0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben de ayar gerekmez diye biliyorum.Çünkü ayar iyi yapılmışsa neden ihtiyaç duyulsun ki?
herkese merhaba 2013 corolla premium otomatik vites araca sahibim aracıma lpg taktırmayı düşünüyorumişin kolay olacağını sanmıştım ama araştırdıkça tahmin ettiğim kadar kolay olmadığını gördümkayseri toyota servisi ile montaj için görüştüm landirenzo marka tüp taktırdıklarını ruhsata işletme dahil 2500 tl maliyeti olduğunu söyledileraraç garantimi uzatmıştım lpg taktırmamın garantiyi bozmayacağı da belirtildi ancak dışarda taktırırsam kendilerinin garantör olmayacağını söylediler (ne anlama geliyorsa artık) lpg takılınca garanti bitiyor mu devam ediyor mu tam anlamadımlandirenzo nasıldır diye araştırırken 3 isim daha ortaya çıktı PRİNS-BRC-LAVATOhepsinin ayrı özelliklerini sayıyorlar yok obd yok yağlamalı bir de ruhsata işletme konusu var bu işle çok uğraşmadan taktırdığım yerin halletmesini istiyorumkısacası kafam çok karıştı bu konuda tavsiye ve yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim
Bu ayar olayını anlamak mümkün değil ne ayarı bu?Bir kere yapılınca neden tekrar tekrar yapılıyor ki?
Güzel bilgiler geldi.Sanırım faydalı olmuştur.
Ben aynı durumda olsam taktırırdım. Yılda 8-10bin km dahi yapsanız sonuçta kar kardır. 5 yıl aracı kullandığınızda kar edeceğiniz açık. Araçta sorun çıkacağı bir ihtimal, zira toyota motoru genel olarak lpg de sorunsuz çalışıyor. 100bin km üstü lpg ile kullandım, bi sorun yaşamadım örneğin. Tabii sorun çıkabilir, bi ihtimal. Bunu servisin garantiden yapmaması da bi ihtimal. Sonuçta kar edeceğiniz garanti, zarar ihtimal. Marka olarak ben BRC taktırmıştım. Araştırırken Prins in daha iyi olduğunu okumuştum. Hem yaygın değil, hem pahalı diye tercihim farklı olmuştu. Sonuçta karar sizin, aracınıza güle güle binin.
Lovato obd2 de.
herkesin eline sağlık güzel bilgiler geldibu obd2 anladığım kadarıyla duruma göre lpg kullanım miktarını otomatik ayarlıyorbu durum prins veya brc de yok mu???dün telefonla kayseri de dempa lpg ile görüştüm prins vsı 2 yi boşuna alma daha fazla verirsin dediprins silverline veya brc my11 dedi prins 2250 tl brc ise 1850 tlikisi arasında çok bir fark var mı? ustalık olarak sonuçta ikisini de aynı usta takacak
bu ayar konusunda bişiler yazmak isterim..2011 avensis var pris vs2 kitli Ankara'da prins konusunda ünlü mehduh du adı sanırım onun yerine gittim (kazıkarabekirdeki ufak atolyedeki adamlar bile onun ismini verdi) ayar için geldim dedim prinslere ayara gerek yok dedi 1 kere yapılır hafızaya atılır daha gerekmez dedi ben baya ısrar ettim tamam ben sana ayar yapim ama 50 tl boşa gitmiş olur sen bilirsin dedi bende yaptırmadım ..not:bu yol ayarı yapan usta varsa Ankara dolaylarında bilgilendiriseniz sevinirim
Ayara gerek yok demeleri kadar saçma bir şey yok. Aracımın gidişi iyiydi vs ama elm327 ve torque ile kontrol ettiğimde stft %10 dan aşağıda değildi, ltft ise almış başını gitmiş %14 lerdeydi. Ama görünürde sıkıntısı yoktu. Böyle kullanmaya devam etsem nolurdu? Subapları sıkıntılı Mazda 3'üm 40bine varmadan subap yakardı fakir karışım yüzünden. Aynı olayı Karabük'teki Prins yetkili servisinde yaşadım. (Bakınız Hoşçakal Yaris, Merhaba Mazda 3 başlıklı konum 6. sayfası) Aynısını söyledi ışık yaktı mı? Yok yakmadı dedim, o zaman Prinse ayara gerek yok, kaliteli kit bu. Nasıl bir kafadır? Nasıl bir mantıktır? Ankara'da şaşmazlarda Quattro Garage'da Bekir usta sorunumu çözdü, ltft de stft de olması gereken değerlerde, hatta 2bin devirden sonra birazcık da zengin karışıma ayarladı. Varsın biraz fazla yaksın ama subap yakmasın çünkü. Prins in ayar kablosu ve programında lisans gerektirdiğinden ayarı ücretli yapıyorlar. Fakat Bekir usta yolda aracı zorlayarak ayar yapıyor, sonra da bin git hiçbir şey yaşanmaz uzun süre.Bir üstteki mesajımda da dediğim gibi, "Motorun bazı hataları tolere edebilmesi, onun sesinde, gidişinde sıkıntısının olmaması; her zaman iyi çalıştığı, sıkıntısız olduğu anlamına gelmez."