Gönderen Konu: Ankara da dolu  (Okunma sayısı 8842 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 931 kere teşekkür edildi
Ynt: Ankara da dolu
« Yanıtla #40 : Mayıs 26, 2015, 11:23:41 »
Akşam tam net göremedim ama benim aracıma da baya zarar vermiş taktiri ilahi demekten başka ne diyebilirim ki çok büyük göçükler görünmüyor fakat ufak ezik epeyce var gibi .Benim anlamadığım arabanın en sağlam yerler tavan direkleridir davan direklerin de 3-4 tane ezik var hani tavana kaput bagaj kapağı eyvallah  normal gökten cevir büyüklüğünde taş gibi sert cisim düşüyor gayet normal ezik oluşması ama tavan direkleri hayli sert ve kemikli yerler bilmiyorum anlamadım .Ben de henüz yıkayıp tam sonucu görmeden karar vermek istemiyorum aracın değer kaybetti aşikar bir durum garantili bir yer bulursam tertemiz çıkarsa binerim aracıma ama içime sinmeyen bir durum olur bu şekliyle artık değerinin 3-4 altına vereceğiz .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mayıs 26, 2015, 11:23:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mayıs 26, 2015, 11:51:05 »
Akşam tam net göremedim ama benim aracıma da baya zarar vermiş taktiri ilahi demekten başka ne diyebilirim ki çok büyük göçükler görünmüyor fakat ufak ezik epeyce var gibi .Benim anlamadığım arabanın en sağlam yerler tavan direkleridir davan direklerin de 3-4 tane ezik var hani tavana kaput bagaj kapağı eyvallah  normal gökten cevir büyüklüğünde taş gibi sert cisim düşüyor gayet normal ezik oluşması ama tavan direkleri hayli sert ve kemikli yerler bilmiyorum anlamadım .Ben de henüz yıkayıp tam sonucu görmeden karar vermek istemiyorum aracın değer kaybetti aşikar bir durum garantili bir yer bulursam tertemiz çıkarsa binerim aracıma ama içime sinmeyen bir durum olur bu şekliyle artık değerinin 3-4 altına vereceğiz .

Benim e14'ünde direklerinde vardı 2-3 tane.Haricen bi tane daha e14 görmüştüm düzeltilen yerde aman Allah'ım bi görsen kapıları bile dolu göçüğü olmuş.Allah başka dert keder vermesin benim araca dolu vuralı yaklaşık 10 ay bir süre geçti alıştı artık gözümüz.Kaskomuz olsaydı boyasız düzeltmeyle yaptırırdım ama kasko olmayınca istedikleri meblağları vermek saçma geldi sonuçta arabanın yürümesine bi engeli yoktu,şuanda halen dolu göçükleriyle biniyoruz  :)
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mayıs 26, 2015, 12:06:26 »
@Seçkin ÜNLÜSOY (10786) un aracı malesef kötü duruma gelmiş :(
Olacak oluyor.Araba bakımından anlayan  polisajcı kardeşimize de denk gelmiş.Sağlık olsun.

evden 3-4 km uzaktım annem aradı dolu başladı diye keçiörende ftz avm ye 1 km uzaklıktaydım hemen telefonu kapatıp arabaya atladım kapalı garaja giderken yolun yarısında doluya yakalandım. şu an tavanda saydığım 46 göçük var atladıklarım ve bagaj kaput dahil 100 ün üstünde göçük var diye tahmin ediyorum. hafta sonu kaskoyu deldirip mecburen yaptırcam böyle arabaya bile binesim gelmiyor.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mayıs 26, 2015, 12:16:35 »
Bu havaların bir sıcak bir soğuk olması hiç hayra alamet değil. 
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Mayıs 26, 2015, 12:34:02 »
Seçkin sen gene arabada imişsin benim hiç o kadar bile şansım olmadı ben iş yerindeyim araba kapının önünde .Senin o esnada yapacağın şey aracın paspaslarını tavana ve kaputa atmak olurdu birde bagaj içi halısı var büyük onu da tavana atabilirdin birçok hasardan kurtarırdı taktiri ilahi ne diyeceksin benim araçta ben saymadım ama ufak defekli baya var sanırım bakalım yazın havalar ısınınca birazda ortalık sakinleşsin duruma göre yaptırmayı düşünüyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mayıs 26, 2015, 12:53:32 »
Seçkin sen gene arabada imişsin benim hiç o kadar bile şansım olmadı ben iş yerindeyim araba kapının önünde .Senin o esnada yapacağın şey aracın paspaslarını tavana ve kaputa atmak olurdu birde bagaj içi halısı var büyük onu da tavana atabilirdin birçok hasardan kurtarırdı taktiri ilahi ne diyeceksin benim araçta ben saymadım ama ufak defekli baya var sanırım bakalım yazın havalar ısınınca birazda ortalık sakinleşsin duruma göre yaptırmayı düşünüyorum
Bir anda kaçmaya çalışınca o telaşla aklıma sadece kapalı otoparka girmek vardı. OtoparkA girince aklıma geldi zatende iş işten geçmişti o zamana kadar
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mayıs 26, 2015, 12:57:08 »
Gerçekten çok üzücü bir durum. Herkese geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mayıs 26, 2015, 15:45:24 »
 Herkese çok geçmiş olsun. Tropikal kuşağa girildiği aşikar. Bu coğrafyada, görmeye alışık olunmayan doğa olayları sık sık yaşanmaya başladı, hortumları da unutmamak lazım. Geçen gün de İzmir'de sel olmuş yine.
 Genel olarak dünyaya çok iyi davrandığımızı düşünmüyorum.

