Gönderen Konu: Kafam Çok Karışık Lütfen Yardım  (Okunma sayısı 6729 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: Kafam Çok Karışık Lütfen Yardım
« Yanıtla #20 : Haziran 04, 2015, 20:13:10 »
Hangi usta iyiyse bulunulan şehirde o ustanın taktığı kit taktırılır.
Öenek veriyorum Karabükte hem brc hem prins yetkili servisi olan yer ayarın A sından anlamıyor. Sırd ayar nedeniyle ankaraya gidiyorum. Prins yerine atiker obd2 kit taktırmış olsaydım ayar kablosunu kendim alır kendim ayar yapardım fakat lanet prinsin kablosu 650 tl. Yazılım bulmak sıkıntı. Kaliteli olabilir, ama destek de önemli.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 04, 2015, 20:13:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 04, 2015, 21:17:14 »
Bu ayar olayını anlamak mümkün değil ne ayarı bu?Bir kere yapılınca neden tekrar tekrar yapılıyor ki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 04, 2015, 21:26:19 »
Şimdiye kadar 2 kez dönüşüm yaptırdım.Önceden Vw golf vardı 2000 model comforline,3 sene kullandım onu 20 000 KM benzinde 40000km de Brc taktırıp sorunsuzca kullanıp hiçbir ayara bile ihtiyaç duymadan kullanmıştım,şimdi ki, aracıma da daha kaliteli olduğundan 2800 tl verip muayene ve tescil 3200 tl verip 15 000 km dir maşallah kullanıyoruz onada ayar gerekmediğini biliyorum ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Haziran 04, 2015, 21:30:33 »
Ben de ayar gerekmez diye biliyorum.Çünkü ayar iyi yapılmışsa neden ihtiyaç duyulsun ki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 04, 2015, 21:58:55 »
Ben de ayar gerekmez diye biliyorum.Çünkü ayar iyi yapılmışsa neden ihtiyaç duyulsun ki?

İsmail bey yanlış bilmiyor isem lpg enjektörleri püskürtme milisaniyelerini benzin enjektör kayıtlarından yani araçın kendi beyninden alıyor. ve bu sürekli bir bilgi alış verişi sistem içinde. Bu bilgi aktarmada bir kesinti olduğunda lpg enjektörleri sapıtıyor.Ve tekrar ayar istiyor. Daha detaylı bilen arkadaş varsa uyarsın beni çünkü bilgilerim bu konuda baya eski
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Haziran 04, 2015, 22:14:17 »
Gökhan bey,bilgilendirme için teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 04, 2015, 22:37:12 »
Ben aynı durumda olsam taktırırdım. Yılda 8-10bin km dahi yapsanız sonuçta kar kardır. 5 yıl aracı kullandığınızda kar edeceğiniz açık. Araçta sorun çıkacağı bir ihtimal, zira toyota motoru genel olarak lpg de sorunsuz çalışıyor. 100bin km üstü lpg ile kullandım, bi sorun yaşamadım örneğin. Tabii sorun çıkabilir, bi ihtimal. Bunu servisin garantiden yapmaması da bi ihtimal. Sonuçta kar edeceğiniz garanti, zarar ihtimal.

Marka olarak ben BRC taktırmıştım. Araştırırken Prins in daha iyi olduğunu okumuştum. Hem yaygın değil, hem pahalı diye tercihim farklı olmuştu. Sonuçta karar sizin, aracınıza güle güle binin.

herkese merhaba
2013 corolla premium otomatik vites araca sahibim aracıma lpg taktırmayı düşünüyorum
işin kolay olacağını sanmıştım ama araştırdıkça tahmin ettiğim kadar kolay olmadığını gördüm
kayseri toyota servisi ile montaj için görüştüm landirenzo marka tüp taktırdıklarını ruhsata işletme dahil 2500 tl maliyeti olduğunu söylediler
araç garantimi uzatmıştım lpg taktırmamın garantiyi bozmayacağı da belirtildi ancak dışarda taktırırsam kendilerinin garantör olmayacağını söylediler (ne anlama geliyorsa artık) lpg takılınca garanti bitiyor mu devam ediyor mu tam anlamadım
landirenzo nasıldır diye araştırırken 3 isim daha ortaya çıktı PRİNS-BRC-LAVATO
hepsinin ayrı özelliklerini sayıyorlar yok obd yok yağlamalı
bir de ruhsata işletme konusu var bu işle çok uğraşmadan taktırdığım yerin halletmesini istiyorum
kısacası kafam çok karıştı
bu konuda tavsiye ve yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #27 : Haziran 04, 2015, 22:42:44 »
Bu ayar olayını anlamak mümkün değil ne ayarı bu?Bir kere yapılınca neden tekrar tekrar yapılıyor ki?

