Kolay gelsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 04, 2015, 10:47:22 »
@Barış Ergün (28982) , en basiti motor arıza ışığının yanmasına neden olan faktörler olabilir, yakıt karıştırıcı, oksijen sensörü, yakıt akış metresi, sensörler vs. gibi özellikle yakıt yanma sistemlerini kontrol eden parçalarda arıza olduğunda Toyata'nın bülten mi yayınlaması gerekiyor? bilemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 04, 2015, 11:08:50 »
@Barış Ergün (28982) , en basiti motor arıza ışığının yanmasına neden olan faktörler olabilir, yakıt karıştırıcı, oksijen sensörü, yakıt akış metresi, sensörler vs. gibi özellikle yakıt yanma sistemlerini kontrol eden parçalarda arıza olduğunda Toyata'nın bülten mi yayınlaması gerekiyor? bilemiyorum.
Murat bey daha artık lpg firmaları motor ışığını söndürüyorlar murat abi lovato taktırdı ışığı söndürdü eskiye nazaranki karmaşa yok. Sıfır aldığınız arabada hassas olmakta haklısınız. Lpgyi göze almış arkadaşlar için tavsiye nitwliğinde. Tüm markaların Servislerinde nitelikli işçilik yok
Motor garantisi dediğiniz olay forumda istifade eden olmadı. Kullanıcı hatası deyip sıyrılıyorlar. Dizel motorun yağ yakma olayında bülten yayınlamalarına rağmen çoğu servisin oralıklı olmadığını araç sahiplerinin mağdur oldukları forumca sabit. Başınıza garantilik bir iş geldi mi onu da bilmiyorum. Garanti esaslarıyla işleme sokmuyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 04, 2015, 12:17:59 »
Servisler LPG taktıklarında sizin +2 yıl aldığınız garanti servis kapsamında devam ediyor. Ama ! İlla ki o servise gitmeniz gerekecek. Yani adam size kısaca şunu diyor " sana lpg takarız işlemleri yaparız ama sende bakıma bize geleceksin ki garantini devam ettirelim"

Landirenzo Toyota ile en uyumlu markalardan biri, servisler takmaya başlayınca ortaya çıkan marka değil. Toyota ustaları ile konuşursanız onlarda aynı şeyi söylerler

Serviste taktırırsanız kafanız rahat olur, muhattap bulursunuz
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 04, 2015, 13:51:25 »
toyotadan soruma gelen cevap bu anladığım kadarıyla telefonda söylenen ile aynı yani lpg den kaynaklı birşey olursa garantiye girmez diğer aksamlarda garanti devam eder

Öncelikle göndermiş olduğunuz e-mailiniz için teşekkür ederiz.

İletmiş olduğunuz soru ile ilgili Toyota Servis Teknik Birimi'nin açıklaması aşağıdaki gibidir.

Benzinli motorlar sadece benzin ile çalışmak üzere dizayn edilmişlerdir. LPG'nin tutuşma sıcaklığı, yanma hızı ve alevin yayılma karakteri benzine göre farklı olduğundan doğal olarak motor veriminde düşmeye neden olmaktadır. Yine bu nedenlerden dolayı yanma sonucunda emme manifolduna doğru ters basınç neticesinde emme sisteminde probleme neden olabilir. Bu tür modifikasyonlardan dolayı meydana gelecek arızalar ise garanti kapsamında değerlendirilmemektedir.

Bilgilerinize sunar, esenlikler dileriz.

Saygılarımızla,

Toyota Müşteri İlişkileri ​

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 04, 2015, 14:03:26 »
@Osman YILDIRIM (31711)  Lpg için Toyota merkezden gelen klasik cevap, teknik açıdan bakıldığında haklılık payı var. Ancak ortada bir de uyumlu Lpg gerçeği var ve bazı servisler takmakta.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 04, 2015, 14:08:38 »
Norma şartlarda Toyota Yetkili Servisleri lpg montajı falan yapmaz.Çünkü Toyota Türkiye sürekli denetim yapar.Ancak bazı servisler lpg distrübütörleri ile kendi adlarına sözleşme yapıyorlar ve müşteriye de garanti devam ediyor diyorlar aslında verdikleri garanti montajı yaptıkları için servisin sorumluluğu üstlenmesi .(Honda daki gibi değil yani)Toyota da şu kesin olarak biliniyor artık arızaya lpg sistemi yol açmışsa garantiyi dışıdır.O aksam bu aksam yok yani.Şikayetiniz yakıt ise tavsiyem aracınızı satın ve dizel bir araca geçin.Ya da garanti bitince dönüşüm yaptırırsınız.Az km yapan hatta yılda 10.000 km üstüne çıkmayan kişilerin lpg sistemine bence ihtiyaçları da yok.Lpg montajı yaptırım sorun yaşamadım diyen insan bile en azından gaz ayarı yaptırıyor:))) Sıfır araç almışın gaz ayarına sanayiye gidiyorsun absurt bir durum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 04, 2015, 14:14:14 »
İyi bir lpg montajı ve gerçekten usta gibi bir ustanın lpg ayarını yolda yapmasıyla aracınıza uzun vadede hiçbir şey olmaz. Yoksa her kit işini bulan ustanın elinde iyidir. Yerden yere vurulan Atiker obd2 kiti 26bin km boyunca sıkıntısız kullandım. Aracımı sattığımda da tıkır tıkır çalışıyordu her koşulda.
Garanti bir güvencedir sonuçta, fakat genelde firmalar extra garantide yan çizer, yok onlar garantiye girmiyor, yok bunlar girmiyor. Sanayide tanıdığınız işini bilen bir ustanız olsun, onun çözemediği sorunları da yetkili servise çözdürürsünüz. Zaten toyota çok sık sorun çıkaran bir marka değildir. ;)
Yıllık yaptığınız km. yi ve de aracı kaç sene daha elinizde tutacağınızı hesaba katarak lpg taktırmanın gerekli olup olmadığını sorgulayın kendiniz. Ben şahsen taktırdığım gün boşu boşuna 10bin km. benzinde binmişim, az yaktıracam diye kendime eziyet çektirmişim dedim.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 04, 2015, 17:30:24 »
 Bu sayfada, tecrübeli arkadaşların bilgi ve yorumlarını bir süre daha almanızı tavsiye ederim. Bunun sonucunda en doğru kararı vermeniz daha kolay olur ve sonradan daha rahat hissedersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 04, 2015, 18:48:33 »
herkese merhaba
2013 corolla premium otomatik vites araca sahibim aracıma lpg taktırmayı düşünüyorum
işin kolay olacağını sanmıştım ama araştırdıkça tahmin ettiğim kadar kolay olmadığını gördüm
kayseri toyota servisi ile montaj için görüştüm landirenzo marka tüp taktırdıklarını ruhsata işletme dahil 2500 tl maliyeti olduğunu söylediler
araç garantimi uzatmıştım lpg taktırmamın garantiyi bozmayacağı da belirtildi ancak dışarda taktırırsam kendilerinin garantör olmayacağını söylediler (ne anlama geliyorsa artık) lpg takılınca garanti bitiyor mu devam ediyor mu tam anlamadım
landirenzo nasıldır diye araştırırken 3 isim daha ortaya çıktı PRİNS-BRC-LAVATO
hepsinin ayrı özelliklerini sayıyorlar yok obd yok yağlamalı
bir de ruhsata işletme konusu var bu işle çok uğraşmadan taktırdığım yerin halletmesini istiyorum
kısacası kafam çok karıştı
bu konuda tavsiye ve yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim

yakıt ortalamanızı bilmiyorum ama kabaca hesapla ; (siz kendinize göre düzenleyebilirsiniz )
100 km de 7 lt benzin = 7*4,68 = 32,76 tl
100 km de 8 lt lpg =  8*2,43 = 19,44 tl (8 lt almamın nedeni genelde lpg de benzine göre daha çok lt yakar)
100 km de fark 13,32 tl
2500 tl ye mal olan lpg sistemin kendini amorti etmesi için gidilmesi gereken yol 2500/13,32 = 187,69 * 100 = 18.769 km sonra amorti eder.
Bunun yanında her on binde lpg  filtre değişimi bakımları vs kabaca 20 bin km sonra diyelim. Eğer aracınızı kar etmeye başlamadan yani 20 bin km dolmadan satacaksınız değmez. yok ben çok binerim derseniz durmayın :D

Kit olarak bende  zavolli yi öneririm, ama şunu önemle bildireyim kit kadar hatta kitten öte takan ustanın önemi daha çok.

<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 04, 2015, 19:23:53 »
Lpg li araçlar sadece lpg yakıtı tüketmiyor hesaba bunu da dahil etmek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 04, 2015, 19:46:01 »
Lpg li araçlar sadece lpg yakıtı tüketmiyor hesaba bunu da dahil etmek lazım.
Sıralı sistemler bunun için zaten araç benzinli olduğunu unutmuyor lpg li de olsa çeyrek depo benzin bulunmalı en çok kışın lpg ye geç geçtiğinden benzin tüketimi fazla olabilir bence hiç sorun değil araçların özü zaten benzin tüketmek :).Konuya gelince ben olsam Prins taktırırdım. Kaliteli marka kaliteli kiti hak eder Prins veya  brc derim ,  başka marka tercihi kişinin kendine ve lpg servisinin ikna kabiliyetine kalmış..