Gönderen Konu: LOVATO OBD2 ve AVENSIS (Dolum ağzı işi bitti)  (Okunma sayısı 46552 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: LOVATO OBD2 ve AVENSIS (Dolum ağzı işi bitti)
« Yanıtla #300 : Haziran 12, 2015, 11:34:55 »
Hocam, ben kablo alıp bağlandığımda LOVATO yazılımında OBD bağlantısının sağlanamadığını görmüştüm. ELM yi sökünce bağlantıyı kurmuştu. Ama sonra ELMyi takınca ikisinde de bağlantıyı görmüş hatta STFT LTFT değerlerini karşılaştırmıştım. STFT yazan LOVATO yazılımda FAST trim, LTFT yazan LOVATO yazılımında SLOW Trim diye geçiyor. Demek ki LPG devreye girecek sonrasında ELM aktif edilecek diye düşünmüştüm. Ama emin de değilim.

Bayadır LPG hakkında araştırma yapıyorum ne nasıl yapılır falan, dün yabancı bir forumda da bu konuda dikkat çekici mesajı görünce kesinleşti gibi bir durum var. LOVATO yetkilisi ile de görüştüm yukarıda dediğim  gibiymiş olay. Etkiliyor yani OBD ye bağlanan cihaz :tamam:

Ahmet hocam, bu arada Techstream ENGINE kısmı bende aktif araba çalışırken kopuyor. Normal dururken sıkıntı yok ama araba çalışırken bağlantı kurunca belli bir süre sonra kopuyor bağlantı. Bu windows 8 den mi kaynaklı anlayamadım  :olu:
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #300 : Haziran 12, 2015, 11:34:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #301 : Haziran 12, 2015, 13:01:01 »
Murat,

Bu dedigin eski OBD2 lerde (K line ve L line) modellerde dogru.
Ama CANBUS için emin degilim.

Benim arabada bu bilgi K line dan geliyor. OBD port 7. pin.
OBDli LPG sistemi takıldıgında techstream ile bile baglanılamıyor.
Aracı benzine almak gerekiyor.

Ama CAN li araçta hiç denemedim, daha o kadar teknolojik arabam yok.   :P

Bu arada bir bilgi paylaşayom,
CNR'da LPG fuarı dün başladı. Hafta sonuda devam edecek.
Yarın muhtemelen gitmeyi planlıyorum.

Ahmet abi sanıyorum Yaris 2007 manuel canbus dı sanırım. Benim elm327 sürekli takılı dururdu ve kafam esince Torque ile bağlanıp log yapardım. Hiç bağlantının kesildiği ya da koptuğu ile karşılaşmadım.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #302 : Haziran 12, 2015, 13:09:04 »
Sıkıntı torqueda değil zaten lpg obd bağlantısında yaşanabiliyor
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #303 : Haziran 12, 2015, 13:32:24 »
Ahmet abi sanıyorum Yaris 2007 manuel canbus dı sanırım. Benim elm327 sürekli takılı dururdu ve kafam esince Torque ile bağlanıp log yapardım. Hiç bağlantının kesildiği ya da koptuğu ile karşılaşmadım.

CANBUS olabilir,
Ama LPG sistemi OBDli mi di?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #304 : Haziran 12, 2015, 15:21:44 »
CANBUS olabilir,
Ama LPG sistemi OBDli mi di?

evet atiker obd idi.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #305 : Temmuz 01, 2015, 23:26:20 »
Şu LPG nasıl bir şeymiş anlayamadım bir türlü :) Hiç LPG Benzin farkı yok maşallah arabada, çekiş düşer falan vb şeyler şehir efsanesi ola gerek. LPG demek özgürlük demekmiş bunu iyi anladım, eskiden forumda yazardım 5.2 lt 5,6 lt yakıyor benzinde falan diye ama o 5,2 5,6 lt yakması için baya bir kasıyordum, maksimum hızım 95 oluyordu (gerçek hız ekranda gösteren 101 falan) Şimdi tatile gittim geldim banamısın demedim yolarda, tabii hız kuralları kapsamında  :islik: :islik: :islik:

Tam olarak ölçemedim ne kadar yakıyorum ne ediyorum ama şu benzinliğe giripte dolsun deyip 60-70 TL para vermek ayrı bir olaymış. Eskiden petrollerin önünden geçerken hiç fiyatlara bakmazdım nasıl olsa 3 aşağı 5 yukarı oyanrdı BENZİN fiyatları ama LPG de değişken buralarda gördüğüm Didim - İzmir - Denizli arasında en ucuz 2,14 tü. İzmire giderken 2,35 tl den almıştım, en son 31 lt Mogaz aldım 2,14 ten şehiriçi şehirler arası karışık hız kuralları dahilinde  :islik: 300 km gitmişim  10 lt/100km gibi. Eski usül kullansam demek ki hiç yakmayacak mubarek :)