İşte bu bakış açısı yüzünden motorlar uzun vadede subap yakıyor.
OBD2 kitler olsa ayarı motorun ecusu ile iletişim kurarak simüle ediyorlar ve sınırlar dahilinde tutuyorlar. Fakat OBD2 olmayan kitler değişen hava koşulları, mevsim koşulları, gündüz gece sıcaklık farkı, uzun yolda rakım farkı gibi sebeplerle değişen hava yoğunluğu sonucunda motor içindeki hava-yakıt karışımı da değişmekte. Bu da motorun ecu sunun değerlerini yükseltmektedir. (Bakınız STFT, LTFT)
Bir diğer koşul da, OBD2 olmayan kitlerin ayarı ne kadar iyi yapılırsa yapılsın, eninde sonunda çok küçük değerler motorda birikiyor ve topyekün bir büyümüş hata teşkil ediyor. Bu nedenle de mevsimsel değişimlerde değişen değerler, ayarlama ile düzeltilmelidir.
Bir diğer hata ise, kendilerini usta zannedenlerin araç dururken rölantide ayar yapmalarıdır. Rölantide yapılan ayar aracın yüksek devirlerindeki ihtiyacı bilemez.  Yüksek devirlerde fakir kalmaya sebep olur ve de bu silindir içi sıcaklığın artmasını sağlar, uzun vadede de subap sıkması ardından subap yanması...

Ayar yapılmazsa ileride ne olur? Açacağınız konu başlığını yazayım: "Aracım lpg de sıkıntısız çalışıyor, ama benzinde tekliyor." ya da "Aracımda benzinde çalışmıyor, ama motor ısınıp lpg ye geçince hiç bir sıkıntı yok, neden"... Bu sorunlar başlamamışsa bile aracınızın gidişi iyi olsa bile, ayarları bozuk olabilir. Bunun için de motorların hatalara toleransına teşekkür edin.

Mazda 3 aracımda Prins silverline var. Kablo alamıyorum çünkü fiyatı çok pahalı. Karabük'teki ustacık rölantide bir şeyler yaptığını sandı daha da fakirleştirdi. Bu işten anlamadığını anlayınca karışımı zenginleştirdim. Fakat yine de fakir karışmmış. Ankara'daki ustama gidince %170 gerektiğini söyledi ve şu an stft +-%7 ltft değerleri de +-%2.5 arasında.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Haziran 04, 2015, 22:50:46 »
Olay anlaşıldı lpg varsa ayar mutlaka olacak Deniz kenarına gittin ayar yaptır.Ağrı'ya gittin ayar yaptır.Ankara'ya geldin ayar yaptır.Özeti bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #29 : Haziran 04, 2015, 22:54:13 »
Her ne kadar ustalar OBD2 olayı yalan dese de ben deneyimlediklerime ve gördüklerime inanırım. :) Ankara'nın geçidinde de deniz seviyesinde de yazın da kışın da limit değerler içinde tutuyordu hep değerleri. LPG kiti kendim taktırmış olsaydım şimdiki aracıma yine aynı ustama atiker obd2 yi taktırırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Haziran 04, 2015, 23:02:36 »
O zaman atiker obd 2 kiti ayar gerektirmez sonucuna varabiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #31 : Haziran 04, 2015, 23:03:17 »
Lovato obd2 de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Haziran 04, 2015, 23:04:17 »
Güzel bilgiler geldi.Sanırım faydalı olmuştur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 44 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Haziran 05, 2015, 08:16:43 »
herkesin eline sağlık güzel bilgiler geldi
bu obd2 anladığım kadarıyla duruma göre lpg kullanım miktarını otomatik ayarlıyor
bu durum prins veya brc de yok mu???
dün telefonla kayseri de dempa lpg ile görüştüm prins vsı 2 yi boşuna alma daha fazla verirsin dedi
prins silverline veya brc my11 dedi
prins 2250 tl brc ise 1850 tl
ikisi arasında çok bir fark var mı? ustalık olarak sonuçta ikisini de aynı usta takacak

Güzel bilgiler geldi.Sanırım faydalı olmuştur.

