0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mutlu sana mondeo yakışır gibime geliyor ?
Abi bana Cnin yakıtı çok gelirken D diyorsun bana.
Abi bana Cnin yakıtı çok gelirken D diyorsun bana. Mesaj Birleştirildi: Şubat 05, 2017, 20:45:36Aslında sorunum şu, C sınıfı lpgli, 120 bin km.deki konforlu, güvenli ama çok yakan otomatik bir araçtan B sınıfı dizel 30-40 bin km.deki manuel araca geçilir mi? km düşürüp model yükselteceğim için de 2. elde daha az götürüsü olacaktır zannımca yanlış mıyım?
lpg ile senin araçtan daha az yakacak araçlar b sınıfı dizel araçlardır.hadi en iyi dizel şehir içi kısa mesafe 5lt yaksa senin lpg ile yaktığından çokta ekonomik olmayacak.
Aynen öyle düşünüyorum. dizelle 6 lt yaksam bile %30-40 karım olacak Talat. Yokuşlu yerde yaşadığımdan 15 lt lpg üstüne bir de en az 10 kuruş benzin yakıyorum. lpg 3 tlden olduğundan en az 55-60 kuruş yakıyorum.Fiesta alsam 7 lt yaksam dahi %30 kar ettirecek.Ama eşimle konuştuğumda saçma buldu sınıf düşürmeyi. Şehiriçinde aylık yaptığım yakıt masrafı 200-250 tl desek. (20 iş günü, 17 km git gel toplam. ayda 340 km yapar ama düz hesap 500 diyelim.) Aradaki bu kar miktarı sınıf düşürmeye değer mi bir de. Ayrıca uzun yolda mazda lpg ile 90 a sabitlemek yerine dizel fiesta ile düşük devirde otoban hız sınırında rahatça gidebilirim. Daha az yakarım.
bence de heyecan arama; projelere odaklan,havanın ısınmasını bekle,lpg ile devam et
yaris hibrit e mi geçsem?
hibrite yarisle değilhttp://www.lexus.com.tr/car-models/lc/lc-500/#Introductionbununla geçiş yap yoksa boşver.
Gerçi bakmışsındır ama Amortisör ve Amartisör kulesini kontrol ettin mi?
Yok Hamza abi etmedim. Amortisör böyle metalilk ses yapar mı? Takozu olsa daha tok tak sesi gelirdi. Aslında arabayı sallayınca gıcırtı sesinin çıkması da beni yürüyen aksamda olabilecek bir sorunu düşündürdü. Viraj denge çubuğu lastiği olsa gıcırtı olurdu, metalik bir ses gelmezdi.
Amortisöre bakmak lazım bence de Mutlu, amortisör kulesine de. Aslında steteskop ile bölgesel dinleme yapılabilir dikkatli olarak (kulak sağlığı için). Salıncak bağlantıları falan da alttan kontrol edilebilir. Helezonun konumuna da bakmak iyi olur.
Durum nedir arızayı tespit edebildin mi?
Yok abi edemedim, ses arttı z rot, rot başı, viraj denge çubuğu başı gibi bir bağlantı noktasından geldiğinden eminim ama. Arnavut kaldırımı yolda dahi gelmeye başladı. Yarın normalde yazlık lastiklere geçerken, hazır rot balanscıya götürürüm diyordum. Ama meteorolojinin kar uyarıları yüzünden 1 hafta ertelememden ötürü bu arıza işi de ertelenecek. Bu arada son projem. Yaz sonuna doğru yalıtım işinden sonra 10" tabletimi multimedya olarak kullanmayı ve adapte etmeye çalışmayı planlıyorum. Tablet eski olsa da görünüş ve fonksiyonellik açısında iş görecektir. Joycon aparatıyla direksiyon kontrolleri yitirilmeyecek, ek olarak usb flash takılabilecek bir 4lü hub olacak. Fm radyo için de 10 dolara satılan bir dongle stick denilen aparattan var. Tabletin ses çıkışına amfi takarak 4 hoparlöre gönderiliyor ses. Ama ben orjinal teypi torpido içine saklayarak cd, fm özelliklerini korumak istiyorum. Yalnız böyle olursa teypin açma tuşuna basmam gerekecek ses almak istediğimde. Bu durumda amfiye de ihtiyaç olmayacak, çünkü aux çıkışına bağlanacak.