0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Geçmiş olsun Mutlu. Allah beterinden korusun. Can sıkıcı ama unutuluyor zamanla
Geçmiş olsun mutlu bu sıralar bende çok dalgın araba kullanıyorum geri geri geĺirken kenardaki taşa bende tampon alt köşesini sürttümTapatalkla gönderildi
Hocam mazda kullanıcısımısın?Mazda 3 1.5 dizel için fikrin var mı? Araç nasıl, makyaj veya kasa değişimi yakın zamanda gelecek mi? Avensis Dizel ile arasındayım şu an. Aralık ayını bekliyorum kampanya vs olabilir diye. 2 si de 2. el de çokcnlı araçlar değil fakat ben sıfır alıp nasip olursa 8-10 sene binme niyetindeyim. Avensis D sınıfı daha geniş ve bagaj vs. büyük fakat Mazda da çok yakışıklı ve harika bir kokpite sahip.Karar veremedim Bir de Mazda da sanki makyaj ile elektronik el freni vs gelecekti yualan mı oldu ya da yeni mazda 3 geliyor da ona mı gelecek?bayilerin pazarlık marjı ne kadar opel gibi 10-15 liste fiyatında düşüyorlar mı ya da toyata honca gibi max 3-4 kağıt mı indirim yapıyorlar?@Mutlu Tekir (30216)
Evet Oğuzhan hocam. 2. nesili kullanıyorum.3. nesilde çok iyileştirme olduğu için ve araçla test sürüşü yapmadığım için bir şey demem zor. Ama önceki nesillere göre yalıtımı artırmışlar, tabiki Almanların seviyesinde değil, ama Japonların 1. sidir. Konforu çok artırmışlar. 18" jantla dahi konfordan memnunlar kullanıcılar. İstanbul şehiriçi trafiğinde bile 8-8.5 üstünde yakan olmadı benzinli motorla.3. nesil 2012'de tanıtıldı, 2013-14 senesi gibi ülkemize geldi. Mazda 6 senede 1 kasa değiştiriyor. 4. nesili 2018'de tanıtılır, ülkemize gelmesi 2019 sonunu bulur. Mazda 3 2017'de makyajlandı. Makyajlı mazdalar önümüzdeki sene başında bayilere gelir. Makyajla aracın dış görünümünde ufak değişimler var, içeride de bir kısım değişiklikler var ama benim aklımda kalan mekanik el freni, elektronik olarak değiştirildi ve orta konsolda kayar kapak eklendi.Avensis D segmenti, şimdi ne desek boş. Avensis'in konfora, yalıtıma, iç hacmine yaklaşamaz sınıf farkından ötürü. Ama Kodo tasarımı gerçekten çok yakışıklı. Gönül mü mantık mı sorusu ön plana çıkıyor. Mazda 3'ün bu 3. nesiline motor direkt enjeksiyon olduğu için lpg takılması sıkıntılı, sıvı sistemler takılabiliyor o da 6-7 bin tl civarında günümüz euro kurundan ötürü. (Eğer benzinli alacaksanız) Yeni nesil Avensis'i de çok güzel yapmışlar ama dizelinin otomatiğinin olmaması büyük talihsizlik.Sene sonunda fiyat düşüşü çok oluyor. Ama şu anda 2 bin tl zor düşerler. Aralığı, hatta ocak, şubatta elde kalanlara pazarlık yaparak çok daha fazla fiyat düşürülebilir, ama öyle 8-10 bin düşünmeyim. Tahminim en fazla 5bin yaparlar o da en son kalanları elden çıkarıp makyajlıları getirmek için.Dizel motoru Mazda kendi yaptı ve dünyanın en düşük sıkıştırma oranına sahip 14:1 ve dünyanın en sessiz dizeli. Öyle ki benzinli motordan da sessiz diyorlar test sürüşüne gidenler. Fakat fiyatı çok fazla. Dizel otomatik 92bin tl.den başlıyor. En düşük donanım fiyatı bu, eğer ful donanım isterseniz 102 bin tl. Adaptif hız sabitleyici, kısa uzun far asistanı, vs isterseniz ful donanıma ek olarak sense paketi ekleniyor, onunla 108bin tl yi görüyor. Fakat baz donanımı dahi dolu bir araç. Baz donanımı, bazı markaların fullerinden bile daha dolu. Uzun süre kullanacaksanız hiç bir şekilde zarar etmezseniz. Dünyanın en az sıkıntı çıkaran markası zaten. Dizeli de alırsanız hem az yakarsınız, hem de bildiğiniz kullandığınız araç olduğundan klasik 2. el dizel sıkıntıları ile karşılaşmazsınız. Turbo patlaması olmayan ve lineer bir hızlanması olan, benzinli motora karakteristik açıdan benzeyen bir dizel araca sahip olmanız da cabası.
mutlu arabayi yaptirdin mi ?
Geçmiş olsun Mutlu. Geçen yaptığın kaza nedeniyle mi tamire verdin?Kablo ek klipsleri güzelmiş. Senin eklediğin linki referans olarak saklayacağım. Bana da bazen lazım oluyor ama kablo sıyırma konusunda yetenekli olmadığımdan dolayı kopmalara karşı bazen yapacağım iş'i yapmıyorum.Renkli plastik çubuğun ışıklı olanını gördüm dün. Fotoğraflara göre güzel ambiyans ortaya çıkmıştı. Sanırım senin aldığın ışıklı değil.https://tr.aliexpress.com/item/For-Citroen-Berlingo-Doninvest-Car-Interior-Ambient-Light-Panel-illumination-For-Car-Inside-Cool-Strip-Light/32747665517.html?spm=2114.010208.3.135.SWPc91&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_2_10091_10090_10088_10089,searchweb201603_1&btsid=20182b65-b333-4407-ba7e-c9e5d0b4baf5
O kablo ekleme aparatı 15 adet Hadi bakalım Mutlu gönlünce olsun, inşallah bir daha yaptırmak zorunda kalmazsın
gecmis olsun mutlu onarilacak degisecek parca baya varmis goruntude fazla bi sey yok gibi duruyordu
Gule gule kullanirsin abi inşallah.Fluence sana ceza gibi bişey olmuş zaten.[emoji1] LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi