0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
zeki bey, burda avrupa grubu üstün olsa ne çıkacak elimizdekileri satıp lüx otomobil mi alalım. Afette dolu göcertmese de zaten o arabalara binemeyiz. Biz bmw ve mercedes ww grubuna doludan muhafaza olsun diye mi binelim 5 para etmez toyotanın kaportasıysa kriterimiz dolu değil. 48.500 e aldığınız accord dolu yağsa göçer mi diye niye düşünmediniz? Niye bu kadar para verdiniz kaportasız accorda?Devlette öğretmenseniz söyleyim, Lüx almana binmek kolay değildir. Servis bakımları 800 tlden başlar 8000tlye kadar çıkar ve bir öğretmenin maaşı 2.900dür. Biz de biliyoruz araba olsa nolacak binemedikten sonra. Lüxe uzun süre binemezsiniz. Hemen elimizden çıkartmanız lazım. Allahın afeti satın accordu o lüx arabalardan alın. Sonra o anlama özürlüsü öğrencileriniz kaportası göçmeyrn arabanızı boydan boya çizsin. Canı sıkılır intikam alır. Öğretmeninmizin parası çok. bu ülkenin bi gerçeği dolu değil. Dünya kadar gerçeği var .2000tlye dolu izide yapılır. Dahada yazmayacam kafanıza dolu düşsse TOYOTADAN ve japondan değil Allahdan bilin yeter.
Arkadaşlar konuyu uzatmaya gerek yok Zeki bey in demek istediği asya gurubunu kaporta olarak mukavemetinin Alman araçlara nazaran zayıf olması bu zaten ezelden beri bilinen bir şeydir değişmez gerçektir .Alman araçları sağlamlığa güvenliğe önem verir içine binince tankın içinde sanarsınız. Honda , Toyota gibi markalar sorunsuzluk üzerine yapılmıştır sanayi yolunu unutursunuz fakat kaporta olarak zayıftırlar sac kalınlığı diğer alman gurubuna göre incedir .Şöyle örnek vereyim komşumun e200 Mercedes i var araçlarımız yan yana çekik durumda dolu hasarından sonra baktık benim aracımda hafif izler varı yer yer büyük izlerde var ama tek tük ama onun aracında iz göremedim dedim abi işte Mercedes farkı bu olsa gerek diye oda dedi. Zaten otobüste giderken tepeden bakınca hangi gurubun daha fazla zarar gördüğünü anlamamak zor değil. Doğal afet bu yapacak bir şey yok ya böyle bineceğiz ya yaptıracağız yada yol vereceğiz ama ben aracımı böyle görmeye dayanamam hem de bu kadar severek sorunsuzca bindiğim aracıma bakalım ileriki günlerde karar vereceğim