0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Murat,Bu dedigin eski OBD2 lerde (K line ve L line) modellerde dogru.Ama CANBUS için emin degilim.Benim arabada bu bilgi K line dan geliyor. OBD port 7. pin.OBDli LPG sistemi takıldıgında techstream ile bile baglanılamıyor.Aracı benzine almak gerekiyor.Ama CAN li araçta hiç denemedim, daha o kadar teknolojik arabam yok. Bu arada bir bilgi paylaşayom,CNR'da LPG fuarı dün başladı. Hafta sonuda devam edecek.Yarın muhtemelen gitmeyi planlıyorum.
Ahmet abi sanıyorum Yaris 2007 manuel canbus dı sanırım. Benim elm327 sürekli takılı dururdu ve kafam esince Torque ile bağlanıp log yapardım. Hiç bağlantının kesildiği ya da koptuğu ile karşılaşmadım.
CANBUS olabilir,Ama LPG sistemi OBDli mi di?
insan lpg'siz geçen günlerine yanıyor di mi abi
O kadar büyük konuşmayayım malum 2 gün sonra yandım anam konusuda açabiliriz nasip yani Ama şimdilik memnunum, elhamdulillah, tatilde kullandığım gibi kullansam en az 2 kere benzin deposunu doldururdum kesin. oda nerden baksan 400 TL ederdi, şimdi 60 70 30 falan gibi doldurdum hep.Bu arada yakıt göstergesi yani benzin yakıt göstergesi doğru çalışıyor mu anlayamadım? LPG de çalıştığı kilometreleride hesaba katıp öylemi düşürüyor yoksa gerçek depodaki benzinimi gösteriyor? Bazı arkadaşlar menzil düşüyor falan demişlerdi menzil kısmına bu zaman kadar neredeyse hiç bakmadım ama bu gösterge bende full depoyken 1 kademe aşağıya indi...Aslında sevindim azalmasına, LPG taktırıken benzin depom full doluydu, dert etmiştim keşke en çok yarım depo olsaydı diye malum boşu boşuna ağırlık yapmasın
Şu LPG nasıl bir şeymiş anlayamadım bir türlü Hiç LPG Benzin farkı yok maşallah arabada, çekiş düşer falan vb şeyler şehir efsanesi ola gerek. LPG demek özgürlük demekmiş bunu iyi anladım, eskiden forumda yazardım 5.2 lt 5,6 lt yakıyor benzinde falan diye ama o 5,2 5,6 lt yakması için baya bir kasıyordum, maksimum hızım 95 oluyordu (gerçek hız ekranda gösteren 101 falan) Şimdi tatile gittim geldim banamısın demedim yolarda, tabii hız kuralları kapsamında Tam olarak ölçemedim ne kadar yakıyorum ne ediyorum ama şu benzinliğe giripte dolsun deyip 60-70 TL para vermek ayrı bir olaymış. Eskiden petrollerin önünden geçerken hiç fiyatlara bakmazdım nasıl olsa 3 aşağı 5 yukarı oyanrdı BENZİN fiyatları ama LPG de değişken buralarda gördüğüm Didim - İzmir - Denizli arasında en ucuz 2,14 tü. İzmire giderken 2,35 tl den almıştım, en son 31 lt Mogaz aldım 2,14 ten şehiriçi şehirler arası karışık hız kuralları dahilinde 300 km gitmişim 10 lt/100km gibi. Eski usül kullansam demek ki hiç yakmayacak mubarek Herkese kazasız belasız hayırlı günler.
ben olsam mogaz vs yerlerden almam kaliteleri belirsiz ve menzili az oluyor she'll PO ve BP den alıyorum BP den alırsan toyota forever karta yüzde 5 puan da yukleniyor
Mogaz da AYGAZ la aynı diye biliyorum. Öyle dandik değildir herhalde
Tamam bir daha ki sefere dediklerine bakayım ama ben nedense SHELL ve PO ya uzağım biraz, ikisi ile benzinde pek iyi tecrübelerim olmadı Bu arada her benzinlikte BP TOTAL SHELL OPET gibi benzin istasyonlarında LPG dolumu yapılıyormudur? İlk LPG yi REMOIL diye bir yerden almıştık, ipragaz satıyormuş, benzin kullanırken bu tipte adını sanını bilmediğim benzinliklerden uzak dururdum. ama İPRAGAZ da iyidir herhalde.Evet haklısın adam gibi fotosunu çekemedim, ama bir yerde foto vardı egzosun sol tarafında alt korumanın bittiği yerde şu anda dolum ağzı.
Resimde pek belli değil gerçi normalde de pek belli değil Eksozun sol tarafında alt kaplamanın bittiği yerde.
burayı pompacinin bulabilmesi için sondaj teknikerligi MYO dan mezun olması lazım haa;/