0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bu arada tüm lpg li arkadaşlara bir sorum var. belki çoğunuz farketmediniz ya da sizde olmuyor olabilir. olay suaraç 3. vites rampa yukarı yukluyken 3000 devir civarında seyrederken birden gazı koklediginizde araç hızlanirken hafif tekleme gibi ya da kick down benzeri titriyor dikkatli bakmanız lazım benzinde olmuyor. bu lpg sisteminin gaz yetistiremediginden mi yoksa açık döngüye girmesinden mi kaynaklanıyor sizce ya da kimde oluyor bu olay.? lpg romano@Ahmet Güve (8047) Abi bilir bence
Yazılımını da bulabileceğimi düşünüyorum abi. Açıkçası şuan seni korkutmuş gibi olmayayım da lpg kaynaklı bir problemim var onun için almak istiyorum temelde kablo obd falan
Hayırdır ne problemi? Mesaj Birleştirildi: Haziran 09, 2015, 15:12:23
Bağlantı kablomu bile aldım LPG ye bağlandım Talat hocam Bu OBD olayının da ustaların dediği gibi sadece hata kodu silmediğini de anlayabildim böylece. Ulen adamlar taktıkları kitin özelliklerini bile bilmiyorlar.
Çok yavaş hızda mesela 5 km gibi böyle sokak başını falan dönerken veya yola çıkmak için arabayı boşa alıp da durmak üzereyken çok nadir olarak stop ediyo araba. Fakir yakıt karışımı kaynaklı bişey galiba ama filtre değişimi ve ayar yapıldıktan sonra da oldu aynı şey. Bi yolda ayar işimi çözecek sanırım ama başka bişeyler de çıkabilir diye korkuyorum
Motor arıza ışıklarıni da söndürüyorsa büyük sıkıntı gibi abi. Önüne gelen arıza koduna katliam yaparsa bu sistem sıkıntı.
Açık Döngü nedir Open Loop denilen şey?Talat, senin kitin ayarlarında böyle bir özellik varsa ayarlanmış olabilir. Her türlü ayarlanabiliyor bazen arkadaşlar yazıyor ya, rampada yüksek devirde elle benzine alıyorum falan diye aslında elle kontrole gerek kalmadan da yazılımda ayarlanabiliyor ne zaman benzin ne zaman gazda kullanılabileceği.
nasıl yani sistem o arada ya da ani durumlarda benzine alabilir mi olabilir mi bu
Bu durumdayken hiç bu içerdeki açma kapama düğmesine baktın mı Yasin? Benzine yada Gaza geçmeye çalışıyor mu ki?Mesaj Birleştirildi: Haziran 09, 2015, 15:42:29
Abi anlık oluyor zaten hiçbir hissedilen problem olmadan stop ediyor. Dolayısıyla stop edince de benzinde çalışıp motor da sıcak olduğu için hemen lpg ye geçiş yapıyor.Bu arada konudan bağımsız olarak hatırlarsın benim LG G2 deki problemleri konuşmuştuk. Telefon 15 nisandan beri 3. kez servise gitti. Her gelişinde bir gün durmadan geri gönderdim
Hatırlamam mı Geçmiş olsun, belki G4 yollarlar yada G3 ayıplı mal muhabbetine gir bari İnşallah büyük bir sıkıntısı yoktur ve bir kaç ayarla geçer sorunun. Ama bu yazılımlarda neredeyse her türlü ayar var. 5-6 firmanın İtalyan yazılımlarına baktım hepsi aşağı yukarı aynı mantıkla çalışıyor.
İnşallah Allah kaza bela vermesin. Bozulsada bozulmasada sorun değil, canımıza kastı olmasın da
Enjektörler tıkanmış olabilir Yasin, kaç bin km.dir lpg de kullanıyorsun? Regülatör basıncı yeterli mi o da var. Biraz yükseltilebilir.