0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kısa mesafede hepsi yakıyor abi. Bu kış da bayağı çetin geçti, yakıt fiyatları zaten aldı başını gitti, herkes bir çözüm arayışına gitti ama senin yerinde olsam C'den B'ye düşmezdim. Benimki de şehir içi çok kısa mesafe kullandığım için fazla tüketiyor, 16-17 lt gibi ama alıştım artık, şunun şurasında havaların ısınmasına ne kaldı ? Bugün 50 Km'lik şehirlerarası yok yaptım, 30 km önce sıfırladığım ortalama 12.3'ten 8.9'a düşüverdi, sevindim, Bu arada arkadaşım Mitsubishi yetkili servisinde teknisyen, Hakan abi ve Kaan tanır, M-vec motorların çoğu Lpg ile subap sıkıntısı çıkarıyor, sistem bizim VVT-I'lar ile aynı olmasına rağmen, o arabalara benzinde bineceksin.
Abi o kriterlerde bakıldığında dizel mantıklı ama senin kısa mesafe kullanımında araba e-HDI olsa da yakıt tüketimi ne olur ?
Mutlu mazda 3 bagaj 350 lt kapasiteli değil mi ? Arka koltuklar katlanıp daha fazla alan kazandırıyor mu? Mazda sevdiğim bir araç ama maalesef ikiz çocuklar olunca araç sevdiğimiz araç olarak kalıyor :/
350 olan HB dir Osman abi. Bende sedan var ve 410 lt civarı. Bagaj eşiği dar ama o nedenle HB in yüklemesi daha iyi bence. HB de arka pandizotu kaldırınca sedandan da fazla efektif bir alan kullanılabiliyor. Arkası diz mesafesi açısından çok iyi olmasa da, 2 çocuk koltuğu sığar, ama yanlarına 1 yetişkin sığar mı bilemiyorum. Geçen yaz araba kiralayıp gezmiştim, fiesta 2016 model 1.25 kullandım ve 2 büyük bavul, 1 sırt çantası, 4-5 poşetimsi rahatça sığdırabilmiştim, bavulları dik koyunca. Ama sedan mazdamda arkaya 2 bavulu sığdıramadım, bir bavulu arka koltuklara koymak zorunda kalmıştım. Herşey litre bazındaki hacim değil yani.Bu arada 2012-2014 C4 1.6 hdi yanına, 1.5 tdci fiesta 2013 sonrası makyajlı kasayı da kattım.
Ben çocuklar büyüsün diye bekliyorum ama büyüdükce eşyalar da büyüyor artıyor. Bir ara panelvan bakıyordum gözüm nasıl korktuysa artık çocuk arabası dır çantasıdır odur budur derken beni panelvan kurtarır diye düşünüyordum. Dediğin gibi bazı araçların bağaç litresi fazla gösteriyor ama kullanışlı olmuyor. Lpg ayrı bir sorun bagajda... Sağolasın bilgiler için.
1.3 CDTİ Astra Cosmo düşündünüz mü
Yok yok yok kağnı o
1.6 CDTi cosmo diyecem ama bütçe ne kadar bilmiyorum
Mazdamı satabileceğim fiyat. C4 ile fiesta arasında kaldım. Ama mazdam da içine bindikçe heyecanlandırıyor.
Fisetanın göstergeler senin araçtakine benzer ama göğsü boğucudur, üzerine gelir kullananın. Gereksiz büyük, pek alan bırakmaz sana, Polo ile karşılaştırırsan resimlerini anlarsın.
Ben sevmiştim abi, sıkıntı yaşamamıştım. Yalıtımı Mazdamla yarışırsa ön plana çıkar. C4 bir tek yakıt ve büyüklük gibi konularda öne çıkıyor. Polo 1.6 tdi da düşündüm aslında da, ne bileyim ruh yok deniyor. Vosvogene de o kadar sövdükten sonra polo almak da olmaz.
Mazda kaç liraya gidiyor
Dİğer mazda3 lerde olmayan eklentiler, zamanında bakımlı (yüzeysel değil tüm sıvılar da dahil), ve disk balatayı değiştiğim kış lastiği sıfır olduğundan 46-47 den aşağı vermezdim. Kaputu boyalıları, 3-4 bin hasar kayıtlılara 42-43, önceki kasa 2009 model otomatiklere 43-44 istenirken...