Gönderen Konu: Kafam Çok Karışık Lütfen Yardım  (Okunma sayısı 6730 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Kafam Çok Karışık Lütfen Yardım
« Yanıtla #40 : Haziran 05, 2015, 15:57:43 »
Mutlu'cum Ramazan'cım bu işler varya o kadar saçam sapan ki.....PRİNS miş BRC miş LOVATO muş amış B miş hepsi mal satma derdinde olan firmalar. Ben son notumu verdim. Yahu arkadaş , bir işin standartı olur değil mi?

Atıyorum Toyota Avensis arabamı geldi açarsın bakarsın databaseine neresinden ne delinir ne geçirilir kaçlık tank olur vs vs , yazılımda DEFAULT ayarın olur anca MAP Harita denen yerden usta yol testi yapar ve düzeltir. Ama bana bu şekilde KURUMSAL bir firma gösterin arkadaşlar, hepsi USTALARIN insafına bırakmışlar, USTA denen adamda zaten seni kafalayana kadar dibinde sonra hadi ÇOCUKLAR takın denip ortalıktan kayboluyorlar. KARDEŞİM STANDART yok, ondan sonra burada yok ustalık önemli bilmem ne önemli. sadece işi tek marka olan USTA var mı? Varsa ona gidin derim başkada birşey demem.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 05, 2015, 15:59:14
size söylediklerinin aynısını banda söylediler motor arıza ışığı yanıyor mu ? yok dedim tamam o zaman ayara gerek yok dedi bende ustadır diye döndüm gittim  .. bu quattro garaj yola çıkıp ayar yapıyor mu ?

Ramazan,

Lovato taktırdığım yer PRİNS te takıyor onunda bayisi, adamın dediği bana PRİNS sadece yolda ayarlanır. Başkada ayarlanmaz dedi. İtalyanlarda gerek yok falan dedi. Anlayacağın bak dediğim gibi STANDART falan yok, hepsi USTALARIN yetkili bayii dediklerinin insafına bırakmış durumda. Malları satılsın yeter
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Haziran 05, 2015, 15:57:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Haziran 05, 2015, 16:04:44 »
Mutlu'cum Ramazan'cım bu işler varya o kadar saçam sapan ki.....PRİNS miş BRC miş LOVATO muş amış B miş hepsi mal satma derdinde olan firmalar. Ben son notumu verdim. Yahu arkadaş , bir işin standartı olur değil mi?

Atıyorum Toyota Avensis arabamı geldi açarsın bakarsın databaseine neresinden ne delinir ne geçirilir kaçlık tank olur vs vs , yazılımda DEFAULT ayarın olur anca MAP Harita denen yerden usta yol testi yapar ve düzeltir. Ama bana bu şekilde KURUMSAL bir firma gösterin arkadaşlar, hepsi USTALARIN insafına bırakmışlar, USTA denen adamda zaten seni kafalayana kadar dibinde sonra hadi ÇOCUKLAR takın denip ortalıktan kayboluyorlar. KARDEŞİM STANDART yok, ondan sonra burada yok ustalık önemli bilmem ne önemli. sadece işi tek marka olan USTA var mı? Varsa ona gidin derim başkada birşey demem.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 05, 2015, 15:59:14
Ramazan,

Lovato taktırdığım yer PRİNS te takıyor onunda bayisi, adamın dediği bana PRİNS sadece yolda ayarlanır. Başkada ayarlanmaz dedi. İtalyanlarda gerek yok falan dedi. Anlayacağın bak dediğim gibi STANDART falan yok, hepsi USTALARIN yetkili bayii dediklerinin insafına bırakmış durumda. Malları satılsın yeter
durum aynen belirttiğiniz gibi Ankara'daki usta başka Karabük'teki usta başka sizinki başka bişey diyor ortak bi bilgi yok.. olan bizim gibi kullanıcılara oluyor sadece tanıdığı ustası olanlar yol ayarı yaptırabiliyorlar sanırım Ankara'da bi çok yere gittim kimse yol testi yapmaya yanaşmadı çok mu zor bişey anlamadım ki yada çok mu angarya iş öyle mi görüyorlar ..
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Haziran 05, 2015, 16:06:44 »
Ayara gerek yok demeleri kadar saçma bir şey yok. Aracımın gidişi iyiydi vs ama elm327 ve torque ile kontrol ettiğimde stft %10 dan aşağıda değildi, ltft ise almış başını gitmiş %14 lerdeydi.