Şu an piyasadaki bazı 2014 seat leon, kia ceed, honda civic lerde dolu hasarı olduğunu biliyorum, daha sonra satarken düzeltip satıyorlar. (sıfır km) Ayrıca dolu hasarının kaporta kalitesi ile ilgili olduğunu düşünmüyorum, üst sınıf bir araç dahi olsa sonuçta zarar verecektir. Ford veya opelin kaportasının çok bir farkı yok bence honda veya toyota dan aynı sınıf araç sonuçta, Fransız kaportası ise mukayese bile edilemez sanırım. Allah korusun takdir-i ilahi bu tip doğa olaylarından kaçacak yer yok.
İki tam zıt görüş olmuş, yanlış mıyım?

Araç kaportasından(dış sac) kaportasına, hatta bazen aynı modelde bile kaporta farkları olabilir. Kaporta tasarımı, sac kalınlığı, sac özellikleri vs hepsi bu tarz durumlarda etkilidir. Keza, dolu tanelerinin ebatları, yoğunluğu, sertliği, hızı vs de etkilidir. Bazen bir kaç metre öteye yağar, gerisine yağmaz. Yani çok kolay kıyaslanabilecek durumlar değil bence bunlar. Aracın, dolunun yağış yönüne göre eğimi bile önemlidir.

Umarım herkes, bu problemden en sağlıklı ve ekonomik şekilde kurtulur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Mayıs 26, 2015, 15:58:47 »
Hakan abi işten ekonomik şekilde kurtulmak bir tarafa adam gibi usta bulup araba emanet etmek ayrı bir sıkıntı .Geçen yıl kardeşimin aracını gene dolu vurmuştu ince eledik sık dokuduk bir yer bulduk usta o kadar bizi kendine güvendirdi ki artık biz hayaller kuruyoruz .birde normalde  3 günde bitecek araca 1,5 hafta süre istedi acele etmeyin dedi gittiğimiz de aracın sadece tavan ve kaputunu düzeltmiş oda yemin ederim rezalet adam resmen çekiç vurmuş arabaya .Dedik usta sen ne yaptın bu arabaya dedik ne oldu abi dedi daha ne olsun arabaya çekiç vurmuşsun haşat olmuş araba dedik sen bize bu araba hatasız olacak kimse anlamaz dedin bizden 10 gün süre istedin 13 gün verdik kavga dövüş para ödemeden arabamızı aldık çıktık ama nafile gitik başa yere düzelttirdik bu sene gene dolu vurdu aynı arabayı arabayı isteyen bir akrabamız vardı kardeşim aramış 28 bine anlaşmışlar 2006 sol hb kaza boya değişen yok 92 binde servis bakımlı araç normalde en kötü 32-33 bini var ama dolu yüzünden 4-5 bin aşağısına gidiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Mayıs 26, 2015, 16:06:25 »