Herkese kazasız belasız hayırlı günler.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #306 : Temmuz 01, 2015, 23:40:37 »
insan lpg'siz geçen günlerine yanıyor di mi abi :D
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #307 : Temmuz 01, 2015, 23:58:07 »
insan lpg'siz geçen günlerine yanıyor di mi abi :D

O kadar büyük konuşmayayım malum 2 gün sonra yandım anam konusuda açabiliriz nasip yani :) Ama şimdilik memnunum, elhamdulillah, tatilde kullandığım gibi kullansam en az 2 kere benzin deposunu doldururdum kesin. oda nerden baksan 400 TL ederdi, şimdi 60 70 30 falan gibi doldurdum hep.

Bu arada yakıt göstergesi yani benzin yakıt göstergesi doğru çalışıyor mu anlayamadım? LPG de çalıştığı kilometreleride hesaba katıp öylemi düşürüyor yoksa gerçek depodaki benzinimi gösteriyor? Bazı arkadaşlar menzil düşüyor falan demişlerdi menzil kısmına bu zaman kadar neredeyse hiç bakmadım ama bu gösterge bende full depoyken 1 kademe aşağıya indi...Aslında sevindim azalmasına, LPG taktırıken benzin depom full doluydu, dert etmiştim keşke en çok yarım depo olsaydı diye malum boşu boşuna ağırlık yapmasın
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #308 : Temmuz 02, 2015, 00:50:46 »
O kadar büyük konuşmayayım malum 2 gün sonra yandım anam konusuda açabiliriz nasip yani :) Ama şimdilik memnunum, elhamdulillah, tatilde kullandığım gibi kullansam en az 2 kere benzin deposunu doldururdum kesin. oda nerden baksan 400 TL ederdi, şimdi 60 70 30 falan gibi doldurdum hep.

Bu arada yakıt göstergesi yani benzin yakıt göstergesi doğru çalışıyor mu anlayamadım? LPG de çalıştığı kilometreleride hesaba katıp öylemi düşürüyor yoksa gerçek depodaki benzinimi gösteriyor? Bazı arkadaşlar menzil düşüyor falan demişlerdi menzil kısmına bu zaman kadar neredeyse hiç bakmadım ama bu gösterge bende full depoyken 1 kademe aşağıya indi...Aslında sevindim azalmasına, LPG taktırıken benzin depom full doluydu, dert etmiştim keşke en çok yarım depo olsaydı diye malum boşu boşuna ağırlık yapmasın
yol bilgisayarında range değeri düşüyor ama benzin depo göstergesi direk şamadıraya göre hareket ediyor herhalde. bende benzin göstergesi hiç düşmüyor.
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '14
  • 129 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #309 : Temmuz 02, 2015, 12:26:33 »
Benzin gösterge çalışıyor. Range 0.
2014 1.6 Auris Touch

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #310 : Temmuz 05, 2015, 01:07:48 »
Şu LPG nasıl bir şeymiş anlayamadım bir türlü :) Hiç LPG Benzin farkı yok maşallah arabada, çekiş düşer falan vb şeyler şehir efsanesi ola gerek. LPG demek özgürlük demekmiş bunu iyi anladım, eskiden forumda yazardım 5.2 lt 5,6 lt yakıyor benzinde falan diye ama o 5,2 5,6 lt yakması için baya bir kasıyordum, maksimum hızım 95 oluyordu (gerçek hız ekranda gösteren 101 falan) Şimdi tatile gittim geldim banamısın demedim yolarda, tabii hız kuralları kapsamında  :islik: :islik: :islik:

Tam olarak ölçemedim ne kadar yakıyorum ne ediyorum ama şu benzinliğe giripte dolsun deyip 60-70 TL para vermek ayrı bir olaymış. Eskiden petrollerin önünden geçerken hiç fiyatlara bakmazdım nasıl olsa 3 aşağı 5 yukarı oyanrdı BENZİN fiyatları ama LPG de değişken buralarda gördüğüm Didim - İzmir - Denizli arasında en ucuz 2,14 tü. İzmire giderken 2,35 tl den almıştım, en son 31 lt Mogaz aldım 2,14 ten şehiriçi şehirler arası karışık hız kuralları dahilinde  :islik: 300 km gitmişim  10 lt/100km gibi. Eski usül kullansam demek ki hiç yakmayacak mubarek :)

Herkese kazasız belasız hayırlı günler.

ben olsam mogaz vs yerlerden almam kaliteleri belirsiz ve menzili az oluyor she'll PO ve BP den alıyorum BP den alırsan toyota forever karta yüzde 5 puan da yukleniyor
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #311 : Temmuz 05, 2015, 01:13:01 »
ben olsam mogaz vs yerlerden almam kaliteleri belirsiz ve menzili az oluyor she'll PO ve BP den alıyorum BP den alırsan toyota forever karta yüzde 5 puan da yukleniyor

Mogaz da AYGAZ la aynı diye biliyorum. Öyle dandik değildir herhalde  :wacko: :wacko:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #312 : Temmuz 05, 2015, 01:15:52 »
Mogaz da AYGAZ la aynı diye biliyorum. Öyle dandik değildir herhalde  :wacko: :wacko:
aygazda kkatkılı lpg filtresi tıkıyor diye şikayetler duymuştum aygazdan hiç almadım almam da.  bu arada dolum ağzı neresi oldu fotoları bulamadım konuda abi
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #313 : Temmuz 05, 2015, 01:21:25 »
Tamam bir daha ki sefere dediklerine bakayım ama ben nedense SHELL ve PO ya uzağım biraz, ikisi ile benzinde pek iyi tecrübelerim olmadı :) Bu arada her benzinlikte BP TOTAL SHELL OPET gibi benzin istasyonlarında LPG dolumu yapılıyormudur?  İlk LPG yi REMOIL diye bir yerden almıştık, ipragaz satıyormuş, benzin kullanırken bu tipte adını sanını bilmediğim benzinliklerden uzak dururdum. ama İPRAGAZ da iyidir herhalde.

Evet haklısın adam gibi fotosunu çekemedim, ama bir yerde foto vardı egzosun sol tarafında alt korumanın bittiği yerde şu anda dolum ağzı.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #314 : Temmuz 05, 2015, 03:39:14 »
Tamam bir daha ki sefere dediklerine bakayım ama ben nedense SHELL ve PO ya uzağım biraz, ikisi ile benzinde pek iyi tecrübelerim olmadı :) Bu arada her benzinlikte BP TOTAL SHELL OPET gibi benzin istasyonlarında LPG dolumu yapılıyormudur?  İlk LPG yi REMOIL diye bir yerden almıştık, ipragaz satıyormuş, benzin kullanırken bu tipte adını sanını bilmediğim benzinliklerden uzak dururdum. ama İPRAGAZ da iyidir herhalde.

Evet haklısın adam gibi fotosunu çekemedim, ama bir yerde foto vardı egzosun sol tarafında alt korumanın bittiği yerde şu anda dolum ağzı.

Evet ben hatırladım şimdi resmi. Hatta egsozun dibine dolum ağzı olurmu diye lafı geçmişti. Abi büyük benzin istasyonların hepsin de Lpg bulunmuyor. Genelde fiyat panosunda lpg fiyatı olmayan yada özel olarak lpg ... fiyat diyerekten  afiş asmamışlarsa lpg yoktur. İpragaz bence kullanmadım ama iyidir abi. Sonuçta bilindik marka. Arabanın çekişinden az buçuk anlarsın.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #315 : Temmuz 05, 2015, 21:37:06 »
Resimde pek belli değil gerçi normalde de pek belli değil :) Eksozun sol tarafında alt kaplamanın bittiği yerde.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #316 : Temmuz 06, 2015, 00:06:16 »
Resimde pek belli değil gerçi normalde de pek belli değil :) Eksozun sol tarafında alt kaplamanın bittiği yerde.
burayı pompacinin  bulabilmesi için sondaj teknikerligi MYO  dan mezun olması lazım haa;/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #317 : Temmuz 06, 2015, 00:20:46 »
burayı pompacinin  bulabilmesi için sondaj teknikerligi MYO  dan mezun olması lazım haa;/

:rofl: :rofl: :rofl:
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #318 : Temmuz 06, 2015, 00:39:54 »

Hahahaha :) Haklısın her defasında sol tarafa doğru yanaşıyorlar ama ben söylüyorum eksozun yanında diye :) Pompacılara yazık falan deyip konuya başladım ama geldiğim durum en kötüsü herhalde :) Daha ruhsata falan işletmedim ben
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #319 : Temmuz 06, 2015, 10:47:42 »
murat abı ruhsata ısletırken makıne muh. odasından sızdırmazlık testı ıstıyorlar. lpg dolum yerı egsozun yanındaysa onay vermıyorlar abı. yanı egsoz sagda ıse gaz dolum yerı solda olması lazım.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu