Gönderen Konu: Toyota Touch 2 AV Android Box Projesi  (Okunma sayısı 21178 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '14
  • 45 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Touch 2 AV Android Box Projesi
« Yanıtla #40 : Ekim 16, 2016, 23:16:53 »
Bana niye uyarı gelmedi o şekilde uğraşıp duruyorum kaç saattir.  :rofl: xiaomi tv box 3 yazınca çıkıyor n11.com' da varmış pahalı geldi ama 300 TL yazıyor.
2014 1.4 D4D Corolla Premium Mmt Vites
+Touch Go (navi)
+Protech
+Koltuk ve iç döşeme koruma

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ekim 16, 2016, 23:16:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ekim 16, 2016, 23:23:26 »
Bana niye uyarı gelmedi o şekilde uğraşıp duruyorum kaç saattir.  :rofl: xiaomi tv box 3 yazınca çıkıyor n11.com' da varmış pahalı geldi ama 300 TL yazıyor.

banada çıkmadı abi ama ana sayfada gördüm ben
diğerlerinde ana sayfada buy now yazdı bunda yazmadı okuyunca dikkatimi çekti :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #42 : Ekim 16, 2016, 23:35:45 »
Helal olsun kardeşim bende şimdi gördüm. Hiç oraya dikkat etmemişim. 69$ deyince direk daldım içeriğine bakmaya  :D Araştırmaya devam o zaman kardeşim  :tamam:
+Touch Go (navi)
+Protech

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Ekim 18, 2016, 00:49:20 »
Mi box için az bi zaman kaldı :)

youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Ekim 18, 2016, 17:07:20 »
Kaan kardeşim 2 saat kalmış hadi bakalım stok bitmeden bizim ekranlarda gözükecek mi acaba dersin.  :D :D
+Touch Go (navi)
+Protech

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Ekim 18, 2016, 17:32:38 »
Kaan kardeşim 2 saat kalmış hadi bakalım stok bitmeden bizim ekranlarda gözükecek mi acaba dersin.  :D :D

Bence biz yetişeceğiz abi inşallah :)
Az kaldı :)

youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • portfolio
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 48
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Aralık 13, 2016, 18:23:38 »
Selamlar herkese;
Konuyu hortlatayım hemen.. car-solutions.com da bulunan sistemlere ek bir çözüm ve anlatım olması açısından hazır sistemler satan bir site daha buldum. Sitenin linki ve you tube da bulunan sayfasını sizlerle paylaşayım istedim.

http://www.beatsonicusa.com/

https://www.youtube.com/watch?v=Cfn2BY7RvYQ

Biraz pahalı. O pahalılığın açıklamasıda bence işin en güzel yanında...

Gelelim işin güzel yanına gerçi daha sistemi toparlayıp kendimde denemedim ama youtube sayfasındaki videolarda mirrorlink yaptığı sırada ki nasıl yapıldığını da tek tek tuşlayarak anlatıyor.. artık telefon veya bağlanan aygıt ne ise onu bir kenara koyup toyota touch2 ekrana dokunarak bağlı cihaza hükmetmesi... benim daha önce izlemiş olduğum videolarda (özellikle car-solutions sayfasında) toyota touch2 nin sadece görüntüyü aktarmasına şahit oldum mirror edilen cihazlara herhangi bir müdahalede bulunamıyordu. Kısaca bu sistemde en azından akıllı telefonunuzun tüm güzelliklerini telefonunuz bir yandan şarj olurken kullanabiliyorsunuz.. Sistemde araç harekete geçtiği sırada ekranın kapanmasını engelleyen bir tuş da mevcut.. Umarım yararı dokunur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Aralık 14, 2016, 04:07:43 »
Volkan bey konuya ilgi duyarak farklı bir çözüm sunmuş olmanıza çok sevindim. Verdiğiniz linkleri inceledim. Ancak sizinde söylemiş olduğunuz gibi fiyatı biraz tuzlu videoda bahsedilen ürün için 249$ fiyat verilmiş. Bunun yerine bizim kendi yaptığımız yöntem ile inanın aynı şeyleri yapıyor oluyorsunuz. Araç hareket halinde görüntü kesme sorununu da çözdük artık sorunsuz kullanabiliyoruz. Ekte koyduğum resimler de görebileceğiniz üzere küçük bir tuş ile (sizin bahsettiğiniz üründeki tuş ile aynı işlevde) bu problem ortadan kalkıyor. Yeni aldığım android box ile sorunsuz kullanıyorum. Aracımda orjinal navigasyon sistemi olmasına rağmen android box ile miriror link yaparak hem iphone ile hemde android telefonum ile sorunsuz güncel navigasyonu kullanabiliyorum.

Daha önceden konusu geçmişti. Bizim Touch 2 ekranlarımız mirror link 1.0 destekli maalesef bu da uyumlu modellerde sadece görüntü aktarmaya yarıyor. Yeni versiyonlarında hele ki son versiyonlarında (İphone=Carplay, Android=Android Auto) bağlantıyı bir kez sağladınız mı telefonunuz ekranı kapalı dahi olsa yansıttığınız ekranın dokunmatiğini ona uygun bir arayüzle kullanmanıza izin veriyor.

Benim şuanda kullanmakta olduğum cihaz ise;
http://www.memohi.com/memoufo.html

Kontak açıldığı anda touch ekran ile birlikte açılarak direk çalışıyor cihaz üzerinden hiç bir tuşa basmanız gerekmiyor. Uygun bir zaman diliminde videosunu çekip bu yöntemi kullanmak isteyen arkadaşlara sistemin nasıl çalıştığını göstermeye çalışacağım.

+Touch Go (navi)
+Protech

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • portfolio
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 48
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Nisan 05, 2017, 17:27:04 »
Herkese selamlar, sizlere acil tarafından bir sorum olucaktı. Ben toyota touch 2 ekranımı bir arkadaşıma sattım. Kendisinde 1.33 life modeli var aurisin son kasasının ve arkadaşım şuan benden bir ricada bulundu. Forumdaki arkadaşlar kesin biliyordur diyerek sesleniyorum.

Arkadaşım şuan universal geri görüş kamerası taktırmakta.. kameraya elektrik geliyormuş hiçbir sıkıntı yok ama tek sorun geri görüş kamerasını geri vitese taktığımızda ekranın aktif olmasını sağlayacak olan arkasındaki pinlerden hangisi onu bulamamışlar. Daha önce paylaşıldımı bilmiyorum ama bilen biri cevabını esirgemezse çok sevinirim. Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Nisan 05, 2017, 19:54:39 »
Herkese selamlar, sizlere acil tarafından bir sorum olucaktı. Ben toyota touch 2 ekranımı bir arkadaşıma sattım. Kendisinde 1.33 life modeli var aurisin son kasasının ve arkadaşım şuan benden bir ricada bulundu. Forumdaki arkadaşlar kesin biliyordur diyerek sesleniyorum.

Arkadaşım şuan universal geri görüş kamerası taktırmakta.. kameraya elektrik geliyormuş hiçbir sıkıntı yok ama tek sorun geri görüş kamerasını geri vitese taktığımızda ekranın aktif olmasını sağlayacak olan arkasındaki pinlerden hangisi onu bulamamışlar. Daha önce paylaşıldımı bilmiyorum ama bilen biri cevabını esirgemezse çok sevinirim. Teşekkürler

Volkan Bey;

Eklediğim şemada geri vites sinyal bağlantı soketlerini ve pinlerini göstermektedir. Yalnız rasgele bir kamera takmamanız konusunda uyarmak isterim orjinal kamerası 5,8-6,5V güç ile çalışmakta yani siz 12V beslenen bir kamera takarsanız ekrana zarar verme riskiniz var. Dikkatli olmanızı öneririm.
Elektrik konusunda tecrübeli birisi tarafından yapılmasını şiddetle öneririm. Çünkü pin bağlantıları kendi aracım olan 2014 toyota corolla ya göredir. Değişikli olup olmadığından emin değilim yalnız. Umarım bilgiler işinize yarar.
Saygılar.. :saygi:

Mesaj Birleştirildi: Nisan 05, 2017, 20:11:56
Arkadaşlar,

Android box projemde yapmış olduğum son güncellemeleri sizinle de paylaşmak istedim. Android box cihazını orta konsoldaki bardaklığın altına gizlendi. Ek olarak orjinal yuvasına uygun açma kapama tuşu ile android boxun usb ve aux söketlerini kullanabilmek için aracın orjinal usbnin olduğu boş yuvalara olacak şekilde ekipmanlar alınıp bağlantıları yapıldı. Ekranı seyir halinde kullanabilmemiz için 2x12V röle kartı ile 12V-5V 3A düşürücü kart alınıp android box besleme bağlantıları yapıldı. Artık seyir halinde ekrana uyarı gelmiyor. Mutlu son  :alkis: :alkis: İstediğiniz zaman android box kapatıp orjinal navigasyona geri dönebiliyorsunuz. (Tuş sayesinde.)  Video çekmiştim ama yükleyemedim. Uygun zaman yükleyip linki paylaşacağım arkadaşlar. (Video boyutu çok büyük olduğu için uygun zaman bulamadım.)

Herkese mutlu ve güzel günler dilerim..  :tamam:
 :saygi:

+Touch Go (navi)
+Protech

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Nisan 05, 2017, 20:54:18 »

Arkadaşlar,

Android box projemde yapmış olduğum son güncellemeleri sizinle de paylaşmak istedim. Android box cihazını orta konsoldaki bardaklığın altına gizlendi. Ek olarak orjinal yuvasına uygun açma kapama tuşu ile android boxun usb ve aux söketlerini kullanabilmek için aracın orjinal usbnin olduğu boş yuvalara olacak şekilde ekipmanlar alınıp bağlantıları yapıldı. Ekranı seyir halinde kullanabilmemiz için 2x12V röle kartı ile 12V-5V 3A düşürücü kart alınıp android box besleme bağlantıları yapıldı. Artık seyir halinde ekrana uyarı gelmiyor. Mutlu son  :alkis: :alkis: İstediğiniz zaman android box kapatıp orjinal navigasyona geri dönebiliyorsunuz. (Tuş sayesinde.)  Video çekmiştim ama yükleyemedim. Uygun zaman yükleyip linki paylaşacağım arkadaşlar. (Video boyutu çok büyük olduğu için uygun zaman bulamadım.)

Herkese mutlu ve güzel günler dilerim..  :tamam:
 :saygi:

Merhaba Cihan abi

Son güncellemeyi çok beğendim :) bende 1 haftadır elektrik nereden alacağım diye uğraşıp duruyorum :)

Dönüştürücü almayı bende düşündüm. hatta bugün buldum internette bişiler ama nasıl yapacağımı bilemedim.

Açma kapatma tuşu ve usb bağlantısı çok iyi olmuş abi :)

Bir küçük sorum olacak. android boxta Torque denediniz mi abi? yada Digihud programlarını? ben mi boxta bi türlü çalıştıramadım
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Nisan 05, 2017, 21:29:38 »
Merhaba Kaan kardeşim,

Beğenmene çok sevindim uzun zamandır planlamıştım biliyorsun bu projeyi ama eksik parçaları toparlamak biraz zaman aldı. : :D :D
Beslemeyi ben sol taraftan altaki elektrik bağlantı noktasından aldım.
Direk aküden gelen 12V var oradan şaseyi ise çakmaklığın eksi ucuna verdim. Tedbir amaçlı 2A sigortada koydum.
Android marketten bir sürü program kurdum hepsi çalışıyor ama "torque" tarzı programları denemedim elimde cihaz yok diye.
Almayı planlıyorum bakalım o zaman dener haber veririm mutlaka.  :tamam:
Tavsiyem istersen elektrik bağlantısını direk çakmaklığın arkasından yap hiç uğraşma.
Sen cihazı test etme imkanı buldun mu kardeşim arabada?
Aklına takılan yer olursa cebimi biliyorsun istediğin zaman arayabilirsin kardeşim.

+Touch Go (navi)
+Protech

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Nisan 12, 2017, 03:10:47 »
Allahın izniyle bende montajı tamamladım. Montaj öncesi ve sonrası yardımını esirgemeyen @Cihan Gömeç (34020)  ve Ali İlhan abilerime teşekkür ediyorum :)

Sonuç burada, ben beğendim şahsen :)

youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Nisan 12, 2017, 10:32:36 »
Allahın izniyle bende montajı tamamladım. Montaj öncesi ve sonrası yardımını esirgemeyen @Cihan Gömeç (34020)  ve Ali İlhan abilerime teşekkür ediyorum :)

Sonuç burada, ben beğendim şahsen :)

Tebrikler Kaan kardeşim hayırlı uğurlu olsun ellerine sağlık.  :alkis: Sanırım Türkiye de orjinal ekranla video izlemeyi ve uyarı ekranını kapatmayı başarabilen bir kaç kişiden biri de sen oldun kardeşim. Ruslardan önce sistemi biz çözdük.  :alkis: :foto: :tamam:
+Touch Go (navi)
+Protech

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 15000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Nisan 12, 2017, 10:39:37 »
Merhaba Arkadaşlar

2 adet fazladan car solitions av cable getiriyorum almak isteyen olursa benimle temasa geçebilirler

İlan linki aşağıda

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=78682.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100000
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Nisan 12, 2017, 10:47:12 »
Ruslar navitouch nt3025 adında bir modül üretmişler. Bu modül touch 2 ile birebir uyumlu ve go modülün takıldığı pinlere takılıyor kabloları. Navigasyon yanında video oynatma desteği de var, USB'ye takılan flash bellekteki dosyaları oynatabiliyor.
http://navi-touch.com/NT3025.html
2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Nisan 12, 2017, 13:39:38 »
Tebrikler Kaan kardeşim hayırlı uğurlu olsun ellerine sağlık.  :alkis: Sanırım Türkiye de orjinal ekranla video izlemeyi ve uyarı ekranını kapatmayı başarabilen bir kaç kişiden biri de sen oldun kardeşim. Ruslardan önce sistemi biz çözdük.  :alkis: :foto: :tamam:

Teşekkür ederim abi sağolun :)

Ruslar sağı solu kesip denediler abi , biz kesmeden orjinali bozmadan yaptık :)

Ruslar navitouch nt3025 adında bir modül üretmişler. Bu modül touch 2 ile birebir uyumlu ve go modülün takıldığı pinlere takılıyor kabloları. Navigasyon yanında video oynatma desteği de var, USB'ye takılan flash bellekteki dosyaları oynatabiliyor.
http://navi-touch.com/NT3025.html

Benzer ürünleri ben kablo almadan önce bulmuştum ama biz aracı alırken navigasyonu donanım paketi olarak almıştık zamanında. Premium Multidrive S Nav olarak aldık.

Ama hocam keşke siz Go plus yerine böyle bir ürün alsaydınız.
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100000
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Nisan 12, 2017, 18:16:44 »
Benzer ürünleri ben kablo almadan önce bulmuştum ama biz aracı alırken navigasyonu donanım paketi olarak almıştık zamanında. Premium Multidrive S Nav olarak aldık.

Ama hocam keşke siz Go plus yerine böyle bir ürün alsaydınız.
Ben yeni gördüm bunu, daha önce görseydim alırdım. Video ile çok işim o yüzden fazla da takmıyorum, ama alacak olanlar için çok çok iyi bir alternatif. Kesme biçme olmadan uyumlu bir cihaz almış olacaklar.
2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ne mutlu Türküm diyene
    • TurkSpace
  • Kilometre: 4580
  • Model Yılı: '15
  • 52 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Mayıs 27, 2017, 21:08:25 »
Merhaba arkadaşlar,

Bende  Toyota Touch 2 AV Android Box Projesi deneyen ve kullananlardan birisiyi..Fakat sistemi tüm ekipmanları ile satmaya karar verdim sebebi ise direk bu cihazı alacak olmam..

Bu projenin mimarı Cihan gömeç arkadaşıma çok teşekkür.ederim baştan sona yardımlarını benden esirgemediği için...

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/toyota-corolla-new-android-5-1-oem-multimedya-navigasyon-277836294?mkwid=s2R67Z7IN_dc&pcrid=58375872447&pkw=&pmt=&ggmktg=PaidSearch*PLA*232252887*22324021047*58375872447*pla**pla-79002696327&rfcr=58375872447&gclid=CLSJqK7QkNQCFcKfGwod1EIHCA&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

Yada bunu,

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/2015-toyota-corolla-multimedya-oto-teyp-oem-dvd-navigasyon-281063002?mkwid=s2R67Z7IN_dc&pcrid=58375872447&pkw=&pmt=&ggmktg=PaidSearch*PLA*232252887*22324021047*58375872447*pla**pla-79002696327&rfcr=58375872447&gclid=CLC___fUkNQCFSEL0wod1C4H0g&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0
En iyi nasihat,İyi örnek olmaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Mayıs 28, 2017, 05:03:08 »
Ne zaman bu sorunu çözecebilecez.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.