mutlu selamlar. torque ile cepten bağlandığımızda hangi ekrandan görebiliyoruz ve raferans değerleri ne olmalı?
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Haziran 05, 2015, 16:10:15 »
Yahu adam olsalar zaten (firmalar için diyorum Türkiye Distribütörleri ) her bayisine eğitim verir, kafasına göre adam çalıştırmaz, ve standartları koyar. KArdeşim benim malımı satacaksan bu şekilde yapmalısın demeli, ve yapmadığı zamanda yaptırımda bulunmalı. Sizce bunu yapacak firma varmı? Bence yok, neden çünkü malı satılmaz.

Şimdi delikleri del depoyu tak, yazılımı yükle yolla gitsin. Mesela ben hayatımda LPG kullanmış adam değilim , adam bana sorsa sıkıntı varmı, yok derim, neden çünkü bastımmı gidiyor. AMa peki MOTORUN hangi parçasına zarar veriyor arabanın neresinde bir hasar bırakıyor haberim yok. Ver gazı çalışsın hepsi çalışır. Ulen varya çok sinirim bozuk bu adamlara  :rofl: :rofl: :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Haziran 05, 2015, 16:14:39 »

mutlu selamlar. torque ile cepten bağlandığımızda hangi ekrandan görebiliyoruz ve raferans değerleri ne olmalı?

Selamlar abi, Torque realtime info dan boş bir ekrana basılı tut ekran ekle status idi sanırsam. O kutucukta her şey gözüküyor.
Benim yaptığımsa, torque başladığında tüm bilgileri log ediyorum. Daha sonra evimdeki bilgisayarımda ve Torque Analyzer programıyla devir-stft ve devir-ltft değerlerine bakıyorum. Anlık sapma olduysa sıkıntı yok, ama 2-3 den fazla sınırların dışına çıktıysa sıkıntı vardır.

Murat abinin başlattığı konuda enine boyuna tartıştık.

Haklısın Murat abi, kitlerin arasındaki farkı son kullanıcı anlayamaz bence. Hepsi iyi bence.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 44 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Haziran 05, 2015, 16:16:13 »
Yahu adam olsalar zaten (firmalar için diyorum Türkiye Distribütörleri ) her bayisine eğitim verir, kafasına göre adam çalıştırmaz, ve standartları koyar. KArdeşim benim malımı satacaksan bu şekilde yapmalısın demeli, ve yapmadığı zamanda yaptırımda bulunmalı. Sizce bunu yapacak firma varmı? Bence yok, neden çünkü malı satılmaz.

Şimdi delikleri del depoyu tak, yazılımı yükle yolla gitsin. Mesela ben hayatımda LPG kullanmış adam değilim , adam bana sorsa sıkıntı varmı, yok derim, neden çünkü bastımmı gidiyor. AMa peki MOTORUN hangi parçasına zarar veriyor arabanın neresinde bir hasar bırakıyor haberim yok. Ver gazı çalışsın hepsi çalışır. Ulen varya çok sinirim bozuk bu adamlara  :rofl: :rofl: :rofl:

kesinlikle haklısınız murat bey bastımmı gidiyor mu bastımmı duruyor mu ekonomik mi performansı iyi mi sadece buna bakıyorum bende yoksa diğer ayarlardan zararlardan bilgim yok
zaten kafa karışıklığımın bir nedeni de bu herkes bişeyler yazıyor yok onda bu ayar şöyle bu ayar böyle anlatılanları anlamıyorum ki  :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 36 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Haziran 05, 2015, 16:45:34 »
@OSMAN YILDIRIM (14239)

Herkesten farklı bir yorumda bulunacağım. Eğer bir benzinli Corolla sahibiyseniz, hem de premium paket, bu demek oluyor ki siz konfora binmek istiyorsunuz, rahata binmek istiyorsunuz, sorunsuza binmek istiyorsunuz. Aynı zamanda bu sizin belli bir ekonomik güce sahip olduğunuzu, dolayısıyla da bu aracın yakıtını karşılayabileceğinizi gösterir. LPG nin en sorunsuz olduğu araç olan Toyota dahi olsa, takılan LPG en kral, en sorunsuz, en uyumlu kit bile olsa hiç bir zaman aracın orijinalindeki gibi sorunsuz ve rahat olmayacaksınız. Bunu kendi LPG li Corollam ile yaşadığım birden fazla tecrübeye ve hem çevremde hem de buradaki diğer kullanıcıların tecrübelerine dayanarak söylüyorum. Çevremdekilerin aklımı çelmesiyle gönülsüzce taktırdım LPG yi iki sene önce. Taktırdıktan 3 ay sonra da pişman oldum ve uzun süredir de benzinle kullanıyorum. Aracımı kısa süre sonra satmayacak olsam söker atardım o lanet, pislik LPG yi. Bunlar benim şahsi yorumlarım. LPG den çok memnun olan, sorun yaşamayan ve LPG den kendisine büyük karlar sağlayanlar vardır aramızda. Keşke tüm takılan LPG ler öyle çalışsa.

Kısacası benim size tavsiyem Corollanız'a kıymayın ve benzin ile kafanız rahat kullanmaya devam edin. Pişman olmayacaksınız.
'93 W124 M111

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Haziran 05, 2015, 16:55:18 »
@Abdullah KIRAL (20188)
abdullah bey konfor ve rahatlık konusunda haklısınız toyota tercih etmemin büyük nedenlerinden biri de bu
ancak yer değişikliği nedeniyle artık aracımı daha fazla kullanmaya başladım ve bu da ekonomik olarak etkiliyor gözüm devamlı göstergede eko modunu geçmemeye çalışıyorum  :D
lpg den memnun olan da çok olmayan da artık nasip işi inşallah memnun olanlar arasında oluruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 36 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Haziran 05, 2015, 16:58:07 »
Ne diyim? Zavallı araca acımakla beraber inşallah sorun çıkmaz diyim.
'93 W124 M111

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Haziran 05, 2015, 20:24:04 »
Ben de başka bir yorumda bulunayım. :)
Bir araç ona bakmayanın, hor kullananın, bakımlarını aksatanın elinde mındar olacağına, aracının kıymetini bilenin altında varsın gitsin lpg takılsın.
Lpg ile olan sıkıntıların ustalardan kaynaklandığını düşünüyorum, hatta eminim. Montaj hatalarını düşünmezsek (ustanın beceriksizliği), 2-3 sene sonra ortaya çıkmaya başlayan sorunlara çözüm bulamayacak o kadar çok ustacık var ki. Abdullah eğer 3. ayda attıysan usta montajı ya hatalı yapmıştır, ya da ayarı tutturamamıştır.

Kuzenim aracını satmadan evvel ara sıra gaz kokusu duyuyordu. Zonguldakta baktırmadığı yer kalmadı, kimse sorunu bulamadı.
Geçen gün ben regülatörden ses geliyor diye gittim Karabük'tekine Prins kaliteli kit abi regülatörü ses yapmaz diye kestirip attı. İşte bu "halledelir abi,sıkıntı olmaz abi" diye konuşan tiplerden uzak durmak gerekiyor.

Bu tür sorunları düşünerekten önceki aracıma yarisime atiker obd2 taktırmıştım. Olur da bir şey olursa tüm herşeyi baştan değiştirirm, sıfırlarım diye. Tekleme, çalışmama, vs durumla da karşılaşsaydım enjektör ve regülatörü hemen değiştirirdim.

Çünkü arabaların parçaları gibi lpg sistemindeki parçaların da bir ömrü var.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Haziran 05, 2015, 22:55:53 »
Konuya bir de su açıdan yaklasmak gerekiyor diye dusunuyorum. Lpg ilk takıldığında yilda 10000km ile basladim sonraki yillar 12000km ve gecen hafta yag degisimi kartına baktığımda 3ay da 5000km yapmışım. Lpg takilan veya takilacak araba icin su kadar km yapıyorum diye düşünmeyin. Ustune daha cok km yapacaksınız. Kit olarak bu is nekadar bütçe ayrılacağını bağlı ce iscilik markadan önemli. Lovato prins brc zaten en iyi markalar sahsen
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Haziran 08, 2015, 15:00:00 »
teşekkür ederim yanıtlarınız için inşallah sorunsuz sıkıntısız kullanabilirim
yukarıda da yazdığım gibi ne ayarlarından ne de malzemeden anlıyorum yolda bırakmasın ilave masraf çıkarmasın amacım bu