Bu faydalı bilgiler için TEŞEKKÜRLER Yüksel Hocam, inan böyle birşey olsa aklımın kenarından geçmezdi herhalde.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Mayıs 26, 2015, 16:17:39 »
bu konuda vw opel seat skoda çok iyi. dolu göçüğü japon ve kore araçları kadar etkilemiyor. babamın vectra doluya yakalanmıştı. toplasan 2 3 tane vardı. benim corolla kevgir gibi olmuştu. boyasız göçük düzelttirmiştik o zaman sıkıntısız kullanmıştım. belli bile olmuyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Mayıs 26, 2015, 16:25:05 »
Murat abi hani pratik zeka konusunda sıkıntımız yokta arabanın yanında olmayınca sıkıntı oluyor .Herkesin aklında bulunsun bu tip bir duurm ile karşılaştııgnızda çok hızlı bir şekilde bagaj halısını tavana ön iki paspası ön kaputa arka küçük paspasları arka bagaj kapağına koyarak olası büyük hasarı minimize edebilirsiniz .Tabi bunu yaparken kafanıza dikkat edin :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 vvt-i/ 1.6 comfort/ 1.6 advance... Corolla..
  • Model Yılı: '14
  • 4 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Mayıs 26, 2015, 16:37:35 »
Herkese çok geçmiş olsun. Tropikal kuşağa girildiği aşikar. Bu coğrafyada, görmeye alışık olunmayan doğa olayları sık sık yaşanmaya başladı, hortumları da unutmamak lazım. Geçen gün de İzmir'de sel olmuş yine.
 Genel olarak dünyaya çok iyi davrandığımızı düşünmüyorum.
 İki tam zıt görüş olmuş, yanlış mıyım?

Araç kaportasından(dış sac) kaportasına, hatta bazen aynı modelde bile kaporta farkları olabilir. Kaporta tasarımı, sac kalınlığı, sac özellikleri vs hepsi bu tarz durumlarda etkilidir. Keza, dolu tanelerinin ebatları, yoğunluğu, sertliği, hızı vs de etkilidir. Bazen bir kaç metre öteye yağar, gerisine yağmaz. Yani çok kolay kıyaslanabilecek durumlar değil bence bunlar. Aracın, dolunun yağış yönüne göre eğimi bile önemlidir.

Umarım herkes, bu problemden en sağlıklı ve ekonomik şekilde kurtulur.
@Hakan Öztürk (3676) ; burada dolu hasarı almış farklı marka araçlarında olduğundan ve plazalarda sıfır km olarak satıldığından bahsettim. Yukarıdaki bazı bölümlerde toyota, honda, Hyundai gibi kore araçlarının kaportasının bu yüzden zayıf olduğundan bahsedilmiş ve hatta Fransız marka araçların bile bu konuda daha iyi olduğu vurgulanmış, bende bunun yanlış olduğunu söylemek istedim. Dolu hasarı için aracın kaportasının bir önemi yok. Kars ilinde doluya maruz kalmış ford focus marka araç sahibi olan iş arkaşımın aracı var durum çok daha kötüydü.. Allah korusun, arkadaşlara geçmiş olsun.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Mayıs 26, 2015, 17:06:34 »

Hakan abi işten ekonomik şekilde kurtulmak bir tarafa adam gibi usta bulup araba emanet etmek ayrı bir sıkıntı .Geçen yıl kardeşimin aracını gene dolu vurmuştu ince eledik sık dokuduk bir yer bulduk usta o kadar bizi kendine güvendirdi ki artık biz hayaller kuruyoruz .birde normalde  3 günde bitecek araca 1,5 hafta süre istedi acele etmeyin dedi gittiğimiz de aracın sadece tavan ve kaputunu düzeltmiş oda yemin ederim rezalet adam resmen çekiç vurmuş arabaya .Dedik usta sen ne yaptın bu arabaya dedik ne oldu abi dedi daha ne olsun arabaya çekiç vurmuşsun haşat olmuş araba dedik sen bize bu araba hatasız olacak kimse anlamaz dedin bizden 10 gün süre istedin 13 gün verdik kavga dövüş para ödemeden arabamızı aldık çıktık ama nafile gitik başa yere düzelttirdik bu sene gene dolu vurdu aynı arabayı arabayı isteyen bir akrabamız vardı kardeşim aramış 28 bine anlaşmışlar 2006 sol hb kaza boya değişen yok 92 binde servis bakımlı araç normalde en kötü 32-33 bini var ama dolu yüzünden 4-5 bin aşağısına gidiyor
Hatırlıyorum Yücel, maalesef bu işler ayrı olarak can sıkıyor. Hangi sektör olursa olsun bu usta kavramı bir standarta bağlanmalı. Mesleki yeterlilik, yapılan işlemin garanti şartları vb şeyler olmalı.
 Verdiğin bilgi çok doğru paspas konusunda Yücel, aslında pratik bilgilerde de paylaşabilirsin. Hatta paspas ters koyulursa daha etkili olabilir.
 Cam güneşliği(karton olanlar) da iş görür bu arada.

@Hakan Öztürk (3676) ; burada dolu hasarı almış farklı marka araçlarında olduğundan ve plazalarda sıfır km olarak satıldığından bahsettim. Yukarıdaki bazı bölümlerde toyota, honda, Hyundai gibi kore araçlarının kaportasının bu yüzden zayıf olduğundan bahsedilmiş ve hatta Fransız marka araçların bile bu konuda daha iyi olduğu vurgulanmış, bende bunun yanlış olduğunu söylemek istedim. Dolu hasarı için aracın kaportasının bir önemi yok. Kars ilinde doluya maruz kalmış ford focus marka araç sahibi olan iş arkaşımın aracı var durum çok daha kötüydü.. Allah korusun, arkadaşlara geçmiş olsun.
Mukavemet de aslında bir mühendislik. Etkinin hangi yönden olduğu da dikkate alınmalı. Şimdilerde sac şekillendirme teknikleri de çok gelişti. Diğer yandan çok eskiden, sac kalınlıkları daha yüksek olan araçlarda bile bu tarz hasarlar oluşabiliyordu. Hatta o araçlar, yoldan sıçrayan taşlara karşı bile şimdiki bir çok araçtan daha mukavemetli idi kaporta anlamında.
 Konuyu kendi içinde detaylandırırsak, örneğin hangi Toyota ya da Honda denebilir. Honda Civic mi, Crv mi? Civic ise; Hb mi, sedan mı...
 Daha önce de dediğim gibi, yağışın da etkileri birbirini tutmayabilir, araçların konumları da.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Mayıs 26, 2015, 17:15:31 »
Murat abi hani pratik zeka konusunda sıkıntımız yokta arabanın yanında olmayınca sıkıntı oluyor .Herkesin aklında bulunsun bu tip bir duurm ile karşılaştııgnızda çok hızlı bir şekilde bagaj halısını tavana ön iki paspası ön kaputa arka küçük paspasları arka bagaj kapağına koyarak olası büyük hasarı minimize edebilirsiniz .Tabi bunu yaparken kafanıza dikkat edin :D

:tamam: :saygi:

Mal canın yongası işte :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Mayıs 26, 2015, 17:27:21 »
Sabah otobüsle işe giderken yukardan araçların tavanlarına bakarak gittim hasar en çok hangi markalar görmüş diye .japon kore  araçları ciddi hasar görmüş ford  japon gurubunun yarısı kadar hasar görmüş opel ford dan daha da az hasar görmüş Volkswagen tek tük hasar görmüş genel olarak alman gurubunun kaportası japon ve köreye göre ciddi sağlam ulus ta ışıklarda yanımızda 208- 2011 fd6  kasa honda durdu ıhlamur rengi arabanın kaput bagaj kapağı ve kaput bildiğiniz kevgire dönmüş tahminimce düzelmesi imkansız ancak macun çekilip boyanacak çok aşırı kötü olmuş .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Mayıs 26, 2015, 17:40:30 »
Ses yalıtımı ve kaporta sebebiyle Alman aracına geçmeli miyim?Geçersem onlarda da başka sorunlar vardır?Pardon konu dağılmasın sesli düşündüm. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Mayıs 26, 2015, 20:41:49 »
Kaportanın elbette etkisi var ama az.Doluunun buyuklugu hızı etkiliyor.Antepte ceviz buyuklügünde yagdıgında ne bmw ler mercedes ler hış olmustu.
Sanki çekiç ile her tarafına  vurmus ezmişler.
Ama normal ve orta buyuklukte bana göre fraqnsız lar daha cok hasar görüyor .geçmiş olsun arkadaşlar
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Mayıs 26, 2015, 20:58:58 »
Satiliksa arac temizse alacak arkadasim var alalım 3-4 altina hemen dediginiz gibi. Konu gene markaciliga gitti. Benim arkadasimin s80i e12 pert etti ama e12 pert olmadı. Bu ve bazi orneklere bakarak yorum yapmak yanlış. Israrla genelleme yapacaksanız birsey diyemem ama sikayet varsa hemen satilsin derim muhakkak alıcı çıkar. Doga olayı bu daha kotu yaptigi bir wv bir bmw de olabilir daha saglam kurtulan bir wv mercedeste olabilir yani.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Mayıs 26, 2015, 21:59:36 »
Keçiören de bizzat yaşıdığım gördüğüm olayı anlatıyorum insanlar at gözlüğü takmışçasına saçma sapan yorumlar yapıyor dikdörtgen şeklindeki bir  otoparkta asya grubu araçların her tarafı hasar görürken diğer markalarda ciddi bir sıkıntı olmadı diyorum adamlar hala fanatiklik peşinde dolu otoparktaki civic Corolla hyundaı leri mi şeçti?Bnm araba açıkta olsa eminim oda aynı şekil olurdu
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...