Ben aynı durumda olsam taktırırdım. Yılda 8-10bin km dahi yapsanız sonuçta kar kardır. 5 yıl aracı kullandığınızda kar edeceğiniz açık. Araçta sorun çıkacağı bir ihtimal, zira toyota motoru genel olarak lpg de sorunsuz çalışıyor. 100bin km üstü lpg ile kullandım, bi sorun yaşamadım örneğin. Tabii sorun çıkabilir, bi ihtimal. Bunu servisin garantiden yapmaması da bi ihtimal. Sonuçta kar edeceğiniz garanti, zarar ihtimal.

Marka olarak ben BRC taktırmıştım. Araştırırken Prins in daha iyi olduğunu okumuştum. Hem yaygın değil, hem pahalı diye tercihim farklı olmuştu. Sonuçta karar sizin, aracınıza güle güle binin.

Lovato obd2 de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Haziran 05, 2015, 13:54:58 »
3 yıl önce brc (sanırım my11) takıldı, 1 defa bile ayar problemi olmadan 40bin km dir sorunsuz kullanıyorum. Bence ustalık çok önemli. Sonuçta paranız varsa prins in malzemeleri daha kaliteli diye duymuştum ama para sizin karar sizin.

bu obd2 anladığım kadarıyla duruma göre lpg kullanım miktarını otomatik ayarlıyor
dün telefonla kayseri de dempa lpg ile görüştüm prins vsı 2 yi boşuna alma daha fazla verirsin dedi
ikisi arasında çok bir fark var mı? ustalık olarak sonuçta ikisini de aynı usta takacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 05, 2015, 14:15:36 »
Kaliteli araçlara bindiğim sürece imkan var sa 1. PRİNS ya da 2. BRC..Başka kit taktırmadım şimdiye kadar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Haziran 05, 2015, 14:20:23 »

Hocam usta musta hepsi hikaye, herkes takabilir bu aletleri. Ustalık gerektirecek hiç bir yanı yok. KURUMSAL BİR FİRMA YOK... Gidin bakın adamların dükkanına USTA dedikleri adamın kaç tane EĞİTİM BELGESİ var taktığı ürüne ait. Prins takıyor yanında da başka ucuzundan satıyor, sana prinsi kakalayabilecekse kakalıyor, sen BRC taktırmak istiyorum deyince BRC yi övmeye başlıyor, aynı adam ATİKER de taksa ATİKERİ över. Alayı hikayeci geldi bana. Bidiğin pazarlamacı mantığı....

THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 75000
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Haziran 05, 2015, 15:04:21 »
bu ayar konusunda bişiler yazmak isterim..

2011 avensis var pris vs2 kitli Ankara'da prins konusunda ünlü mehduh du adı sanırım onun yerine gittim (kazıkarabekirdeki ufak atolyedeki adamlar bile onun ismini verdi) ayar için geldim dedim prinslere ayara gerek yok dedi 1 kere yapılır hafızaya atılır daha gerekmez dedi ben baya ısrar ettim tamam ben sana ayar yapim ama 50 tl boşa gitmiş olur sen bilirsin dedi bende yaptırmadım ..

not:bu yol ayarı yapan usta varsa Ankara dolaylarında bilgilendiriseniz sevinirim
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #38 : Haziran 05, 2015, 15:45:29 »
bu ayar konusunda bişiler yazmak isterim..

2011 avensis var pris vs2 kitli Ankara'da prins konusunda ünlü mehduh du adı sanırım onun yerine gittim (kazıkarabekirdeki ufak atolyedeki adamlar bile onun ismini verdi) ayar için geldim dedim prinslere ayara gerek yok dedi 1 kere yapılır hafızaya atılır daha gerekmez dedi ben baya ısrar ettim tamam ben sana ayar yapim ama 50 tl boşa gitmiş olur sen bilirsin dedi bende yaptırmadım ..

not:bu yol ayarı yapan usta varsa Ankara dolaylarında bilgilendiriseniz sevinirim

Ayara gerek yok demeleri kadar saçma bir şey yok. Aracımın gidişi iyiydi vs ama elm327 ve torque ile kontrol ettiğimde stft %10 dan aşağıda değildi, ltft ise almış başını gitmiş %14 lerdeydi. Ama görünürde sıkıntısı yoktu. Böyle kullanmaya devam etsem nolurdu? Subapları sıkıntılı Mazda 3'üm 40bine varmadan subap yakardı fakir karışım yüzünden.
Aynı olayı Karabük'teki Prins yetkili servisinde yaşadım. (Bakınız Hoşçakal Yaris, Merhaba Mazda 3 başlıklı konum 6. sayfası) Aynısını söyledi ışık yaktı mı? Yok yakmadı dedim, o zaman Prinse ayara gerek yok, kaliteli kit bu. Nasıl bir kafadır? Nasıl bir mantıktır?

Ankara'da şaşmazlarda Quattro Garage'da Bekir usta sorunumu çözdü, ltft de stft de olması gereken değerlerde, hatta 2bin devirden sonra birazcık da zengin karışıma ayarladı. Varsın biraz fazla yaksın ama subap yakmasın çünkü. Prins in ayar kablosu ve programında lisans gerektirdiğinden ayarı ücretli yapıyorlar. Fakat Bekir usta yolda aracı zorlayarak ayar yapıyor, sonra da bin git hiçbir şey yaşanmaz uzun süre.

Bir üstteki mesajımda da dediğim gibi, "Motorun bazı hataları tolere edebilmesi, onun sesinde, gidişinde sıkıntısının olmaması; her zaman iyi çalıştığı, sıkıntısız olduğu anlamına gelmez."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 75000
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Haziran 05, 2015, 15:54:39 »
Ayara gerek yok demeleri kadar saçma bir şey yok. Aracımın gidişi iyiydi vs ama elm327 ve torque ile kontrol ettiğimde stft %10 dan aşağıda değildi, ltft ise almış başını gitmiş %14 lerdeydi. Ama görünürde sıkıntısı yoktu. Böyle kullanmaya devam etsem nolurdu? Subapları sıkıntılı Mazda 3'üm 40bine varmadan subap yakardı fakir karışım yüzünden.
Aynı olayı Karabük'teki Prins yetkili servisinde yaşadım. (Bakınız Hoşçakal Yaris, Merhaba Mazda 3 başlıklı konum 6. sayfası) Aynısını söyledi ışık yaktı mı? Yok yakmadı dedim, o zaman Prinse ayara gerek yok, kaliteli kit bu. Nasıl bir kafadır? Nasıl bir mantıktır?

Ankara'da şaşmazlarda Quattro Garage'da Bekir usta sorunumu çözdü, ltft de stft de olması gereken değerlerde, hatta 2bin devirden sonra birazcık da zengin karışıma ayarladı. Varsın biraz fazla yaksın ama subap yakmasın çünkü. Prins in ayar kablosu ve programında lisans gerektirdiğinden ayarı ücretli yapıyorlar. Fakat Bekir usta yolda aracı zorlayarak ayar yapıyor, sonra da bin git hiçbir şey yaşanmaz uzun süre.

Bir üstteki mesajımda da dediğim gibi, "Motorun bazı hataları tolere edebilmesi, onun sesinde, gidişinde sıkıntısının olmaması; her zaman iyi çalıştığı, sıkıntısız olduğu anlamına gelmez."

size söylediklerinin aynısını banda söylediler motor arıza ışığı yanıyor mu ? yok dedim tamam o zaman ayara gerek yok dedi bende ustadır diye döndüm gittim  .. bu quattro garaj yola çıkıp ayar yapıyor mu ?
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra